Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καποιο ελληνικο eshop που να πουλαει αυθεντικους κυβους υπαρχει;

Δε γινεται ετσι οπως το ανακατευουν οι ιδιοι, να θυμουνται τι κανουν και να εκλτελουν το αντιστροφο μετα;

• Απαντ. 296
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πήρα το 3x3x3 απο τον Παπασωτηρίου με 12,5 Ε. Πολύ καλή ποιότητα, το έχω κάψει και ακόμα όλα τα αυτοκολητάκια είναι τέλεια. Επίσης αγόρασα το 2x2x2 απο το Jumbo και έκανε 3 Ε, κάψημο και αυτό.

Για όποιον θέλει να το λύσει "βρώμικα", σε καμια περιπτωση μην ξεκολλησει τα αυτοκολλητα. Ο κυβος θα γινει σκκκκκκκκααααααα........

Αν θέλει, μπορεί να βγάλει τα κυβάκια και να τα ξαναφτιάξει.

Εγώ έμαθα να το λύνω απο έναν τυπά στο youtube, ο οποιός ήταν πολύ κατατοπιστηκος. [ame]http://www.youtube.com/watch?v=tOgN7d1D-3s[/ame]

Στήν αρχή μου πήρε 6 λεπτά, αλλά σε μια βδομάδα το έλυνα σε 3 λεπτά.

Σίγουρα θα σας βοηθήσει :lol:

Δημοσ.

Εχει στο mall καποιο μαγαζι για να τον αγορασω;

Επισης καποιο site με ελληνικες οδηγιες για τη λυση; Τα λενε πολυ γρηγορα αυτα με τους αλγοριθμους και δε καταλαβαινω.

Δημοσ.
Εχει στο mall καποιο μαγαζι για να τον αγορασω;

Επισης καποιο site με ελληνικες οδηγιες για τη λυση; Τα λενε πολυ γρηγορα αυτα με τους αλγοριθμους και δε καταλαβαινω.

Στο mall έχει το βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου, στον πιο κάτω όροφο. Απο εκεί το αγόρασα και εγώ, με 12,5 Ε.

Αν θες ελληνικά, δες αυτό: [ame]http://www.youtube.com/watch?v=ymBZilNU7Ls[/ame]

Δημοσ.

Πως γινεται καποιοι να λυνουν τον κυβο του ρουμπικ σε λιγοτερο απο 15 δευτερολεπτα ( κοντα στις 50 κινησεις ), ενω κανονικα με τους αλγοριθμους θελει παραπανω κινησεις; Τι κανουν;

Δημοσ.
Πως γινεται καποιοι να λυνουν τον κυβο του ρουμπικ σε λιγοτερο απο 15 δευτερολεπτα ( κοντα στις 50 κινησεις ), ενω κανονικα με τους αλγοριθμους θελει παραπανω κινησεις; Τι κανουν;

Μαθαίνοντας 6-7 αλγόριθμους, μπορεί ο καθένας να λύσει τον κύβο εύκολα σε 2-3 λεπτά.

Αυτό ουσιαστικά που μαθαίνεις είναι όταν συμβαίνει το Α, κάνω αυτό και αυτό και αυτό.

Όταν συμβαίνει το Β, κάνω εκείνο κ.ο.κ.

Αυτοί που το λύνουν σε τόσο λίγο χρόνο, αυτό που κάνουν είναι ότι απομνημονεύουν περισσότερους αλγόριθμους, ουσιαστικά μαθαίνουν τι πρέπει να κάνουν και όταν συμβαίνει και το Γ, και το Δ, και το Ε κ.ο.κ., ουσιαστικά φτάνουν στο ίδιο σημείο με σένα που ξέρεις π.χ. έναν αλγόριθμο με πολύ λιγότερες κινήσεις, γλυτώνοντας χρόνο.

Η απλή λύση ας πούμε σου λέει ξεκίνα κάθε φορά να φτιάχνεις τον σταυρό σε μία στάνταρ πλευρά, π.χ. την πράσινη ή την άσπρη και εσύ ξεκινάς από αυτή κάθε φορά επειδή έτσι έχεις μάθει/συνηθίσει. Ο άλλος θα ξεκινήσει από μια πλευρά που ήδη μπορεί να έχει 1,2 κομμάτια στην θέση τους, γλυτώνοντας χρόνο. Στην τελική και οι δύο το ίδιο πράγμα θα πετύχετε, να κάνετε τον σταυρό, αλλά ο δεύτερος γλύτωσε κινήσεις.

Δημοσ.

Παιζει ρολο οτι και οι ιδοι χαλανε και φτιαχνουν το κυβο, σε οσα βιντεο εχω δει.. Οποτε μπορει να απομνημονευουν τι εχουν κανει και μετα να το λυνουν αντιστροφα..

Δημοσ.
Παιζει ρολο οτι και οι ιδοι χαλανε και φτιαχνουν το κυβο, σε οσα βιντεο εχω δει.. Οποτε μπορει να απομνημονευουν τι εχουν κανει και μετα να το λυνουν αντιστροφα..

Όντως. Στα Guinness όμως τα ανακατεύει άλλο άτομο και κάνουν χρόνο κοντα στα 8 δευτερόλεπτα.

Δημοσ.

Καμιά σχέση.

Απλά μπορούν και τον λύνουν κανονικά όπως χιλιάδες άλλα άτομα

στον κόσμο. Δεν είναι και τίποτα το απίστευτο πια.

Επίσης πόσο ηλίθιος πρέπει να είσαι για να κάτσεις να κάνεις κάτι τέτοιο,

και να το βγάλεις και σε βίντεο στο ίντερνετ, για να αποδείξεις τί ακριβώς;

Δημοσ.
Γιατί λύνοντας τον κύβο τι αποδεικνύεις;

χαχαχαχα το "ταλέντο" σου στην γρήγορη αντίδραση και χρησιμοποίηση του κάθε αλγορίθμου που έχεις απομνημονεύσει...?

αν το πάμε έτσι όλα τα ρεκορ γιατί μας νοιάζουν...πχ στον στίβο έσπασε κάποιος το ρεκορ οκ και? :P λιώσε και εσύ στο τρέξιμο να το περάσεις όπως κάνουν αντίστοιχα αυτοί που λύνουν όλη μέρα τον κύβο...

edit: φίλε luxx δεν αποδεικνύεις το iq σου αν απλά ξέρεις έναν "μηχανισμό" να λύνεις τον κύβο.....αν τον λύσεις κάποτε μόνος σου και αργότερα τον ξαναλύσεις μόνος σου και καταφέρεις να τον λύσεις τόσες πολλές φορές μόνος σου που να έχεις βγάλει δικούς σου τρόπους και αλγορίθμους τότε ναι αποδεικνύεις το iq σου....

Αυτοί που το κάνουν σε 8" έχουν απομνημονεύσει πάρα πολλούς αλγορίθμους (προφανώς δεν είναι το χόμπυ τους αλλά η κύρια ασχολία τους) και έχουν εξασκηθεί να κάνουν γρήγορα της κινήσεις τους.

Και εγώ με τον τρόπο που ξέρω από 4 λεπτά που κάνω άμα είχα την τεχνική και ακρίβειά τους στο χειρισμό του σε 1 λεπτό θα τον έλυνα πιστεύω :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...