Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, KrisDs είπε

Το teak dial είναι το "παραδοσιακό" dial, το κλασικό θα λέγαμε για την σειρά Aqua Terra, με τις οριζόντιες γραμμές (στις προηγούμενες γενιές ήταν κάθετες). Παραπέμπει στο παραδοσιακό ξύλινο πάτωμα των yachts. Οι εκδόσεις αυτές έχουν περισσότερα brushed surfaces στην κάσα.

Τα non teak dials είναι οι νεότερες διαφοροποιήσεις της σειράς, υπάρχει το black lacquered dial που έβαλες στην φωτό, το νέο lacquered turquoise και αρκετά με sunburst effect στην shades collection. Πρόκειται για brass plate dials sun-brushed και lacquered.

Σωστά παρατήρησες ότι το bracelet είναι άλλο στα non teak dial, είναι καινούργια διαφοροποίηση, και στο νέο lacquered black non-teak έχει και micro-adjustment, αν και δεν θα το χαρακτήριζα και ως ιδιαίτερα πετυχημένη υλοποίηση.

Η άλλη διαφορά είναι ότι τα non teak dials έχουν περισσότερες γυαλισμένες επιφάνειες στην κάσα αντί για brushed που βρίσκουμε στα teak dials. Αυτή η διαφορά τα καθιστά ίσως λίγο πιο "χτυπητά" στο μάτι, όταν με το καλό τα δεις από κοντά θα το καταλάβεις.

Οι αλλαγές bracelet με λουράκια κτλ γίνονται και από σένα αρκεί να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία, διαφορετικά σε οποιονδήποτε ωρολογοποιό.

Μου λύθηκαν πολλές απορίες με αυτό το post! 🙇‍♂️

Όσο εμβαθύνω στο θέμα ρολογιού που δε το είχα καθόλου ως πρότινος όλο και περισσότερες απορίες μου δημιουργούνται αλλά και δυσκολίες στην επιλογή!

Π.χ. τα χρώματα των AT dials είναι φανταστικά, και τσουπ εκεί έρχεται το lacquered black και λες μα καλά πόσο φανταστικό είναι αυτό το μαύρο!! Και φοριέται χειμώνα - καλοκαίρι, στη δουλειά, στο γυμναστήριο, σε δείπνο, σε club, σε γάμο..!! Και το bracelet του μου αρέσει περισσότερο από αυτό των teak dials. Το micro adjustment επίσης ίσως είναι και αιτία για να πας σε non teak από το 2024 και μετά (απ’ ότι διαβάζω τότε έγινε διαθέσιμο), αν και σε υλοποίηση υπολείπεται του Datejust.

Με το σέρβις των ΑΤ τι παίζει;

Δείχνω το lacquered black στη σύζυγο, της άρεσε πολύ, με ρωτάει «πόσο έχει αυτό;», εφτάμιση χιλιάδες απαντώ. Μένει άναυδη, καλά μου λέει τόσο ακριβά είναι τα Omega όσο δηλαδή σχεδόν τα Rolex; Και κάπου εδώ καταλαβαίνω πόσο μεγάλη διαφορά έχει σ’ έναν απλό άνθρωπο ένα Rolex με οτιδήποτε άλλο…τι σου κάνει το brand name!!

Τέλος, ψάχνοντας αυτές τις μέρες το Chrono24 μου έκανε τρομερή εντύπωση οι διαφοροποιήσεις στις τιμές των Datejust και των ΑΤ! Ειδικά το πρώτο τα τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί!! Και δεν είναι ένας απλός διπλασιασμός να πάει από 3.000€ στα 6.000€ αλλά από τα σχεδόν 6-7k έχει φτάσει τα 13k!! Ενώ τα ΑΤ έχουν ανέβει «μόνο» ~900€!!

IMG_0102.jpeg

IMG_0103.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, bill_viper είπε

Με το σέρβις των ΑΤ τι παίζει;

Δείχνω το lacquered black στη σύζυγο, της άρεσε πολύ, με ρωτάει «πόσο έχει αυτό;», εφτάμιση χιλιάδες απαντώ. Μένει άναυδη, καλά μου λέει τόσο ακριβά είναι τα Omega όσο δηλαδή σχεδόν τα Rolex; Και κάπου εδώ καταλαβαίνω πόσο μεγάλη διαφορά έχει σ’ έναν απλό άνθρωπο ένα Rolex με οτιδήποτε άλλο…τι σου κάνει το brand name!!

Τέλος, ψάχνοντας αυτές τις μέρες το Chrono24 μου έκανε τρομερή εντύπωση οι διαφοροποιήσεις στις τιμές των Datejust και των ΑΤ! Ειδικά το πρώτο τα τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί!! Και δεν είναι ένας απλός διπλασιασμός να πάει από 3.000€ στα 6.000€ αλλά από τα σχεδόν 6-7k έχει φτάσει τα 13k!! Ενώ τα ΑΤ έχουν ανέβει «μόνο» ~900€!!

IMG_0102.jpeg

IMG_0103.jpeg

Τα διαγράμματα που βλέπεις περιλαμβάνουν και το χάος που έγινε με τα lockdown του COVID κατά την διάρκεια των οποίων η αγορά του ρολογιού, και των μουσικών οργάνων για όσους ασχολούνται με το άθλημα, εκτροχιάστηκε κυριολεκτικά.

Πρόσθεσε και ότι η Rolex τα τελευταία χρόνια παίζει και το παιχνιδάκι με τις λίστες αναμονής, "αναγκάζοντας" όσους έχουν την καψούρα και το χρήμα να πληρώνουν πολλαπλάσιες τιμές από την κανονική για ένα ετοιμοπαράδoτο ρολόι, οπότε καταλαβαίνεις γιατί εκτοξεύτηκαν και άλλο οι τιμές τους.

Η Omega κάνει και αυτή αυξήσεις με την σειρά της κάθε χρόνο, όπως λίγο πολύ κάνει όλη η βιομηχανία. Η διαφορά είναι ότι σέβεται τον πελάτη και δεν κάνει παιχνίδια με λίστες, αναμονές και λοιπά παρατράγουδα. Αν έχεις τα χρήματα μπαίνεις στην boutique ή σε AD, δοκιμάζεις τα μοντέλα που θέλεις, το παίρνεις και φεύγεις αν είναι ετοιμοπαράδοτο, αλλιώς στο φέρνουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά το service τα πράγματα είναι ξεκάθαρα μπορείς να βρεις τις τιμές στο site της πόσο χρέωνει. Mε τους μηχανισμούς που έχουν τα ρολόγια της κάνεις service μετά τα 5 χρόνια, συνήθως μπορεί να περάσουν και 8 χρόνια ή παραπάνω για να χρειαστεί. Η ίδια προτείνει από 5 έως 8 χρόνια να γίνει το service.

https://www.omegawatches.com/customer-service/interventions-and-prices/price-information

Παρένθεση, αν αποφασίσεις τελικά για Omega και καταλήξεις στο μοντέλο που θέλεις, να μην αγοράσεις τυφλά από την boutique, με λίγο ψάξιμο βρίσκεις εκπτώσεις στην αρχική τιμή.

Επεξ/σία από KrisDs
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θα γράψω την προσωπική μου άποψη σχετικά με τα μεγέθη. Υπάρχουν 2-3 παράγοντες πέρα από την μόδα της στιγμής που για εμένα παίζουν ρόλο. Υπόψιν είμαι σχετικά χοντρός και κατά συνέπεια θεωρητικά χρειάζομαι μεγάλα ρολόγια αλλά:

1) το σχήμα παίζει πολύ ρόλο. Πχ. Έχω ένα nomos tangente 35mm το οποίο λόγων των lugs του φαίνεται αλλά και φοριέται σαν 40αρι. Αν βάλω το 41 πχ. Απλά περισσεύει πάνω κάτω και έχω τετράγωνο σχήμα στο λουράκι.

2) αν μιλάμε για καινούργιο ή vintage. Αν σας αρέσουν τα vintage θα περιοριστείτε κατά πάσα πιθανότητα σε <40. 

3) τι χρήση κάνετε. Έχω ένα πολύ καθημερινό Seiko 5 με NATO strap 35mm και ένα promaster στα 41. Ok το promaster είναι πιο γεμάτο γενικώς, αλλά όταν κάνω δουλειές τείνω να το κοπανάω ανελέητα, ενώ το Seiko 5 κρύβεται λίγο.

Αν φοράτε ρολόγια μόνο ως κόσμημα και δεν τα έχετε στην καθημερινότητα καλά είναι και τα 41 και τα 46 αν έχετε σοβαρό καρπό, αλλιώς το 46 είναι δεδομένο ότι θα το σπάσετε.

21 λεπτά πριν, KrisDs είπε

Τα διαγράμματα που βλέπεις περιλαμβάνουν και το χάος που έγινε με τα lockdown του COVID κατά την διάρκεια των οποίων η αγορά του ρολογιού, και των μουσικών οργάνων για όσους ασχολούνται με το άθλημα, εκτροχιάστηκε κυριολεκτικά.

Πρόσθεσε και ότι η Rolex τα τελευταία χρόνια παίζει και το παιχνιδάκι με τις λίστες αναμονής, "αναγκάζοντας" όσους έχουν την καψούρα και το χρήμα να πληρώνουν πολλαπλάσιες τιμές από την κανονική για ένα ετοιμοπαραδότο ρολόι, οπότε καταλαβαίνεις γιατί εκτοξεύτηκαν και άλλο οι τιμές τους.

Η Omega κάνει και αυτή αυξήσεις με την σειρά της κάθε χρόνο, όπως λίγο πολύ κάνει όλη η βιομηχανία. Η διαφορά είναι ότι σέβεται τον πελάτη και δεν κάνει παιχνίδια με λίστες, αναμονές και λοιπά παρατράγουδα. Αν έχεις τα χρήματα μπαίνεις στην boutique ή σε AD, δοκιμάζεις τα μοντέλα που θέλεις, το παίρνεις και φεύγεις αν είναι ετοιμοπαράδοτο, αλλιώς στο φέρνουν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά το service τα πράγματα είναι ξεκάθαρα μπορείς να βρεις τις τιμές στο site της πόσο χρέωνει. Mε τους μηχανισμούς που έχουν τα ρολόγια της κάνεις service μετά τα 5 χρόνια, συνήθως μπορεί να περάσουν και 8 χρόνια ή παραπάνω για να χρειαστεί. Η ίδια προτείνει από 5 έως 8 χρόνια να γίνει το service.

https://www.omegawatches.com/customer-service/interventions-and-prices/price-information

Παρένθεση, αν αποφασίσεις τελικά για Omega και καταλήξεις στο μοντέλο που θέλεις, να μην αγοράσεις τυφλά από την boutique, με λίγο ψάξιμο βρίσκεις εκπτώσεις στην αρχική τιμή.

Η Rolex έχει de facto δημιουργήσει artificial demand. Μιλάμε για manufacturer που πουλάει 1.3 Εκατομμύρια ρολόγια τον χρόνο. Παρόλα αυτά είναι το πιο αναγνωρίσιμο Watch brand για τον μέσο αγοραστή και άρα safe place για να βάλει τα χρήματα του.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας βάλουμε μια και το τελευταίο αγροτεμάχιο, από τας Ελβετίας αυτή την φορά.

6ujuZro.jpg

ZzpF5s5.jpg

HWHAOdl.jpg

fmSvoJD.jpg

Είναι το PR100 σε Special Edition έκδοση για το βουνό Jungfrau (χεστήκαμε). Το είχα δει από κοντά και αυτές οι μπλε πινελιές μου άρεσαν τα μάλα, οπότε το ρούφηξα αν και ελαφρώς μεγαλούτσικο στο χέρι (40αρι με στενό μπέζελ και αρσενικά endlinks).

https://i.imgur.com/cEo06Z0.mp4

7b75CIZ.jpg

Hhg2HOc.jpg

46D30sr.jpg

Ls89wmF.jpg

Στα όρη στα άγρια βουνά!!  :D

Επεξ/σία από Dante80
  • Like 11
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, fylatos είπε

Η Rolex έχει de facto δημιουργήσει artificial demand. Μιλάμε για manufacturer που πουλάει 1.3 Εκατομμύρια ρολόγια τον χρόνο. Παρόλα αυτά είναι το πιο αναγνωρίσιμο Watch brand για τον μέσο αγοραστή και άρα safe place για να βάλει τα χρήματα του.

Σίγουρα η Rolex είναι το πιο αναγνωρίσιμο brand στον απλό κόσμο, δεν το συζητάμε, με ότι βέβαια αυτό συνεπάγεται.

Από εκεί και πέρα, θα επαναλάβω το κλασικό ρητό, προς αποφυγή παρεξηγήσεων από έναν απλό καταναλωτή που δεν ασχολείται με το άθλημα και μας διαβάζει: τα ρολόγια δεν είναι επενδύσεις, με ελάχιστες εξαιρέσεις κάποιων vintage ή σπανίων κομματιών.

Η δική μου άποψη πάντα ήταν και είναι ότι το ρολόι πρέπει να αρέσει προτίστως σε εσένα και να το ευχαριστιέσαι, είτε κάνει 50 ευρώ είτε 15.000 ευρώ, αν είναι να το έχεις κλεισμένο σε ένα συρτάρι, θυρίδα κτλ δεν έχει νοήμα η αγορά του.

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, KrisDs είπε

Σίγουρα η Rolex είναι το πιο αναγνωρίσιμο brand στον απλό κόσμο, δεν το συζητάμε, με ότι βέβαια αυτό συνεπάγεται.

Από εκεί και πέρα, θα επαναλάβω το κλασικό ρητό, προς αποφυγή παρεξηγήσεων από έναν απλό καταναλωτή που δεν ασχολείται με το άθλημα και μας διαβάζει: τα ρολόγια δεν είναι επενδύσεις, με ελάχιστες εξαιρέσεις κάποιων vintage ή σπανίων κομματιών.

Η δική μου άποψη πάντα ήταν και είναι ότι το ρολόι πρέπει να αρέσει προτίστως σε εσένα και να το ευχαριστιέσαι, είτε κάνει 50 ευρώ είτε 15.000 ευρώ, αν είναι να το έχεις κλεισμένο σε ένα συρτάρι, θυρίδα κτλ δεν έχει νοήμα η αγορά του.

Όπως κι αν το φοράς για να γουστάρουν οι άλλοι την εικόνα σου. Πράγμα που παλιώνει πολύ πολύ πολύ γρήγορα. 

• Like 1
Δημοσ.

dante πολυ ομορφο οντως και απο τα πλαγια φαινεται να εχει μια ενιαια γραμμη ,να δενει γλυκα πανω στο χερι ..μεσα στο καντραν και κατω ,αυτα τι ειναι κορυφες βουνων και ετσι υποτιθεται? και ποσο πηγε το στρεμμα?

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, KrisDs είπε

Ο μεγάλος στη δουλειά  μου έχει καμία 30αρια patek αλλά τόσα  AP και πολλά πολλά σοβαρά κομμάτια, τα αγοράζει γιατί πρέπει όπως κάνει ο κύκλος του και τα έχει στα κουτιά. 

Όταν τον ρώτησα πιο είναι το αγαπημένο του απ' όλα όσα έχει μου είπε αυτό που έχω στο κομοδίνο και το βάζω όταν ξυπνάω ότι είναι στα κουτιά απλά τα ξεχνάω. 

Για την ιστορία τις περισσότερες μέρες φοράει ένα Jaeger tourbillion 

• Like 2
Δημοσ.
27 minutes ago, mike15 said:

dante πολυ ομορφο οντως και απο τα πλαγια φαινεται να εχει μια ενιαια γραμμη ,να δενει γλυκα πανω στο χερι ..μεσα στο καντραν και κατω ,αυτα τι ειναι κορυφες βουνων και ετσι υποτιθεται? και ποσο πηγε το στρεμμα?

Ναι είναι η κορυφογραμμή του Jungfrau (μαζί με τις κορυφές Eiger και Μonch).

Δεν ήταν ιδιαίτερα ακριβό, μιας και φοράει τον απλό (αλλά αξιόπιστο) F06.111.

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Morosana είπε

Ο μεγάλος στη δουλειά  μου έχει καμία 30αρια patek αλλά τόσα  AP και πολλά πολλά σοβαρά κομμάτια, τα αγοράζει γιατί πρέπει όπως κάνει ο κύκλος του και τα έχει στα κουτιά. 

Όταν τον ρώτησα πιο είναι το αγαπημένο του απ' όλα όσα έχει μου είπε αυτό που έχω στο κομοδίνο και το βάζω όταν ξυπνάω ότι είναι στα κουτιά απλά τα ξεχνάω. 

Για την ιστορία τις περισσότερες μέρες φοράει ένα Jaeger tourbillion 

Ναι αυτά είναι luxury, αλλά η Rolex είναι premium και perceived luxury και το λέω ως κάτοχος datejust. 1.3 εκατομμύρια αυτοκίνητα πούλησε πέρυσι η VW στην Ευρώπη.

Γενικά πολλοί φοράνε και ρεπλικα των ρολογιών που έχουν στη θυρίδα. Δε το πιάνω γενικά αλλά είναι status symbol thing.

1 λεπτό πριν, Dante80 είπε

Ναι είναι η κορυφογραμμή του Jungfrau (μαζί με τις κορυφές Eiger και Μonch).

Δεν ήταν ιδιαίτερα ακριβό, μιας και φοράει τον απλό (αλλά αξιόπιστο) F06.111.

Είναι δυνατό, ίσως θα ταίριαζε μια λεπτομέρεια με lume και στην βουνοκορφή, όπως κάνει η A. Lange με το lume moon phase.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ σήμερα άλλαξα λουράκι σε αυτό και είπα να μη το βγάλω για κανα δύο μέρες να το χαρώ και να στρώσει το λουράκι. 

Είναι ref. 166.002 του 1967, φοράει calibre 565 και είναι by far το πιο ακριβές μηχανικό ρολόι που είχα ποτέ. 

Next step είναι να γυαλίσω λίγο το ακρυλικό (όχι το ρολόι) δεξιά γιατί έχει κάποια μικρά γδαρσίματα.
Btw λειτουργεί εξαιρετικά το Meguairs Ultimate Cut/Polish αν το έχετε για το αυτοκίνητο και το Plasticx. Απλά πρέπει να μασκάρετε όλο το ρολόι για να μη γυαλίσει κι αυτό. Πολύ καλύτερο από polywatch, braso κλπ που προτείνονται για ακρυλικά. 

image.jpeg.380d6171befd4b0b8c3311ce778a4a3d.jpeg

Επεξ/σία από fylatos
  • Like 8
Δημοσ.
4 ώρες πριν, fylatos είπε

Γενικά πολλοί φοράνε και ρεπλικα των ρολογιών που έχουν στη θυρίδα. Δε το πιάνω γενικά αλλά είναι status symbol thing.

αυτο ρε παιδες ηθελα να το ρωτησω.δεν φοβαστε να κυκλοφορειτε με τοσο ακριβα ρολογια? εχω και εγω εναν γνωστο που δεν το βγαζει το ρολεξ απο το χερι του ,ΠΟΤΕ. και οχι μονο τα ρολεξ απλα τα υπολοιπα εαν δεν ειναι χρυσα δεν τα ξερουν,τα ρολεξ ομως τα χτυπανε ακομα και στον δρομο να σε βρουν.ετσι καταλαβαινω αυτους με την ρεπλικα αλλα δεν το χαιρονται.εκτος εαν ειναι μονο συλλεκτες.αλλιως τι το παιρνουν αφου το εχουν στην θυριδα?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mike15 είπε

αυτο ρε παιδες ηθελα να το ρωτησω.δεν φοβαστε να κυκλοφορειτε με τοσο ακριβα ρολογια? εχω και εγω εναν γνωστο που δεν το βγαζει το ρολεξ απο το χερι του ,ΠΟΤΕ. και οχι μονο τα ρολεξ απλα τα υπολοιπα εαν δεν ειναι χρυσα δεν τα ξερουν,τα ρολεξ ομως τα χτυπανε ακομα και στον δρομο να σε βρουν.ετσι καταλαβαινω αυτους με την ρεπλικα αλλα δεν το χαιρονται.εκτος εαν ειναι μονο συλλεκτες.αλλιως τι το παιρνουν αφου το εχουν στην θυριδα?

Αν έχεις ακριβό ρολόι δεν θα το φοράς στα ΜΜΜ και γενικά σε βόλτες μακρινές με τα πόδια σε περιοχές όπως δήμο Αθηναίων κ γύρω. ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ειναι πολλοί που θα σε έσφαζαν με αδιανόητη χαρά για 5000€.

Για αυτο εγω λέω, το μυαλό μου ήσυχο και γενικά χαρούμενο με κάνει το G Shock μου. Ο κύριος λόγος είναι γιατί δεν έχω να ανησυχώ για ΤΙΠΟΤΑ. 

Σε αντίθεση με ένα ακριβό ρολόι, που έχεις να σκεφτείς 1000 πράγματα. Απο το να μην κάνω καμία χειρωνακτική εργασία κ το χαλάσω, μέχρι του σε τι κύκλο θα είμαι κ τι μπορεί να σκεφτούν οι άλλοι....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...