KrisDs Δημοσ. Παρασκευή στις 11:15 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:15 μμ (επεξεργασμένο) Μην αρχίζουμε και εδώ τις κλασικές ατάκες που βλέπουμε χρόνια τώρα στο γνωστό φόρουμ ρολογιού του εξωτερικού περί ελβετικών made in china και τα συναφή. Είμαστε πλέον σε μια εποχή που μπορείς να βρεις εξαιρετικά ρολόγια σε όλα τα price points από διάφορες χώρες καταγωγής. Σημασία έχει το κάθε μοντέλο πλέον αν αξίζει τα λεφτά του στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Και μην ξεχνάμε βέβαια και τον υποκειμενικό και συναισθηματικό παράγοντα. Όταν κάποιος έχει ερωτευτεί ένα Submariner, ένα Seamaster Professional 300M, ένα Hamilton Field ή ένα BOLDR Venture τα υπόλοιπα είναι περιττά από την στιγμή που η κατασκευή τους είναι στο επίπεδο που πρέπει να έχει συγκριτικά με τα λεφτά που πληρώνεις. Ναι ειδικά στα ελβετικά πληρώνεις έξτρα την ιστορία και το όνομα αλλά αυτό ισχύει και σε εταιρείες άλλων χωρών. Στο τέλος της ημέρας όταν είσαι fan των ρολογιών με την ίδια χαρά φοράς ένα Casio GW6900 ή ένα Omega. Όλα αυτά βέβαια αφορούν όσους από εμάς έχουμε το μικρόβιο και σκαλίζουμε πλέον και τα micro-brands λες και δεν μας έφταναν οι ήδη εκατοντάδες κυκλοφορίες από τις παραδοσιακές μάρκες. 🤣 Επεξ/σία Παρασκευή στις 11:17 μμ από KrisDs 1
avacan23 Δημοσ. Σάββατο στις 12:11 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:11 μμ τώρα αν θέλουμε να βαφτίζουμε εταιρείες με τεράστια ιστορία στο χώρο microbrands επείδη σε ενα πόστ ανέβηκαν μαζί με εταιρείες που ιδρυθηκαν λιγοτερο απο 10 χρόνια και ειναι microbands μπορούμε να το κάνουμε, όπως και να πιστευούμε ότι παραδοσιακές ελβετικές εταιρείες δεν ξεπουλήθηκαν σε πολυεθνικές εταιρείες ή επενδυτικά σχήματα και φτιάχνουν in house ρολογια στην ελβετία..ο καθένας ας πιστεύει ότι θέλει..Αν κάποιος δεν ξέρει από αυτοκίνητα λένε πάρε ενα toyota αν κάποιος δεν ξέρει απο ρολόγια λένε πάρε ενα rolex Πάντα υπάρχουν 2 κατηγορίες -αυτοι που αγοράζουν ρολόγια για τον εαυτό τους και αυτοί που αγοράζουν για τους άλλους. Εχω περάσει και από τις 2 κατηγορίες και τώρα για μένα δεν υπάρχουν εταιρείες αλλά ρολόγια. δλδ θέλω να πληρώνω μηχανισμό-ποιοτητα κατασκευής-ακρίβεια χρονομέτρησης-άνεση λουράκι-μπρασελέ-και όμορφο dial. Θέλω ενα πιλότο και υπάρχει ενα μοντέλο από την iwc , breitling, sinn και όποια άλλη εταιρεία.ενα καταδυτικό από rolex, omega, panerai, sinn, squale, seiko, θα διαλέξω ότι μου αρέσει και δεν θα κολλήσω στο όνομα δεν θα πληρώσω μάρκετινγκ και θα πληρώσω υπεραξία θα πάρω ρολόι για τη δουλειά που το θέλω. Οταν με ρωτάει κάποιος τι ρολόι να πάρω δεν του λέω μάρκα του λέω πόσα δίνεις και γιατί το αγοράζεις. Δεν δαιμονοποιώ τις μεγάλες εταιρείες αφού έχω πληρώσει τα μοντέλα τους και έχουν ρολόγια αξιόλογα αλλά έχουν και υπερτιμολογημένα. Ανέβασα το ποστ για να δείξω ότι οποιος θέλει να αγοράσει ενα καλό ρολόι μπορεί να το βρεί και κάτω από 2.000 ευρώ ενω παλιά ήταν αδιανόητο. Σέβομαι και την αντίθετη άποψη αλλά θα θέλα να κάνετε και τις δικές σας προτάσεις για ρολογια κάτω απο 2.000 ευρώ για να υπάρχει και επιχείρημα που να υποστηρίζει τη διαφωνία σας...
Nabuko Δημοσ. Σάββατο στις 12:37 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:37 μμ 17 λεπτά πριν, avacan23 είπε αλλά θα θέλα να κάνετε και τις δικές σας προτάσεις για ρολογια κάτω απο 2.000 ευρώ Longines HydroConquest MIDO Ocean Star Tribute Doxa SUB 200 και SUB 600T Ενδεχομένως να είμαι και εκτός της ουσίας της διαφωνίας σας αλλά έβαλα μόνο όσα μου αρέσουν και δεν θυμάμαι αν έχουν αναφερθεί, φυσικά θα έβαζα και τα PRX, Prospex κλπ αλλά έχουν αναφερθεί πολλάκις. Είμαι από αυτούς που τους ενδιαφέρει η εξωτερική εμφάνιση και δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο αρκεί το ρολόι να μπορεί αν δουλεύει απροβλημάτιστα. Θέλω δηλαδή να μου αρέσει αυτό που θα φοράω ανεξαρτήτως μάρκας. 1
avacan23 Δημοσ. Σάββατο στις 01:07 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:07 μμ O καθένας δίνει τα λεφτά του όπου θέλει. Τώρα υπάρχουν κι αντικειμενικά κριτήρια που καθορίζουν την αξία ενος ρολογιού. υπάρχουν και υποκειμενικα όπωσ το ονομα 9το σέβομαι) και το φλεξαρισμα ειναι ενα κριτήριο για κάποιους. Να πάρω ενα longines , ποιος ξέρει τη sinn η τον Cward etc. αν ο μηχανισμός σε ενα ρολοι εχει πλαστικά μερη που θα σπάσουν και δεν θα σε συμφέρει να το επισκευάσεις (tissot prx) αν ειναι απο τιτανιο η ατσαλι η κάσα ή το μπρασελε και θα γεμισει γρατζουνιές και θα χει μεγάλο βάρος, αν το γυαλι ειναι ζαφείρι η οχι αν το μπρασελέ του ειναι παραμετροποιησιμο στο χέρι (στα καταδυτικα παιζει ρόλο αν φοράς στολή) το βάρος του, το πάχος του για να μην εχεισ μια γκουμουτζα στο χέρι (βλ. το νεο tudor ), οι δείκτες του αν ξεβαφουν, το υλικό για να βλέπεις στο σκοτάδι και μπορώ να συνεχίσω να γράφω σεντόνια. αν θέλετε ομως ενα αναγνωρίσιμο ρολόι πάρτε από τα group πιο πάνω... εγώ πλήρωσα και εμαθα το μαθημα μου..
polaki Δημοσ. Σάββατο στις 01:59 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:59 μμ 46 minutes ago, avacan23 said: μπρασελέ του ειναι παραμετροποιησιμο στο χέρι (στα καταδυτικα παιζει ρόλο αν φοράς στολή) Επειδή ανέφερες τα καταδυτικά, νομίζω είναι μια κατηγορία που απλά υπάρχει σαν όνομα-legacy και τίποτα άλλο. Ναι το submariner της Rolex και μένα μου αρέσει, ίσως πιο πολύ επειδή το έχω συνηθίσει σαν μοντέλο παρά για κάτι άλλο. Έχοντας όμως καταγράψει πάνω από 100-120 βουτιές, και κάποιες με ανθρώπους που έχουν έρθει στο καταδυτικό ακόμα και με αυτοκίνητα 300 και 400.000€, ούτε ένας δεν φοράει το ρολόι του για κατάδυση. Θα το βγάλουν, και θα φορέσουν ένα κανονικό dive computer. Ή και 2, οι περισσότεροι (ένα σοβαρό ακριβό και ένα πιο basic για καβάτζα). Ναι οκ, το ότι δε θα σπάσει το submariner στα 40μ καλό είναι να το ξέρω (πάνω από 40 είναι tec diving κατηγορία οπότε αστείο και να συζητάμε για τέτοια ρολόγια εκεί), αλλά ΚΑΝΕΙΣ δεν ενδιαφέρεται ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ όταν είναι σε κατάδυση. Άλλα είναι τα πράγματα που έχουν σημασία εκεί. Οπότε το αν το μπρασελέ του είναι παραμετροποιήσιμο ή όχι, θα έλεγα λίγη σημασία έχει στην πιο "ποζεριά" κατηγορία που ίσως υπάρχει! 20 hours ago, avacan23 said: περιπτωση καταδυτικού με 1200 μέτρα αντοχή από την εταιρία που παλιά έφτιαχνε την κάσα στα ρόλεξ. στα 1.200 m μόνο υποβρύχιο, για τον άνθρωπο εκτεθειμένο στην εξωτερική πίεση, τέτοιο βάθος είναι μη ρεαλιστικό με την τρέχουσα τεχνολογία. Θεωρητικά λοιπόν είναι όλα αυτά τα όρια αντοχής, και όριο αντοχής σε βάθος δεν σημαίνει ότι δε σπάει και δε χαλάει πάνω στην επιφάνεια. Τώρα αν βυθιστεί το πλοίο και βουλιάξει το ρολόι μου, νομίζω το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να με απασχολεί είναι το αν θα λειτουργεί σε βάθος που έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί άνθρωπος να μου το φέρει πίσω.. 1
nikos16717 Δημοσ. Σάββατο στις 05:05 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:05 μμ Καλησπέρα, ο κουμπάρος μου θέλει να μου πάρει ένα δώρο και μου πρότεινε να μου πάρει ρολόι (αναλογικό ή smart...). Επομένως ψάχνω κάτι σε 42mm-43mm ιδανικά. Περισσότερο προτιμώ κάτι σε καταδυτικό ή pilot, αλλά δεν θέλω να είναι πολύ αθλητικό, θέλω να είναι προς dress (ίσως το θέτω κάπως περίεργα).Τώρα έχω ένα Seiko 56631 και ένα Hamilton H64455533. Τι θα προτείνατε; Σαν ποσό υπολογίστε γύρω στα 1000€
Dante80 Δημοσ. Σάββατο στις 05:18 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:18 μμ (επεξεργασμένο) 33 minutes ago, nikos16717 said: Καλησπέρα, ο κουμπάρος μου θέλει να μου πάρει ένα δώρο και μου πρότεινε να μου πάρει ρολόι (αναλογικό ή smart...). Επομένως ψάχνω κάτι σε 42mm-43mm ιδανικά. Περισσότερο προτιμώ κάτι σε καταδυτικό ή pilot, αλλά δεν θέλω να είναι πολύ αθλητικό, θέλω να είναι προς dress (ίσως το θέτω κάπως περίεργα).Τώρα έχω ένα Seiko 56631 και ένα Hamilton H64455533. Τι θα προτείνατε; Σαν ποσό υπολογίστε γύρω στα 1000€ Μια πρόταση, ιδιαίτερο dress diver στην διάσταση που κοιτάς θα βρεις στην σειρά Nereide της Ιταλικής Venezianico. Πολλές επιλογές σε χρώματα/καντράν. https://www.venezianico.com/collections/nereide Αν μένεις Αθήνα, μπορείς να δοκιμάσεις την 42αρα κάσα του μοντέλου στον Βυτόπουλο στο Ελληνικό, μιας και τα φέρνει Ελλάδα. --- Για πιο dressy μεγάλο κομμάτι να δέσεις με τον Hamilton πιλότο (αν και τυπικά θεωρείται ναυτικό ρολόι), ρίξε μια ματιά στο 42αρι Valencia της Γερμανικής Laco. https://www.laco.de/en/watches/navy-watches/valencia-42 Συν τοις άλλοις, έχει και full lumed dial. 🤩 Καλές αγορές εύχομαι! Επεξ/σία Σάββατο στις 05:39 μμ από Dante80 6 1
avacan23 Δημοσ. Σάββατο στις 05:53 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:53 μμ εγώ προτεινα πιο πάνω αλλά να ανεβασω μερικά ακόμη που θα αγόραζα εγώ https://baltic-watches.com/en/collections/aquascaphe 750 $ https://www.christopherward.com/watches/large-(42mm%2B)?start=0&sz=24 https://yema.com/products/yema-superman-heritage-ysup25a39-ams?_pos=6&_fid=58adf449e&_ss=c&variant=55151657255298 https://www.youtube.com/watch?v=nlaZB1Nl2c8 2 1
Nabuko Δημοσ. Σάββατο στις 06:53 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:53 μμ 1 ώρα πριν, nikos16717 είπε Τώρα έχω ένα Seiko 56631 Ποιο είναι αυτό? 1 ώρα πριν, nikos16717 είπε και ένα Hamilton H64455533 40αρι δεν είναι αυτό? Τόσο μεγάλο καρπό έχεις και ψάχνεις 42-43? Για dress θεωρώ καλύτερα τα 39αρια και τα 40αρια επειδή στόχος τους είναι να συμπληρώνουν το ντύσιμο και όχι να τραβούν την προσοχή, γι'αυτό πρέπει να είναι και διακριτικά. Και αν φορεθεί και με πιο επίσημο ένδυμα πρέπει να χωράει άνετα κάτω απ' τη μανσέτα 2
XSpectre1 Δημοσ. Σάββατο στις 08:03 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 08:03 μμ (επεξεργασμένο) https://postimg.cc/dZKQdssM Τωρα εχω αυτο. Καποια στιγμη θελω να παρω το tag heuer calibre 36 Επεξ/σία Σάββατο στις 08:09 μμ από XSpectre1 1
avacan23 Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες Aqua terra worldtimer το χα βρει στα 7500 ευρώ στο κεντρο. Είναι απίστευτο ρολόι όταν δεις το καντράν από κοντά γιατί είναι ανάγλυφο δλδ φαίνονται τα βουνά κτλ καμία σχέση με τη φωτογραφία που το αδικεί… 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα