Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, KrisDs είπε

Το teak dial είναι το "παραδοσιακό" dial, το κλασικό θα λέγαμε για την σειρά Aqua Terra, με τις οριζόντιες γραμμές (στις προηγούμενες γενιές ήταν κάθετες). Παραπέμπει στο παραδοσιακό ξύλινο πάτωμα των yachts. Οι εκδόσεις αυτές έχουν περισσότερα brushed surfaces στην κάσα.

Τα non teak dials είναι οι νεότερες διαφοροποιήσεις της σειράς, υπάρχει το black lacquered dial που έβαλες στην φωτό, το νέο lacquered turquoise και αρκετά με sunburst effect στην shades collection. Πρόκειται για brass plate dials sun-brushed και lacquered.

Σωστά παρατήρησες ότι το bracelet είναι άλλο στα non teak dial, είναι καινούργια διαφοροποίηση, και στο νέο lacquered black non-teak έχει και micro-adjustment, αν και δεν θα το χαρακτήριζα και ως ιδιαίτερα πετυχημένη υλοποίηση.

Η άλλη διαφορά είναι ότι τα non teak dials έχουν περισσότερες γυαλισμένες επιφάνειες στην κάσα αντί για brushed που βρίσκουμε στα teak dials. Αυτή η διαφορά τα καθιστά ίσως λίγο πιο "χτυπητά" στο μάτι, όταν με το καλό τα δεις από κοντά θα το καταλάβεις.

Οι αλλαγές bracelet με λουράκια κτλ γίνονται και από σένα αρκεί να έχεις τα κατάλληλα εργαλεία, διαφορετικά σε οποιονδήποτε ωρολογοποιό.

Μου λύθηκαν πολλές απορίες με αυτό το post! 🙇‍♂️

Όσο εμβαθύνω στο θέμα ρολογιού που δε το είχα καθόλου ως πρότινος όλο και περισσότερες απορίες μου δημιουργούνται αλλά και δυσκολίες στην επιλογή!

Π.χ. τα χρώματα των AT dials είναι φανταστικά, και τσουπ εκεί έρχεται το lacquered black και λες μα καλά πόσο φανταστικό είναι αυτό το μαύρο!! Και φοριέται χειμώνα - καλοκαίρι, στη δουλειά, στο γυμναστήριο, σε δείπνο, σε club, σε γάμο..!! Και το bracelet του μου αρέσει περισσότερο από αυτό των teak dials. Το micro adjustment επίσης ίσως είναι και αιτία για να πας σε non teak από το 2024 και μετά (απ’ ότι διαβάζω τότε έγινε διαθέσιμο), αν και σε υλοποίηση υπολείπεται του Datejust.

Με το σέρβις των ΑΤ τι παίζει;

Δείχνω το lacquered black στη σύζυγο, της άρεσε πολύ, με ρωτάει «πόσο έχει αυτό;», εφτάμιση χιλιάδες απαντώ. Μένει άναυδη, καλά μου λέει τόσο ακριβά είναι τα Omega όσο δηλαδή σχεδόν τα Rolex; Και κάπου εδώ καταλαβαίνω πόσο μεγάλη διαφορά έχει σ’ έναν απλό άνθρωπο ένα Rolex με οτιδήποτε άλλο…τι σου κάνει το brand name!!

Τέλος, ψάχνοντας αυτές τις μέρες το Chrono24 μου έκανε τρομερή εντύπωση οι διαφοροποιήσεις στις τιμές των Datejust και των ΑΤ! Ειδικά το πρώτο τα τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί!! Και δεν είναι ένας απλός διπλασιασμός να πάει από 3.000€ στα 6.000€ αλλά από τα σχεδόν 6-7k έχει φτάσει τα 13k!! Ενώ τα ΑΤ έχουν ανέβει «μόνο» ~900€!!

IMG_0102.jpeg

IMG_0103.jpeg

• Απαντ. 8,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...