Προς το περιεχόμενο

Η σφαγή του Πάσχα

@@sos@@

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας το επαναλάβω πιό ξεκάθαρα: Αν φάω αρνί το Σεπτέμβρη είμαι "αθώος" ή "ένοχος";

Έχω την εντύπωση πως η διαδικασία της σφαγής είναι ίδια όλες τις εποχές του χρόνου.

• Απαντ. 639
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Στο χωριό μου, αλλά κι σε όλα τα χωριά που γνωρίζω, ΕΝΑ τρόπο έχουν να σφάζουν όλο το χρόνο. (Και παράγουν πολλά αμνοερίφια, πίστεψε με).

Οκ, δεν θέλεις να μπείς στην ουσία της απορίας μου και δεν θα επιμείνω.

Σαββατόβραδο είναι, enjoy yourselves και μην πιείτε πολύ αν οδηγείτε μετά...

Δημοσ.
Ας το επαναλάβω πιό ξεκάθαρα: Αν φάω αρνί το Σεπτέμβρη είμαι "αθώος" ή "ένοχος";

Έχω την εντύπωση πως η διαδικασία της σφαγής είναι ίδια όλες τις εποχές του χρόνου.

Aν το έθιμο ήθελε το Πάσχα να ψήσεις φασιανό θα το έκανες ;

Ή θα συνέχιζες το Πάσχα να τρώς αρνάκι.

Όσο για την ερώτησή σου , απαντώ .

Για μένα δεν είσαι αθώος ή ένοχος για μένα είσαι κρεατοφάγος .

και δεν θέλω να με παρεξηγήσεις αλλά τρως πλάσματα τα οποία είχαν κάποτε ζωή ...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:48 ----------

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:51 ----------

Και επειδη οντως δεν γινεσαι κατανοητη... ΕΣΥ κρεας τρως; (ασχετα αν εχεις ενοχες η οχι)

Οχι δεν τρώω .
Δημοσ.

Δηλαδή μισό λεπτό, τι τρόπος σκέψης είναι αυτός;

Τρως πλάσματα τα οποία είχανε κάποτε ζωή...

Την τελευταία φορά που έφαγα πέτρες με σώς άμμου δεν ήταν πολύ νόστιμες και όχι ιδιαίτερα θρεπτικές. Θα ήθελα να μου αναφέρεις ένα πράγμα που μπορείς να φας και δεν είχε κάποτε ζωή (ας εξαιρέσουμε το νερό για χάρη του πειράματος).

Αυτή η "δικαιολογία" των χορτοφάγων είναι τουλάχιστον ηλίθια. Τα φυτά επειδή δεν περπατάνε και "βογκάνε" (ας μου επιτραπεί) η έκφραση, δεν είναι ζωντανά; Σας προκαλώ να το ψάξετε λίγο παραπάνω και να μάθετε 5 πράματα για τα φυτά, τα οποία είναι πιο "ζωντανά" και από εμάς.

Το "δεν τρώω κάτι που είχε ζωή" με προσβάλλει τουλάχιστον. Είμαστε παμφάγα θηλαστικά, σας παρακαλώ να αποδεχθείτε την φύση σας και να βρείτε άλλη δικαιολογία.

Ευχαριστώ, ο βιολόγος της γειτονιάς σας.

Δημοσ.

Το "δεν τρώω κάτι που είχε ζωή" με προσβάλλει τουλάχιστον. Είμαστε παμφάγα θηλαστικά, σας παρακαλώ να αποδεχθείτε την φύση σας και να βρείτε άλλη δικαιολογία.

Δεν είναι καθόλου στην φύση μας .

Και για του λόγου το αληθές βιολόγε μας :-) παρατήρησε την οδοντοστοιχία μας , την νυχτερινή όρασή μας , τα νύχια μας και την γρηγοράδα μας .

Τώρα πιάστηκες από μια λέξη.... ο.κ. λοιπόν , την παίρνω πίσω και επαναδιατυπώνω δεν τρώω κανένα θηλαστικό.

Δημοσ.

Η φύση μας είναι, δεν είναι υπο συζήτηση αυτό, τα δόντια μας είναι μια χαρά, επίσης δεν έχουν όλα τα σαρκοφάγα ζώα "νυχτερινή" όραση ή/και τρέχουν γρήγορα, τα νύχια τα κόβουμε από επιλογή.

Δέ νομίζω οτι πιάστηκα από μια λέξη, κοτόπουλα και ψάρια είναι ΟΚ;

Δημοσ.

@ @@sos@@: Η απάντηση είναι προφανής: Φυσικά και θα έτρωγα φασιανό εφ'όσον μου άρεσε, άσχετα από την ημερομηνία. Εσύ όμως δεν έχεις ξεκαθαρίσει ακόμη αν έχεις πρόβλημα με το έθιμο του Πάσχα ή με τη σφαγή των αρνιών που είναι δύο άσχετα μεταξύ τους γεγονότα. Όσο για το μήνυμα στο spoiler, με κάλυψε ο angmar. Καλώς ή κακώς, ανόργανες τροφές ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Δημοσ.
Η φύση μας είναι, δεν είναι υπο συζήτηση αυτό, τα δόντια μας είναι μια χαρά, επίσης δεν έχουν όλα τα σαρκοφάγα ζώα "νυχτερινή" όραση ή/και τρέχουν γρήγορα, τα νύχια τα κόβουμε από επιλογή.

Aα ,Ο.Κ.

Ενα άλλο παράδειγμα στην φύση παμφάγου ζώου που να μην έχει αυτές τις φυσικές επιλογές μπορώ να έχω ;

Τώρα άμα σου γράψω ότι ούτε κότα αλλά και ούτε ψάρι τρώω θα με πιστέψεις ; Mάλλον όχι .

Για αυτό δεν στο γράφω .

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:43 ----------

@ @@sos@@: Η απάντηση είναι προφανής: Φυσικά και θα έτρωγα φασιανό εφ'όσον μου άρεσε, άσχετα από την ημερομηνία.
Ναι αλλά δεν διατύπωσες σαφή απάντηση . Το Πάσχα τι θα έτρωγες φασιανό κατά το έθιμο ή αρνάκι ;
Δημοσ.

Το γουρούνι, ούτε το βράδυ βλέπει, ούτε ιδιαίτερα γρήγορο έιναι, ούτε νύχια έχει, και μή μου πείς για τους χαυλιόδοντες, γιατί δεν είναι διαφορά, αλήθεια. Δεν ανέφερα ποτέ οτι δεν σε πιστεύω, δεν έχω λόγο να το κάνω. Η ένστασή μου είναι στο "δεν τρώω ζωντανά" γιατί το ακούω πολύ από τους ιδεολόγους χορτοφάγους και μου τη δίνει. Ένα "δε γουστάρω ρε ψηλέ, δε μ' αρέσουν, τί να κάνουμε;" είναι αρκετό, δεν δίνει περιθώριο αντιλόγου, δε χρειάζεται να δικαιολογούμε τα πάντα στη ζωή.

Δημοσ.
Το γουρούνι, ούτε το βράδυ βλέπει, ούτε ιδιαίτερα γρήγορο έιναι, ούτε νύχια έχει, και μή μου πείς για τους χαυλιόδοντες, γιατί δεν είναι διαφορά, αλήθεια.
Δεν συμφωνώ με το παράδειγμά σου και επισήμανες το γιατί.
Η ένστασή μου είναι στο "δεν τρώω ζωντανά" γιατί το ακούω πολύ από τους ιδεολόγους χορτοφάγους και μου τη δίνει. Ένα "δε γουστάρω ρε ψηλέ, δε μ' αρέσουν, τί να κάνουμε;" είναι αρκετό, δεν δίνει περιθώριο αντιλόγου, δε χρειάζεται να δικαιολογούμε τα πάντα στη ζωή.
Oύτε όμως να στρογγυλεύουμε τις γωνίες και να βγάζουμε "μέσο όρο " .
Δημοσ.

Δε νομίζω να είμαι τόσο δυσνόητος. Χ****κα για το τι λέει το έθιμο. Το αρνί το τρώω για απόλαυση και φυσικά γιατί περιέχει πολύτιμα για τον οργανισμό μου συστατικά.

Καλό σας βράδυ.

Δημοσ.

Αν το σκεφτείς λιγάκι μπορείς να καταλάβεις γιατί δεν είναι ορθή η διαφορά που "επισήμανα" (αν και πάλι λείπουν πολλά από τα στάνταρ που έθεσες για το παμφάγο, αλλά θα στη χαρίσω), μπορώ να το δικαιολογήσω (στο επόμενο ποστ ίσως).

Δεν βγάζω μέσω όρο, προσπαθώ να εξηγήσω οτι αυτό σαν δικαιολογία απλά δεν στέκει.

Τα κοράκια (ο,τι θυμάμαι χαίρομαι) είναι παμφάγα και δεν έχουν καν δόντια!!! :Ο

Δημοσ.
Αν το σκεφτείς λιγάκι μπορείς να καταλάβεις γιατί δεν είναι ορθή η διαφορά που "επισήμανα" (αν και πάλι λείπουν πολλά από τα στάνταρ που έθεσες για το παμφάγο, αλλά θα στη χαρίσω), μπορώ να το δικαιολογήσω (στο επόμενο ποστ ίσως).

Δεν βγάζω μέσω όρο, προσπαθώ να εξηγήσω οτι αυτό σαν δικαιολογία απλά δεν στέκει.

Τα κοράκια (ο,τι θυμάμαι χαίρομαι) είναι παμφάγα και δεν έχουν καν δόντια!!! :Ο

Kαι δεν είναι σε καμμία περίπτωση δικαιολογία είναι στάση ζωής.

Δημοσ.

Και εδώ κάπου μπαίνει και ο ορισμός του εθίμου.

έθιμο το [éθimo] O40 : α.κάθε εκδήλωση της κοινωνικής ζωής που διατηρείται και επιβάλλεται από τη συνήθεια και την παράδοση·

Το οποίο και σημαίνει ότι το έθιμο δεν έχει να κάνει με θρησκείες και εορτές.

Επίσης, αρνιά και κατσίκια σφάζονται και σε άλλες εορτές/αργίες.

Αφήνω δε, το ότι στις ταβέρνες ο κόσμος πάει να φάει κατσίκια/γουρουνοπουλα/μοσχάρια/αγελάδες.

Καθώς και κότες και κοτόπουλα και γουρουνόπουλα και γαλοπούλες και πάπιες και χήνες,κ.ο.κ ..

Αλλά ακόμα δεν έχει μπορέσει κανείς να σε κάνει να κάνεις ένα σαφή διαχωρισμό μεταξύ των διαφόρων καταστάσεων και γεγονότων κλπ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...