Chris_85 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Το συγκεκριμενο Θρεντ δεν πιστευω πως προσφερεται για σοβαρη συζητηση. Υπαρχουν δυο θεματα, οπως εγω εχω καταλαβει. Πρωτον ερωτημα που τιθεται ειναι το κατα ποσο ηθικο ειναι ενα εθιμο να μας οδηγει στην ανεξέλεγκτη κρεατοφαγια την Κυριακη του Πασχα, με οτι αυτο συνεπαγεται. Η ερωτηση του Ακατονομαστου ηταν πολυ ευστοχη-αν αντι για το αρνι σουβλιζαμε ραπανακια θα υπηρχε θεμα?? Η απαντηση ηταν καταφατικη. Οποτε ο τιτλος ''η σφαγη του Πασχα'' δεν στεκει, καθως εχω την εντυπωση πως περισσοτερο μας ενοχλει η Εκκλησια παρα το σουβλισμα του Οβελια.. Δευτερο θεμα ειναι το κατα ποσον ειναι ανεκτη η κρεατοφαγια και αν υπαρχουν ορια σ αυτο. Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι η Πολιτεια οφειλει να περνα απο το μικροσκοπιο ολα τα σφαγεια, ωστε τα αμνοεριφια να θανατωνονται βασει των θεσμοθετημενων κανονων. Ωστοσο καπου εκει τελειωνει και το ολο θεμα. Το να αμφισβητουμε οτι ο ανθρωπος ειναι παμφαγο ον, ή να βαλλουμε κατα των ανθρωπων που εχουν επιλεξει να τρωνε κρεας, ξεγυμνωνει τη δικη μας ηθικη. Ο ανθρωπος ειναι κρεατοφαγο και χορτοφαγο ζωο και αναλογα τρεφεται. Περαν τουτου δε νομιζω οτι μπορει καποιος να επιχειρηματολογήσει υπερ η κατα ενος κυριου χαρακτηριστικο του ανθρωπινου ειδους, που εχει παραμεινει αναλλοιωτο ανα τους αιωνες. Για μενα θα ηταν πολυ πιο ενδιαφερον να ακουσω αποψεις που σχετιζονται με τη χρηση ή οχι ζωων σε πειραματα σχετικα με νεα φαρμακα και νεες μορφες θεραπειας.
slipknot Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Ποιός ο υποβόσκων συμβολισμός; Οι χορτοφάγοι "τρώνε" καλύτερα.
@@sos@@ Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δευτερο θεμα ειναι το κατα ποσον ειναι ανεκτη η κρεατοφαγια και αν υπαρχουν ορια σ αυτο. Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι η Πολιτεια οφειλει να περνα απο το μικροσκοπιο ολα τα σφαγεια, ωστε τα αμνοεριφια να θανατωνονται βασει των θεσμοθετημενων κανονων. Ωστοσο καπου εκει τελειωνει και το ολο θεμα. Με όλο τον σεβασμό και επειδή έχω διαβάσει αρκετά σου post ομολογώ πως αυτή η θέση σου .... μου ήρθε κάπως ... Σεβαστή παρόλα αυτά.
angmar Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Οι χορτοφάγοι "τρώνε" καλύτερα. Σα να το χεις ένα δίκιο, μπρόκολο στη σούβλα αύριο.
Chris_85 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Με όλο τον σεβασμό και επειδή έχω διαβάσει αρκετά σου post ομολογώ πως αυτή η θέση σου .... μου ήρθε κάπως ... Σεβαστή παρόλα αυτά. Ισως δεν εκφραστηκα σωστα..πιστευω οτι ειναι απανθρωπο να θανατωνονται ζωα για οποιοδηποτε λογο. Εχουν ψυχη, αισθανονται, πονουν, πεθαινουν. Ομως οφειλω να αναγνωρισω πως ο ανθρωπος ειναι απο τη φυση του κρεατοφαγος. Εγω προσωπικα δεν εχω καταφερει να ''απεξαρτηθω'' εντελως απο το κρεας. Το εχω μειωσει, ομως δεν το εχω κοψει. Πως λοιπον μπορω εγω να σηκωσω το δαχτυλο και να βαλλω εναντιον αυτων που τρωνε κρεας, οντας και ο ιδιος σ αυτη τη θεση? Δεν θα ηταν υποκριτικο? Σιγουρα σε μια ιδανικη κοινωνια, τα ζωα θα απολαμβαναν πολλα περισσοτερα δικαιωματα απ' οτι τωρα. Θα ηταν πολυ ωραιο να ειχε περασει στο dna της ανθρωποτητας οτι η ποιοτητα ζωης των ζωντανων (και οχι μονο η μη-θανατωση τους) ειναι δειγμα πολιτισμου. Μπορεις ομως εσυ να αρνηθεις οτι η κρεατοφαγια αντιθετως, αποτελει χαρακτηριστικο του ανθρωπινου ειδους, απο καταβολης του? Μπορεις να αρνηθεις οτι ειναι νομος της φυσης το ενα ζωο να τρωει το αλλο?? Εγω προσωπικα σε ενα τετοιο θεμα μπορω να μιλησω μονο για τον εαυτο μου. Προσπαθω να μειωσω τις ποσοτητες κρεατος που καταναλωνω, αλλα δε μπορω παρα να σεβομαι και την αποφαση του διπλανου μου, να τρωει κρεας. Και αυτο γιατι καλως ή κακως, η επιβιωση του ανθρωπινου ειδους στηριχτηκε πανω στην καταναλωση κρεατος και ακομα στηριζεται. Θα μου πεις βεβαια, πως ο ανθρωπος δεν τρωει κρεας για να επιβιωσει, αλλα για την ευχαριστηση του..Μην εισαι τοσο σιγουρη. Ο συλλογικος νους της ανθρωποτητας σε οτι αφορα την κρεατοφαγια λεει για πανω απο 2000 χρονια: Φαε κρεας. Οποτε θα υπαρχουν και ανθρωποι των οποιων η επιβιωση εξαρταται αποκλειστικα απο την κρεατοφαγια. Οποτε αν εγω κ εσυ μπορουμε να μειωσουμε η να αποφυγουμε εντελως την καταναλωση κρεατος, να εισαι σιγουρη πως υπαρχουν και ανθρωποι που δε μπορουν να παρουν μια τετοια αποφαση. Και οχι επειδη δεν ειναι φιλοζωοι. Να σου κανω μια ερωτηση, ασχετη με το τοπικ, αλλα σχετικη με ενα αλλο νημα που πετυχα στο ιντερνετ-θεωρεις πως η χρηση των πειραματοζωων στην Ιατρικη εχει οφέλη για τον ανθρωπο? Πιστευεις οτι πρεπει να χρησιμοποιουνται ζωα μονο αν δε γινεται αλλιως, ή εισαι υπερ της πληρους απαγορευσης των πειραματοζωων, ακομα και αν αυτο συνεπαγεται το θανατο εκατομμυριων ανθρωπων?
@@sos@@ Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Να σου κανω μια ερωτηση, ασχετη με το τοπικ, αλλα σχετικη με ενα αλλο νημα που πετυχα στο ιντερνετ-θεωρεις πως η χρηση των πειραματοζωων στην Ιατρικη εχει οφέλη για τον ανθρωπο? Πιστευεις οτι πρεπει να χρησιμοποιουνται ζωα μονο αν δε γινεται αλλιως, ή εισαι υπερ της πληρους απαγορευσης των πειραματοζωων, ακομα και αν αυτο συνεπαγεται το θανατο εκατομμυριων ανθρωπων? Ακολουθώ την την bold άποψη με αναγκαία την εκπλήρωση της υπογραμμισμένης αίρεσης. Πάντως σήμερα με την σύγχρονη τεχνολογία , υπάρχουν άλλες εναλλακτικές μέθοδοι και πιο εξελιγμένες και πιο αξιόπιστες και πιο οικονομικές και πιο γρήγορες και το σημαντικότερο πιο ηθικά προτιμητέες . ΕDIT Είπα και εγώ.....
angmar Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Ακολουθώ την την bold άποψη με αναγκαία την εκπλήρωση της υπογραμμισμένης αίρεσης. Πάντως σήμερα με την σύγχρονη τεχνολογία , υπάρχουν άλλες εναλλακτικές μέθοδοι και πιο εξελιγμένες και πιο αξιόπιστες και πιο οικονομικές και πιο γρήγορες και το σημαντικότερο πιο ηθικά προτιμητέες . ΕDIT Είπα και εγώ..... Ποιά είναι η εναλλακτική λύση στη χρήση πειραματοζώων για να δούμε τις επιπτώσεις ενός φαρμάκου στον οργανισμό;
@@sos@@ Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Ποιά είναι η εναλλακτική λύση στη χρήση πειραματοζώων για να δούμε τις επιπτώσεις ενός φαρμάκου στον οργανισμό;Νομίζω πως είναι η μέθοδος εκείνη που δημιουργεί απευθείας τις συνθήκες ενός ανθρώπινου οργανισμού.
angmar Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Νομίζω πως είναι η μέθοδος εκείνη που δημιουργεί απευθείας τις συνθήκες ενός ανθρώπινου οργανισμού. Η κλωνοποίηση; Είναι ακόμα θολό το τοποίο για την κλωνοποίηση. Οι συνθήκες ακόμα και να αναπαραχθούν, δεν έχουμε αξιόπιστα αποτελέσματα γιατί δεν έχουμε ζωντανό οργανισμό, οπότε δε μαθαίνουμε και πολλά.
Chris_85 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Ποιά είναι η εναλλακτική λύση στη χρήση πειραματοζώων για να δούμε τις επιπτώσεις ενός φαρμάκου στον οργανισμό; Υπαρχουν προγραμματα που με screen tests κτλ βλεπεις την επιπτωση ενος φαρμακου σε εναν οργανισμο, αναλογα τη δοσολογια, το φαρμακο κτλ..Ωστοσο σιγουρα αυτα τα προγραμματα δε θα μπορεσουν ποτε να προβλεψουν με ακριβεια και αξιοπιστια τις παρενεργειες ενος φαρμακου π.χ, ωστε αυτο να μπορει να διατεθει με ασφαλεια στην αγορα.
@@sos@@ Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Η κλωνοποίηση; Είναι ακόμα θολό το τοποίο για την κλωνοποίηση. Οι συνθήκες ακόμα και να αναπαραχθούν, δεν έχουμε αξιόπιστα αποτελέσματα γιατί δεν έχουμε ζωντανό οργανισμό, οπότε δε μαθαίνουμε και πολλά. Το 2005 υπολογίζεται ότι χρησιμοποιήθηκαν παγκοσμίως περίπου 100 εκατομμύρια ζώα σε ιατρικά πειράματα όλων των ειδών. Από αυτά, μόλις 30 νέα φαρμακευτικά σκευάσματα παρήχθησαν την ίδια χρονιά. Το 92% των φαρμάκων που δοκιμάζονται σε ζώα απορρίπτονται κατά την κλινική έρευνα σε ανθρώπους. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, η χρήση ζώων σε πειράματα έχει αποδειχθεί απολύτως αναποτελεσματική. Παράδειγμα, οι ουσίες που χορηγούνται για θεραπεία κατά του έιτζ. Καμιά από αυτές δεν προήλθε από πειράματα σε ζώα. Αντίθετα, από τα τριάντα εμβόλια που ελέγχθηκαν από το 1987 έως σήμερα σε πιθήκους, όλα απορρίφθηκαν στους ανθρώπους. Κάποιοι επιστήμονες αναρωτιούνται αν ο έλεγχος ουσιών σε ζώα βοηθάει ή δημιουργεί σύγχυση. Παράδειγμα, η σχέση καπνίσματος και αμιάντου σε παθήσεις των πνευμόνων, όπως ο καρκίνος. Η έρευνα σε πειραματόζωα δεν έδειξε πόσο κρίσιμη είναι αυτή η σχέση. Εναλλακτικές μέθοδοι Μόλις προχθές η αρμόδια επιστημονική επιτροπή της Ε.Ε. επικύρωσε πέντε ακόμα νέες εναλλακτικές εργαστηριακές μεθόδους ελέγχου προϊόντων. Οι νέες αυτές τεχνικές θα εφαρμοσθούν σε προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, όπως το υγρό πλυσίματος των πιάτων, κρέμες προσώπου και χιλιάδες ακόμα βιομηχανικές χημικές ουσίες. Eνα από τα τεστ μιμείται το ανθρώπινο δέρμα και τις αντιδράσεις του στα χημικά με τόση ακρίβεια ώστε ήδη υιοθετείται ως στάνταρ προκειμένου να σταματήσουν να χρησιμοποιούνται κουνέλια γι’ αυτό τον λόγο (περίπου 20.000 ετησίως). Δύο τεστ από τα πέντε ελέγχουν αποτελεσματικά τους ερεθισμούς των ματιών, ενώ ένα τεστ πρόβλεψης αλλεργικών δερματικών αντιδράσεων θα σώσει τη ζωή 240.000 ποντικών ετησίως. Τα τεστ αυτά είναι σύνθετα και απαιτούν τόσο την ανάπτυξη μοντέλων σε υπολογιστές, όσο και την καλλιέργεια ιστών και κυττάρων στο εργαστήριο. http://tsimitakis.wordpress.com/2007/05/04/%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B6%CF%8E%CE%B1/
angmar Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Το 2005 υπολογίζεται ότι χρησιμοποιήθηκαν παγκοσμίως περίπου 100 εκατομμύρια ζώα σε ιατρικά πειράματα όλων των ειδών. Από αυτά, μόλις 30 νέα φαρμακευτικά σκευάσματα παρήχθησαν την ίδια χρονιά. Το 92% των φαρμάκων που δοκιμάζονται σε ζώα απορρίπτονται κατά την κλινική έρευνα σε ανθρώπους. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, η χρήση ζώων σε πειράματα έχει αποδειχθεί απολύτως αναποτελεσματική. Παράδειγμα, οι ουσίες που χορηγούνται για θεραπεία κατά του έιτζ. Καμιά από αυτές δεν προήλθε από πειράματα σε ζώα. Αντίθετα, από τα τριάντα εμβόλια που ελέγχθηκαν από το 1987 έως σήμερα σε πιθήκους, όλα απορρίφθηκαν στους ανθρώπους. Κάποιοι επιστήμονες αναρωτιούνται αν ο έλεγχος ουσιών σε ζώα βοηθάει ή δημιουργεί σύγχυση. Παράδειγμα, η σχέση καπνίσματος και αμιάντου σε παθήσεις των πνευμόνων, όπως ο καρκίνος. Η έρευνα σε πειραματόζωα δεν έδειξε πόσο κρίσιμη είναι αυτή η σχέση. Εναλλακτικές μέθοδοι Μόλις προχθές η αρμόδια επιστημονική επιτροπή της Ε.Ε. επικύρωσε πέντε ακόμα νέες εναλλακτικές εργαστηριακές μεθόδους ελέγχου προϊόντων. Οι νέες αυτές τεχνικές θα εφαρμοσθούν σε προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, όπως το υγρό πλυσίματος των πιάτων, κρέμες προσώπου και χιλιάδες ακόμα βιομηχανικές χημικές ουσίες. Eνα από τα τεστ μιμείται το ανθρώπινο δέρμα και τις αντιδράσεις του στα χημικά με τόση ακρίβεια ώστε ήδη υιοθετείται ως στάνταρ προκειμένου να σταματήσουν να χρησιμοποιούνται κουνέλια γι’ αυτό τον λόγο (περίπου 20.000 ετησίως). Δύο τεστ από τα πέντε ελέγχουν αποτελεσματικά τους ερεθισμούς των ματιών, ενώ ένα τεστ πρόβλεψης αλλεργικών δερματικών αντιδράσεων θα σώσει τη ζωή 240.000 ποντικών ετησίως. Τα τεστ αυτά είναι σύνθετα και απαιτούν τόσο την ανάπτυξη μοντέλων σε υπολογιστές, όσο και την καλλιέργεια ιστών και κυττάρων στο εργαστήριο. http://tsimitakis.wordpress.com/2007/05/04/%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B6%CF%8E%CE%B1/ ενδιαφέρον, θα το ψάξω λίγο παραπάνω, αν και δεν αναφέρει πηγές το άρθρο, αλλά τι να κάνουμε.
VKostas Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Οι απλές ερωτήσεις που έθεσα έμειναν αναπάντητες, αλλά δεν πειράζει... Νόημα έβγαλα. Δείτε λοιπόν και την άποψη του άμεσα ενδιαφερόμενου:
BLISS Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Δημοσ. 19 Απριλίου 2009 Από την σημερινή διαμαρτυρία στην Γερμανία για την σφαγή των ζώων. Και απο την προχτεσινη διαμαρτυρια για τη ΣΦΑΓΗ των λαχανικων και την σεξουαλικη κακοποιηση του μπροκολου CNN - April 16, 2009 " " PETA commercial deemed too racy for the Super Bowl. NBC ban.CNN video 1 - CNN video 2 Flesh for Fantasy που ελεγε κι ο Billy...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.