degorst Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Χαιρετώ το forum! Γράφω για να αναφέρω ένα περίεργο (για μένα) πρόβλημα που αντιμετωπιζω τον τελευταίο καιρό μήπως και μπορέσει κανείς και με βοηθήσει. Πριν κανά εξάμηνο άρχισα να παρατηρώ οτι σε κάποια πατήματα του start στη μονάδα, ο υπολογιστής, ενώ ακούγονταν τα ανεμιστηράκια, είχαν ρεύμα τα dvds, δεν είχε σήμα η οθόνη. Το led λειτουργίας (της οθόνης), ενώ θα έπρεπε να γίνει πράσινο και να ξεκινήσει το boot παρέμενε πορτοκαλί! Μέτά από κλείσιμο του τροφοδοτικού απο το πίσω διακοπτάκι και ξαναπάτημα του start εκκινούσε κανονικα. Με τον καιρό τα starts γίνονταν ολοένα και περισσοτερα! Σήμερα, για να bootαρει, πρέπει να επαναλάβω την διαδικασία 10-15 φορές! Τι φταίει ρε παιδιά? Υπ όψιν ο υπολογιστής ειναι pentium4 του 2002 αλλα δεν παρουσίασε ποτέ ανάλογο ή άλλα προβλήματα εκτος απο ενα τροφοδοτικό που άλλαξα λόγω κεραυνού. Η αλλαγή τροφοδοτικού με την έναρξη του προβλήματος απέχουν 3 χρόνια. Σας ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά! Γιωργος
phanispal Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Πολύ πρόχειρη "διάγνωση", αλλά μπας και ήρθε η ώρα του; (της μητρικής περισσότερο)
pcos Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Πολύ πρόχειρη "διάγνωση", αλλά μπας και ήρθε η ώρα του; (της μητρικής περισσότερο) σωστός, το ίδιο έχω πάθει και εγώ με πιο σύγχρονο μηχάνημα. μια άναβε 10 den άναβε. άλλαξα σύστημα και όλα ok! a.. και καλώς ήρθες.
degorst Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Καλως σας βρηκα! Λέτε τελικά να είναι η μητρική? Δηλ. δεν παίζει να είναι κάτι άλλο?? Υπάρχει περίπτωση να είναι το τροφοδοτικό? Φίλε pcos, όταν λες "άλλαξα σύστημα" εννοείς ολόκληρο τον υπολογιστή? Γιατι εαν είναι η μητρική, που να βρω μητρικη για Ρ4 1.9 του 2002! Για αλλαγή μηχανήματος, δεν αξίζει αφου αυτό το έχω μόνο για internet και mail.
phanispal Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Μπορείς να τσεκάρεις αν ευθύνεται το τροφοδοτικό, βάζοντας ένα άλλο, μεγαλύτερο, εάν υπάρχει κάποιο πρόχειρο. Μνήμες είναι αρκετά δυσκολότερο να βρεις (λογικά φοράει SDRAM).
Timour21 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Υπάρχει περίπτωση να είναι το τροφοδοτικό? Εγώ αυτό θα κοίταζα παντως πρώτα. Αν αλλάξεις τροφοδοτικό είμαι βέβαιος οτι θα παίζει κανονικά.
washcloud Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Εγώ αυτό θα κοίταζα παντως πρώτα. Αν αλλάξεις τροφοδοτικό είμαι βέβαιος οτι θα παίζει κανονικά. ...ίσως όντως το πιθανότερο, αλλά επειδή επίσης παίζει να είναι θέμα της μητρικής (πχ capacitors), καλό θα ήταν πριν δώσει κάποιες δεκάδες € για τροφοδοτικό, να βεβαιωθεί με κάποιον τρόπο (μέτρηση τάσεων του παρόντος, ΔΟΚΙΜΗ με κάποιο δανεικό ή έστω δοκιμή του δικού του τροφοδοτικού σε άλλο pc), ότι αυτό όντως είναι το πρόβλημα. degorst, τίποτα δεν αποκλείει πάντως την πιθανότητα, να έχεις πρόβλημα και...στα δυο (μητρική/τροφοδοτικό), ειδικά τη στιγμή που μιλάμε για εξαρτήματα από 3 έως 7 ετών (και ποιός ξέρει και τί ποιότητας κατασκευής)
pcos Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 Δημοσ. 30 Απριλίου 2009 μπορεις να δεις και τους πυκνωτες πανω στη μητρικη. ισως καποιοι εχουν "φουσκωσει". αν ξερεις λιγα απο ηλεκτρονικα θα το καταλαβεις αμεσως. παντως για τετοια χρηση μπορεις να παρεις αυτo: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.528056 και 1GB DDR2 και εισαι ετοιμος. τωρα αν οντως φταιει το τροφοδοτικο απλα θα εχεις ενα συστηματακι παραπανω. καιει και το μισο, τουλαχιστον, απο αυτο που εχεις τωρα.
degorst Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Παιδιά, είδα την μητρική και μάλλον εκεί είναι το πρόβλημα.. Επισυνάπτω φωτο για να πείτε τη γνώμη σας.. Τι λέτε? Αυτό σαν σκουρια είναι που δημιουργεί το πρόβλημα?
pcos Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 Δημοσ. 1 Μαΐου 2009 ακριβως φιλε μου και εχουν φουσκωσει κιολας. ΜΠΡΑΒΟ! πες μας αν θες και με τι θα το αντικαταστησεις... ναι, ειμαι περιεργος ωραιο και το Link washcloud, θα βοηθησει πολλους να κανουν διαγνωσεις στα συστηματα τους. μηπως να εμπαινε καπου "sticky" ?
degorst Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Μάλιστα... Παμε λοιπόν για αλλαγή μητρικής.. Αφού δεν υπάρχει συμβατή, σκέφτηκα την πρόταση του φιλου pcos, αλλα λέω μιας κ θα κανω την αναβάθμιση, να πάω λιγο παραπάνω. Έψαξα λίγο και βρήκα αυτόν τον επεξεργαστή, και αυτόν. Δεν ξέρω τις διαφορές τους αλλά είναι στα χρήματα που μπορώ να δώσω. Τι λέτε? Καμμιά πρόταση για mainboard? Γενικά προτιμώ την ASUS αλλά δεν είναι και μονόδρομος. Η τιμή δεν θέλω να ξεφεύγει απο τα 60-70 Euros. Επίσεις να έχει on board κάρτα γραφικών αν γίνεται. Αλήθεια, ποιές οι διαφορές μεταξύ ATX και micro ATX (εκτός φυσικά απο το μέγεθος!!)?? Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! PS. Μήπως θα έπρεπε να ανοίξω άλλο θέμα στην κατηγορία "Αναβάθμιση"?
pcos Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 οι διαφορες στις CPU ειναι μικρες. απλα ο 7750 καιει λιγο παραπανω απο τον 5600. αν σε ενδιαφερει αυτο δες και τον 5050Ε ο οποιος ειναι ο πιο οικονομικος που υπαρχει. αργοτερα μπορεις να κανεις αναβαθμιση μονο στη CPU, γι'αυτο σου προτεινω ΑΜ3 ΑSUS μητρικες στα λεφτα που ζητησες: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522726 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522724 η δευτερη ειναι καλυτερη φυσικα, εχει πιο γρηγορη "καρτα γραφικων" πολλες εξοδους VGA,HDMI,και περισσοτερα SATA. και ειναι μικρο-ATX δηλαδη μικροτερη με λιγοτερες PCI. καμια αλλη διαφορα.
stelrp Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Σε ένα παλιό μου μηχάνημα με το ίδιο πρόβλημα, ακολουθώ την παρακάτω διαδικασία και το μηχάνημα ξεκινά πάντα και με την ΠΡΩΤΗ: ΄ Επειδή το τροφοδοτικό δεν έχει διακοπτάκι έχω βάλει ένα πολύμπριζο με διακοπτάκι στην πρίζα του τοίχου και από αυτό παίρνει ρεύμα ο υπολογιστής. 1. Σβήνω το πολύμπριζο και στη συνέχεια πατάωτο κουμπί εκκίνησης του PC. Παρατηρώ τότε ότι στιγμιαία ανάβει το λαμπάκι ότι ο υπολογιστής είναι ανοικτός και σβήνει (ξεφορτίζονται οι πυκνωτές). 2. ΄Μετά ανάβω το πολύμπριζο και αμέσως τον υπολογιστή, και ξεκινάει ΠΑΝΤΑ. Ο υπολογιστής είναι Μ/Β Abit 1999 Celeron 666 υπεροχρονισμένος σε 1050, και του έχω βγάλει από την μητρική τα λιωμένα πυκνωτάκια, Υπόψιν ότι ακόμα και μη υπερχρονισμένος δεν ανοίγει χωρίς την παραπάνω διαδικασία. Το πρόβλημα είναι ότι αν παίζεις παιχνίδια για αρκετή ώρα που στρεσάρουν τα πάντα κολάει, αλλά για Internet και Word klp παίζει για ώρες.
degorst Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2009 stelrp, το δοκίμασα και δουλεύει, αν και όχι πάντα. Σίγουρα, όμως, είναι πολύ καλύτερα από πριν.. σ ευχαριστω! pcos καλή περίπτωση η ASUS M4A78-VM που προτείνεις, μήπως στα ίδια χρήματα είναι καλύτερος ο συνδυασμός αυτη με αυτη? Θα έχω καλύτερα αποτελέσματα ή άδικος κόπος?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.