Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, CorumD είπε

H SHARP ηταν μια εταιρεια που κατασκευασε πολυ καλα κλιματιστικα και ηταν απο τους πρωτοπορους σε τεχνολογια INVERTER. To 1999 αγόρασα 2 κλιματιστικα για τα υπνοδωματια. 1 DAIKIN 12000(το εχουμε ακομα, δουλευει κανονικα και ηταν το πρωτο σπλιτ DAIKIN INVERTER) και ενα SHARP 9000 btu inverter. Και τα 2 αγοραστηκαν σε παραπλησιες τιμες μιας και η SHARP ηταν κορυφη τοτε. 

Βεβαια στην πραξη, το DAIKIN αποδειχτηκε σαφως καλυτερο μηχανηματα. To Sharp ειχε τριξιματα και ειχα μια θερμανση χωρις ανεση(πολυ on-off συμπεριφορα μαλλον). Το DAIKIN εχει γλυκια θερμανση και κλιματισμο. Επισης, το SHARP εκαψε πλακετα το 2006, και πτερωτη το 2018, οποτε και το απεσυρα. Το DAIKIN δουλεύει ακαταπαυστα εδω και 20 χρονια...

ΤΙ σημασια εχουν αυτα τωρα;

H SHARP δεν ειναι ουτε κατα διανοια η εταιρεια που ηταν , και τα τμημα κλιματισμου δεν υπαρχει. Ολα τα μηχανηματα της ειναι φασον Κινεζικα. 

Ισως το 1999 να ρωταγες αν πρεπει SHARP η DAIKIN σε συστημα split. Τωρα, εν ετει 2019, δεν τιθεται θεμα συγκρισης πια..(το SHARP που παρουσιαζεις ειναι το κορυφαιο μηχανημα της σειρας...δεν πρεπει να συγκρινεται με το DAIKIN της βασικης σειρας...)

Αυτο το μηχανημα προσφερει η SHARP το 2019...

https://www.skroutz.gr/s/18943956/Sharp-AY-X12WSRG-AE-X12WSR.html

Τα συμπερασματα δικα σας...

YΓ - Τα PANASONIC ειναι κορυφαια μηχανηματα στην ιδια κατηγορια με toshiba/fujitsu/daikin/mitsubishi αλλα δεν υπαρχουν στην ελληνικη αγορα. Τα HITACHI δεν τα ξερω καθολου...

- Το ερώτημα που έθεσα, με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο, ήταν αν μόνο κάποιες συγκεκριμένες εταιρείες μπορούν να κατασκευάσουν αξιόλογα κλιματιστικά. Η απάντηση που έδωσα ήταν πως και άλλες μπορούν να το καταφέρουν σε ορισμένα από τα μοντέλα που κατασκευάζουν, ειδικά αν αυτά κατασκευάζονται σε χώρες με αξιόλογες βιομηχανικές υποδομές-συμπλήρωσα αργότερα.

- Η απάντηση που δίνεις δεν έχει εμπειρικά στηρίγματα. Το αν χάλασε ένα ή αν το συγκεκριμένο δεν σε ικανοποιούσε δεν λέει και πολλά πράγματα. Η γειτονιά μου (όπως και όλη η Αττική) είναι γεμάτη λειτουργικά Sharp και Mitsubishi 20ετίας. Τα δύο και μοναδικά μεγάλα καταστήματα της περιοχής που κατοικώ πουλούσαν και Daikin φυσικά, την αξία των οποίων δεν αμφισβητώ. Όμως τα φτηνότερα μοντέλα της Daikin είναι στη χώρα μας 20-25% ακριβότερα από την γειτονική Ιταλία, και αυτό είναι περίεργο. Και είναι περισσότερο περίεργο που ανεβαίνει εδώ η τιμή τους αν και το Χεντέκ είναι πλησιέστερα σ' εμάς...

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, filipN είπε

- Το ερώτημα που έθεσα, με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο, ήταν αν μόνο κάποιες συγκεκριμένες εταιρείες μπορούν να κατασκευάσουν αξιόλογα κλιματιστικά. Η απάντηση που έδωσα ήταν πως και άλλες μπορούν να το καταφέρουν σε ορισμένα από τα μοντέλα που κατασκευάζουν, ειδικά αν αυτά κατασκευάζονται σε χώρες με αξιόλογες βιομηχανικές υποδομές-συμπλήρωσα αργότερα.

- Η απάντηση που δίνεις δεν έχει εμπειρικά στηρίγματα. Το αν χάλασε ένα ή αν το συγκεκριμένο δεν σε ικανοποιούσε δεν λέει και πολλά πράγματα. Η γειτονιά μου (όπως και όλη η Αττική) είναι γεμάτη λειτουργικά Sharp και Mitsubishi 20ετίας. Τα δύο και μοναδικά μεγάλα καταστήματα της περιοχής που κατοικώ πουλούσαν και Daikin φυσικά, την αξία των οποίων δεν αμφισβητώ. Όμως τα φτηνότερα μοντέλα της Daikin είναι στη χώρα μας 20-25% ακριβότερα από την γειτονική Ιταλία, και αυτό είναι περίεργο. Και είναι περισσότερο περίεργο που ανεβαίνει εδώ η τιμή τους αν και το Χεντέκ είναι πλησιέστερα σ' εμάς...

Η απαντηση που δινω εχει σαφεσταστα εμπειρικα στηριγματα...τα δικα μου. Σου λεω πρωτο χερι οτι το DAIKIN του 1999 είχε καλυτερη κατασκευη, καλυτερη θερμικη ανεση και πολυ λιγοτερα προβληματα απο το αντιστοιχο SHARP.

Αυτο δεν αλλοιωνει το γεγονος οτι η SHARP HTAN πολυ καλη εταιρεια κλιματιστικων.

Τα FTXC/ATXC κατασκευαζονται στην DAIKIN MALAYSIA, οπότε τι εννοείς ακριβώς;

Λες οτι τα DAIKIN FTXC/ATXC πουλουνται φτηνοτερα στην Ιταλια...μπορεις να το αποδειξεις παρακαλω;

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, filipN είπε

Αν στην γειτονική Ιταλία κάνουν 6πλασιες εισαγωγές, λογικό δεν είναι πετύχουν καλύτερες τιμές ?

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, filipN είπε

Το ζήτημα είναι τι γίνεται στο σήμερα, και στο σήμερα η sharp βγάζει μπαταρίες ΑΑ, είναι ανύπαρκτη στον κλιματισμό.

• Like 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, smav82 είπε

Εδώ προτείνουμε και αγορά κλιματιστικού, πιστεύεις ότι κάποιος μπορεί να προτείνει Panasonic η Hitachi στην ελληνική αγορά επειδή, εσύ η εγώ Είχαμε ένα πριν 8 χρόνια και μας βγήκε καλό, Hitachi Panasonic δεν έχουν ελληνική αντιπροσωπεία επίσης ότι μοντέλο και να ψάξεις υπάρχει ένα από ένα μαγαζί.

- Μπαίνω σε αυτό το θέμα παλαιότερα από εσένα.

Και δεν μπαίνω για να "προτείνω" κάποιο κλιματιστικό, δηλαδή να συμβάλλω στην αύξηση των πωλήσεων μιας εταιρίας, αλλά για να συμβάλλω στο βαθμό που μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου, στην αντικειμενική πληροφόρηση όσων θέτουν ερωτήσεις ή ζητούν απαντήσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, filipN είπε

- Μπαίνω σε αυτό το θέμα παλαιότερα από εσένα.

Και δεν μπαίνω για να "προτείνω" κάποιο κλιματιστικό, δηλαδή να συμβάλλω στην αύξηση των πωλήσεων μιας εταιρίας, αλλά για να συμβάλλω στο βαθμό που μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου, στην αντικειμενική πληροφόρηση όσων θέτουν ερωτήσεις ή ζητούν απαντήσεις.

Κανενα προβλημα, δεν ειμαστε πωλητες DAIKIN/TOSHIBA/SHARP...ευπροσδεκτη η πληροφορηση σου αν και δεν την πολυκαταλαβαινω...

Εντελως off-topic....o ΚΩΤΣΟ εχει καινουργιο μοντελο OLED Philips 754 55' στα 1000. Φυγαν οι δωροεπιταγες απο το κλιματισμο και γιναν TV...πολυ καλη παιδια, recommended!

https://www.philips.co.uk/c-p/55OLED754_12/oled-7-series-4k-uhd-oled-smart-tv-with-ambilight-3-sided

Απλως, παντα παιρνουμε και 5ετη εγγυηση διοτι ολες οι TV(ανεξαρτητα απο μαρκα) χαλαν πολυ ευκολα και δεν επισκευαζονται!

16 ώρες πριν, guzel είπε

Σ

Στο site τους γράφουν: Το Magic Coil της Toshiba δεν απαιτεί Χημικό Καθαρισμό κατά τη διαδικασία της συντήρησης, εξασφαλίζοντάς σας οικονομικότερο service.

πάντως και της Toshiba έχει επικάλυψη για παραθαλάσσιες περιοχές: 

Συγκεκριμένα αναφέρουν: Αντιδιαβρωτική Προστασία Εξωτερικής Μονάδας: Η Toshiba παρέχει εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής στην εξωτερική μονάδα ακόμα και όταν αυτή εγκαθίσταται σε παραθαλάσσιες περιοχές και εκτίθεται σε συνθήκες διάβρωσης. Η εξωτερική μονάδα διαθέτει ειδική επικάλυψη προστασίας, ενώ έχει δοκιμαστεί σε 1.000 ώρες με σπρέι αλατιού CCT. Το χρώμα επίστρωσης της εξωτερικής μονάδας διασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής αφού έχει ελεγχθεί με τεστ αντοχής σε αντίξοες καιρικές συνθήκες 2.000 ωρών λειτουργίας. Τέλος, όλες οι εξωτερικές μονάδες Toshiba διαθέτουν γαλβανισμένη βάση και πόδια στήριξης ώστε να μην σκουριάζουν ποτέ!

Η ειδική επικάλυψη προστασίας μάλλον έχει εφαρμοστεί στο κουτί της εξωτερικής και όχι στα fins.. Είναι ασημένια τα fins της εξωτερικής 

Δεν το ήξερα αυτό, άρα δεν χρειάζεται προστατευτικό πριζακι για υπέρταση;

EDIT: άκυρο το βρήκα εδώ 

https://youtu.be/VUVtkbU1L9c

αντέχει μέχρι 10.000 volts 😂

Μου αρέσει παρα πολυ η κατασκευη του κομπρεσσορα της TOSHIBA, οπως και η πληρως γαλβανιζε βαση που εχω δει μονο στην TOSHIBA και που επικυρωνεις και εσυ. H τεχνολογια MAGIC COIL έιναι εξαιρετικη, οπως και η προστασια υπερτασης και DEFROST on demand!

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά να με συγχωρέσετε για την κατωτέρω παρένθεση-απάντηση, εσεις συνεχίστε τον δημιουργικό σας διάλογο.

11 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Δεκάδες παράμετροι υπάρχουν για να υπολογιστούν οι απώλειες ενός χώρου και κάθε χώρος  αντιμετωπίζεται διαφορετικά .  

Πρέπει να λάβεις υπόψιν τα  κλιματολογικά δεδομένα της περιοχής και το υψόμετρό . 

Τους συντελεστές U κάθε δομικού υλικού . Το εμβαδό των υλικών , το πάχος , το ΔΤ της ΚΑΘΕ τοιχοποιίας, τον προσανατολισμό και τις ανάλογες προσαυξήσεις  όπου χρειάζεται . 
Tους συντελεστές Uf και Ug  των κουφωμάτων και το εμβαδό αυτών . 
Σε πολύ γενικες γραμμές τα παραπάνω και αφορούν τις απώλειες απο στερεά υλικά .  Το δεύτερο βήμα είναι η απώλειες απο την είσοδο νωπού αέρα  και εκεί υπάρχουν δεκάδες παράμετροι . 
Η μελέτη απωλειών δεν είναι άσκηση του ποδαριού κοστίζει και θέλει χρόνο  γιατί είναι πολλά που πρέπει να ληφθούν υπόψιν . 

Λες ότι έχεις καταλαβει τι λέω  αλλά δε το βλέπω να σου πω την αλήθεια .  Πώς και τι θα κρίνεις  με τις καταναλώσεις άλλων ; Ο χώρος σου έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις θέρμανσης και των άλλων έχουν διαφορετικές απαιτήσεις  οπότε διαφορετικές καταναλώσεις και συμπεριφορές του ίδιου κλιματιστικού σε όλους αυτούς τους χώρους .  Πώς θα συγκρίνεις δηλαδή με διαφορετικές συνθήκες απο χώρο σε χώρο ; Ούτε καν ένδειξη δε το λέω . Ανούσιο είναι . 
Ένα κλιματιστικό ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα θέρμανσης θες συμπεριφέρεται και έχει διαφορετικές καταναλώσεις απο χώρο σε χώρο . 

Τα SCOP SEER είναι εποχικοί βαθμοί απόδοσης της αντλίας θερμότητας όπου υπολογίζονται σύμφωνα με τα standards της ευρωπαϊκής ένωσης . Τί θες να πείς κάτα πόσο διατηρείται αυτός ο βαθμός απόδοσης ; Τα κλιματιστικά μετριούνται για τον εποχικό βαθμό απόδοσης με την ίδια μεθοδολογία και βγαίνουν οι εποχικοί βαθμοί . Συγκρίνοντας τους εποχικούς βαθμούς βλέπεις πιο κλιματιστικό είναι πιο οικονομικό σε λειτουργία απο ένα άλλο. 

Αν θες να σου ανεβάσω τις καταναλώσεις που έχει ο χώρος μου πολύ ευχαρίστως αλλά δεν έχει καμία ουσία τί καίει το κλιματιστικό μου στο δικό μου χώρο διότι  ο χώρος μου με τον χώρο σου έχουν διαφορετικές απαιτήσεις και οι καταναλώσεις που έχω εγώ με τις καταναλώσεις που θα έχει εσύ με το ίδιο μοντέλο μπορεί να είναι η μέρα με τη νύχτα.  Θα περιμένεις όμως κανα μήνα για να σου ανεβάσω καταναλώσεις γιατί δεν βρίσκομαι στο σπίτι αυτό  αυτή την περίοδο . 

Λες πάρα πολλά, με εμπάθεια, έξω απ΄την ροή της συζήτησης και κουράζεις.

Απαγγέλεις, θαρρείς ότι λες κάτι άγνωστο, κάνεις συνεχώς αντίλογο (ξέρεις δεν είμαι ο μαθητής σου να με κρίνεις και ούτε ζήτησα να με βαθμολογήσεις) και προωθείς ΄΄νωπά΄΄ τα inventor. Χωρίς αποδείξεις. Μηχανικός είσαι, όχι πειθαναγκαστικός marketeer αγαπητέ μου...

Ξέρεις κάτι, δεν με πείθεις, στείλε σε ένα μήνα  καταναλώσεις και πολύ ευχαρίστως να δω σοβαρά ότι προωθείς. Έως τότε, ότι και να γράψεις, μου επιβεβαιώνει το αντίθετο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και αφού επιβεβαίωσα ότι το sonoff μετράει μια χαρά μετρώντας έναν βραστήρα των 2000W :

0-02-05-8007c917a9e90ce4f6c5ef605660ead2f2ef3686d544dcb317745d34d9ef5d61_bc9b409b.jpg.60125302c93d11f4e4dc12d65a8b504f.jpg

το σύνδεσα στο carrier ανθρώπινα ( μη με δείρετε, προηγουμένως το είχα ρίξει μέσα στο μηχάνημα στο κενό που συνδέουμε τα ρεύματα 😬😱👼)

ίσως έκανε λάθος μετρήσεις πριν από παρεμβολές

συνεπώς το carrier μπαίνει σε καθεστώς επαναξιολόγησης, όχι τίποτα άλλο, έθιξα τα κινεζοφασόν και στεναχωρήθηκαν κάποιοι.

0-02-05-fd11310056698248bd3351db3c08c750633c1cb9732865677d17c63e84536fca_644460b5.jpg.9a391d3b39e751504c161b749524ca94.jpg0-02-05-9c58a6f0b703e1ef1a284f278e480006535abc651a272e394821e9c2ecd5c7af_dca27ff6.jpg.fdaca851eabe5c4adbde56964c212cea.jpg

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, liakjim είπε

συνεπώς το carrier μπαίνει σε καθεστώς επαναξιολόγησης, όχι τίποτα άλλο, έθιξα τα κινεζοφασόν και στεναχωρήθηκαν κάποιοι.

Ακόμα περιμένω διορθωτικό post ότι τα midea ΔΕΝ ειναι κινεζοφασον 😂😂😂

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Ακόμα περιμένω διορθωτικό post ότι τα midea ΔΕΝ ειναι κινεζοφασον 😂😂😂

• Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ΘοδωρήςΚαρπούζης είπε

Original κινεζος παρακαλώ original 😤😁

Κινεζοειδες λοιπόν. Ότι είναι από Κίνα. 🤪

Δημοσ.

Περίεργη ένδειξη θερμοκρασίας

Haier tundra green 9000 tabhra (@liakjim και αλλο κινεζοειδες 😂) on στο fan,ένδειξη θερμοκρασίας 23,μετάβαση σε heat ,αλλάζει ένδειξη σε 19 ,ειναι η εξωτερική ? 🧐 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω μια ταπεινή απορία, κάποιος θέλει να βάλει κλιματιστικό στον χώρο του και θέλει να το κάνει προβλεπόμενα. Άρα φωνάζει και πληρώνει αυτον τον διάσημο μηχανικό ώστε να του δώσει τι?  Τα μέγιστα και ελάχιστα btu που χρειάζεται ο χώρος κατα την διάρκεια της σεζον? Θα του προτείνει και συγκεκριμένο μηχάνημα  η θα του πεί πάρε ενα π.χ. 18000 btu ?  Πως θα αποκλείσει τις on/off συμπεριφορές τις οποίες αγαπούν κάποια μηχανήματα (π.χ. τα Greeoειδές)?

Βλέπω το Toshiba , εξωτερική σήμερα περίπου 18-19C, ρύθμιση στους 22C ,φούρνος αναμμένος και δεν σταματάει να δουλεύει.. ίσα ισα βγάζει ενα χλιαρό αεράκι..

Το Greeoειδες Toyo με ρύθμιση 22 είχε On/Off συμπεριφορές με εξωτερική θερμοκρασία 2-3C και πάνω.. Μιλάμε για απίστευτη διαφορά! Τι να συγκρίνω, και τι μηχανικό να έπαιρνα οταν εχουν στα χαρτιά :

Toyo 856ZR ελάχιστη απόδοση θέρμανση 3820btu/h

Toshiba Shorai ελάχιστη απόδοση θέρμανση 2.730 btu/h

εκτός και οι μηχανικοι βλέπουν άλλα βιβλία/manual με άλλα, ρεαλιστικά νούμερα .. η απλα έχουν μαντικές ικανότητες

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Εχω μια ταπεινή απορία, κάποιος θέλει να βάλει κλιματιστικό στον χώρο του και θέλει να το κάνει προβλεπόμενα. Άρα φωνάζει και πληρώνει αυτον τον διάσημο μηχανικό ώστε να του δώσει τι?  Τα μέγιστα και ελάχιστα btu που χρειάζεται ο χώρος κατα την διάρκεια της σεζον? Θα του προτείνει και συγκεκριμένο μηχάνημα  η θα του πεί πάρε ενα π.χ. 18000 btu ?  Πως θα αποκλείσει τις on/off συμπεριφορές τις οποίες αγαπούν κάποια μηχανήματα (π.χ. τα Greeoειδές)?

Βλέπω το Toshiba , εξωτερική σήμερα περίπου 18-19C, ρύθμιση στους 22C ,φούρνος αναμμένος και δεν σταματάει να δουλεύει.. ίσα ισα βγάζει ενα χλιαρό αεράκι..

Το Greeoειδες Toyo με ρύθμιση 22 είχε On/Off συμπεριφορές με εξωτερική θερμοκρασία 2-3C και πάνω.. Μιλάμε για απίστευτη διαφορά! Τι να συγκρίνω, και τι μηχανικό να έπαιρνα οταν εχουν στα χαρτιά :

Toyo 856ZR ελάχιστη απόδοση θέρμανση 3820btu/h

Toshiba Shorai ελάχιστη απόδοση θέρμανση 2.730 btu/h

εκτός και οι μηχανικοι βλέπουν άλλα βιβλία/manual με άλλα, ρεαλιστικά νούμερα .. η απλα έχουν μαντικές ικανότητες

Έχουν την έκτη αίσθηση 

Επεξ/σία από SM81
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...