Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, giwrgosb είπε

το θεμα ειναι ο κωτσολος δεν εχι παραπανω απο 24btu

Έχεις μπερδευτεί λίγο το 24 αρι που σου προτείνουν φτάνει τα 36000 btu 

Δημοσ.

Καλησπέρα και από εμένα! Μιλάω πάντα για το Shorai Premium 12000

Καιρό θέλω να ανεβάσω εικόνα με καταναλώσεις αλλά το Raspberry χαλάει συνέχεια τα διαγράμματα. Με λίγα λόγια όμως: αν το έχω κλειστό όσο είμαι στη δουλειά και το ανοίξω όταν πάω θα ξεκινήσει με 1400+- watt και θα παίσει σε περίπου 30'-40' ανάλογα με το τι θερμοκρασία το βάζω 21-24 και με το αν έχω και τις πόρτες ανοιχτές(σημειώνω ότι στα άλλα δωμάτια οι απώλειες είναι χαοτικές). μετά πάει 300-400 και σταδιακά πάει μέχρι 150-220 ακόμα και με 24 επιθυμητή αν το αφήσω 2 μέρες αναμένω (τα ΣΚ συνήθως) . Η θερμοκρασία στο χώρο είναι συνήθως 2-3 βαθμούς κάτω από την επιθυμητή και στους άλλους χώρους -2 ακόμα που όμως είναι ανεκτικά τα πράγματα(μια γλυκιά θερμοκρασία που καταλαβαίνεις τη διαφορά ναι μεν αλλά είσαι εντάξει). Γενικά είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την επένδυση που έκανα τελικά σε AC σε σχέση με το καλοριφέρ που είχα. Σίγουρα αντιλαμβάνομαι τη διαφορά με το καλοριφέρ αλλά με τα χρήματα που θα γλιτώσω θα επενδύσω στη μόνωση του σπιτιού και τα πράγματα θα βελτιωθούν άμεσα.

Έχω προσέξει ότι κάθε φορά που αλλάζω τη ρύθμιση της θερμοκρασίας ή κατεβαίνει η κατανάλωση μέχρι να πάει στην ελάχιστη κάνει κάποια θόρυβο τύπου τακ τακ ο οποίος ακριβώς επειδή είναι στην αρχή του ή έκανα κάποια αλλαγή δε με πειράζει. Κάνει όμως τον ίδιο σχεδόν θόρυβο αν το βάλω οι περσίδες σε συνεχή κίνηση πάνω κάτω που δε μπορώ να κοιμηθώ με αυτό. Είναι φυσιολογικό αυτό?

Επίσης έχετε κάποια λύση που μπορώ να ελέγχω μέσω υπολογιστή εσωτερική και εξωτερική θερμοκρασία/υγρασία? Έτσι ώστε να μπορώ να τα τσεκάρω με ακρίβεια και απομακρυσμένα?

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, giwrgosb είπε

εχω κανει ηδη αιτηση για πλανο δοσεων στο τοσιμπα

Θα ξεφύγει σε τιμή με τους τόκους + έξοδα δανείου κλπ αλλά οκ αν δεν σε παίρνει να το πάρεις από αλλού πασο

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, giwrgosb είπε

οποτε?

Μη σκας, είναι εντελώς παραπλανητικό μιας και αναφέρονται σε συνθήκες πχ 20 έξω και 20 μέσα, οπότε κλάιν. Άχρηστο. Άρα δεν κοιτάμε εύρη, αλλά capacity table. 

1fbfb7cdbff16cde18fc7034f180cb8a.png

Ελπίζω να σε καλύψει το Shorai μιας και όπως έγραψα πιο πίσω είναι οριακό για τις απώλειες σου .

Δημοσ.
3 ώρες πριν, yiannis_1 είπε

Ρε παιδιά το ότι ελάχιστη 800w ένα κλιματιστικό δεν σημαίνει ότι θα καίει συνέχεια εκεί κοντά στο χιλιάρικο.

Ένα κλιματιστικό που καίει 10 λεπτά 800 W και κλείνει για δέκα λεπτά θα βγάλει την ίδια κατανάλωση με ένα που πέφτει στα 400w και μένει παντα εκεί για να συντηρεί... 

Στα μαθηματικά λέγεται και μέσος όρος...😝

Στα μαθηματικά λέγεται μέση τιμή.

Θερμοδυναμικά μην είσαι σίγουρος.

• Thanks 1
Δημοσ.

giwrgosb τα κλιματιστικά inverter είναι μεταβλητής ισχύος και έχουν ένα εύρος μεταβολής της ισχύος τους, το εύρος εξαρτάται από την εσωτερική εξωτερική θερμοκρασία την ρυθμιζόμενη θερμοκρασία. Τα mitsubishi όπως σου είπαν αγγίζουν στην θέρμανση 36000 BTU, το asyg24 klca τα 30700. Σε αυτά θα πάνε εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες και δώσει την εντολή η πλακέτα του μηχανήματος για να ανεβάσει τόση ισχύ με ασφάλεια χωρίς να υπάρξουν defrost και ρίξουν την θερμοκρασία. Εσυ να κοιτάς την ονομαστική απόδοση που είναι η ισχύς σε εξωτερική 7 και εσωτερική 20 βαθμους. Η υψηλότερη μέγιστη ισχύς βοηθάει υπό συνθήκες και προϋποθέσεις, καλό είναι να έχεις ένα τέτοιο μηχάνημα για μεγάλο χώρο ή πολλά κρύα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

giwrgosb τα κλιματιστικά inverter είναι μεταβλητής ισχύος και έχουν ένα εύρος μεταβολής της ισχύος τους, το εύρος εξαρτάται από την εσωτερική εξωτερική θερμοκρασία την ρυθμιζόμενη θερμοκρασία. Τα mitsubishi όπως σου είπαν αγγίζουν στην θέρμανση 36000 BTU, το asyg24 klca τα 30700. Σε αυτά θα πάνε εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες και δώσει την εντολή η πλακέτα του μηχανήματος για να ανεβάσει τόση ισχύ με ασφάλεια χωρίς να υπάρξουν defrost και ρίξουν την θερμοκρασία. Εσυ να κοιτάς την ονομαστική απόδοση που είναι η ισχύς σε εξωτερική 7 και εσωτερική 20 βαθμους. Η υψηλότερη μέγιστη ισχύς βοηθάει υπό συνθήκες και προϋποθέσεις, καλό είναι να έχεις ένα τέτοιο μηχάνημα για μεγάλο χώρο ή πολλά κρύα. 

Λάθος.

23 λεπτά πριν, giwrgosb είπε

δυστυχως ειναι πολλα ρε γαμωτο το ξερω

Μην ακούς τον θόρυβο από φανμποις.

Τα μαθηματικά είναι απλά. Αν capacity > απώλειες θα είσαι οκ.

Το Shorai έχει capacity λίγο πάνω από 6KW στους 0C.

Το εργαλείο σου έβγαλε 7.8.

6<7.8.

Ελπίζω να είσαι οκ. Ας έχεις κ μια καβάτζα πχ να κλείσεις κανά δωμάτιο αν χρειαστεί σε πολλά κρύα.

Επεξ/σία από liakjim
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...