Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα το πρωί παγωνιά εδώ  -1C  και 90-95% υγρασία.  Πατησα high power,το είδα  άμεσα να ανεβάζει 1800watt ωστόσο το πιτσιρίκι πατησε το off από το sonoff στο κινητό και το έκλεισε απότομα.. (μακάρι να έβγαινε το κουμπί κλείσιμο από την εφαρμογή) όταν το ξαναανοιξα μετά από δύο λεπτα(πάλι με high power),παρατήρησα (ίσως λόγο εξωτερικών συνθηκών,η λόγο απότομου κλεισίματος,η λόγο απλα εκκινησης)  να ανεβάζει διαφορετικα την κατανάλωση.Εφτασε στα 1500w και ανέβαζε μεν αλλά πολύ πιο αργά..(σαν να τεσταρει τι frost συνέπειες έχει με αυτην την κατανάλωση) έφτασε στα 1700w+ (αργά αργα αλλά έφτασε,και επειδή ο χώρος πήγε 24C+ το έκλεισα,και το έβαλα κανονικά).Ίσως υπό συνθήκες θερμοκρασίας/υγρασίας δηλαδή, να επηρεάζει την μέγιστη κατανάλωση  του κλιματιστικου. Όταν ξανακάνει τέτοιες συνθήκες θα το ξαναδώ..

Επεξ/σία από Rnd1978
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 λεπτά πριν, liakjim είπε

Τι εξωτερικές είχες τη νύχτα;

Σε ένα σάιτ που είναι εδώ τοπικό καιρού έδειξε ότι είχε περίπου 1 βαθμό κάποια στιγμή με 82% υγρασία 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, dimostr είπε

Σε ένα σάιτ που είναι εδώ τοπικό καιρού έδειξε ότι είχε περίπου 1 βαθμό κάποια στιγμή με 82% υγρασία 

Παλικάρι το Shorai λοιπόν , δεν έκοψε για defrost . Εντυπωσιακό. Το Daikin πολύ περίεργη συμπεριφορά.

Προσωπικά άναψα καλοριφέρ. Μάλλον έκανα καλά γιατί έπεσε στους -2.5C με το καταγραφικό που άφησα έξω (το ίδιο έδειξε κ ο σταθμός που είναι πολύ κοντά μου με 99% υγρασία και σημείο δρόσου στους -2.7C δλδ σχεδόν το ίδιο) και το πρωί ήταν όλα κόκκαλο και μέσα στους πάγους.

Επεξ/σία από liakjim

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Παλικάρι το Shorai λοιπόν , δεν έκοψε για defrost . Εντυπωσιακό. Το Daikin πολύ περίεργη συμπεριφορά.

Προσωπικά άναψα καλοριφέρ. Μάλλον έκανα καλά γιατί έπεσε στους -2.5C με το καταγραφικό που άφησα έξω (το ίδιο έδειξε κ ο σταθμός που είναι πολύ κοντά μου) και το πρωί ήταν όλα κόκκαλο και μέσα στους πάγους.

Το shorai δε νιώθει τιποτα δεν έκανε defrost ούτε και στις δύσκολες μέρες που είχε -4 και -5 , το daikin έχει λίγο περίεργη συμπεριφορά αλλά κάνει κάτι κουλά επειδή πιστεύω είναι ακριβώς απέναντι το kuro κα8 όταν εκείνο φορτσάρει το daikin δε ξέρει τι να κάνει , το kuro έχει πιο ξεκάθαρη λειτουργία

η πολυκατοικία που είμαι δεν ανάβει καλοριφέρ οποτε δεν υπάρχει τέτοια επιλογή αλλά μέχρι τώρα τα κλιματιστικα δεν έχουν χρειαστεί βοήθεια σε όλες τις θερμοκρασίες που είχαμε εδώ μέχρι τώρα και κάνα δυο μέρες που άναψα τζάκι έσβηνε το shorai  που είναι ο χωρος που είναι το τζάκι και  το daikin που είναι σε χώρο που πάει αεραγωγός από το τζάκι και δούλευε μόνο το kuro και αυτό πολύ υποτονικά 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1
  • Thanks 1

25 λεπτά πριν, dimostr είπε

Το shorai δε νιώθει τιποτα δεν έκανε defrost ούτε και στις δύσκολες μέρες που είχε -4 και -5 , το daikin έχει λίγο περίεργη συμπεριφορά αλλά κάνει κάτι κουλά επειδή πιστεύω είναι ακριβώς απέναντι το kuro κα8 όταν εκείνο φορτσάρει το daikin δε ξέρει τι να κάνει , το kuro έχει πιο ξεκάθαρη λειτουργία

η πολυκατοικία που είμαι δεν ανάβει καλοριφέρ οποτε δεν υπάρχει τέτοια επιλογή αλλά μέχρι τώρα τα κλιματιστικα δεν έχουν χρειαστεί βοήθεια σε όλες τις θερμοκρασίες που είχαμε εδώ μέχρι τώρα και κάνα δυο μέρες που άναψα τζάκι έσβηνε το shorai  που είναι ο χωρος που είναι το τζάκι και  το daikin που είναι σε χώρο που πάει αεραγωγός από το τζάκι και δούλευε μόνο το kuro και αυτό πολύ υποτονικά 

Από ότι φαίνεται λοιπόν, είναι το τέλειο κλιματιστικό! Respect στην Toshiba.

14 λεπτά πριν, liakjim είπε

Από ότι φαίνεται λοιπόν, είναι το τέλειο κλιματιστικό! Respect στην Toshiba.

Ισως να ειναι τελειο για καποιον με συγκεκριμενες απαιτησεις και αναγκες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Το shorai με τον twin rotary δείχνει να μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε συνθήκη , σε μένα κλείνει σχεδόν ένα χρόνο χρήσης και έχει δοκιμαστεί τόσο σε θέρμανση όσο και σε ψύξη και μάλιστα σε χώρο 52 τμ (18000 btu) το μηχάνημα το ανάβεις και απλά το αφήνεις να κάνει την δουλειά του  και είναι πολύ οικονομικό σκέψου ότι το εβαλα πέρυσι τον Μάρτιο και έχω μετρητή ράγας μόνο γιαυτο το κλιματιστικό και σε σύνολο έχει κάψει σε ψύξη θέρμανση 849 kWh και μαλιστα στην θέρμανση δουλεύει 24/7 και στην ψύξη δούλευε τουλάχιστον 15 ώρες την ημέρα από τον Ιούνιο μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου , τώρα τι θα κάνει σε βάθος χρόνου μένει να το δούμε 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 2

3 λεπτά πριν, dimostr είπε

Το shorai με τον twin rotary δείχνει να μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε συνθήκη , σε μένα κλείνει σχεδόν ένα χρόνο χρήσης και έχει δοκιμαστεί τόσο σε θέρμανση όσο και σε ψύξη και μάλιστα σε χώρο 52 τμ (18000 btu) το μηχάνημα το ανάβεις και απλά το αφήνεις να κάνει την δουλειά του  και είναι πολύ οικονομικό σκέψου ότι το εβαλα πέρυσι τον Μάρτιο και έχω μετρητή ράγας μόνο γιαυτο το κλιματιστικό και σε σύνολο έχει κάψει σε ψύξη θέρμανση 900 kWh και μαλιστα στην θέρμανση δουλεύει 24/7 και στην ψύξη δούλευε τουλάχιστον 15 ώρες την ημέρα από τον Ιούνιο μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου , τώρα τι θα κάνει σε βάθος χρόνου μένει να το δούμε 

Δε διαφωνουμε. Ειναι πολυ καλο κλιματιστικο. Και για τις δικες σου αναγκες και απαιτησεις ισως να εχει κατσει τελεια στον χωρο σου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Τέλειο δεν ξέρω αν είναι,αλλά δουλεύει απροβληματιστα σε όλες τις εξωτερικές συνθήκες που έχω δει.. κρατάει σταθερή την θερμόκρασια μέσα στο σπίτι, καταναλώνει πραγματικά "όσο χρειάζεται" ο χώρος και δεν φαίνεται να έχει καμία χτυπητή αδυναμία... (Εκτός ίσως από την ιδιαίτερα μεγάλη εσωτερική μονάδα) Συν το γεγονός της μεγάλης εγγύησης,είναι από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει μέχρι στιγμής.

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1

14 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Από ότι φαίνεται όπου έχει μπει, σχεδόν σε όλη την επικράτεια, φαίνεται να τα κάνει όλα σωστα.

• Like 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...