Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Λογικα το daisekai θα εχει κατα τι καλυτερες αποδοσεις απο shorai ... λογικα....

Ανάλογα το shorai από τα 18 btu και πάνω έχουν twin rotary όπως και τα daisekai 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 4/5/2020 στις 11:55 ΜΜ, Dare-Devil είπε

Για την χρήση που το θες κοιτάζεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερο SEER. Όσο πιο μεγάλος αυτός ο αριθμός τόσο πιο οικονομικό το κλιματιστικό στην ψύξη . 

Μέχρι 400 ευρώ  και όσο το δυνατό καλύτερο SEER, VFM το παρακάτω της Inventor:
https://www.skroutz.gr/s/18629546/Inventor-Aria-AR3VI32-09WF-AR3VO32-09.html

SEER= 7.1
Θόρυβος στην χαμηλή σκάλα: 20 db
Eγγύηση 10 χρόνια σε όλο το μηχάνημα . Δεν χρειάζονται συντηρήσεις για την εγγύηση . 
Καλύτερη τιμή: 393 ευρώ απο εδώ:  https://www.climagalore.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=6404&ref=bestprice.gr
ή στα 395 ευρώ απο εδώ: https://www.alphaclimagr.gr/product/1410532/inventor-aria-ar3vi32-09wf-ar3vo32-09-klimatistiko.html?ref=bestprice.gr

Εναλλακτικά :
https://www.skroutz.gr/s/6918238/Fujitsu-ASYG09LLC-AOYG09LL.html
SEER= 6.9
Θόρυβος στην χαμηλή σκάλα: 22 db
Eγγύηση:  3 χρόνια σε όλα τα μέρη . Επεκτάσιμη στα +7 χρόνια μόνο στο συμπιεστή εφόσον γίνονται ετήσιες συντηρήσεις . 
Καλύτερη τιμή  400 ευρώ συν δωροεπιταγή για την επόμενη αγορά σου 50 ευρώ δηλαδή 350 ευρώ  απο εδώ: https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/186362-fujitsu-asyg09llce?cmicc=skroutz

Το Midea Prime έχει SEER= 6.2  . Μικρότερη εγγύηση : 3 χρόνια σε όλα τα μέρη . Επεκτάσιμη στα +7 χρόνια μόνο στο συμπιεστή εφόσον γίνονται ετήσιες συντηρήσεις . Ίδια εγγύηση με το Fujitsu . Ίδια αντιπροσωπεία . 

Το Toyotomi για τα λεφτά του δεν αξίζει . Μικρή εγγύηση: 5 χρόνια στο συμπιεστή και 2 χρόνια στα υπόλοιπα μέρη (πλακέτες, μοτερ ανεμιστήρων κτλ)

Κάτι θυμάμαι αλλά δεν αποδεικνύει ότι έκλεισε επίσημα η αντιπροσωπεία .  Είχε πει κάτι τέτοιο ; Μπορεί ο κωδικός να εισάγεται απο την ελληνική αντιπροσωπεία και να μην αγοράζει απευθείας απο την Gree . Ένας λόγος που μπορεί να συμβαίνει αυτό είναι να χρωστάει τα μαλλιοκέφαλα της η εδώ αντιπροσωπεία στην μαμά Gree και να της απαγόρεψαν να αγοράσει με πίστωση ή τέλος πάντων έως όταν ξεχρεώσει αν ξεχρεώσει .  Η εγγύηση ισχύει απο την Ελληνική αντιπροσωπεία για τον βουλγάρικο κώδικο ;  Sorry αν έχουν απαντηθεί στο λέω ευθέως , βαριέμαι να ψάξω σελίδες πίσω  😅

καλησπέρα,

μου άρεσε το fujitsu asyg09llce 9.000 που προτείνεις για υπνοδωμάτιο 15-16 τ.μ. και για ψυξη και για θέρμανση.

Αξίζει κατα τη γνώμη σου, η υπέρβαση για να πάω στο daikin siesta sensira 9.000 ?  https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198181-daikin-atxc25b-siesta-sensira

fujitsu --> seer : 6,9 και scop 4,0

daikin --> seer: 6,74 και scop 5,78

ποιο θα διάλεγες? να φανταστώ δε χρειάζεται να πάω σε 12.000 btu ? πέρυσι θυμάμαι το daikin το 12αρι ειχε βγει προσφορά στα 480

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Silenzio είπε

καλησπέρα,

μου άρεσε το fujitsu asyg09llce 9.000 που προτείνεις για υπνοδωμάτιο 15-16 τ.μ. και για ψυξη και για θέρμανση.

Αξίζει κατα τη γνώμη σου, η υπέρβαση για να πάω στο daikin siesta sensira 9.000 ?  https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198181-daikin-atxc25b-siesta-sensira

ποιο θα διάλεγες? να φανταστώ δε χρειάζεται να πάω σε 12.000 btu ? πέρυσι θυμάμαι το daikin το 12αρι ειχε βγει προσφορά στα 480

fujitsu --> seer : 6,9 και scop 4,0/5,2

daikin --> seer: 6,74 και scop 4,41/5,78

Αυτα ειναι τα σωστα.

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Silenzio είπε

καλησπέρα,

5.2 scop έχει το fujitsu. Κοιτάς το average.

Θα πήγαινα στο daikin.

• Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, liakjim είπε

5.2 scop έχει το fujitsu. Κοιτάς το average.

Θα πήγαινα στο daikin.

σε ευχαριστώ πολύ :)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lofarek είπε

Αγαπητε rnd εσεις τι κλιματιστικο εχετε? Ψαχνω καποιον με daisekai....

Νομίζω έχει ο φίλος @grizos

Δημοσ.

Μια και περι ψυξης ο λογος παρενθετικα αναφερω οτι και ο ψυγειοκαταψυκτης μου siemens A+++  εχει συμπιεστη embraco βραζιλιανικο και καταναλωσεις min 16watt ναι 16 σωστα διαβασατε, και max πολυ σπανια σε peak 82watt. Kαι αυτο γιατι ναι μεν τα ψυγεια καταναλωνουν πολυ λιγοτερο απο τα κλιματιστικα αλλα ειναι 24 h 365 d τον χρονο στην πριζα αρα την καταναλωση τους θα πρεπει και αυτη να την λαμβανουμε υποψιν στην συνολικη. Το δικο μου μαλιστα το εχω και σε apc ups συνδεδεμενο μικρο 350w εξοδο με σταθεροποιητη εξοδου για τα απροοπτα της ΔΕΗ. Μαλιστα περσι το καλοκαιρι που παιρναγαν καλωδια και ειχε κοπει το ρευμα για πανω απο 6 ωρες με κρατησε με το παραπανω κυριως λογω και της ελαχιστης καταναλωσης του ψυγειου.

Στις 4/3/2020 στις 7:41 ΜΜ, grizos είπε

Αγαπητε Αριστειδη στο SRk που αναφερεστε οτι εχετε ειναι μεν mitsubishi αλλα heavy οχι electric που εχω εγω. Αυτες οι δυο εταιρειες ειναι πλεον διαφορετικες και απο οτι εχω ακουσει δεν ξερω αν ειναι αληθεια και ανταγωνιστες πλεον. Σαν δυο αδερφια που εχουν τσακωθει εχουν χωρισει την περιουσια και δεν μιλιωνται....νομιζω διορθωστε με αν κανω λαθος

• Thanks 1
Δημοσ.

Έχω και heavy και electric παλιά μοντέλα. Πιστεύω ότι το heavy είναι πιο καλοφτιαγμένο και για πιο σκληρή χρήση. Το electric είναι κάπως πιο κυριλέ.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Lofarek είπε

Αυτες οι δυο εταιρειες ειναι πλεον διαφορετικες

ναι πρόσφατα, πριν 100 χρόνια...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Silenzio είπε

καλησπέρα,

410 είχε βγει σε προσφορά στον κότσο.το πήρα για το δωμάτιο της μικρής.Αξιοπρεπεστατο.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει κανείς εμπειρία από το συγκεκριμένο https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/187834-morris-wfin70132 24αρι μορις; οικονομία, θόρυβο κτλ; το έχει ξανά ο κωτσοβολος προσφορά στα 600 με 100 ευρώ δωροεπιταγη Και 10% με κάρτα εθνικής. 

Επεξ/σία από pareisaktos
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, pareisaktos είπε

Έχει κανείς εμπειρία από το συγκεκριμένο https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/187834-morris-wfin70132 24αρι μορις; οικονομία, θόρυβο κτλ; το έχει ξανά ο κωτσοβολος προσφορά στα 600 με 100 ευρώ δωροεπιταγη Και 10% με κάρτα εθνικής. 

Διάβασε πιο πριν σελίδες ...εγώ το έχω .τίμιο για αυτήν την τιμή 

Δημοσ.

Θα ήθελα τη γνώμη σας για να καλύψω ενιαίο χώρο 40τμ καθιστικό κουζίνα, από τη σελίδα με τις μετρήσεις μου βγάζει ανάγκες για 14.000 btu με τη μετατροπή, μέχρι 1000€ μπάτζετ. Θα είναι πηγή για ψύξη και θέρμανση.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, danaos7 είπε

Διάβασε πιο πριν σελίδες ...εγώ το έχω .τίμιο για αυτήν την τιμή 

Βλέπω ότι απο καταναλώσεις είναι οκ. Μπορείς να γράψεις και μια κριτική σχετικά με τον θόρυβο αλλά και εάν τα πρόσθετα που έχει επάνω (wifi, follow me κτλ) λειτουργούν ικανοποιητικά;

Ευχαριστώ 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Lofarek είπε

Καλησπερα σε ολους τους γραφοντες του site . Θα ηθελα να σας ενημερωσω σχετικα με την εμπειρια μου (αρνητικη) αναφορικα με το συγκεκριμενο μοντελο. Το εχω σχεδον 3 χρονια. Το επελεξα για προφανεις λογους SEER 8,9  COP 5,1 μεσαια ζωνη 6,7 θερμη. Εχω ηδη εγκατεστημενο και το προηγουμενο μοντελο 12αρι Kirigamine zen. Περισσοτερο το πηρα για θερμανση υ/δ 20 τμ 1ος οροφος περιοχη Κορινθου 300 μετρα απο παραλια. Το εχω δει και στο youtube στην Σερβια να δουλευει κανονικοτατα σε εξωτερικες -11 , -14 & -20 C με εσωτερικη 23C και αντιστοιχες καθε φορα μετρησεις καταναλωσης. Το πρωτο που εκανα και εγω ειναι να αρχισω τις βατομετρησεις . Αλλα αυτα θα σας τα πω πιο μετά. Το λειτουργω πολυ χαλαρα στους 19 -20 στην θερμανση ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΔΙΑΣΤΟΛΗΣ ΣΥΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΑΚΡΙΒΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ. Αλλα το κερασακι στην τουρτα ειναι το παρακατω. Ξυπνωντας το πρωι πριν απο 2 μηνες βλεπω αυτο.!!!!!!! Δειτε συνημμενο αρχειο !!!!  Το ειπα στον μαστορα αντιπροσωπο της mitsubishi και μου ειπε οτι τετοιο πραγμα ουτε στα φθηνιαρικα δεν εχει δει και φυσικα το προσεχω ως κορην οφθαλμου..Τωρα με τον κορονοιο δεν εχω επικοινωνησει για νεα αποκαταστασης αλλαγης μεσα στο καλοκαιρι κατι θα εχω. καταναλωσεις standby 0.6 watt ψυξη στο οικονομικο στους 27c εξωτερικη καμια φορα και κατω απο 100 w παιζει ρολο η εξωτερικη θερμοκρασια και θερμανση οταν πιασει επιθυμητη κυμαινεται 230w στο οποιο κανει συντηρηση της εξωτερικης μοναδας ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΖΕΣΤΟ ΜΕΣΑ και ανεβαινει στα 320 - 330w minimum για να δωσει ζεστο. ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΕΣ ΟΣΟ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΟΣΟ ΤΑ SPECS ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ. ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΝΑ DAISEKAI 9 ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΑΧΤΙ ΜΟΥ  ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΩ. Συγνωμη για την πολυλογια μου.. Ευχαριστώ

IMG_20191227_140311-min.jpg

11 ώρες πριν, Lofarek είπε

τι να πω παντως εχει και θεματα οσμων παροτι καθε χρονο και δυο φορες το περναω με ειδικο αφρο και ψεκαστικο. Ο ιονιστης εδω δεν βοηθα. Εξωτερικος θορυβος λιγο παραπανω απο το EH kirigamine zen 12αρι το zen εχει και αναμονη 0.3 watts αλλα χειροτερες αποδοσεις ψυξης 170 w min και θερμανσης 360w minχωρις αυτη την λειτουργια συντηρησης των 230w scop 4,7 μεση ζωνη . Γι αυτο το ξαναλεω αλλη μια φορα αφηστε τα specs και εμπιστευτειτε μονο τους μετρητες σας... Για μενα αυτο το καζο που επαθα ειναι....casus beli . Εδωσα και ενα σωρο λεφτα για να τα παρω. Υπαρχει καποιος στην κοινοτητα που να εχει και  να εχει μετρησει daisekai 6.5 η 8   9000 btu?

Δεν νομίζω τέτοιο ράγισμα να έγινε από την λειτουργία του, αν θες βάλε μια φώτο το εξωτερικό να δούμε σε τι κατάσταση είναι η εγκατάσταση.

Επίσης τι μάρκα είναι ο "ειδικός" αφρος; Μήπως το ράγισμα είναι από τα άνοιξε-κλείσε που έκανες;
Σχετικά με τις οσμές αν δεν στο έκανε από την αρχή είναι ελλιπή συντήρηση ή ότι ρουφάει σου στέλνει...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...