Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

edit : Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, τα Fujitsu (και τα Midea) έχουν όντως 10χρόνια εγγύηση αλλά για τον συμπιεστή όμως https://www.fgeurope.gr/system/uploads/document/file/689/FG_EUROPE_______________________2016-compressed.pdf και μόνο εφόσον κάνεις το σερβις με αυτούς.

Τα ηλεκτρικά και λοιπά έχουν 3. 

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/tcl-elite-plus-09chsa-xa412-r32.html

https://www.bestprice.gr/item/2155331179/inventor-omnia-eco-o3mvi32-09wifir-o3mvo32-09.html

Τελικά θα πάω για ένα από τα παραπάνω 2. Περίπου στα ίδια χρήματα (420€ τοποθετημένο)

Τι θα παίρνατε εσείς για υπνοδωμάτιο 12 τ.μ περίπου

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

.

7 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Όπως είπε ο liakjim .

Το KLWA στην τιμή που δίνεται τώρα δεν αξίζει όταν με λιγότερα λεφτά βρίσκεις κλιματιστικά με ιδιους ή και καλύτερους συντελεστές απόδοσης (οικονομικότερα σε λειτουργία) και μεγαλύτερη εγγύηση .

Επίσης για υπνοδωμάτιο να προτιμήσεις κλιματιστικά όπου έχουν στην χαμηλότερη σκάλα κάτω απο 23 db θορύβου . Αυτά τα θεωρώ πραγματικά αθόρυβα για υπνοδωμάτιο . 
Το συγκεκριμένο fujitsu στην χαμηλότερη σκάλα βγάζει  27 db . Αν ήταν για σαλόνι θα σου έλεγα είναι οκ αλλά για υπνοδωμάτιο για μένα ΟΧΙ . 

Οπότε έχουμε και λέμε για 9άρι:

1. fujitsu KLWA 09k,   
scop 4.9 seer 6.2, 
στάθμη θορύβου στην μέσα μονάδα (χαμηλή σκάλα): 27 db 
Eχει έξτρα φίλτρα.
 Έχει λειτουργία follow me (δεύτερο αισθητήριο θερμοκρασίας στο χειριστήριο)

Εγγύηση: 3 χρόνια σε όλα τα μέρη  + 7 χρόνια επέκταση εγγύησης μόνο στον συμπιεστή  εφόσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις.
τιμή καλύτερη που βρήκα: 474 ευρώ 

2. Inventor Passion eco   
scop 5.1 seer 6.8
στάθμη θορύβου στην μέσα μονάδα (χαμηλή σκάλα): 21 db
Έχει έξτρα φίλτρα όπως το fujitsu.
Έχει ενσωματωμένο wi-fi . 
Έχει λειτουργία follow me (δεύτερο αισθητήριο θερμοκρασίας στο χειριστήριο)

Εγγύηση 10 χρόνια σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις.

Kαλύτερη τιμή που βρήκα : 445 ευρώ
https://www.apothema.gr/inventor-p9mvi32-09wifi-p9mvo32-09-134884p

3. Ποιο οικονομική αγορά:
Inventor Omnia Eco
scop 5.1 seer 6.2
Έχει έξτρα φίλτρα όπως το fujitsu.
Εχει δυνατότητα wi-fi (με έξτρα κόστος)
Eχει λειτουργία follow me.

Εγγύηση 10 χρόνια σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις.

Τιμή καλύτερη που βρήκα: 359 ευρώ
https://www.apothema.gr/inventor-omnia-eco-o3mvi-09wifir-o3mvo-09-inverter-9000-btu-127526p

ή εδώ στα 385 ευρώ:
https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/inventor-omnia-eco-o3mvi32-09wifir.html?source=external&offer=1

4. Haier Tundra Green
scop 4.9 seer 6.2  (ίδιους συντελεστές με το fujitsu)
Δεν έχει έξτρα φίλτρα αλλά έχει το βασικό φίλτρο που έχουν όλα τα κλιματιστικά.
Εχει δυνατότητα wi-fi (με έξτρα κόστος)
Δεν έχει follow me.

Εγγύηση 5 χρόνια σε όλα τα μέρη χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις .

Τιμή καλύτερη που βρήκα: 299 ευρώ με δώρο το wi-fi 
https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/haier-tundra-green-as25tabhra-1u25beffra.html?source=external&offer=1

5. Fujitsu ASYG09LLCE
scop 5.1 seer 6.9  (αντίστοιχοι με του passion eco)
 στάθμη θορύβου στην μέσα μονάδα (χαμηλή σκάλα): 22 db
 Δεν πρέπει να έχει έξτρα φίλτρα. Μόνο το βασικό που έχουν όλα τα κλιματιστικά.
Δεν έχει wi-fi.
 Δεν έχει λειτουργία follow me.

Εγγύηση: 3 χρόνια σε όλα τα μέρη  + 7 χρόνια επέκταση εγγύησης μόνο στον συμπιεστή  εφόσον κάνεις ετήσιες συντηρήσεις.

Τιμή καλύτερη που βρήκα: 374 ευρώ
https://www.skroutz.gr/s/12271323/Fujitsu-ASYG09LLCE.html

Για το KLWA σε 18 αρι δεν υπάρχει στο εμπόριο . Mάλλον κοιτούσες το KLCA στα 1000 ευρώ . Σωστά ;

https://www.haieraircondition.gr/uploads/warranty/Haier_egguisi_5xronia.pdf

Η Haier είναι κατασκευαστής κλιματιστικών αλλά και ηλεκτρικών συσκευών όπως ψυγεία κουζίνες πλυντήρια κ.α
Extra πληροφορία: Της ανήκει η γνωστή σε όλους Candy . 

Σωστός για τα 18 λέγεται KLCA.

Το Fujitsu ASYG09LLCE δείχνει να έχει καλά χαρακτηριστικά πάντως για 370 ευρώ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mplevris είπε

https://www.kokotas.gr/el/eshop/klimatismos/oikiaka-klimatistika/toixou/tcl-elite-plus-09chsa-xa412-r32.html

BestPrice iconInventor Omnia Eco O3MVI32-09WiFiR / O3MVO32-09 (372,90€)

Τελικά θα πάω για ένα από τα παραπάνω 2. Περίπου στα ίδια χρήματα (420€ τοποθετημένο)

Τι θα παίρνατε εσείς για υπνοδωμάτιο 12 τ.μ περίπου

To TCL είναι καλύτερο στα χαρτιά και πιο εξοπλισμένο αλλά η αντιπροσωπία είναι μια άγνωστη παράμετρος. 

Μάλλον θα έκλεινα προς το Inventor λοιπόν . 

Πάντως, αν θα θέλεις το wifi module, θα φτάσεις τα χρήματα του καλύτερου passion eco https://www.bestprice.gr/item/2155351007/inventor-passion-eco-p9mvi32-09wifip9mvo32-09.html

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, liakjim είπε

To TCL είναι καλύτερο στα χαρτιά και πιο εξοπλισμένο αλλά η αντιπροσωπία είναι μια άγνωστη παράμετρος. 

Μάλλον θα έκλεινα προς το Inventor λοιπόν . 

Πάντως, αν θα θέλεις το wifi module, θα φτάσεις τα χρήματα του καλύτερου passion eco BestPrice iconInventor Passion Eco P9MVI32-09WiFi/P9MVO32-09 (448,95€ σε 35 καταστήματα)

Το σέρβις της TCL στην Ελλάδα το έχει ο όμιλος Τουρνικιώτη που είναι αυτός που έχει και το σέρβις της Mitsubishil  ,αν αυτό μπορεί να λέει κάτι

Το passion δεν το θέλω ,το έχω στο άλλο υπνοδωμάτιο ίδιων τ,μ. και του πέφτει μεγάλο σταματάει πολύ συχνά το καλοκαίρι και η τιμή με την τοποθέτηση είναι 70 €πάνω από το OMNIA To wifi module μου το δίνουν μέσα στην τιμή των 435€ τοποθετημένο

Το Omnia έχει χαμηλότερο εύρος λειτουργίας από το passion και  το TCL ακόμα πιο χαμηλό για αυτό και το καλοκοιτάζω ,φοβάμαι βέβαια μην μου βγει μάπα το καρπούζι για αυτό και ρωτάω αν έχει κάποιος ιδέα 

Το TCL το έχω δει σε σπίτι φίλου ,το τοποθέτησε την προηγούμενη εβδομάδα , και εκ πρώτης όψεως φαίνεται καλό 

Επεξ/σία από mplevris
Δημοσ.

Οκ δέν λέω καλά τα μηχανήματα που προτείνετε αλλα απο την άλλη μεριά είναι τόσο καλά όσο κάποιες παραδοσιακές μάρκες? Πχ το toshiba είναι παραδοσιακή καλή εταιρεία κλιματισμού οικιακού. Είστε σίγουροι πχ οτι τα inventor δέν θα τα κλάψει κανείς σε 5 χρόνια? Η οτι δέν θα πέσει κάθετα η απόδοση τους? Απ ότι βλέπω δέν έχουν πχ πιστοποίηση eurovent, με ενοχλεί λίγο αυτό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, teachertza είπε

Οκ δέν λέω καλά τα μηχανήματα που προτείνετε αλλα απο την άλλη μεριά είναι τόσο καλά όσο κάποιες παραδοσιακές μάρκες? Πχ το toshiba είναι παραδοσιακή καλή εταιρεία κλιματισμού οικιακού. Είστε σίγουροι πχ οτι τα inventor δέν θα τα κλάψει κανείς σε 5 χρόνια? Η οτι δέν θα πέσει κάθετα η απόδοση τους? Απ ότι βλέπω δέν έχουν πχ πιστοποίηση eurovent, με ενοχλεί λίγο αυτό.

Αν τα κλάψει κάνεις στα 5 χρόνια παίρνει τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία και του το επισκευάζουν αφού έχει 10 χρόνια εγγύηση, λέω τώρα εγώ που δεν ξέρω αλλά από τα λίγα που έχω διαβάσει το after sales της Inventor είναι από τα καλύτερα

Υ.γ πιστοποίηση eurovent έχουν και τα Samsung για Ρώτα και τις κατόχους τους (ήμουν και εγώ ένας από αυτούς)να δεις τι θα σου πουν

Υ.γ2 στο υπνοδωμάτιο που θέλω να βάλω τώρα κλιματιστικό τα τελευταία 15 χρόνια είχα ένα fujitec 9000 btu που όταν το πήρα είχε τα μισά, ίσως και πιο λίγα, χρήματα από ένα φιρμάτο της εποχής και μπορώ να σου πω ότι Με έβγαλε ασπροπρόσωπο τόσα χρόνια με αθόρυβη εσωτερική μονάδα 

Επεξ/σία από mplevris
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mplevris είπε

Αν τα κλάψει κάνεις στα 5 χρόνια παίρνει τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία και του το επισκευάζουν αφού έχει 10 χρόνια εγγύηση, λέω τώρα εγώ που δεν ξέρω αλλά από τα λίγα που έχω διαβάσει το after sales της Inventor είναι από τα καλύτερα

Υ.γ πιστοποίηση eurovent έχουν και τα Samsung για Ρώτα και τις κατόχους τους (ήμουν και εγώ ένας από αυτούς)να δεις τι θα σου πουν

Υ.γ2 στο υπνοδωμάτιο που θέλω να βάλω τώρα κλιματιστικό τα τελευταία 15 χρόνια είχα ένα fujitec 9000 btu που όταν το πήρα είχε τα μισά, ίσως και πιο λίγα, χρήματα από ένα φιρμάτο της εποχής και μπορώ να σου πω ότι Με έβγαλε ασπροπρόσωπο τόσα χρόνια με αθόρυβη εσωτερική μονάδα 

Οκ όμως τί είναι αυτό που κάνει το samsung κακό ενώ έχει καλά χαρακτηριστικά και το inventor καλό?

Πχ να αναφέρω οτι έχω ένα mitsubishi MSZ-SF25VE νομίζω το πήρα πρίν 4 χρόνια. Το μηχάνημα κάνει φοβερό κλίμα στο δωμάτιο. Το γεμίζει αμέσως και μετά πέφτει σε ένταση και το διατηρεί κρύο. Αθόρυβο ξεχνάς οτι υπάρχει. Μήπως αξίζει τα παραπάνω λεφτά να πάει κανείς σε κάτι τέτοιο?

Δημοσ.

Οι κορυφαίες και παραδοσιακές μάρκες έχουν μοντέλα που αντέχουν περισσότερα έτη χρήσης και καλύτερες αντοχές στην φθορά του χρόνου.

Επειδή όμως υπάρχουν πολλοί παράγοντες όπως π.χ ειδικά πλέον με τα inverter υπάρχουν προβλήματα στις αυξομειώσεις της τάσης και καίγονται πλακέτες ή παρουσιάζονται άλλα προβλήματα, άνετα θα βρεις κόσμο που θα σου πει οτι εγώ πήρα το τάδε καλό κλιματιστικό και παρουσίασε το τάδε πρόβλημα, οπότε αντί να δώσεις Χ παραπάνω φράγκα δίνεις λιγότερα για μηχάνημα που έτσι κι αλλιώς θα βγάλει βλάβη σε ίδιο ή μικρότερο διάστημα, στο κομμάτι των αυξομειώσεων της τάσης είναι σαν να παίζουμε με τις πιθανότητες. Ένας επιτηρητής τάσης μπορεί να λύσει το πρόβλημα, αλλά ελάχιστοι έχουν τοποθετήσει τέτοιο σύστημα στην εγκατάσταση της οικίας τους.

33 λεπτά πριν, mplevris είπε

Για εμένα δεν αποτελεί σημαντικό επιχείρημα το πόσο διαρκεί η εγγύηση, άνετα μπορούν να κάτσουν να αποδώσουν την αιτία να ρίξουν το φταίξιμο σε εσένα να μην σε καλύψουν. Η eurovent απλά πιστοποιεί οτι είναι αληθή τα στοιχεία που αναγράφονται, δεν σου λέει κατ' ανάγκην αν έχεις super duper οικονομικό μηχάνημα, στην περίπτωση βέβαια που η εταιρεία παρουσιάζει καλύτερα χαρακτηριστικά από αυτά που έχει το μηχάνημα, η eurovent αποτελεί κριτήριο αξιοπιστίας των τεχνικών δυνατοτήτων και επιδόσεων του κλιματιστικού.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω όπως γράψει και πριν 4 Carrier supreme 2*18, 2*9. Είμαι ευχαριστημένος φουλ από το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας. Επειδή θέλω να βάλω κάτι αρκετά πιο οικονομικό όμως στο σπίτι που ενοικιάζω θα ήθελα την άποψη σας. 

Είδα τα Hair tundra green 9.000+12.000btu. Τα θέλω αποκλειστικά για ψύξη, θα με καλύψουν σε υπνοδωμάτιο 15τμ το ένα και σαλόνι γραφείο εννιαίο 30τμ το άλλο; Μπορούν να μπουν σε ευνοϊκές για τους χώρους θέσεις. Τα βρίσκω στα 780€ με την εγκατάσταση.

Δημοσ.

Καλησπέρα σας ,

Ψάχνω για ένα air-condition 12 άρι μάλλον αλλά και μια εναλλακτική επιλογή σε 9άρι για να δώ τι θα με συμφέρει περισσότερο.

Θα το χρησιμοποιώ και για θέρμανση σε δωμάτιο και για ψύξη.

Επειδή βλέπω διαφορα στο skroutz σε bestprice και κτλ έχω μπερδευτεί γιατι πραγματικά είναι πολλά .

Για παράδειγμα υπάρχουν κάποιες προσφορές σε κάπως άγνωστα μαγαζιά που όμως δεν καλύπτουν τα μεταφορικά ( και έχουν υπερκοστολόγηση σε αυτά) και σίγουρα δεν καλύπτουν και την τοπόθεση του air-condition . Σε ένα site για τοπόθετηση είδα πως υπάρχει κόστος στα 80 ευρώ.

Μπορεί κάποιος να μου πει ποσο θα κοστίζει όλο το πακέτο μαζί για ένα οικονομικό air-condition που όμως θα έχει και κάποια εγγύηση μαζί με το κόστος τοποθέτησης ;

Για παράδειγμα αξίζει αυτό σαν πακέτο με δωρεάν εγκατάσταση και μεταφορικά

Για 12άρι  :

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/121845-mitsubishi-msz-hj35va-smart

Mitsubishi MSZ HJ35VA : 499 ευρώ

Για 9άρι :

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/180695-toyotomi-tdn-tdg-a28vr7

Toyotomi TDN TDG A28VR7 : 469 ευρώ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, prt είπε

Καλησπέρα σας ,

Ψάχνω για ένα air-condition 12 άρι μάλλον αλλά και μια εναλλακτική επιλογή σε 9άρι για να δώ τι θα με συμφέρει περισσότερο.

Θα το χρησιμοποιώ και για θέρμανση σε δωμάτιο και για ψύξη.

Επειδή βλέπω διαφορα στο skroutz σε bestprice και κτλ έχω μπερδευτεί γιατι πραγματικά είναι πολλά .

Για παράδειγμα υπάρχουν κάποιες προσφορές σε κάπως άγνωστα μαγαζιά που όμως δεν καλύπτουν τα μεταφορικά ( και έχουν υπερκοστολόγηση σε αυτά) και σίγουρα δεν καλύπτουν και την τοπόθεση του air-condition . Σε ένα site για τοπόθετηση είδα πως υπάρχει κόστος στα 80 ευρώ.

Μπορεί κάποιος να μου πει ποσο θα κοστίζει όλο το πακέτο μαζί για ένα οικονομικό air-condition που όμως θα έχει και κάποια εγγύηση μαζί με το κόστος τοποθέτησης ;

Για παράδειγμα αξίζει αυτό σαν πακέτο με δωρεάν εγκατάσταση και μεταφορικά

Για 12άρι  :

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/121845-mitsubishi-msz-hj35va-smart

Mitsubishi MSZ HJ35VA : 499 ευρώ

Για 9άρι :

https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/180695-toyotomi-tdn-tdg-a28vr7

Toyotomi TDN TDG A28VR7 : 469 ευρώ

Καταρχάς πρέπει να δεις αν θες 9άρι, 12άρι ή παραπάνω. Αν μας έλεγες τετραγωνικά, περιοχή, μονώσεις , κουφώματα θα ήταν χρήσιμο. 

Επίσης τα 80€ δεν είναι πολλά για εγκατάσταση. Προσοχή σε αυτούς που λένε λιγότερα και μετά έχουν κρυφές χρεώσεις πχ 20€/μ η σωλήνα κτλ ή απλά σε κλέβουν με μικρότερο μήκος χαλκού. 

Για τα συγκεκριμένα μοντέλα. 

Το Mitsubishi έχει πολύ χαμηλά SEER και SCOP : http://www.eurovent-certification.com/pdf/temp/1552921777.pdf

Το Toyotomi αν το θες για κρεββατοκάμαρα έχει υψηλά dB. Από απόδοση είναι στον μέσο όρο. 

Γενικά όχι και τόσο καλές επιλογές. 

Αν θες δώσε περισσότερο info . 

Δημοσ.

20 ώρες πριν, teachertza είπε

Παραδοσιακές μάρκες παραμένουν παραδοσιακές , άλλες μεγάλες μάρκες παραδοσιακές εξαφανίζονται ή συρρικνώνονται  , νέες μάρκες έρχονται στο προσκήνιο και καταλαμβάνουν τρελά μερίδια αγοράς . 

Αυτό ισχύει γενικότερα . Όπως κάποτε η apple στα κινητά ήταν το απόλυτο μηδέν και ένα βήμα πριν την επίσημη χρεοκοπία , τώρα είναι απο τους μεγάλους παίχτες  (με μια μεγάλη ύφεση που δέχθηκε το τελευταίο χρόνο) .  Μεταξύ των παραδοσιακών κατασκευαστών , πριν 6-7 χρόνια δημιουργήθηκε η xiaomi και απο το πουθενά πλέον είναι μια εταιρεία όπου σάρωσε κυριολεκτικά τους παραδοσιακούς ανταγωνιστές . Είναι τέταρτη σε μερίδιο αγοράς .  Άλλο πολύ λαμπρό παράδειγμα είναι η huawei όπου είναι σταθερά στην δεύτερη θέση σε πωλήσεις παγκοσμίως.
Απο την άλλη μια παραδοσιακή μάρκα που όλοι την σεβόμαστε, η Nokia χρεοκόπησε, άλλαξε χέρια και αυτή την στιγμή  είναι ένα τίποτα σε πωλήσεις . 

Εχω δεκάδες παραδείγματα αλλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όλα είναι ρευστά στο επιχειρηματικό κομμάτι . Με τα χρόνια αλλάζουν πολλά . 

Τώρα όσον αφορά για την πτώση απόδοσης  που κάθε κλιματιστικό μπορεί να το πάθει αυτό αν βγάλει βλάβη, οι εταιρίες δίνουν εγγύηση , εγγύηση δεν σημαίνει μόνο δεν μου δουλεύει, σημαίνει ότι σου εγγυώμαι ότι το προϊόν για τα Χ χρόνια θα δουλεύει σωστά . Αυτή είναι η υποχρέωση τους και όσες σέβονται τον πελάτη και θέλουν να συνεχίσουν να υπάρχουν, αποδέχονται τις ευθύνες τους . 

19 ώρες πριν, teachertza είπε

Οκ όμως τί είναι αυτό που κάνει το samsung κακό ενώ έχει καλά χαρακτηριστικά και το inventor καλό?

Πχ να αναφέρω οτι έχω ένα mitsubishi MSZ-SF25VE νομίζω το πήρα πρίν 4 χρόνια. Το μηχάνημα κάνει φοβερό κλίμα στο δωμάτιο. Το γεμίζει αμέσως και μετά πέφτει σε ένταση και το διατηρεί κρύο. Αθόρυβο ξεχνάς οτι υπάρχει. Μήπως αξίζει τα παραπάνω λεφτά να πάει κανείς σε κάτι τέτοιο?

Η samsung έχει παράδοση σε προβλήματα με τα κλιματιστικά της όπως και η LG . Είναι δύο μάρκες όπου δεν αξίζουν να τις κοιτάξει κανείς  μέχρι τώρα τουλάχιστον. 
Αν ψάξεις αριστερά και δεξιά θα διαβάσεις πολλά προβλήματα με συμπιεστές και πλακέτες . Χαρακτηριστικό παράδειγμα βλαβών ήταν ένα μοντέλο της σειράς mirror της LG . 
Με την LG ήδη δύο άτομα εδώ μεσα  έχουν ποστάρει ραγισμένα πλαστικά , στην κυριολεξία θρύψαλα, χωρίς λόγό και αιτία  όπως υποστηρίζουν. Μιλάμε για κλιματιστικά που ήταν max 5 ετίας .

Δες την πρώτη περίπτωση... του ζητάνε για τα πλαστικά όσο του κόστισε το κλιματιστικό !!! no comments . 

Την δεύτερη περίπτωση δεν την βρήκα . 

Αν θες την άποψη μου μέχρι τώρα, lg samsung είναι πολύ καλές μάρκες σε ψυγεία και πλυντήρια , τηλεοράσεις ,οθόνες κτλ ειδικά η LG σε πλυντήρια . 

Μια μάρκα είναι καλή όχι μόνο επειδή το προϊόν της μπορεί να έχει ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά . Είναι όλο το πακέτο που κάνει ένα μοντέλο ή μια εταιρεία καλύτερη απο μία άλλη . Σαφώς και τέλεια εταιρεία δεν υπάρχει. Αυτό είναι ιδεατό  και σίγουρα έχει να κάνει και με τις ανάγκες μας  και τις προτεραιότητες μας με βάση τα παρακάτω (κατά την δικιά μου άποψη) :

1) Προϊόν-χαρακτηριστικά .
2) Τιμή αγοράς (value for money)
2) Διάρκεια εγγύησης και όροι.
3) Ποιότητα after sales (αμεσότητα, ποιότητα εξυπηρέτησης κτλ)
3) Κόστος ανταλλακτικών εκτός εγγύησης ( η LG είδες τί ζητάει )

6 ώρες πριν, fylatos είπε

Έχω όπως γράψει και πριν 4 Carrier supreme 2*18, 2*9. Είμαι ευχαριστημένος φουλ από το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας. Επειδή θέλω να βάλω κάτι αρκετά πιο οικονομικό όμως στο σπίτι που ενοικιάζω θα ήθελα την άποψη σας. 

Είδα τα Hair tundra green 9.000+12.000btu. Τα θέλω αποκλειστικά για ψύξη, θα με καλύψουν σε υπνοδωμάτιο 15τμ το ένα και σαλόνι γραφείο εννιαίο 30τμ το άλλο; Μπορούν να μπουν σε ευνοϊκές για τους χώρους θέσεις. Τα βρίσκω στα 780€ με την εγκατάσταση.

Περιοχή;
Έχουν μονώσεις οι τοιχοποιίες ;
Έχεις καλά σύγχρονα κουφώματα; Είναι ανοιγόμενα ή συρόμενα ;
Ο ήλιος βλέπει τους χώρους αυτούς ; Για πολλές ώρες την ημέρα ; 

• Like 2
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Παραδοσιακές μάρκες παραμένουν παραδοσιακές , άλλες μεγάλες μάρκες παραδοσιακές εξαφανίζονται ή συρρικνώνονται  , νέες μάρκες έρχονται στο προσκήνιο και καταλαμβάνουν τρελά μερίδια αγοράς . 

Αυτό ισχύει γενικότερα . Όπως κάποτε η apple στα κινητά ήταν το απόλυτο μηδέν και ένα βήμα πριν την επίσημη χρεοκοπία , τώρα είναι απο τους μεγάλους παίχτες  (με μια μεγάλη ύφεση που δέχθηκε το τελευταίο χρόνο) .  Μεταξύ των παραδοσιακών κατασκευαστών , πριν 6-7 χρόνια δημιουργήθηκε η xiaomi και απο το πουθενά πλέον είναι μια εταιρεία όπου σάρωσε κυριολεκτικά τους παραδοσιακούς ανταγωνιστές . Είναι τέταρτη σε μερίδιο αγοράς .  Άλλο πολύ λαμπρό παράδειγμα είναι η huawei όπου είναι σταθερά στην δεύτερη θέση σε πωλήσεις παγκοσμίως.
Απο την άλλη μια παραδοσιακή μάρκα που όλοι την σεβόμαστε, η Nokia χρεοκόπησε, άλλαξε χέρια και αυτή την στιγμή  είναι ένα τίποτα σε πωλήσεις . 

Εχω δεκάδες παραδείγματα αλλά αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όλα είναι ρευστά στο επιχειρηματικό κομμάτι . Με τα χρόνια αλλάζουν πολλά . 

Τώρα όσον αφορά για την πτώση απόδοσης  που κάθε κλιματιστικό μπορεί να το πάθει αυτό αν βγάλει βλάβη, οι εταιρίες δίνουν εγγύηση , εγγύηση δεν σημαίνει μόνο δεν μου δουλεύει, σημαίνει ότι σου εγγυώμαι ότι το προϊόν για τα Χ χρόνια θα δουλεύει σωστά . Αυτή είναι η υποχρέωση τους και όσες σέβονται τον πελάτη και θέλουν να συνεχίσουν να υπάρχουν, αποδέχονται τις ευθύνες τους . 

Η samsung έχει παράδοση σε προβλήματα με τα κλιματιστικά της όπως και η LG . Είναι δύο μάρκες όπου δεν αξίζουν να τις κοιτάξει κανείς  μέχρι τώρα τουλάχιστον. 
Αν ψάξεις αριστερά και δεξιά θα διαβάσεις πολλά προβλήματα με συμπιεστές και πλακέτες . Χαρακτηριστικό παράδειγμα βλαβών ήταν ένα μοντέλο της σειράς mirror της LG . 
Με την LG ήδη δύο άτομα εδώ μεσα  έχουν ποστάρει ραγισμένα πλαστικά , στην κυριολεξία θρύψαλα, χωρίς λόγό και αιτία  όπως υποστηρίζουν. Μιλάμε για κλιματιστικά που ήταν max 5 ετίας .

Δες την πρώτη περίπτωση... του ζητάνε για τα πλαστικά όσο του κόστισε το κλιματιστικό !!! no comments . 

Την δεύτερη περίπτωση δεν την βρήκα . 

Αν θες την άποψη μου μέχρι τώρα, lg samsung είναι πολύ καλές μάρκες σε ψυγεία και πλυντήρια , τηλεοράσεις ,οθόνες κτλ ειδικά η LG σε πλυντήρια . 

Μια μάρκα είναι καλή όχι μόνο επειδή το προϊόν της μπορεί να έχει ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά . Είναι όλο το πακέτο που κάνει ένα μοντέλο ή μια εταιρεία καλύτερη απο μία άλλη . Σαφώς και τέλεια εταιρεία δεν υπάρχει. Αυτό είναι ιδεατό  και σίγουρα έχει να κάνει και με τις ανάγκες μας  και τις προτεραιότητες μας με βάση τα παρακάτω (κατά την δικιά μου άποψη) :

1) Προϊόν-χαρακτηριστικά .
2) Τιμή αγοράς (value for money)
2) Διάρκεια εγγύησης και όροι.
3) Ποιότητα after sales (αμεσότητα, ποιότητα εξυπηρέτησης κτλ)
3) Κόστος ανταλλακτικών εκτός εγγύησης ( η LG είδες τί ζητάει )

Περιοχή;
Έχουν μονώσεις οι τοιχοποιίες ;
Έχεις καλά σύγχρονα κουφώματα; Είναι ανοιγόμενα ή συρόμενα ;
Ο ήλιος βλέπει τους χώρους αυτούς ; Για πολλές ώρες την ημέρα ; 

Ναι, δέν έχεις άδικο. Υπάρχει όμως μία μικρή λεπτομέρεια.

Η xiaomi και η apple είναι δύο μεγάλες εταιρείες οι οποίες και οι δύο έχουν απο πίσω τους μεγάλες αγορές, Αμερική και Κίνα αντίστοιχα.

Η inventor τί είναι? Μία Ελληνική εταιρεία η οποία φτιάχνει φασόν πράγματα. Και να πείς ας πούμε οτι πήρε το μηχανισμό του toshiba shorai και του άλλαξε το πλαστικό απ έξω να πώ οκ αξίζει. Απ ότι βλέπω δέν έχει πχ eurovent certification κάτι το οποίο πετάει (μερικώς) τα όποια χαρακτηριστικά στον κάδο των αχρήστων. Δεν αντιλέγω οτι μπορεί να φτιάχνει καλά προιόντα στο τέλος.

Οι μεγάλες παραδοσιακές εταιρείες daikin, mitsubishi, fujitsu, toshiba και όποια άλλη δέν λέω οτι είναι το θέσφατο σε μία αγορά. Αλλα δέν μπορεί όοοολες να έκλεισαν και στη θέση τους να ήρθε μία ... Ελληνική φασόν εταιρεία. ΚΑΠΟΙΕΣ μπορεί να έχουν σβήσει, ΚΑΠΟΙΕΣ θα κλείσουν δέν αντιλέγω. ΚΑΠΟΙΕΣ άλλες θα εμφανιστούν απο το μηδέν. 

Όμως όταν ας πούμε κοιτάμε κάποιο προιόν δέν μπορούμε να αποκλείσουμε τις "καλές' φίρμες. Δέν λέω, καλά έκανες και πρότεινες, και σε ευχαριστώ. Αλλα ρε παιδί μου οκ δέν μπορώ ας πούμε να μήν βάλω στο συγκριτικό ΕΣΤΩ ΜΙΑ καλή φίρμα μέσα. Αν ας πούμε η διαφορά είναι στα 50 ευρώ εγώ θα πάω στις παραδοσιακές εταιρείες.

Και επειδή αναφέρετε παραδείγματα, είχα αγοράσει για την δουλειά δύο toyotomi και ένα daikin κινέζικο το φθηνό. Ε το toyotomi δέν λειτουργεί καλά, έχει πέσει η απόδοση του, δέν θυμίζει κάν ινβέρτερ. Το daikin είναι βράχος το φθηνό. Έτυχε? Δέν ξέρω. 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...