Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, papath είπε

Το τηλεχειριστήριο  που συνοδεύει το κλιματιστικό έχει τον κωδικό GYKQ-52 και είναι όπως φαίνεται στη φωτο.

Μήπως έχει κανείς τον κωδικό του τηλεχειριστηρίου με την λειτουργία MUTE?

Όπως και να έχει αύριο έχω να κάνω άλλο ένα τηλ στην αντιπροσωπία. Την πρώτη φορά το έπαιξαν Κινέζοι και δεν καταλάβαιναν τι εννοούσα.

image.png.27956b6748b1e428cf234a7dbe5d2ee4.png

19 ώρες πριν, ghortman είπε

Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα και το μπέρδεμα της εταιρείας με τα τηλεχειρίστηρια, να αναφέρω ότι πήρα feedback από άλλο άτομο που αγόρασε το XA412 από το ίδιο κατάστημα - ίδια παρτίδα - και φαίνεται ότι δυστυχώς δεν υπάρχει το σωστό πληκτρολόγιο με την επιλογή mute για να δουλέψει η χαμηλή σκάλα. Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω ακόμα στα δικά μου (2 τεμάχια), καθότι έστειλα τις μονάδες στο νησί, παρά μόνο το ΣΚ που θα κατέβω. Θεωρώ όμως ότι 99% αφού μιλάμε για ίδια παρτίδα και στα δικά μου δε θα υπάρχει η επιλογή mute.

Όσοι λοιπόν διαπιστώσετε το παρόν, τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία. Όπως γράφει και στο pm ο Πλεύρης θα κάνει περίπου 1 μήνα, βέβαια δεν ξέρει ο υπεύθυνος τι θα γίνει τώρα το καλοκαίρι εν μέσω αδειών κλπ αν θα πάμε για Σεπτέμβρη. Αυτά. 

Μίλησα σήμερα με την αντιπροσωπία. Το καλό είναι οτι μόλις είπα για το τηλεκοντρολ και την περίπτωση του MUTE αμέσως μου είπε οτι γνωρίζει την περιπτωση και προχωράνε σε αντικατάσταση του τηλεκοντρολ. Το κακό είναι οτι δεν υπάρχει αποθεμα τώρα και η νέα παραλαβή θα είναι το Σεπτέμβριο, οπότε αναμένουμε

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, papath είπε

Το καλό είναι οτι μόλις είπα για το τηλεκοντρολ και την περίπτωση του MUTE αμέσως μου είπε οτι γνωρίζει την περιπτωση και προχωράνε σε αντικατάσταση του τηλεκοντρολ.

Πολύ καλό νέο.

12 λεπτά πριν, papath είπε

Το κακό είναι οτι δεν υπάρχει αποθεμα τώρα και η νέα παραλαβή θα είναι το Σεπτέμβριο, οπότε αναμένουμε

Πολύ κακό.

Δεν μπορούσε να σου πει τον κωδικό? Ίσως το κόστος να είναι της τάξεως των 5€ για προσωπική παραγγελία από κινέζο και να έρθει γρηγορότερα. 

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν μπορούσε να σου πει τον κωδικό? Ίσως το κόστος να είναι της τάξεως των 5€ για προσωπική παραγγελία από κινέζο και να έρθει γρηγορότερα. 

Τον ρώτησα και μάλιστα είπα οτι το έχω βάλει το κλιματιστικό σε εξοχικό και το χρειαζομαι το καλοκαίρι μήπως το βρώ κάπου. Η απάντηση ήταν " Δε γνωριζω να υπαρχει κωδικός. Το Σεπτέμβριο θα γίνει η αντικατάσταση".

Ψαχνοντας βρηκα σε φωτογραφία αυτό... δε βρηκα όμως κωδικό

image.png.9e0e295d75bd051e4bf2ba9db943ebb2.png

Επεξ/σία από papath
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις 12/6/2019 στις 10:42 ΠΜ, lek88 είπε

Δεν ήμουν μπροστά όταν έγινε η εγκατάσταση δυστυχώς. Δεν ξέρω αν έγινε δοκιμή. Ήταν εκεί οι δικοί μου που είναι μεγάλης ηλικίας και δεν ξέρουν από τέτοια πράγματα. Όταν ανοίγω το κλιματιστικό οι Περσίδες μένουν εντελώς κλειστές. Όταν πατάω το κουμπί extra function Δεν γίνεται τίποτα απολύτως. 

Καντο ενα reset..Απλα κλεινεις την ασφαλεια του ρευματος απο τον πινακα (ειτε την δικη του ασφαλεια αν εχει ή τον γενικο) και αστην κλειστη για κανα δεκαλεπτο και μετα ξανα ανοιξε την και ανοιξε το κλιματιστικο..

Επεξ/σία από nikospits
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους,

Επανέρχομαι με μια μίνι-κριτική του DAIKIN ATXC35B (κυκλοφορεί και ως FTXC35B από δίκτυο DAIKIN) που αγοράστηκε και τοποθετήθηκε τέλος Μαΐου. 

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικότατες! Το μηχάνημα κρυώνει το δωμάτιο σε χρόνο ρεκόρ! Βέβαια, είναι 12000ΒΤU και το έχω σε δωμάτιο 19τμ οπότε είναι άνετο. Πάντως δουλεύει γρήγορα, πιάνει θερμοκρασία και κατεβαίνει στο ρελαντί όπου είναι αθόρυβο. Κραδασμοί, ταλαντώσεις πλαστικών, ανύπαρκτοι και η εξωτερική μονάδα σταθερή και αθόρυβη. Επίσης, το κοντρόλ είναι πολύ στιβαρό και λειτουργικό και μου αρέσει που έχει ενσωματωμένο LED που ανάβει κάθε φορά που πατάω κουμπί στο κοντρόλ.

Γενικώς, ένα προσεγμένο, μηχάνημα. Δεν είναι φασόν κινέζικο και το δείχνει! Καταλαβαίνω τις value for money επιλογές, αλλά πάντα αγοράζω επώνυμα (DAIKIN, MITSUBISHI HEAVY, FUJITSU) και μέχρι τώρα έχω δικαιωθεί με μηχανήματα που δεν βγάζουν βλάβες και έχουν μακροζωία.

Βέβαια το πήρα σε προσφορά 540(απο 600) και μου δόθηκε και δωροεπιταγη 120 ευρώ οπότε μου ήρθε πολύ οικονομικά αλλά το συνιστώ ανεπιφύλακτα για κάποιον που θέλει μια ποιοτική κατασκευή. Seer 6.7, Scop 5.7  

Με την βοήθεια ειδικών στο site, θα ήθελα να μάθω να κάνω και μετρήσεις ρεύματος γιατί έχω την εντύπωση ότι δουλεύει πολύ καλά το σύστημα inverter του συγκεκριμένου μοντέλου!

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 2
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, nikospits είπε

Καντο ενα reset..Απλα κλεινεις την ασφαλεια του ρευματος απο τον πινακα (ειτε την δικη του ασφαλεια αν εχει ή τον γενικο) και αστην κλειστη για κανα δεκαλεπτο και μετα ξανα ανοιξε την και ανοιξε το κλιματιστικο..

????

28 λεπτά πριν, papath είπε

Τον ρώτησα και μάλιστα είπα οτι το έχω βάλει το κλιματιστικό σε εξοχικό και το χρειαζομαι το καλοκαίρι μήπως το βρώ κάπου. Η απάντηση ήταν " Δε γνωριζω να υπαρχει κωδικός. Το Σεπτέμβριο θα γίνει η αντικατάσταση".

Ψαχνοντας βρηκα σε φωτογραφία αυτό... δε βρηκα όμως κωδικό

image.png.9e0e295d75bd051e4bf2ba9db943ebb2.png

Ναι, ούτε εγώ βρήκα κάτι.

Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε τον @mplevris ή κάποιον άλλον φίλο που παρέλαβε το σωστό χειριστήριο. 

ΥΓ Δεν μου αρέσει πάντως πολύ η όλη αντιμετώπιση.

13 λεπτά πριν, CorumD είπε

θα ήθελα να μάθω να κάνω και μετρήσεις ρεύματος γιατί έχω την εντύπωση ότι δουλεύει πολύ καλά το σύστημα inverter του συγκεκριμένου μοντέλου!

Πολύ καλή επιλογή!

Το έχεις σε πρίζα ή απευθείας στον τοίχο?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakjim είπε

????

Ναι, ούτε εγώ βρήκα κάτι.

Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε τον @mplevris ή κάποιον άλλον φίλο που παρέλαβε το σωστό χειριστήριο. 

ΥΓ Δεν μου αρέσει πάντως πολύ η όλη αντιμετώπιση.

Πολύ καλή επιλογή!

Το έχεις σε πρίζα ή απευθείας στον τοίχο?

Στην Πρίζα φιλε liakjim, πως θα μπορέσω να κάνω μετρήσεις; τι μετρητή να αγοράσω; Ευχαριστώ εκ τον προτέρων!

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, CorumD είπε

Στην Πρίζα φιλε liakjim, πως θα μπορέσω να κάνω μετρήσεις; τι μετρητή να αγοράσω; Ευχαριστώ εκ τον προτέρων!

Η πιο απλή λύση είναι αυτή https://www.skroutz.gr/s/14565325/Energenie-EG-SSM-01.html?from=catspan&keyphrase=Ενέργειας+16A

Η πιο σοφιστικέ είναι αυτή https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-SHP2-16A-Smart-WIFI-Socket-220V-EU-Plug-Work-with-Amazon-Alexa-Google-Assistant-Compatible-with-BlitzWolf-Tuya-APP-p-1292899.html?ID=47184&cur_warehouse=CN

Αν βολεύει έχει κ με 2 θύρες usb έξοδο https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-SHP5-2_1A-Dual-USB-Ports-16A-Smart-WIFI-Socket-EU-Plug-Work-with-Alexa-Google-Assistant-BlitzWolf-Tuya-APP-p-1426555.html?rmmds=search

Η διαδικασία απλή. Μετά απλά σε ενδιαφέρει πόσο καίει στο ρελαντί.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Εμένα μου έχουν κάνει εγκατάσταση με κάνα μέτρο σωλήνα και φυσικά χωρίς αντλία κενού στις αρχές του 2016.

Σε 12άρι arielli του e-shop.

Υπάρχει κάποιος που να αναλάβει να το κάνει σωστά χωρίς να πάρει το πλήρες κόστος εγκατάστασης; Σε pm αν υπάρχει κάτι σχετικό, αμαρτία να μας χαλάνε τα μηχανήματα ή να μην αποδίδουν επειδή ως πριν 2-3 χρόνια ήμασταν οριακά ενήλικοι...

Ερώτηση παράπλευρη: Τι λένε οι συντηρήσεις του 10ευρου που βγάζουν διάφορα σάητς προσφορών; Αξίζουν, ή είναι κοροϊδία; Ποια είναι η σωστή συντήρηση; Στο κλιματιστικό που προαναφέρω, σε 3 χρόνια λειτουργίας (αραιής όμως, τύπου μ.ο. μισή ώρα τη μέρα το χειμώνα και 2-3 το καλοκαίρι) δεν έχω κάνει ποτέ και τώρα λέω να το βάλω μπρος. Έχω μόνο αφαιρέσει και πλύνει το φίλτρο, κάθε σεζόν.

Σε ότι αφορά την εγκατάσταση σίγουρα το ένα μέτρο είναι πολύ λίγο και αρνητικό και το γεγονός ότι δεν έκανε κενό ο εγκαταστάτης.
Σε ότι αφορά την συντήρηση του 10 € τζάμπα θα τα δώσεις .Δεν κάνουν τπτ..και αν προκύψει καμιά δυσλειτουργία του κλιματιστικού σηκώνουν τα χέρια ψηλά.
Τώρα για το φίλτρο που ανέφερες ότι πλένεις κάθε σεζόν είναι πολύ λίγο..Σίγουρα αν το λειτουργείς το κλιματιστικό καλό είναι να καθαρίζεις τα φίλτρα κάθε μήνα. (ανάλογα βέβαια και από το πόσο σκόνη έχει ο χώρος).
Η σωστή συντήρηση περιλαμβάνει καθαρισμό του εναλλάκτη (στοιχείου) και του ανεμιστήρα στο εσωτερικό (ιδιαίτερα στο εσωτερικό μηχάνημα ο ανεμιστήρας του θέλει καλό καθάρισμα ) και εξωτερικό μηχάνημα και ψέκασμα με αντιβακτηριακό  , έλεγχο των πιέσεων λειτουργίας του κλιματιστικού και της θερμοκρασίας που βγάζει, έλεγχο καλής λειτουργίας , έλεγχο της αποχέτευσης. Μπορείς να δείς και κάποιες συμβουλές για την λειτουργία και την συντήρηση των κλιματιστικών εδώ : 
https://www.idealklima.gr/klimatistiko-simboules-tips-gia-oikonomia/
https://thermansipress.gr/thermansi/συντήρηση-κλιματιστικού-απαραίτητη/#.XQIFkIgzaUk
https://www.naftemporiki.gr/story/673013/oi-deka-entoles-gia-ti-sosti-xrisi-tou-klimatistikou

Επεξ/σία από nikospits
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά , εγω δεν έχω δει ΚΑΝΕΝΑ Ψυκτικό να κάνει ΣΩΣΤΗ συντήρηση. Εγω πλήρωσα 25 το μηχάνημα(και  έκανα συντήρηση σε 8 ) και ενω έκανε σχεδόν ολα που αναφέρει ο φίλος nikospits, δεν μου έλυσε τα μεταλλικά στοιχεία για να πάει άφθονό χημικό στον ανεμιστήρα! Επίσης, δεν θέλουν να κάνουν service στον ανεμιστήρα αν θορυβεί!  Να πω την αλήθεια, καλύτερα να μάθει κάποιος να κάνει μόνος τις συντηρήσεις αν έχει πολλα μηχανήματα και θέλει καλη δουλειά!

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, nikospits είπε

Σε ότι αφορά την εγκατάσταση σίγουρα το ένα μέτρο είναι πολύ λίγο και αρνητικό και το γεγονός ότι δεν έκανε κενό ο εγκαταστάτης.
Σε ότι αφορά την συντήρηση του 10 € τζάμπα θα τα δώσεις .Δεν κάνουν τπτ..και αν προκύψει καμιά δυσλειτουργία του κλιματιστικού σηκώνουν τα χέρια ψηλά.
Τώρα για το φίλτρο που ανέφερες ότι πλένεις κάθε σεζόν είναι πολύ λίγο..Σίγουρα αν το λειτουργείς το κλιματιστικό καλό είναι να καθαρίζεις τα φίλτρα κάθε μήνα. (ανάλογα βέβαια και από το πόσο σκόνη έχει ο χώρος).
Η σωστή συντήρηση περιλαμβάνει καθαρισμό του εναλλάκτη (στοιχείου) στο εσωτερικό και εξωτερικό μηχάνημα και ψέκασμα με αντιβακτηριακό  , έλεγχο των πιέσεων λειτουργίας του κλιματιστικού και της θερμοκρασίας που βγάζει, έλεγχο καλής λειτουργίας , έλεγχο της αποχέτευσης. Μπορείς να δείς και κάποιες συμβουλές για την λειτουργία και την συντήρηση των κλιματιστικών εδώ : 
https://www.idealklima.gr/klimatistiko-simboules-tips-gia-oikonomia/
https://thermansipress.gr/thermansi/συντήρηση-κλιματιστικού-απαραίτητη/#.XQIFkIgzaUk
https://www.naftemporiki.gr/story/673013/oi-deka-entoles-gia-ti-sosti-xrisi-tou-klimatistikou

Εμένα μου έκανε εντύπωση ένα video (δεν το βρίσκω τώρα), που πήρε κάποιος ένα λάστιχο και με πίεση από ακροφύσιο, έριχνε νερό παντού στο εσωτερικό της εξωτερικής μονάδας.

Οκ, η μονάδα είναι φτιαγμένη να αντέχει βροχές κτλ αλλά είναι τόσο αδιάβροχη;

Δημοσ.

Δεν είμαι σίγουρος φίλε liakjim, σίγουρα δεν θα ήταν καλο να πάνε νερά στα ηλεκτρονικά που συνήθως είναι στην δεξιά πλευρά του μηχανήματος. Επίσης, το λύσιμο των coils είναι μπελαλιδικη ιστορία αλλα ο μόνος τρόπος ελεύθερης πρόσβασης στον ανεμιστηρα(για σωστό καθάρισμα)...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μπορείς άφοβα να ρίξεις νερό αλλά όχι με τόσο πίεση από ακροφύσιο γιατί πρέπει να προσέξεις να μην στραβώσουν οι κυψέλες τοου στοιχείου απο την πίεση .Επίσης σε εξωτερική μονάδα ρίχνεις νερό αλλά με έναν συγκεκριμένο τρόπο..Δλδ ρίχνεις άφοβα στο στοιχείο της στην πίσω πλευρά της μονάδας , και σε όλη την μονάδα μπορείς να ρίξεις νερό με κατεύθυνση από πάνω προς τα κάτω και ΟΧΙ το αντίστροφο, ιδιαίτερα στην πλευρά που μπαίνουν τα καλώδια ρεύματος στην εξωτερική .

Επεξ/σία από nikospits
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...