Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές κι απορίες για κλιματιστικά

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Πλήρωσα 125€ μαύρα και δεν έχω κλιματιστικό!

Τα χρήματα πάντα με το τέλος της δοκιμής. Αχ γιατί τέτοια λάθη; Δεν φταίνε αυτοί. Εμείς φταίμε οι πελάτες και βρίσκουν και τα κάνουν. Ντροπή του. Έπρεπε να τον δαγκώσεις στο σβέρκο. "Δεν παίρνεις δεκάρα αν δεν τελειώσεις".

Τώρα όπως ήρθαν τα πράγματα έχεις 2 επιλογές. Καταρχάς αυτός δεν ξαναπαταει . Επίσης τον μαυρίζεις όσο μπορείς.

Μετά ή βρίσκεις άλλον και με προσυμφωνια του σκας κάνα 20€ να είσαι σίγουρος ή το παίρνεις πάνω σου.

Συνιστώ το πρώτο.

Επίσης διάβασε το έντυπο της εγγύησης. Κάποιες εταιρείες ζητούν εκτός από απόδειξη και παραστατικό εγκατάστασης από αδειουχο ψυκτικό. Ποιό μοντέλο πήρες;

Από ποιο μαγαζί; Δεν μπορούν αυτοί να βοηθήσουν; Από που βρήκες μάστορα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

36 λεπτά πριν, pareisaktos είπε

Σε φυσικό κατάστημα αυτό;

και επίσης η ανακύκλωση πως γίνετε; πρέπει τη στιγμή της αγοράς να παραδώσεις το παλιό κλιματιστικό ή μπορείς να το δώσεις όταν παραλάβεις το νέο;

Ναι σε φυσικό κατάστημα. Το παλιό κλιματιστικό θα το παραδώσω με την παραλαβή των νέων!

28 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Το καλώδιο ήταν 4mm και δεν μπορούσε να το πιάσει. Μετά έχασε τη βίδα και μου είπε ότι ποτέ δεν είχε. 

Αφού δεν είχε βίδα και δεν μπορούσε να πιάσει το καλώδιο μου πούλησε παπατζα. Την επομένη μέρα τη βρήκα τη βίδα όμως. Του είχε πέσει μέσα στο κλιματιστικό γιατί την είχα ακούσει και για αυτό την έψαξα 

Στο κενό, είχε δείκτες και δεν έχασε καθόλου. Οπότε από που να χάσει τώρα? 

Η εγγύηση δεν θέλει νομίζω δελτίο εγκατάστασης

Πλήρωσα 125€ μαύρα και δεν έχω κλιματιστικό! Και το χειρότερο είναι πως δεν είναι και στην Αθήνα να υπάρχουν τεχνικοί εύκαιροι. 

Πως να το αλλάξω? Ελα μου ντε. Να έρθει η εταιρεία να το βγάλει ώστε να το αντικαταστήσει υποθέτω! 

Το καλώδιο γιατί 4mm;
Στην εξωτερική μονάδα του έπεσε το βιδακι;

Με αυτά τα χρήματα θα έπρεπε να δώσει απόδειξη και ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΛΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.

Αν θες στείλε μου τα στοιχειά του μέσω PM γιατί τον κόβω για κανέναν δημόσιο υπάλληλο που το παίζει ψυκτικός και αυτόν.

https://www.xronos.gr/reportaz/dimosios-ypallilos-ekane-ton-psyktiko-ti-symvoyleyei-somateio-adeioyhon-psyktikon

• Like 1

43 λεπτά πριν, pareisaktos είπε

Σε φυσικό κατάστημα αυτό;

και επίσης η ανακύκλωση πως γίνετε; πρέπει τη στιγμή της αγοράς να παραδώσεις το παλιό κλιματιστικό ή μπορείς να το δώσεις όταν παραλάβεις το νέο;

Είναι άλλο συνεργείο που έρχεται και το παίρνει.

Μόνο προσοχή γιατί τα κουπόνια έχουν ημερομηνία λήξης.

• Like 1

6 λεπτά πριν, argitt είπε

Gree bora 24...

Να τα βλεπε αυτα και στη θερμανση θα ταν πολυ vfm μηχανημα..ποσα ειπαμε τ.μ ειναι ο χωρος;

32 λεπτά πριν, argitt είπε

Gree bora 24...

Στη βραδινή δροσιά θα περίμενα κάτω από 200W, αλλά για το κτήνος το μπορα είναι μια πολύ καλή τιμή. Για ψύξη είναι μια πολύ καλή επιλογή.

12 λεπτά πριν, argitt είπε

60+

ρε συ μηπως ειναι πολλα τα τετραγωνικα και γι αυτο στη θερμανση δεν πεφτει κατω απο 900; δε θυμαμαι τι λεγαμε τοτε, σου πιανε ευκολα θερμοκρασια με τα πολλα κρυα; 

17 λεπτά πριν, liakjim είπε

Στη βραδινή δροσιά θα περίμενα κάτω από 200W, αλλά για το κτήνος το μπορα είναι μια πολύ καλή τιμή. Για ψύξη είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Και εγώ αυτό περιμένω γιατί έχω 8 μέτρα σωλήνωση και δν έχω συμπληρώσει φρεον...Όταν με το καλό γίνει η πλήρωση πιστεύω ότι θα κατέβει κάτω από τα 300 watts...Το έχω δοκιμάσει πάνω από 10 φορές και δν πέφτει κάτω από τα 300 με ΤΊΠΟΤΑ...

17 λεπτά πριν, energy52 είπε

ρε συ μηπως ειναι πολλα τα τετραγωνικα και γι αυτο στη θερμανση δεν πεφτει κατω απο 900; δε θυμαμαι τι λεγαμε τοτε, σου πιανε ευκολα θερμοκρασια με τα πολλα κρυα; 

Πιάνει γρήγορα θερμοκρασία αλλά δν κλείνει...Τα 900 μπορούν να πέσουν πιστεύω λόγω ότι το χειμώνα είχα 1,20 σωλήνα και λάθος τοποθέτηση της έξω μονάδας με αποτέλεσμα να μην παίρνει φρέσκο αέρα...Άλλαξα την τοποθεσία της έξω μονάδας το Μάιο...

2 ώρες πριν, Klausx είπε

Σοβαρά τώρα τον πλήρωσες χωρίς να σου παραδώσει μηχάνημα σε λειτουργιά; Πώς να το αλλάξεις αφού στο άφησε εγκατεστημένο;

Και δεν έχει σφίξει τα ρακορ γιατί δεν βίδωνε η βίδα;

Για την βίδα της ηλεκτρολογικής κλέμας λέει . 

• Like 1

Μόλις τώρα, Dare-Devil είπε

Για την βίδα της ηλεκτρολογικής κλέμας λέει . 

Αυτό που εννοώ είναι ότι επειδή δεν μπόρεσε να βάλει μια βίδα στην κλέμα να άφησε και κάτι στην υπόλοιπη εγκατάσταση μη-ολοκληρωμένο στην βιασύνη του να φύγει.

2 ώρες πριν, birbilis_ είπε

Φίλοι μου, 24ρια

mitsubishi electric msz ap71vg στα 1125 τοποθετημένο ή

midea mission ii στα 865 τοποθετημένο?

θα μπεί σε εξοχικό με περιστασιακή χρήση. τα χρήματα δεν είναι θέμα.

Πρέπει να το παραγγείλω αυριο Σαββατο για αυτές τις τιμές!

pls help!

Το Mission καλύτερο . Δεν έχει σοβαρή διαφορά στην κατανάλωση στη ψύξη το Mitsubishi αφού κιόλας θα το χρησιμοποιείς περιστασιακά . 
Το Mission έχει SEER= 6.8 το Mitsubishi SEER= 7.1

Αλλά με λιγότερα χρήματα παίρνεις μηχάνημα με μεγαλύτερη εγγύηση και εξίσου οικονομικό:

Εξίσου οικονομικό στη ψύξη (SEER= 7.1) με τα αυτά που παρέθεσες και 5ετή εγγύηση σε όλα τα μέρη είναι αυτό χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις για να ισχύει η εγγύηση:
https://www.skroutz.gr/s/14710999/Haier-Tundra-Green-AS68TEBHRA-1U68REFFRA.html

Καλύτερη τιμή εδώ στα 678 ευρώ:
https://www.electronica.gr/B833855A.el.aspx

Ή το General Electric που τρέχει σε προσφορά στον Κωτσόβολο με δωρεάν εγκατάσταση και με ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού θα σου βγεί στα : 645 ευρώ
SEER= 7.1
Eπίσης 5ετή εγγύηση χωρίς να χρειάζονται ετήσιες συντηρήσεις.
https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198529-general electric-ges-nmg70-prime

20 λεπτά πριν, Klausx είπε

Αυτό που εννοώ είναι ότι επειδή δεν μπόρεσε να βάλει μια βίδα στην κλέμα να άφησε και κάτι στην υπόλοιπη εγκατάσταση μη-ολοκληρωμένο στην βιασύνη του να φύγει.

Δεν έχω ιδέα τί έκανε ο Μαστρο-Μήτσος :P . Σημασία έχει ότι αφού βρήκε την βίδα ο φίλος και βιδώνει κανονικά στην κλέμα  να πρήξει τον τεχνικό να του ανοίξει τις βάνες και να ολοκληρώσει ότι άλλο του έμεινε άμεσα. Οφείλει ο τεχνικός να τον βάλει σε προτεραιότητα πόσο μάλλον όταν η κλέμα δεν έχει κανένα πρόβλημα και έκανε χαζομάρα ο τεχνικός .  

Με αφορμή το carrier του laikjim

Inventor passion pro

Μοντελο που έχει καταργηθεί πλεον

Ζητούμενη θερμοκρασία 26C.

Ο αισθητήρας του διαβάζει ήδη 24,5c, συνεχίζει να τραβάει 183watt.

Θέλω να πιστεύω πριν πιάσει σταλακτίτες το υπνοδωμάτιο, θα σταματήσει τη ψύξη.

Screenshot_20190727-032327.jpg

Screenshot_20190727-032309.jpg

• Like 1
  • Sad 2

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...