Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Silenzio είπε

ήμουν έτοιμος να παραγγείλω το daikin ATXC50B Siesta Sensira 18.000 στα 725 ευρώ, αλλά τώρα το σκέφτομαι πάλι με τις προτάσεις  σας, είτε για το Fujitsu (οικονομική υπέρβαση)  είτε για το Midea Mission II ( πιο οικονομικό στη κατανάλωση αλλά πέφτω κατηγορία σε εταιρεία). Μήπως να περιμένω black friday ?

Πιο οικονομικό; Γιατί; 5.1 έχει. 

@Dare-Devil πιάσε κόκκινο 😛

• Thanks 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Silenzio είπε

ήμουν έτοιμος να παραγγείλω το daikin ATXC50B Siesta Sensira 18.000 στα 725 ευρώ, αλλά τώρα το σκέφτομαι πάλι με τις προτάσεις  σας, είτε για το Fujitsu (οικονομική υπέρβαση)  είτε για το Midea Mission II ( πιο οικονομικό στη κατανάλωση αλλά πέφτω κατηγορία σε εταιρεία). Μήπως να περιμένω black friday ?

Λογικά black friday θα παιχτούν κάποιες καλές προσφορές . Λογικά ! Σίγουροι δεν είμαστε. Πάντως πέρυσι έγινε χαμός με εκπτώσεις ! 
Αν δεν το βιάζεσαι μπορείς να περιμένεις . 

• Thanks 1
Δημοσ.

τα κατάλαβα όλα όσα μου είπατε, πιο οικονομικό στη κατανάλωση μίλησα για μέσο όρο, αφού στη θέρμανση το daikin με το haier και το midea είναι σχεδόν τα ίδια, στη ψύξη έχει διαφορά.

πριν 10 μέρες περίπου είχα ρωτήσει εδώ και για την αδερφή μου που ήθελε 12αρι και τελικά πήρε το midea mission, αλλά δε το έβαλε ακόμη για να μου πει εντυπώσεις.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Silenzio είπε

τα κατάλαβα όλα όσα μου είπατε, πιο οικονομικό στη κατανάλωση μίλησα για μέσο όρο, αφού στη θέρμανση το daikin με το haier και το midea είναι σχεδόν τα ίδια, στη ψύξη έχει διαφορά.

πριν 10 μέρες περίπου είχα ρωτήσει εδώ και για την αδερφή μου που ήθελε 12αρι και τελικά πήρε το midea mission, αλλά δε το έβαλε ακόμη για να μου πει εντυπώσεις.

Για μέσο όρο άρα και ψύξη , μη το ψάχνεις, χτύπα το ASYG18KLCA.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, marioboni είπε

Ψάχνοντας με φιλολογικό ενδιαφέρον για αρχή δεν μπορώ να βρω τα ελαχιστα στην ψύξη από το arielli που έχει προσφορά το eshop

Arielli ARSIN18R32 

https://www.e-shop.gr/air-condition-arielli-arsin18r32-18000btu-inverter-p-HAP.002625

Είναι από κάποιο άλλο μηχάνημα φασον προφανώς 

1 ώρα πριν, marioboni είπε

To 18αρι χρειάζεται οπωσδήποτε ξεχωριστή γραμμή;

Φίλος έβαλες ένα cooper hunter και είναι οκ

Μέχρι πόσα Α είναι οκ η ασφάλεια;στην ίδια γραμμή υπάρχει ψυγείο 

* Αν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει να βρω χαρακτηριστικά από το 18αρι arielli θα ήμουν ευγνώμων

Για την ασφάλεια θα μιλήσεις με την αντιπροσωπεία να σου πει . 

Για το Arielli , αν βρείς πληροφορίες πές μας και εμάς να ξέρουμε . Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα δεν πρέπει να υπάρχει και το συγκεκριμένο Arielli πρέπει να είναι εισαγωγής του e-shop  απο ξένη αντιπροσωπεία . Ακόμη και στο google δεν μπορώ να βρω πληροφορίες απο κάποιο ξένο site για το Arielli . 
Θα σου έλεγα να κοιτάξεις καλύτερα μάρκα που έχει επίσημη παρουσία στην Ελλάδα και να χει σοβαρό aftersales. Αν συμβεί το οτιδήποτε με το μηχάνημα να έχεις καλύτερη εξυπηρέτηση.

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, marioboni είπε

To 18αρι χρειάζεται οπωσδήποτε ξεχωριστή γραμμή;

Φίλος έβαλες ένα cooper hunter και είναι οκ

Μέχρι πόσα Α είναι οκ η ασφάλεια;στην ίδια γραμμή υπάρχει ψυγείο 

* Αν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει να βρω χαρακτηριστικά από το 18αρι arielli θα ήμουν ευγνώμων

Αν σ' αρέσει να παίζεις ζάρια, και θέλεις να πάρεις κάτι φθηνό και ανώνυμο,αντί για το Arielli( το οποίο στα χαρακτηριστικά του δεν είναι και τίποτα σπουδαίο)  θα κοιταγα το αντίστοιχο Finlux  το οποίο ΑΝ ισχύουν τα χαρακτηριστικά που δηλώνει το κλιματιστικό απλά τα σπάει :)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Rnd1978 είπε

Αν σ' αρέσει να παίζεις ζάρια, και θέλεις να πάρεις κάτι φθηνό και ανώνυμο,αντί για το Arielli( το οποίο στα χαρακτηριστικά του δεν είναι και τίποτα σπουδαίο)  θα κοιταγα το αντίστοιχο Finlux  το οποίο ΑΝ ισχύουν τα χαρακτηριστικά που δηλώνει το κλιματιστικό απλά τα σπάει :)

Βάλε και μια γλωσσίτσα. Θα νομίσει πως το εννοείς! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, liakjim είπε

Βάλε και μια γλωσσίτσα. Θα νομίσει πως το εννοείς! 

Φυσικά και το εννοώ έχω εμπιστοσύνη σε αυτά που δηλώνουν οι κατασκευαστές 😛 (άσε που ΑΝ ισχυουν,θα μας κοροϊδεύει όλους μετά 😛 )

2 κλιματιστικά + 1/2 finlux = 1 shorai (τιμή) και το Finlux έχει και καλύτερα χαρακτηριστικά !

η παίζεις ζάρια η δεν παίζεις ! Τώρα αν δουλέψει δύο χρόνια και την επόμενη μέρα απεβιωσει...βάζεις το δεύτερο που αγόρασες ! Και όταν και άμα χαλάσει σε άλλα δύο χρόνια και αυτό,σου μένουν χρήματα για να το επιδιορθώσεις !

Οταν και αμα αγοράσεις το τρίτο,θα έχεις και μια αποθήκη ανταλλακτικά ότι και αν πάθει θα είσαι κομπλέ...

Βέβαια υπάρχει και ένα σενάριο που λέει ότι μπορεί να μην πάθει τίποτα το πρώτο..και να δουλεύει κομπλέ για πολλά χρόνια.. :)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αν ισχύουν τα χαρακτηριστικά, ξηλώνω το Fujitsu και βάζω Toshiba 😛

Αφού δεν υπάρχει τρόπος να μάθουμε αν ισχύουν...βλέπω να μένεις με Fujitsu και να μετράμε defrost τον χειμώνα 😛

Δημοσ.

Κοίτα τζόκερ το έπαιξα και με το aux πριν κάτι χρόνια και ακόμη ξεπατωνει σε κρύο

Απροβληματιστα χωρίς θορύβους τριγμούς κλπ

Βέβαια τότε δεν με ενοιαζε το κόστος στο ρεύμα 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Θα δώσεις βαρύτητα στα SCOP SEER και στο εύρος απόδοσης σε btu/h . Συγκεκριμένα στα ελάχιστα btu/h όπου μπορεί να πέσει το μηχάνημα . 

Στα πόσα watts συντηρεί ένα μηχάνημα επηρεάζεται απο τις απαιτήσεις του χώρου σου και απο τις εξωτερικές κλιματολογικές συνθήκες . Η συμπεριφορά το Χ μοντέλου είναι διαφορετική απο χώρο σε χώρο .  Δες για παράδειγμα αυτό που έλεγε ο CorumD μια σελίδα πριν για το Mitsubishi Heavy 12 άρι . Δούλευε σε συντήρηση στα 700 watts . Όχι δεν είναι μάπα το μηχάνημα . Το μηχάνημα σταθεροποιήθηκε στα watts που απαιτεί ο χώρος του και οι εξωτερικές συνθήκες.

Αυτό που έχουν μετρήσει αρκετοί εδώ (ή να το θέσω καλύτερα προσπαθούν να το προσδιορίσουν) είναι τα ελάχιστα watts που μπορεί να πέσει το μηχάνημα προτού κλείσει  που στην ουσία αυτό που μετράς είναι η συμπεριφορά του μηχανήματος σου σε συγκεκριμένο χώρο για συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες και set point . 

Τώρα αν αυτό επηρεάζει σε σοβαρό βαθμό την κατανάλωση η άποψη μου είναι ότι είναι σημαντικότεροι οι βαθμοί απόδοσης απο το πόσο  χαμηλά μπορεί να πέσει το μηχάνημα ή να το θέσω διαφορετικά πόσο συχνά θα συμπεριφέρεται σαν on-off . 
Π.χ αν έχεις ένα μηχάνημα με SEER 7 και ένα με SEER 8.5  (το πρώτο κλείνει πιο συχνά απο το δεύτερο) θα προτιμούσα το δεύτερο που χει με διαφορά μεγάλο βαθμό απόδοσης . Αντίστοιχα και με τα SCOP . 

To General Electric GES-NMG70 Prime+  με Θερμική απόδοση (Btu/h): 27.640 (8.190-34.120) και scop 5,3 θεωρήθηκε μέτριο γιατί δεν κατεβαίνει κάτω από τα  700W (Θα το είχα πάρει , αν δεν είχε υπάρξει πρόβλημα με τις δωροεπιταγές)  Έχω μπερδευτεί. Τελικά τι κοιτάμε για οικονομία στη θέρμανση, υψηλό scop, δυνατότητα  για χαμηλότερη κατανάλωση ή συνδυασμό των δυo; Αυτή τη στιγμή το πιο οικονομικό 24άρι σε κατανάλωση στη θέρμανση ποιο είναι; Ανεξαρτήτως τιμής.  (για χώρο περίπου 65 τμ με αρκετά καλή μόνωση)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kprimax είπε

To General Electric GES-NMG70 Prime+  με Θερμική απόδοση (Btu/h): 27.640 (8.190-34.120) και scop 5,3 θεωρήθηκε μέτριο γιατί δεν κατεβαίνει κάτω από τα  700W (Θα το είχα πάρει , αν δεν είχε υπάρξει πρόβλημα με τις δωροεπιταγές)  Έχω μπερδευτεί. Τελικά τι κοιτάμε για οικονομία στη θέρμανση, υψηλό scop, δυνατότητα  για χαμηλότερη κατανάλωση ή συνδυασμό των δυo; Αυτή τη στιγμή το πιο οικονομικό 24άρι σε κατανάλωση στη θέρμανση ποιο είναι; Ανεξαρτήτως τιμής.  (για χώρο περίπου 65 τμ με αρκετά καλή μόνωση)

Τα πράγματα είναι απλά. 

Για λιγότερα χρήματα στη χρήση, κοιτάς το scop. 

Τα ελάχιστα btus είναι ένα κατώφλι. 

Ας το ονομάσουμε Χ. 

Αν ο χώρος σου, τη δεδομένη στιγμή θέλει Υ και όσο το Υ είναι μεγαλύτερο του Χ, τότε το κλιματιστικό δουλεύει. 

Αν γίνει Υ μικρότερο του Χ, θα κλείσει ο συμπιεστής. 

Συνεπώς , αν ο χώρος σου θέλει τόσα πολλά btus που ποτέ δεν πέσει το Υ κάτω του Χ, το κλιματιστικό δεν θα κλείσει ποτέ. 

Άρα ένα κλιματιστικό με μικρό Χ, θα μπορέσει να κατέβει ακόμα και αν το Υ γίνει πολύ μικρό πχ σε ευνοικές συνθήκες με λίγα κρύα (πάνω από 15C). 

Φυσικά όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον εκάστοτε χώρο, ποτέ δεν θα βρεις τις ίδιες περιπτώσεις πχ πρόσφατα το ASYG24KLCA έκαιγε 130W σε μένα στην ψύξη και στον @Βασίλης_29 έκαιγε τα υπερδιπλάσια. Διαφορετικοί χώροι, σε διαφορετικό τόπο. 

Αυτή τη στιγμή, το 24άρι με το μεγαλύτερο SCOP είναι το ASYG24KLCA άρα θεωρητικά πρέπει να είναι το πιο οικονομικό σε θέρμανση. 

Λέω θεωρητικά, διότι σε average SCOP , έχει ένα μετριότατο 4 όταν το SRK/SRC-71ZR-W έχει 4.5 , άρα σε περιοχές με πολλά κρύα , δλδ βόρεια ελλάδα, το mitsubishi υπερτερεί. 

Αν δείτε τα ταμπελάκια , η βορεια ελλάδα είναι πιο πολύ στο average :

20180521115143_b4c457df.jpeg

Γενικά όλα αυτά πρέπει να ζυγιστούν και να αποφασίσεις. 

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Silenzio είπε

παιδιά μια βοήθεια τώρα με τις εκπτώσεις του Κωτσόβολου,

για το σαλόνι 29 τ.μ. (και παλιο ξυλινο κουφωμα με μονο τζαμι) ήθελα να πάρω το 12ari daikin και σκέφτομαι μήπως είναι καλύτερα ένα 18αρι (να φτάνει ίσως και στη κραβατοκαμαρα μέσω του διαδρόμου άλλα 17-18 τ.μ. εμβαδό περίπου)

είμαι ανάμεσα σε αυτό https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198183-daikin-atxc50b-siesta-sensira

Daikin ATXC50B Siesta Sensira 18.000 με seer 6.4 και scop 5.28

ή αυτό https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198968-fujitsu-asyg12kgta

Fujitsu ASYG12KGTA 12.000 με seer 8.51 (απίστευτο σκορ) και scop 6.5

ποιο θα διαλέγατε ? κάποιο άλλο ίσως ? αυτό το toshiba shorai δε το έχει δυστυχώς που το εξυμνείτε εδώ..

θα σου προτεινα να παρεις το fujitsu 18KLCA...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, marioboni είπε

Κοίτα τζόκερ το έπαιξα και με το aux πριν κάτι χρόνια και ακόμη ξεπατωνει σε κρύο

Απροβληματιστα χωρίς θορύβους τριγμούς κλπ

Βέβαια τότε δεν με ενοιαζε το κόστος στο ρεύμα 

Εγώ προσωπικά δεν εμπιστεύομαι  τις αποδόσεις Seer / Scop που δίνουν οι κατασκευαστές,ίσως λογο προσωπικης εμπειρίας με το προηγούμενο κλιματιστικό που είχα (όπου αλλά λέγαν στο ένα επίσημο έντυπο,αλλά στο άλλο επίσημο έντυπο,η επίσημη αντιπροσωπεία δεν ήξερε να απαντήσει τι ισχύει τελικά.. και άλλα διαφήμιζαν και ακόμα το διαφημίζουν λάθος..),για αυτό τον λόγο θεωρώ αναγκαίο το κλιματιστικό να έχει Ανεξάρτητη Πιστοποίηση Eurovent..

Το πιστοποιημένο κλιματιστικο έχει απλά παραπάνω πιθανότητες να ισχύουν τα νούμερα που δηλώνουν/διαφημίζουν στην πραγματικότητα. 

Μακάρι να μπορούσαμε να ελεγχαμε όπως πχ με δυναμομετρο τα άλογα ενός αυτοκινήτου.. Δυστυχώς όμως δεν γινεται,άρα πάμε στα τυφλά.. 

Ένα μικρό φως είναι η πιστοποίηση Eurovent, και για μένα είναι το Α και Ω στην επιλογή και αγορά κλιματιστικου.

Τώρα αν κάποιος πιστεύει ότι ειναι αχρειαστη  η πιστοποίηση και εμπιστεύεται τις αποδόσεις των κατασκευαστών, πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί με τέτοια νούμερα και με τέτοια τιμη, το Finlux 18 & 24 δεν είναι Ν1 στις πωλήσεις στην Ελλάδα (και όχι μόνο) και ας με "κραζει" ο @liakjim 

Αν τα νούμερα που δηλώνει:

18000btu (532€)

8.51 Seer ,4.65 Scop

24000btu (690€)

8.5 Seer ,4 Scop

είναι ψεύτικα,σημαίνει (για μένα) ότι κάποιοι κατασκευαστές δηλώνουν ότι τους έρθει στο κεφάλι.. (άρα δεν υπάρχει έλεγχος στα νούμερα που δηλώνουν/διαφημίζουν) Αν τα συγκεκριμένα κλιματιστικα είχαν πιο ρεαλιστικα νούμερα ίσως θα τα προτείναμε εδώ μέσα..Τέλος εχω την απορία οι υπόλοιποι κατασκευαστές  δεν την πολεμάνε αυτήν την εταιρεία ; Η έχουν κάτι να κρύψουν και αυτοί;

Βέβαια μπορεί να είναι και αληθινά τα νούμερα,κάτι το οποίο ποτέ δεν θα το μάθουμε... Ίσως αν έκανε 1532€ το 18000, και 1690€ το 24000 να τα κρίναμε αλλιώς...

Σε γενικες γραμμές για μένα μονόδρομος η Eurovent... αλλιώς Finlux γιατί όχι; 😛

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...