Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Σε χώρο γραφείων, μας κάηκε το κομπρεσέρ σε 24άρι Mitsubishi δαπέδου, 20ετίας+. Κόστος επισκευής 300 το μοτέρ, ~150 το ψυκτικό υγρό και ~100€ εργασία, και σκέφτομαι αντικατάσταση με νέο τύπου split σαν πιο συμφέρουσα. Δαπέδου ξεφεύγουν λίγο σε τιμές.

Κανένα καλό μονδέλο καλής ποιότητας σε ψύξη κυρίως, αλλά και θέρμανση περιστασιακά;

https://airsamoilis.gr/product/srk-src-63zr-w/

• Like 1
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Ωραίο αλλά 22άρι, θα πάω μάλλον για το -71-

Δεν ξέρω τον χώρο αλλά αν σας καλύπτουν τα 25.250 που πάει ψύξη και τα 31.733 στη θέρμανση, είναι σαφώς καλύτερη επιλογή. Πιο αποδοτικό, καλύτερες ελάχιστες καταναλώσεις.

Δημοσ.

Μια ιδέα αν κάποιο από τα 4 18αρια υπερτερεί σημαντικά σε σχέση με τα υπόλοιπα; Ευχαριστώ προκαταβολικά:

1) Daikin ATXC50B Siesta Sensira Κλιματιστικό Inverter (https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198183-daikin-atxc50b-siesta-sensira)

2) Inventor P9VI32-18WF Passion ECO Κλιματιστικό Inverter (https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198496-inventor-p9vi32-18wf-passion-eco)

3) Mitsubishi MSZ HR50VF Κλιματιστικό Inverter (https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/199874-mitsubishi-msz-hr50vf)

4) Toshiba Mirai Plus 18TAVG-E/18TKVG-E Κλιματιστικό Inverter (https://www.kotsovolos.gr/site/air-condition-heaters/air-condition/7.000-to-15.000-btu/198887-toshiba-mirai-plus-18tavg-e/18tkvg-e)

Δημοσ.

καλησπερα στην ομαδα,

εχω καμια 20 αρια δωματια που τα νοικιαζω το καλοκαιρι κ θα θελα να ρωτησω αν υπαρχει οδηγος για καθαρισμα των μοναδων(η αν εχει να προτεινει καποιος καποιο σπρευ η υγρο  καταλληλο). Καθε χρονο καθαριζω το φιλτρο κ με ενα βουρτσακι κανω απαλα το "ψυγειο" της εσωτερικης μοναδας.

ευχαριστω προκαταβολικα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lancias1 είπε

καλησπερα στην ομαδα,

εχω καμια 20 αρια δωματια που τα νοικιαζω το καλοκαιρι κ θα θελα να ρωτησω αν υπαρχει οδηγος για καθαρισμα των μοναδων(η αν εχει να προτεινει καποιος καποιο σπρευ η υγρο  καταλληλο). Καθε χρονο καθαριζω το φιλτρο κ με ενα βουρτσακι κανω απαλα το "ψυγειο" της εσωτερικης μοναδας.

ευχαριστω προκαταβολικα

Ο κόσμος που μένει στα δωμάτια τι φταίει;

Να φέρεις ψυκτικό να κάνει συντήρηση των κλιματιστικων.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, guzel είπε

Ο κόσμος που μένει στα δωμάτια τι φταίει;

Να φέρεις ψυκτικό να κάνει συντήρηση των κλιματιστικων.

φιλε μου εχω φερει δυο διαφορετικους κ δεν κανουν τιποτα παραπανω.....βρεσμου εσυ εναν επαγγελματια κ τον φερνω εγω

Υ.Γ. Μαλιστα ο τελευταιος μου εκανε παρατηρηση γιατι δεν το εκανα κ μονος μου,σιγα το πραγμα λεει.....

Επεξ/σία από lancias1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, lancias1 είπε

φιλε μου εχω φερει δυο διαφορετικους κ δεν κανουν τιποτα παραπανω.....βρεσμου εσυ εναν επαγγελματια κ τον φερνω εγω

Υ.Γ. Μαλιστα ο τελευταιος μου εκανε παρατηρηση γιατι δεν το εκανα κ μονος μου,σιγα το πραγμα λεει.....

Τα φίλτρα τα κάνεις μόνος σου, το στοιχείο μέσα θέλει ψυκτικό. Αν βαριέται να κάνει την δουλειά του και να ψεκάσει με χημικό ας αλλάξει επάγγελμα.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Τα φίλτρα τα κάνεις μόνος σου, το στοιχείο μέσα θέλει ψυκτικό. Αν βαριέται να κάνει την δουλειά του και να ψεκάσει με χημικό ας αλλάξει επάγγελμα.

Ε θελει ψάξιμο ομως να βρει. Εγω βρηκα εναν που κάνει και τεστ με αζωτο.. αλλα ειναι σπανιο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, CorumD είπε

Καλησπερα σε ολους, εχει κανεις εμπειρια με MIRAI PLUS(οχι απλο MIRAI!);

Το Mirai έχει twin rotary μόνο στα 24.000 BTU's. Τι ακριβώς ψάχνεις;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, liakjim είπε

Δεν ξέρω τον χώρο αλλά αν σας καλύπτουν τα 25.250 που πάει ψύξη και τα 31.733 στη θέρμανση, είναι σαφώς καλύτερη επιλογή. Πιο αποδοτικό, καλύτερες ελάχιστες καταναλώσεις.

Πάει τόσο; Γιατί το δίνουν για 22άρι τότε; Ο ψυκτικός μου πρότεινε το -71- σαν 24άρι.

Από υπολογισμούς βρήκα ότι χρειαζόμαστε ~28.000, και τα 24 τα θεωρώ αποδεκτά γιατί ένα μεγάλο κομμάτι του χώρου περί τα 10τ.μ. αφορούν διάδρομο που οδηγεί στα wc και στο κουζινάκι, όπου εκεί κάνω την παραδοχή ότι δεν έχουμε την ίδια ανάγκη θερμικής άνεσης. Θα ρωτήσω περαιτέρω και σε τοπικό κατάστημα ψύξης-θέρμανσης, να μου πουν! Ευχαριστώ για την ενημέρωση και την γνώμη!

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

σε σπίτι στο Π. Φάληρο, ισόγειο με διπλά τζάμια και κουφώματα αλουμινίου και άλλη οικία από επάνω, ενδιαφέρομαι κυρίως για θέρμανση (μοναδική πηγή) και λιγότερο για ψύξη (θα χρησιμοποείται τις πολύ ζεστές ημέρες του καλοκαιριού). 

Ο χώρος που θα θερμαίνεται είναι περίπου 40 τμ (το σύνολο είναι περίπου 80 τ.μ. αλλά απομονώνεται με πόρτα). Ένα χώρος στην είσοδο (βορεινή) περίπου 28 τμ. που μπορεί με πόρτα να χωριστεί στα δύο εάν χρειαστεί (σε αυτό το χώρο θα τοποθετηθεί το κλιματιστικό) και μετά από έναν μικρό διάδρομο, το υπνοδωμάτιο περίπου άλλα 12 τ.μ. Το ύψος είναι 2.6μ. Αποφάσισα να προχωρήσω σε αγορά ενός μόνο κλιματιστικού καθώς το σπίτι το νοικιάζω.

Μετά από πολύ διάβασμα, και λόγο προσφορών που τρέχουν, κατέληξα στα Toshiba Shorai Premium 18J2AVRG-E/B18J2KVRG και TOSHIBA SHORAI PREMIUM 24J2AVRG-E / B24J2KVRG. Δυστυχώς το 22αρι δεν είναι διαθέσιμο σε προσφορά.

Η ερώτησή μου είναι εάν το 18αρι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στο χώρο μου ή εάν θα χρειαστεί να πάω στο 24αρι. Δεν έχω μείνει χειμώνα στο σπίτι οπότε δεν έχω άποψη. 

Αύριο θα κλείσω ένα από τα δύο, οπότε κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη. 

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, bobadil είπε

Καλησπέρα σε όλους,

σε σπίτι στο Π. Φάληρο, ισόγειο με διπλά τζάμια και κουφώματα αλουμινίου και άλλη οικία από επάνω, ενδιαφέρομαι κυρίως για θέρμανση (μοναδική πηγή) και λιγότερο για ψύξη (θα χρησιμοποείται τις πολύ ζεστές ημέρες του καλοκαιριού). 

Ο χώρος που θα θερμαίνεται είναι περίπου 40 τμ (το σύνολο είναι περίπου 80 τ.μ. αλλά απομονώνεται με πόρτα). Ένα χώρος στην είσοδο (βορεινή) περίπου 28 τμ. που μπορεί με πόρτα να χωριστεί στα δύο εάν χρειαστεί (σε αυτό το χώρο θα τοποθετηθεί το κλιματιστικό) και μετά από έναν μικρό διάδρομο, το υπνοδωμάτιο περίπου άλλα 12 τ.μ. Το ύψος είναι 2.6μ. Αποφάσισα να προχωρήσω σε αγορά ενός μόνο κλιματιστικού καθώς το σπίτι το νοικιάζω.

Μετά από πολύ διάβασμα, και λόγο προσφορών που τρέχουν, κατέληξα στα Toshiba Shorai Premium 18J2AVRG-E/B18J2KVRG και TOSHIBA SHORAI PREMIUM 24J2AVRG-E / B24J2KVRG. Δυστυχώς το 22αρι δεν είναι διαθέσιμο σε προσφορά.

Η ερώτησή μου είναι εάν το 18αρι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στο χώρο μου ή εάν θα χρειαστεί να πάω στο 24αρι. Δεν έχω μείνει χειμώνα στο σπίτι οπότε δεν έχω άποψη. 

Αύριο θα κλείσω ένα από τα δύο, οπότε κάθε βοήθεια είναι καλοδεχούμενη. 

Ευχαριστώ.

Για 40τμ, θα είσαι μια χαρά με το 18αρι.

Πόσο το βρίσκεις;

50 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Πάει τόσο; Γιατί το δίνουν για 22άρι τότε; Ο ψυκτικός μου πρότεινε το -71- σαν 24άρι.

Από υπολογισμούς βρήκα ότι χρειαζόμαστε ~28.000, και τα 24 τα θεωρώ αποδεκτά γιατί ένα μεγάλο κομμάτι του χώρου περί τα 10τ.μ. αφορούν διάδρομο που οδηγεί στα wc και στο κουζινάκι, όπου εκεί κάνω την παραδοχή ότι δεν έχουμε την ίδια ανάγκη θερμικής άνεσης. Θα ρωτήσω περαιτέρω και σε τοπικό κατάστημα ψύξης-θέρμανσης, να μου πουν! Ευχαριστώ για την ενημέρωση και την γνώμη!

Το 71 πάει μέχρι 36000.

Βασικά το 63 πάει πιο πάνω από το δικό μου το 24αρι (asyg24klca).

Μόνο στη ψύξη είναι λιιιιγο πίσω.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...