Cossutius. Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Όσο οι μετόπες του Παρθενώνα Αποκαλούνται μάρμαρα, καλύτερα να μείνουν εκεί που ναι. Λαική ρήση. Δεν έχουν όλοι γνώσεις αρχαιολογίας, τέχνης και γλυπτικής. Ασε που και οι Αγγλοι τα αποκαλουν Marbles... Οπότε ας επιστρεψουν και ας τα λέει και χαλίκια. Εκεί θα κολήσουμε?
pournaras Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Ακομη πιστευουμε οτι θα επιστρεψουν... Σκεφτειτε με μια επικειμενη επιστροφη, τι εχει να γινει παγκοσμιως, με Αιγυπτιακα εκθεματα με Ρωμαϊκα, με πινακες, γλυπτα κλπ, ακομη και μεταγενεστερα των αρχαιων, που εκτειθενται σε ολο το δυτικο κοσμο, οι οποιοι τα αποκτησαν "νομιμοτατα". Πολυ απλοϊκα το βλεπουμε το θεμα "ειναι δικα μας, φερτε τα πισω". 2
Cossutius. Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Ακομη πιστευουμε οτι θα επιστρεψουν... Σκεφτειτε με μια επικειμενη επιστροφη, τι εχει να γινει παγκοσμιως, με Αιγυπτιακα εκθεματα με Ρωμαϊκα, με πινακες, γλυπτα κλπ, ακομη και μεταγενεστερα των αρχαιων, που εκτειθενται σε ολο το δυτικο κοσμο, οι οποιοι τα αποκτησαν "νομιμοτατα". Πολυ απλοϊκα το βλεπουμε το θεμα "ειναι δικα μας, φερτε τα πισω". Καταρχήν αναφερόμαστε σε μια αποδεδειγμένη λεηλασία και κλοπή έτσι? Ελπιζω να μην υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Οπότε δε καταλαβαίνω το λόγο που ο Βρετανός μπορει να εκμεταλλεύεται έχοντας οικονομικό οφελος, αυτά τα εκθέματα, τη στιγμή που ο τοπος στον οποίο κατασκευάστηκαν, έχει ολόκληρο το μνημείο από το οποίο τεμαχίστηκαν τα εκθέματα αλλά και σύγχρονο χωρο να τα εκθέσει. Τι με ενδιαφέρει εμένα το τι προβλήματα θα έχουν οι Αγγλοι μετά? Δικό τους πρόβλημα ειναι. Ας μην τα κλέβανε. Στο φινάλε, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, αν αυριο πάω και εγω και πάρω μερικά κομμάτια απ τον Πυργο του Λονδίνου, ας μην μου πουν τιποτε. 1
pournaras Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Καταρχήν αναφερόμαστε σε μια αποδεδειγμένη λεηλασία και κλοπή έτσι? Ελπιζω να μην υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Οπότε δε καταλαβαίνω το λόγο που ο Βρετανός μπορει να εκμεταλλεύεται έχοντας οικονομικό οφελος, αυτά τα εκθέματα, τη στιγμή που ο τοπος στον οποίο κατασκευάστηκαν, έχει ολόκληρο το μνημείο από το οποίο τεμαχίστηκαν τα εκθέματα αλλά και σύγχρονο χωρο να τα εκθέσει. Τι με ενδιαφέρει εμένα το τι προβλήματα θα έχουν οι Αγγλοι μετά? Δικό τους πρόβλημα ειναι. Ας μην τα κλέβανε. Στο φινάλε, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, αν αυριο πάω και εγω και πάρω μερικά κομμάτια απ τον Πυργο του Λονδίνου, ας μην μου πουν τιποτε. Μωρε εσυ μια χαρα τα λες, ΑΛΛΑ, οι αγγλοι (και παρεα τους οι Αμερικανοι, Γαλλοι, Γερμανοι), εχουν στην κατοχη τους στα μουσεια τους χιλιαδες εκθεματα, απο ολο τον κοσμο, και αποκτηθεντα με τον ιδιο τροπο. Μια αλλαγη αυτου του σκηνικου, θα αποτελουσε παγκοσμιο προβλημα. Αρα ξεκινα να κανεις πως καταλαβαινεις γιατι ο Αγγλος εκμεταλλευεται αυτα τα εκθεματα.
gatokoritso Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Απο μικρη ειχα την άποψη ότι αφού είναι δικά μας όπου και αν είναι θα φωνάζουν Ελλάδα. Έτσι δεν με χάλαγε που τα έχουν αυτοί. Όταν ομως έγινε το μουσείο της Ακρόπολης απογοητευτικα που δεν έκαναν τη κίνηση να μας δανείζουν κάποια από αυτά για κάνα χρόνο ως κίνηση καλής θέλησης. Let's face it. Οι Άγγλοι πότε δεν θα εγκαταλείψουν τα δικαιώματα τους πάνω σε αυτά. Θα ήταν ωραία να βρίσκαμε μια κοινή λύση λίγα χρόνια εδώ λίγα εκεί γενικά μια κοινή πορεία για τις δύο χώρες αλλά αυτά είναι ρομαντικά όνειρα. Ας τα κρατήσουν λοιπόν εγώ στο μουσείο τους δεν έχω πάει και ούτε το κόβω να πάω. αλλα τουλαχιστον ας κοψουν τις δικαολογιες και ας παραδεχτουν οτι απλα δν γουσταρουν να τα δωσουν.μια χαρα επιστημονες εχουμε και οχι δεν θα τα πουλησουμε σε αρχαιοκάπηλους.
michael92 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Μετά την δημιουργία του νέου μουσείου δεν υπάρχει δικαιολογία να μην επιστρέψουν...
gdriver Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δικαιολογίες του τύπου ''δεν έχετε το επιστημονικό προσωπικό'',ακολουθούμενο πάντα φυσικά από ένα καταρριφθέν επιχείρημα ''δεν έχετε στέγαση'' προκαλούν γέλια. ας μιλήσουν οι άγγλοι, με την ανύπαρκτη ιστορία τους, για σεβασμό σε πολιτισμικά κειμήλια και να μας πουν για τα πικ νικ που διοργάνωναν στο μουσείο τους μπροστά στα κειμήλια μας. αλλά αυτά τα ξέχασαν. όπως φαίνεται να ξέχασαν τις δηλώσεις των ιθυνόντων του μουσείου αρχές της δεκαετίας 90 όπου είπαν κατά λέξη: ''πως να δώσουμε τόσο όμορφα μάρμαρα σε ένα τόσο σκυλομούρικο έθνος ; '' και μία ερώτηση παιδιά. γίατί όταν κάποια αρχαία κειμήλια πωλούνται σε διάφορες κοσμικές δημοπρασίες για ματαιόδοξους πλουσίους δε θεωρείται αρχαιοκαπηλεία ; πιά είναι εκείνη η λογική που διαχωρίζει το ποιά κομμάτια είναι νόμιμο να πουληθούν και ποιά όχι ; δεν είναι ρητορικό το ερώτημα. Απο μικρη ειχα την άποψη ότι αφού είναι δικά μας όπου και αν είναι θα φωνάζουν Ελλάδα. Έτσι δεν με χάλαγε που τα έχουν αυτοί. Όταν ομως έγινε το μουσείο της Ακρόπολης απογοητευτικα που δεν έκαναν τη κίνηση να μας δανείζουν κάποια από αυτά για κάνα χρόνο ως κίνηση καλής θέλησης. Let's face it. Οι Άγγλοι πότε δεν θα εγκαταλείψουν τα δικαιώματα τους πάνω σε αυτά. Θα ήταν ωραία να βρίσκαμε μια κοινή λύση λίγα χρόνια εδώ λίγα εκεί γενικά μια κοινή πορεία για τις δύο χώρες αλλά αυτά είναι ρομαντικά όνειρα. Ας τα κρατήσουν λοιπόν εγώ στο μουσείο τους δεν έχω πάει και ούτε το κόβω να πάω. αλλα τουλαχιστον ας κοψουν τις δικαολογιες και ας παραδεχτουν οτι απλα δν γουσταρουν να τα δωσουν.μια χαρα επιστημονες εχουμε και οχι δεν θα τα πουλησουμε σε αρχαιοκάπηλους. θα διαφωνήσω με τη φράση σου '' Οι Άγγλοι πότε δεν θα εγκαταλείψουν τα δικαιώματα τους πάνω σε αυτά'' άποψη μου είναι πως δεν έχουν κανένα δικαίωμα σ'αυτά. Ακομη πιστευουμε οτι θα επιστρεψουν... Σκεφτειτε με μια επικειμενη επιστροφη, τι εχει να γινει παγκοσμιως, με Αιγυπτιακα εκθεματα με Ρωμαϊκα, με πινακες, γλυπτα κλπ, ακομη και μεταγενεστερα των αρχαιων, που εκτειθενται σε ολο το δυτικο κοσμο, οι οποιοι τα αποκτησαν "νομιμοτατα". Πολυ απλοϊκα το βλεπουμε το θεμα "ειναι δικα μας, φερτε τα πισω". δεν έχεις άδικο καθόλου, όμως μου επιτρέπεις να διαφωνήσω παραθέτοντας το εξής σκεπτικό. εφόσον η όλη υπόθεση είναι απλή , τότε ναι , πρέπει να το δούμε απλά. ήρθαν ,έκλεψαν , είναι παγκοσμίως γνωστή η κλοπή , το διαφημίζουν κιόλας , άρα τα κλεμμένα, ο νόμιμος ιδιοκτήτης τους πρέπει να τα πάρει πίσω. τόσο απλά. αφού δεν είναι ''ευγενική'' χορηγία δεν έχουν καμία νομιμότητα κυριότητας.δηλαδή τη φράση σου "ειναι δικα μας, φερτε τα πισω" - εγώ τη βλέπω ως... ''μας τα κλέψατε, σας πιάσαμε, βρέθηκαν τα κλοπιμαία , άρα τα θέλουμε πίσω'' 1
taazz Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Από υποθέσεις σύννεφο. Τα γεγονότα είναι ότι οι Άγγλοι τα εκμεταλλεύονται οικονομικά, αποδεδειγμένα, ενώ εδώ στην Ελλάδα η οικονομική τους εκμετάλλευση δεν είναι κάτι σίγουρο. Πάρτε παράδειγμα την ακρόπολη της μισές μέρες του χρόνου είναι κλειστή για επισκέψεις και κατά την τουριστική περίοδο που θα έπρεπε όλοι να το βουλώνουμε και να κάνουμε την δουλειά μας είναι κλειστή από απεργίες. Αν δεν περάσουν καμιά 10ρια γενιές στα χέρια των Γερμανών να μας κάνουν ανθρώπους εγώ θα ψηφίζω δαγκωτό να μην επιστρέψουν. Και για όσους αναρωτιόνται δεν είμαι σίγουρος αν ειρωνεύομαι ή όχι, ακόμα 2
Cossutius. Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Από υποθέσεις σύννεφο. Τα γεγονότα είναι ότι οι Άγγλοι τα εκμεταλλεύονται οικονομικά, αποδεδειγμένα, ενώ εδώ στην Ελλάδα η οικονομική τους εκμετάλλευση δεν είναι κάτι σίγουρο. Πάρτε παράδειγμα την ακρόπολη της μισές μέρες του χρόνου είναι κλειστή για επισκέψεις και κατά την τουριστική περίοδο που θα έπρεπε όλοι να το βουλώνουμε και να κάνουμε την δουλειά μας είναι κλειστή από απεργίες. Αν δεν περάσουν καμιά 10ρια γενιές στα χέρια των Γερμανών να μας κάνουν ανθρώπους εγώ θα ψηφίζω δαγκωτό να μην επιστρέψουν. Και για όσους αναρωτιόνται δεν είμαι σίγουρος αν ειρωνεύομαι ή όχι, ακόμα Tελευταία απεργία στην Ακρόπολη έγινε το 2011 απ όσο θυμάμαι και μάλιστα υπήρχε σοβαρότατος λόγος (20 μήνες απλήρωτοι οι συμβασιούχοι) Κατα τα άλλα οι ημέρες που η ακρόπολη δεν λειτουργεί ή έχει μειωμένο ωράριο ειναι οι παρακάτω. 1 Ιανουαρίου: κλειστός Θεοφάνεια: 08.00-15.00 Καθαρά Δευτέρα: 08.00-15.00 25 Μαρτίου: κλειστός Μ.Παρασκευή: έως 12.00 κλειστά Μ. Σάββατο: 08.00-15.00 1 Μαΐου: κλειστά Κυριακή του Πάσχα: κλειστά Δευτέρα του Πάσχα: 08.00-15.00 Αγίου Πνεύματος: 08.00-15.00 15 Αυγούστου: 08.00 - 15.00 28 Οκτωβρίου: 08.00-15.00 Χριστούγεννα, 25 Δεκεμβρίου: κλειστός 26 Δεκεμβρίου: κλειστός Σε ότι αφορά το μουσείο. Κλειστό: κάθε Δευτέρα και τις αργίες 1 Ιανουαρίου, Κυριακή του Πάσχα, 1 Μαΐου, 25 και 26 Δεκεμβρίου (αναμενομενο διοτι υπάρχει και η συντήρηση) Ειναι υπερβολικες? Πρεπει να περάσουν λοιπον 10 γεννιές Γερμανων για να πάρουμε τα μάρμαρα πίσω? 2
taazz Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Ναι είναι, Τον τουρίστα και εμένα βασικά δεν τον ενδιαφέρει αν είναι αργία, δευτέρα ή ότι είναι τέλος πάντων σήμερα έχω ελεύθερο χρόνο σήμερα πάω να δω την ακρόπολη το μουσείο κλπ. Είναι κλειστό; Λυπάμαι χάσατε. Παρεμπιπτόντως δεν φταίνε οι υπάλληλοι για της απεργίες η διοίκηση φταίει και η διοίκηση είναι αυτή που θέλει 10γενιές εκπαίδευσης.
Cossutius. Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Καλός η κακός ένας τουρίστας οφείλει να γνωρίζει τα έθιμα μιας χώρας. Αν δε ξέρει ότι 1η του έτους και τις εθνικές εορτές τα μουσεία ειβαι κλειστά ειναι δικό του προβλημα. Όλα τα μουσεία έχουν ωράριο και ημέρες λειτουργίας σε όλο το κόσμο. Όπως εγω ξέρω ότι το Σπιτι της Αννας Φρανκ ειβαι συγκεκριμένες ώρες ανοιχτό έτσι πρέπει να το γνωρίζει ο καθένας. 1
pournaras Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 δεν έχεις άδικο καθόλου, όμως μου επιτρέπεις να διαφωνήσω παραθέτοντας το εξής σκεπτικό. εφόσον η όλη υπόθεση είναι απλή , τότε ναι , πρέπει να το δούμε απλά. ήρθαν ,έκλεψαν , είναι παγκοσμίως γνωστή η κλοπή , το διαφημίζουν κιόλας , άρα τα κλεμμένα, ο νόμιμος ιδιοκτήτης τους πρέπει να τα πάρει πίσω. τόσο απλά. αφού δεν είναι ''ευγενική'' χορηγία δεν έχουν καμία νομιμότητα κυριότητας.δηλαδή τη φράση σου "ειναι δικα μας, φερτε τα πισω" - εγώ τη βλέπω ως... ''μας τα κλέψατε, σας πιάσαμε, βρέθηκαν τα κλοπιμαία , άρα τα θέλουμε πίσω'' Δεν εγραψα οτι ειναι απλη, το αντιθετο. "Υποκυπτοντας" σε εμας, θα αρχισουν να υποκυπτουν και στις αλλες χωρες (εκτος κι αν νομιζουμε οτι τα μουσεια των αγγλων, αμερικανων κλπ ειναι γεματα μονο με δικα του ευρηματα, και μονο τα γλυπτα του παρθενωνα εναι τα κλεμμενα απο αλλη χωρα). 1
gigisoni Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2014 Τι κλέψανε ρε παιδιά, δεν έκαναν κάτι διαφορετικό από αυτό που εμείς θα κάναμε στη θέση τους, ή κάναμε σε καιρούς που είχαμε δύναμη (βλέπε αρχαία Ελλάδα). Ξεχνάτε τα λάφυρα που πάντα παίρνει ο ισχυρός από τον νικημένο/κατεκτημένο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα