saos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Είναι να στείλω μέσω e-mail βιογραφικό για μια θέση εργασίας. Χρειάζεται ίσως να γράψω κάτι στην αρχή ή στο τέλος. Δυσκολεύομαι όμως. Δεν ξέρω πως να απευθυνθώ και πως να κλείσω. Θα ήμουν πολύ ευγνώμον για ιδέες.
Toufas Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Θα στο βαλω στα αγγλικα για να παρεις μια ιδεα: Dear Sirs My name is ΧΧΧΧΧand I am writing in connection with the XXXX position as advertised on XXXXX. Now talk about why you want to work for them. Now talk about why they should hire you. Should you have any queries, please do not hesitate to contact me on XXXXXXXX. Yours faithfully ονομα σου
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Είναι να στείλω μέσω e-mail βιογραφικό για μια θέση εργασίας. Χρειάζεται ίσως να γράψω κάτι στην αρχή ή στο τέλος. Δυσκολεύομαι όμως. Δεν ξέρω πως να απευθυνθώ και πως να κλείσω. Θα ήμουν πολύ ευγνώμον για ιδέες. για τα γενικά, ρίξε μια ματιά και εδώ: http://europass.cedefop.europa.eu/europass/home/vernav/Europass+Documents/Europass+CV.csp (έχει και στα ελληνικά) αλλά προσπάθησε ό,τι κι αν γράψεις να αποφύγεις πάση θυσία τα ορθογραφικά λάθη.
DrLo Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Είναι να στείλω μέσω e-mail βιογραφικό για μια θέση εργασίας. Χρειάζεται ίσως να γράψω κάτι στην αρχή ή στο τέλος. Δυσκολεύομαι όμως. Δεν ξέρω πως να απευθυνθώ και πως να κλείσω. Θα ήμουν πολύ ευγνώμον για ιδέες. Σε ποιά εταιρεία θες να στείλεις (όχι όνομα) Είναι ελληνική, Ευρωπαϊκή ή Αμερικάνικη? Στέλνεις το βιογραφικό αφού είδες μια δημοσίευσή τους ή εσύ "πρωτοβουλάρεις"?
Toufas Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Θα στο βαλω στα αγγλικα για να παρεις μια ιδεα: Dear Sirs My name is ΧΧΧΧΧand I am writing in connection with the XXXX position as advertised on XXXXX. Now talk about why you want to work for them. Now talk about why they should hire you. Should you have any queries, please do not hesitate to contact me on XXXXXXXX. Yours faithfully ονομα σου να πω οτι αυτο που εβαλα ειναι το covering letter και παει μαζι με το βιογραφικο.
saos Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Σε ποιά εταιρεία θες να στείλεις (όχι όνομα) Είναι ελληνική, Ευρωπαϊκή ή Αμερικάνικη? Στέλνεις το βιογραφικό αφού είδες μια δημοσίευσή τους ή εσύ "πρωτοβουλάρεις"? Είναι ελληνική. δεν είναι μεγάλη και το στέλνω μετά από δημοσίευμα στην χρυσή ευκαιρία.
xania4ever Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Είναι ελληνική. δεν είναι μεγάλη και το στέλνω μετά από δημοσίευμα στην χρυσή ευκαιρία. Γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο?Αλλα και πάλι να μου πείς θα σου πουν να στείλεις βιογραφικό... P.S Να κάνω μια σχετική ερώτηση ρε παιδιά.Για θέσεις οι οποίες δεν χρειάζονται ιδιαίτερα προσόντα (π.χ τηελεφωνητής η μοίρασμα φυλλαδίων κτλ) γιατί σε βάζουν να στέλνεις βιογραφικά δεν αρκεί απλά να πάρεις ένα τηλέφωνο. Δηλαδή εγώ που είμαι φοιτητής και έχω και ένα proficiency τι να γράψω στο βιογραφικό? Ούτε μισή σελίδα δεν γεμίζει...
ZAKKWYLDE Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο?Αλλα και πάλι να μου πείς θα σου πουν να στείλεις βιογραφικό... P.S Να κάνω μια σχετική ερώτηση ρε παιδιά.Για θέσεις οι οποίες δεν χρειάζονται ιδιαίτερα προσόντα (π.χ τηελεφωνητής η μοίρασμα φυλλαδίων κτλ) γιατί σε βάζουν να στέλνεις βιογραφικά δεν αρκεί απλά να πάρεις ένα τηλέφωνο. Δηλαδή εγώ που είμαι φοιτητής και έχω και ένα proficiency τι να γράψω στο βιογραφικό? Ούτε μισή σελίδα δεν γεμίζει... Αν έχεις π.χ κανα 2 MSc δεν πρόκεται να σε πάρουν γιατί ξέρουν ότι στη 2η μέρα θα βαρεθείς και θα φύγεις. Εγώ με το που πάτησα το πόδι μου σε τηλ. κέντρο και είδα να μιλάνε 10 άτομα ταυτόχρονα έπαθα πολιτισμικό σόκ! Στην άλλη ερώτησή σου ίνεις βαρύτητα στα μαθήματα, τη πτυχιακή, τις εργασίες, τα επαγγελματικά σου ενδιαφέροντα και τυγχόν χόμπυ που να σχετίζονται με τη δουλειά που θα κάνεις.
DrLo Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2010 Γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο?Αλλα και πάλι να μου πείς θα σου πουν να στείλεις βιογραφικό... P.S Να κάνω μια σχετική ερώτηση ρε παιδιά.Για θέσεις οι οποίες δεν χρειάζονται ιδιαίτερα προσόντα (π.χ τηελεφωνητής η μοίρασμα φυλλαδίων κτλ) γιατί σε βάζουν να στέλνεις βιογραφικά δεν αρκεί απλά να πάρεις ένα τηλέφωνο. Δηλαδή εγώ που είμαι φοιτητής και έχω και ένα proficiency τι να γράψω στο βιογραφικό? Ούτε μισή σελίδα δεν γεμίζει... Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ο όγκος. Ρώτησα για παράδειγμα αν είναι Αμερικάνικη γιατί μόλις πριν λίγες μέρες έμαθα ότι ο κανόνας στις Αμερικάνικες εταιρείες (ή τουλάχιστον στην Αμερική) είναι 1 σελίδα ακόμα κια αν έχεις 30 χρόνια προυπηρεσία . Πως θα το κάνεις .... πρόβλημά σου. Το μεγαλύτερο "βιογραφικό" που έχω δει είναι του κουμπάρου μου που στην έκδοση με τα πιστοποιητικά συνεδρίων, κλπ ήταν βιβλίο κανονικό (>50 σελίδες) θα είχε φύγει από παράθυρο αν το έστελνε Αμερική.
insomniaK Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν ισχύει. Το δικό μου, χωρίς να είναι 50 σελίδες αλλά ούτε και μία, το δέχονται.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2010 Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ο όγκος. Ρώτησα για παράδειγμα αν είναι Αμερικάνικη γιατί μόλις πριν λίγες μέρες έμαθα ότι ο κανόνας στις Αμερικάνικες εταιρείες (ή τουλάχιστον στην Αμερική) είναι 1 σελίδα ακόμα κια αν έχεις 30 χρόνια προυπηρεσία . Πως θα το κάνεις .... πρόβλημά σου. Το μεγαλύτερο "βιογραφικό" που έχω δει είναι του κουμπάρου μου που στην έκδοση με τα πιστοποιητικά συνεδρίων, κλπ ήταν βιβλίο κανονικό (>50 σελίδες) θα είχε φύγει από παράθυρο αν το έστελνε Αμερική. και αυτά και όλα μια χαρά χωράνε σε μία σελίδα, αν θέλεις το σμιλεύεις. αλλά στο ελλάδα ο καθένας πρέπει να αποδείξει ότι πέρασε και από τόσες πόλεις και τόσα ξενοδοχεία, ειδικά αν είναι γιατρός ας είναι καλά οι φαρμακευτικές εταιρίες που πληρώνουν ...
redplanet Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 αυτον το covering letter παει μαζι με το βιογραφικο συνιμενο σε αλλο εγραφο word η γραφοντας ενα απλο μηνυμα στο email???
ZAKKWYLDE Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 αυτον το covering letter παει μαζι με το βιογραφικο συνιμενο σε αλλο εγραφο word η γραφοντας ενα απλο μηνυμα στο email??? Πάει η σε 2ο αρχείο συνημμένο και το συντάσσεις σαν να στέλνεις Fax, ή χύμα στο E-mail. Το καθένα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το πρώτο είναι πιό επαγγελματικό αλλά αν ο άλλος έχει 500 βιογραφικά+cover πρέπει να ανοίξει 1000 word documents. Επίσης φαίνεται πιό όμορφο όταν εκτυπωθεί. Το δεύτερο θα το δεί (όχι απαραιτητα διαβάσει) θέλει δεν θέλει αλλά είναι λιγότερο επαγγελματικό. Δεν συνιστώ σε καμία περίπτωση να είναι ίδιο document με το βιογραφικό γιατί στα 20 δευτερόλεπτα που θα αφιερώσει στο βιογραφικό σου θέλεις να δεί τα πιό σημαντικά. Having said that...μέχρι τώρα βρήκα δουλειά μόνο σε εταιρείες τις οποίες ΔΕΝ είχα στείλει cover letter γιατί βαριόμουν
Indiko_Xoiridio Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Μιας και πρέπει να φτιάξω το βιογραφικό μου για την πρακτική μου άσκηση, έχω μερικές ερωτήσεις. Το φτιάχνω σύμφωνα με το πρότυπο του europass CV. Πόσες σελίδες πρέπει να είναι τελικά; Μου βγαίνουν γύρο στις 3 σελίδες, αλλά μπορώ να τα συμμαζεψω λίγο ακόμα ώστε να χωρέσουν σε 2. Τα σεμινάρια και τις ημερίδες που τα γράφω; Στο 4 που λέει "Εκπαίδευση και Κατάρτιση" ; Θα πρέπει μαζί με το βιογραφικό να έχω και αντίγραφα από το κάθε σεμινάριο/ημερίδα που έχω παρακολουθήσει; Μέχρι στιγμής η μόνη επαγγελματική πείρα που είχα είναι ως σερβιτόρος, κάτι που δεν έχει καμία σχέση με το είδος των σπουδών μου και την θέση την οποία ψάχνω. Να το γράψω ή δεν χρειάζεται;
DrLo Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Μιας και πρέπει να φτιάξω το βιογραφικό μου για την πρακτική μου άσκηση, έχω μερικές ερωτήσεις.Το φτιάχνω σύμφωνα με το πρότυπο του europass CV. Καλύτερα όχι Πόσες σελίδες πρέπει να είναι τελικά; Μου βγαίνουν γύρο στις 3 σελίδες, αλλά μπορώ να τα συμμαζεψω λίγο ακόμα ώστε να χωρέσουν σε 2. Καν'το Τα σεμινάρια και τις ημερίδες που τα γράφω; Στο 4 που λέει "Εκπαίδευση και Κατάρτιση" ; Θα πρέπει μαζί με το βιογραφικό να έχω και αντίγραφα από το κάθε σεμινάριο/ημερίδα που έχω παρακολουθήσει; Όχι Μέχρι στιγμής η μόνη επαγγελματική πείρα που είχα είναι ως σερβιτόρος, κάτι που δεν έχει καμία σχέση με το είδος των σπουδών μου και την θέση την οποία ψάχνω. Να το γράψω ή δεν χρειάζεται; Γράψ' το με τρόπο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.