seithan Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 On 31/01/2023 at 12:11, lupus_Hegemonia said: Mετά από...10+ χρόνια ενασχόλησης με το Skyrim modding, πιστεύω ότι έφτασα σ' ένα επίπεδο που έχω το ΚΟΡΥΦΑΙΟ visual αποτέλεσμα, δίχως ΠΑΛΑΒΟΜΑΡΕΣ του τύπου "χρησιμοποιώ 4Κς παντού, ακόμα και στα... κουτάλια και τα πιάτα πάνω στο τραπέζι"!... Έχω επιλέξει (θεωρώ) τον ΤΕΛΕΙΟ συνδιασμό γραφικών (και meshes) και χρησιμοποιώ ΛΟΓΙΚΕΣ αναλύσης. Δηλαδή, 8Κ στα ΠΟΛΥ τεράστια αντικείμενα (μεγάλα αγάλματα, βουνά, στους δράκους κτλ), 4Κ στα αρκετά μεγάλα αντικείμενα (πχ. Γίγαντες, Τρολς κτλ), στα περισσότερα (περιβάλλον, δέντρα, ανθρώπους, όπλα κτλ.) χρησιμοποιώ κλασσικά 2Κς, ενώ στα μικρά αντικείμενα (πχ. μαχαίρια, φρούτα, λαχανικά κτλ) χρησιμοποιώ 1Κ ή και μικρότερη ανάλυση. Το αποτέλεσμα είναι φοβερό... δίχως να χάνω ούτε 5 FPS ("κλειδωμένα" πάντα στα 60)... και εννοείται έχω πάψει (πια) να χρησιμοποιώ ΕΝΒ!!!... Όποιο ΕΝΒ κι αν βάλετε, ακόμα και το πιο "ultra light" που διαφημίζουν, θα 'χετε ΜΕΓΑΛΟ impact στο performance. Εγώ διαθέτω έναν αρκετά καλό/δυνατό υπολογιστή, αλλά πια είναι αρκετά παλιός (5-7 ετών). Οπότε, δεν μ' ενδαφέρει να χάνω 20+ FPS μόνο και μόνο για να χρησιμοποιώ κάποιο ENB. Αντιθέτως, χρησιμοποιώ ReShade presets, τα οποία προσφέρουν πιο πολλά στο visual αποτέλεσμα και δεν είναι τόσο "βαριά" όπως τα ΕΝΒ. (Άλλωστε και στα άλλα παιχνίδια που παίζω - πχ. "Witcher 3" - μόνο ReShade έχω, δεν χρησιμοποιώ ΕΝΒ). Κατ' εμέ, για να 'χετε το ΤΕΛΕΙΟ οπτικό αποτέλεσμα, περισσότερο μετράει να 'χετε (αντικαταστήσει) ΚΑΛΑ 3d models (με περισσότερα πολύγωνα, απ' τα γελοία vanilla low-poly μοντέλα) και λιγότερο να 'χεται υψηλής ανάλυσης γραφικά. Βάλτε 8Κ γραφικά σε κακό μοντέλο και δείτε πώς δείχνει μέσα στο παιχνίδι... και μετά βάλτε 2Κ σε ένα ΚΑΛΟ πολύγωνο μοντέλο και θα δείτε την (μακράν καλύτερη) διαφορά. Αυτά. Αυτή τη στιγμή που γράφω, "τρέχω" ένα build με 800-850 plugins - εκ των οποίων τα 220 είναι esp (όλα τ' άλλα είναι είτε esl είτε "esl-flagged"). Σ' αυτά, προσθέστε και άλλα 800+ mods από loose files (meshes/textures), τα οποία όμως τα 'χω κάνει "packed" σε BSA μέσω του CAO tool (για να μην "επιβραδύνει" το παιχνίδι - τα loose files καθυστερούν πολύ το παιχνίδι, στο φόρτωμα, loading, saving κτλ). Τον πουλάς τον φάκελο του Skyrim; Πλάκα - πλάκα τέτοιο setup είναι για upload σε torrentάδικο. 1 1
firepc Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Guys, έχω την πρώτη έκδοση στο steam και θέλω να κάνω upgrade στην anniversary edition. Θα πρέπει να πάρω πρώτα την Special Edition?
dalan2007 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 You must own Skyrim Special Edition to access this content. εχει εκπτωση παντως στο steam με 16,50 παιρνεις και την special και την anniversary
firepc Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, dalan2007 είπε You must own Skyrim Special Edition to access this content. Το είδα αυτό, απλά έλεγα μήπως γίνεται το upgrade και με την απλή έκδοση
panoc Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 12 ώρες πριν, firepc είπε Το είδα αυτό, απλά έλεγα μήπως γίνεται το upgrade και με την απλή έκδοση Οχι, το δωσανε δωρεαν οταν κυκλοφορησε (η νεα εκδοση) σε οσους ειχαν τη παλια, αλλα εκτοτε πρεπει να την αγορασεις.
firepc Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 2 ώρες πριν, panoc είπε Οχι, το δωσανε δωρεαν οταν κυκλοφορησε (η νεα εκδοση) σε οσους ειχαν τη παλια, αλλα εκτοτε πρεπει να την αγορασεις. Την anniversary δεν την δωσανε δωρεαν
panoc Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 Δημοσ. 24 Μαΐου 2023 44 λεπτά πριν, firepc είπε Την anniversary δεν την δωσανε δωρεαν Οχι φυσικα, για τη special μιλουσα. 1
MrZeroGR Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα σε όλους! Ύστερα από 12 χρόνια περίπου απ όταν πρωτοκυκλοφόρησε, ξεκίνησα και εγώ επιτέλους την Special Edition στο Series X. Ξεκίνησα με Nord φυλή και πολύ σπαθί και τσεκούρι και είμαι μετά το σημείο αφότου έχω φάει τον 1ο Δράκο... Δεν θα περιαυτολογήσω για το πόσο μοναχικό και επικό φαίνεται σαν ταξίδι ήδη από την αρχή. Σκοπεύω να το πάω πολύυυ χαλαρά, τύπου να παίζω παράλληλα και ένα παιχνίδι του 8ου-10ου κάθε φορά. Οποιαδήποτε συμβουλή έχετε μην διστάσετε, ήδη το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζω ειναι με την ζωή και τα Health Potions (που τα βρίσκω; ). Fus Ro Dah
xtrmsnpr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, MrZeroGR είπε Οποιαδήποτε συμβουλή έχετε μην διστάσετε Παίξε μόνο το skyrim. Άσε το μυαλό σου να ζήσει μόνο αυτή την εμπειρία. Είναι μοναδικό ταξίδι και απίστευτος κόσμος που κρύβει πολλά, από ιστορίες, αντικείμενα, πολιτισμούς, χαρακτήρες. Είναι ωραία περιπέτεια! H ζωή σου θα ανεβαίνει όσο ανεβαίνεις level και δίνεις του ανάλογος πόντους. Μη χώνεσαι σε mobs με πολύ μεγαλύτερα level από σένα θα σε δέρνουν. Προσοχή στους γίγαντες . Για τα potions τώρα, θα πρέπει να μαζεύεις υλικά για να craftαρεις. Επίσης, με τροφή και συνταγές για φαγητά και αυτά σου ανεβάζουν το HP ή υπάρχουν προσωρινά buffs από ξόρκια, μέχρι scrolls για τη ζωή. Δεν είναι ένα πράγμα, είναι πολλά που μπορούν να σε ανεβάσουν. Όπως σε βολεύει. Διάβασε εδώ για τη ζωή. Διάβασε και για το level up. Spoiler Όπου βρίσκεις βιβλία φυλλομέτρα τα γενικά, δε θα χάσεις! 2
lupus_Hegemonia Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2023 Απ' τη στιγμή που ανακάλυψα το Skyrim, έγινε η "πρέζα" μου. Αφ' ενός το τελείωσα 2-3 φορές (κι όλα τα DLCs), αφ' εταίρου όταν "έκανα το λάθος" και ξεκίνησα να το mod-άρω, δεν υπήρχε επιστροφή (καθημερινή ενασχόληση 6-8 ώρες ΤΟΟΟΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ πια)... ...Βέβαια, το παιχνίδι πλέον δείχνει την ηλικία του. Αν παίξεις σύγχρονα παιχνίδια, αντιλαμβάνεσαι ότι ναι μεν είναι εκπληκτικό το Skyrim ως παιχνίδι αλλά πια είναι και "πανάρχαιο". Βασικά, ποτέ μου δεν ήμουν ιδιαίτερα φίλος των Elder Scrolls, γιατί παίζεις βασικά solo και δεν πολυ-είναι παιχνίδια βασισμένα στο Dungeons 'n Dragons pen 'n paper game... Πήρα πρόσφατα το Baldur's Gate 3 και θεωρώ ότι είναι το παιχνίδι του 21ου αιώνα απ' όλες τις παραμέτρους κι αν το πιάσεις!!! Παρ' όλα αυτά... δεν γίνεται να σταματήσω την "πρέζα" μου (Skyrim). Απλά, πια, ασχολούμαι πολύ πιο λιγότερο απ' ό,τι πριν. Βασικά, όλα τα Elder Scrolls έχουν την ίδια "φιλοσοφία" αφού παίζεις ουσιαστικά solo. Όταν ξεκινάς το παιχνίδι (level 1-6), ουσιαστικά παίζεις ως "warrior" κλάση, απλά "ματσακώνεις" τους εχθρούς με το melee όπλο σου ή το τόξο. Σιγά-σιγά, το παιχνίδι σε "αναγκάζει" να το γυρίσεις σε "rogue" κλάση, πιο πολύ stealth, πιο πολύ backstabing, γενικά πιο π**στικα σε βάζει να παίζεις. Μετά, αφού ανακαλύπτεις ότι είσαι "Dragonborn", πάλι σε αναγκάζει να παίξεις έτσι (με dragon shouts), αλλά για να το τελειώσεις και να νικήσεις τα μεγάλα bosses ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ πρέπει να το γυρίσεις σε "wizard" ή "necromancer" κτλ. Δίχως μαγεία, σχεδόν ΑΠΙΘΑΝΟ να τελειώσεις το παιχνίδι! Τώρα... ν' ασχοληθείς να βάλεις mods; Βασικά το "μαμίσιο" (vanilla) Skyrim πάσχει (πολύ) από ΓΡΑΦΙΚΑ, 3D ΜΟΝΤΕΛΑ & ΦΩΤΙΣΜΟ. Δηλαδή, μπορείς να βάλεις mods που να αλλάζουν τα γραφικά (textures), τα 3D μοντέλα (που τα "μαμίσια" είναι ψιλοάθλια) και ΕΙΔΙΚΑ τον φωτισμό, τον καιρό, το νερό κτλ. Από 'κει και πέρα, το παιχνίδι ΟΠΤΙΚΑ θα 'ναι θαυμάσιο και θα μπορείς να το παίξεις vanilla δίχως να ΑΛΛΑΞΕΙΣ gameplay, immersion κι άλλα πράγματα. ΑΝ ΘΕΣ να χωθείς πιο βαθιά στο modding και όντως να ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΠΟΛΛΑ πράγματα, θα πρέπει να ακολουθήσεις μια καλή GUIDE και να μη κάνεις "του κεφαλιού σου". Δηλαδή, μετά από ΧΡΟΟΟΟΟΟΝΙΑ, τελικά κατέληξα να βάζω ό,τι γουστάρω εγώ πραγματικά, γιατί είχα αποκτήσει (πια) εμπειρία στο modding - μέχρι τότε, αναγκαστικά ακολουθούσα ΑΛΛΩΝ mods list guide. Όσο αφορά το vanilla game, πρέπει να βρεις 1-2 Γ@Μ@ΤΟΥΣ followers να σε βοηθούν. Μακράν ο ΠΙΟ κορυφαίος του παιχνιδιού, είναι η βαμπίρενα ΣΕΡΑΝΑ που θα την "ξεκλειδώσεις" όταν ξεκινήσεις το "Dawnguard" DLC (που αφορά βαμπρίρς). Όσο αφορά τους δράκους, επειδή "τον έπαιξαν" στην Bethesda και ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ στο παιχνίδι την χρήση των ΔΟΡΑΤΩΝ (που προυπήρχαν σ' όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς), ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να νικήσεις δράκους είναι με τόξα (να 'χεις όλους τους companions & εσένα με καλό skill σε τοξοβολία), ενώ όταν προσγειωθούν λαβωμένοι θέλει ΙΚΑΝΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟ melee όπλο να κάνεις το finishing. Προσωπικά όσο αφορά τις "δρακοκραυγές", ελάχιστες χρησιμοποιούσα. Κυρίως την κραυγή που τους τινάζεις μακριά, την κραυγή που αναγκάζεις τους δράκους να προσγειωθούν, την κραυγή που πετά firebold και την κραυγή που ΤΡΕΧΕΙΣ πάρα πολύ γρήγορα. Άλογο ΜΗ χρησιμοποιείς, θα χάσεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ σημεία εξερεύνησης. Όταν ΠΡΟΧΩΡΑΣ (με τα πόδια), δεν χάνεις σχεδόν τίποτα, ανακαλύπτεις τα πάντα. Μη πολυχρησιμοποιείς το fast travel, επίσης θα χάνεις πολλά σημεία εξερεύνησης. Οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι στο vanilla παιχνίδι είναι: Dragons (προφανώς!) Trolls Giants / mammoths Τα περισσότερα μεταλλικά "ρομπότ" σε dwemer dungeons Τα περισσότερα τέρατα του "Dragonborn" DLC Mεγάλα γκρουπ από εχθρούς (δηλαδή πχ. 10-12 bandits ή draugrs) 2
Mr Aris Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 27/9/2023 στις 1:14 ΠΜ, Armoral είπε Αυτό είναι ωραίο, δε περπατάει απλώς στο λιβάδι, δείχνει Gameplay, και μάλιστα είναι ενδιαφέρον, καλά σε γραφικά σε σχέση με το original είναι αλλού Για τρολαρισμα σε κάνα φίλο που ρωτάει για κάνα παιχνίδι και ξέρω ότι δεν έχει παίξει το Skyrim θα νε μπόμπα 🤣 Θα κατεβάσει το original και θα ψάχνει να βρει τι φταίει 🤣, θα ρωτάει τι ρυθμίσεις να περάσει.... Ο πετσινος με τη 4090 πουλάει όνειρα όχι κάρτες θα του λέω 🤣🤣🤣🤣
lupus_Hegemonia Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Εγώ πάλι, έχω δηλώσει ότι το "Skyrim" είναι "ΠΡΕΖΑ" (όχι απλά παιχνίδι) - ειδικά αν αρχίσεις το modding - αλλά πια, βαρέθηκα ρε παιδιά! Πέρασα 10 χρόνια με το παιχνίδι, με κούρασε ν' ασχολούμαι άλλο. Πλέον STARFIELD παίζω - και κάνω modding. 1
spiritclay Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2023 ποια είναι η έκδοση που περιέχει α πάντα μέσα μαζί με τα dlc?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα