Προς το περιεχόμενο

Αρτοπαρασκευαστή έχει κανείς;


Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

H προσπάθεια συνεχίζεται!!!

 

10155735_10203597215953545_1707118625_n.

 

 

 

και το σημερινό

 

10172851_10203629884250232_894841570_n.j

στο κεντρο παρατηρω οτι δεν εχει φουσκωσει τοσο ομοιομορφα αλλα φαινεται γενικα ομορφο αποτελεσμα.

και το χρωμα του ωραιο. 

αρτοπαρασκευαστη δεν εχω και δε ξερω αν ενδεικνειται αλλα δοκιμαστε λιγο παπαρουνοσπορο (ψψψψ...μη τον φυτεψετε ε!) σαν επικαλυψη αντι για σουσαμι. δινει ξεχωριστη γευση. απλα αν δεν κολλησει σου κανει το τοπο χαλια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 351
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λέει.Όπως κι ο Παντελής,θέλει χρόνο να το μάθεις (μάλλον να σε μάθει αυτό...) να φτιάχνει ψωμί στα μέτρα σου.Αλλά κάνει παπάδες,ιδίως το σκορδόψωμο.

 

 

 

Πω ρε φιλε, ειπες παντελης και σκεφτηκα παντελιδης (μη ρωτας γιατι, ειμαι ασχετος με το genre) και προσπαθησα να βρω ρυθμο παντελιδη στην επομενη σου φραση αλλα το σκορδοψωμο στο τελος τα χαλασε ολα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα. 

Πήρα τον γνωστό αρτοπαρασκευαστή από τα makro που είχαν σε προσφορά.

Πήγα λοιπόν να φτιάξω ψωμί κλασσικό (χωριάτικο) σύμφωνα με τις οδηγίες που είχε μέσα.

Έριξα στην αρχή όλα τα υγρά (νερό, λάδι). Μετά έριξα το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και τέλος σε μια τρυπούλα τη μαγιά όπως έλεγε.

Τήρησα τη συνταγή που είχε μέσα στις οδηγίες χρήσης.

Πήγα για τα 650 γραμμάρια. Μέτρια ψημένο και ήθελε 2:50 λεπτά περίπου.

Τελικά το αποτέλεσμα ήταν να βγει ένα ψιλο άψητο ψωμί, σχεδόν πίτα και να είναι για πέταμα...

Ξέρει κανείς τι μπορεί να έφταιγε; Μήπως θέλει να ρίχνουμε ζεστό νερό για να διαλυθεί σωστά η μαγιά; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μη πλακώνεστε παιδιά, ένας - ένας.

Το λέω μήπως τύχει και σε κανέναν άλλον.

Τελικά πρέπει να ζεστάνεις το νερό πρώτα. Το ζεσταίνεις γύρω στο 1 λεπτό (περίπου 28 βαθμούς).

Το ψωμί βγήκε πάρα πολύ καλό, με ωραία τραγανή κόρα απ'έξω και πάρα πολύ αφράτο εσωτερικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χαθηκε μεσα στις βλακείες θέματα... Ναι ειναι καλό να ειναι λιγο χλιαρό το νερό αλλα οχι αναγκαίο πάντα...

 

Προσεχε δεν πρέπει με τιποτα το αλατι να ερθει σε επαφή με τη μαγια (τωρα αυτό πως και τί δεν το καλοκαταλαβαίνω αφου ολα θα ανακατευτούν) γιατι αλλιώς δε φουρκώνει (καταστρεφεται η μαγιά) αλλα δεν πρέπει και το νερό να ειναι πολύ ζεστο γιατι παλι δε θα φουσκώσει (παρομοιώς)..

 

Ψάξε και άλλες συνταγές ή παραλλαξε τη δική σου μέχρι να πετύχεις το τέλειο! Μετα γραφτην σε ενα χαρτι και θα την εχεις να κάνεις τη δουλειά σου!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες μετά...

Το επομενο σαββατο το lidl φερνει ξανα τον silvercrest σε τιμη-χωμα, 40 ευρω!

Αξίζει;

 

http://www.lidl-hellas.gr/el/3706.htm

 

Παντως στην φωτο οι ενδειξεις δειχνουν να ειναι αγγλικες, η μανα μου θα δυσκολευονταν...έτσι ειναι οντως; Αλλιως αν τον παρω, να κολησω διπλα ελληνικα ταμπελακια...

 

Ξερει κανεις αν τα αλευρια που δειχνει μαζι με τον αρτοπαρασκευαστη, ειναι καλα για την παρασκευη ψωμιου;

Τα φερνει παντα; (δεν εχω προσεξει αν τα εχει μόνιμα στα ραφια του)

Ή μονο τωρα που θα εχει για πωληση τον αρτοπαρασκευαστη;

Θα με ενδιεφερε να εχει μονιμα προς πωληση τα αλευρια.

Αν καποιος δεν θελει 'πειραματισμους' απο χυμα αλευρι, θα ηταν μια καλη επιλογη.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Τον πηραμε απο το lidl.πρωτη προσπαθεια ομως και το ψωμι βγηκε χωρις χρωμα,σαν αψητο.επιλεξαμε την επιλογη για μετριο χρωμα.αν ξερει κανεις κανα τιπ ας πει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή χρησιμοποιώ των αρτοπαρασκευαστή του lidl τα τελευταία 3,5 χρόνια,  θα σου πω τα εξής:

1. Πρέπει να πειραματιστής 2-3 φορές μέχρι να βγάλεις ψωμί που να σου αρέσει, μετά δεν θα ξανά αγοράσεις από φούρνο.

2. Επιλέγω το πρόγραμμά που είναι για ψωμί ολικής (τα ζυμώνε  περισσότερο και το ψήνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα), επιλέγω το μέγιστο βάρος 1250gr (ασχέτως οτι βάζω υλικά για γρ. ψωμί), και επιλέγω και τη τρίτη επιλογή στο ψήσιμο.

3. Αναλογίες:

  • 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  • 300γρ αλεύρι ολικής,
  • 350ml νερό (σε θερμοκρασία δωματίου),
  • μια κουταλιά λάδι,
  • Λίγο αλάτι,
  • Λίγη ζάχαρη,
  • Μισό σακουλάκι ξηρή μαγιά.

Καλή όρεξη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα πήρα κι εγώ τον αρτοπαρασκευαστή του Lidl και αφού πειραματίστηκα λιγάκι, η συνταγή που χρησιμοποιώ είναι η συνταγή του βιβλίου για λευκό ψωμί κλασικό με λίγο μεγαλύτερες ποσότητες ώστε να γεμίζει το κουβαδάκι μέχρι πάνω όταν το ψωμί φουσκώσει.

700 gr αλεύρι από μαλακό σιτάρι "κατηγορία Μ" (έτσι αναγράφει στην συσκευασία, πρέπει να είναι το κοινό για όλες τις χρήσεις μάλον).

370 ml νερό

2 ΚΣ λάδι

2 ΚΤ αλάτι

2 ΚΣ ζάχαρη

2/3 (16-17 gr) από το κυβάκι φρέσκια μαγιά αυτή που πουλάει ο μασούτης ή 1 φακελάκι ξηρή μαγια (όταν χρησιμοποιώ ξηρή μαγιά βάζω 2,5 ΚΤ αλάτι)

 

πρόγραμμα 2

 

βάρος 1250

 

Με την ξηρή μαγιά η διαδικασία είναι εύκολη ρίχνεις το νερό, το λάδι, την μαγιά, το αλεύρι και πάνω από το αλεύρι το αλάτι και την ζάχαρη πατάμε τον on και ξεκινάει.

 

Με την φρέσκια μαγιά θέλει μια μικρή διαδικασία, όχι πολύ δύσκολη.

 

Ζεσταίνω το μισό νερό ελάχιστα, να αντέχει το χέρι να μην καίγομαι.  σε αυτό λιώνω την μαγιά και συμπληρώνω ακόμη 2,5 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι που θα χρησημοποιήσω και τα ανακατεύω με ένα πιρούνι όπως κάνουμε το αυγολέμονο.

Βάζω την συσκευή στο ρεύμα επιλέγω το πρόγραμμα 2 βάζω το "κουρκούτι" που έφτιαξα με την μαγιά και το αλεύρι στον κάδο και ενεργοποιώ την συσκευή, σε αυτό το πρόγραμμα για 15 λεπτά δεν κάνει τίποτα η συσκευή απλά αφήνει τα υλικά να πάρουν τις ίδιες μεταξύ τους θερμοκρασίες κοινός απλά φουσκώνει η μαγιά. Μετά από 15 λεπτά η συσκευή ξεκινάει να ανακατεύει εκείνη την στιγμή την βγάζω από την μπρίζα και ρίχνω μέσα στον κάδο το υπόλοιπο μισό νερό, το αλεύρι και πάνω στο αλεύρι την ζάχαρη και το αλάτι. την ξαναβάζω στην μπρίζα και συνεχίζει την διαδικασία μόνη της πλέων.

 

Αυτό με το πρώτο 15λεπτο το κάνω αντί για το φούσκωμα που κάνουμε κανονικά στην φρέσκια μαγιά. Με αυτά τα υλικά και με αυτή τη διαδικασία όταν το ψωμί είναι έτοιμο είναι μέχρι επάνω στον κάδο.

 

Για όσους έχουν απορία  ή ανησυχούν για την κατανάλωση του συγκεκριμένου αρτοπαρασκευαστή στο πρόγραμμα 2 που το μέτρησα με ηλεκτρονικό μετρητή κατανάλωσης είναι 0,420 Kwh λιγότερο από μισή kwh δηλαδή για τις 3,5 ώρες λειτουργίας του

Μα θα πει κάποιος η συσκευή έχει 850w ισχύ δουλεύει 3,5 ώρες και καίει μόνο 0,420 kwh; 

Ναι γιατί ξεκινάει το πρώτο 15 λεπτά δεν κάνει απολύτως τίποτα αφήνει τα υλικά να πάρουν ίδια μεταξύ τους θερμοκρασία, μετά ζυμώνει για 15 λεπτά και καταναλώνει 0,020kwh στην συνέχει ψιλοζεσταίνει την ζύμη και καίει άλλες 0,020kwh περίπου, ακόμη ένα τέταρτο ζύμωμα και μετά μία ώρα φούσκωμα που ζήτημα να κάψει αλλα 0,050 kwh στο τέλος ψήνει για 70 λεπτά αλλά δεν είναι όλη την ώρα σε λειτουργία η αντίσταση που ψήνει και αυτό γιατί μόλις πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία μια ανάβει μια σβήνει για να την κρατήσει σταθερή.

 

Παιδιά όλοι εσείς που χρησιποιοείτε αρτοπαρασκευαστή, το κάνετε για ποιοτικότερο ψωμί ή επειδή μακροχρόνια συμφέρει και οικονομικά?

Προσωπικά και για τους δύο λόγους.

Παίρνω αλεύρι από μύλο της περιοχής μου που είναι ευρύτατα διαδεδομένος,  δεν βάζω τίποτε από τα αρωματικά πρόσθετα που βάζουν οι φούρνοι ή για ωραία εμφάνιση  και το αλεύρι σε συσκευασία των 10 κιλών μου κοστίζει 0,66 το κιλό συν 16 λεπτά για την μαγιά συν άλλα 15 βάζω για το ρεύμα για την συνταγή που χρησιμοποιώ μιας και βάζω 700γρ αλεύρι σύνολο να με βγει 0,78 μαζί με αλάτι, ζάχαρη να το κάνουμε στρόγγυλα 0,80 αλλά για ένα κιλό πραγματικό ψωμί και όχι τα 700 γραμμάρια που πουλάνε οι φούρνοι και φυσικά με υλικά της επιλογής μου.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 μήνες μετά...

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?id=556

 

Τον ειχα παρει την προηγουμενη φορα και εχουμε μεινει πολυ ευχαριστημενοι στο σπιτι! Δεν εχουμε ξαναπαρει ψωμι απο φουρνο απο οταν τον αγορασαμε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

τον πήρα απο τα LIDL χτες στα 45€..

πρώτη προσπάθεια σήμερα και το ψωμί έχει ήδη εξαφανιστεί!

 

πολύ μαλακό και νόστιμο..

δεύτερη προσπάθεια σε λίγο σκορδοψωμο με παρμεζανα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τον πήρα απο τα LIDL χτες στα 45€..

πρώτη προσπάθεια σήμερα και το ψωμί έχει ήδη εξαφανιστεί!

 

πολύ μαλακό και νόστιμο..

δεύτερη προσπάθεια σε λίγο σκορδοψωμο με παρμεζανα!

Μα δεν ήταν σε προσφορά χθες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...