Προς το περιεχόμενο

Παρουσίαση Radeon 6970 και Radeon 6950


Aragorn Elessar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σήμερα είναι μία ειδική μέρα για το Insomnia και τους φίλους του gaming, αφού μετά από αρκετές μέρες καθυστέρησης σας παρουσιάζουμε τελικά αυτό που όλοι περιμένατε. Οι Radeon 6970 και 6950 βρίσκονται εδώ μαζί μας, έτοιμες για μετρήσεις, φλασάρισμα (ω ναι, είμαστε ενήμεροι τις φήμες) και … overclocking!

Έχουμε πολλά να πούμε. Πρώτα απ’ όλα θα συζητήσουμε για τον νέο GPU embedded πυρήνα που έρχεται μαζί με αυτές τις κάρτες, θα μιλήσουμε για κατανάλωση, θερμοκρασία και θόρυβο αλλά προφανώς αυτό που θέλουν να δουν οι περισσότεροι από εσάς είναι η θέση τους στο γράφημα επιδόσεων σε σύγκριση με τις αντίστοιχες αντίπαλες κάρτες της nVIDIA.

Για την σημερινή παρουσίαση θέλουμε να ευχαριστήσουμε την AMD και την nVIDIA που μας έστειλαν δείγματα προς δοκιμή, αλλά και τα παιδιά από την ομάδα Outofspecs.gr που μας δάνεισαν για μερικές ώρες τις κάρτες γραφικών τους προκειμένου να σας παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένες συγκρίσεις μεταξύ των προϊόντων.

Update: Το review ενημερώθηκε με αποτελέσματα από CrossfireX σε 2x6970 καθώς και με μερικές επιπλέον μετρήσεις που σχετίζονται με την ανάλυση που αποδίδει, τα DX9, DX10 & DX11 και τέλος με την επίδραση που έχει το Tessellation.

Είστε έτοιμοι λοιπόν; Ας αρχίσουμε την παρουσίαση των Radeon HD 6950 και 6970. Πρώτα απ’ όλα όμως, πάρτε μία γεύση από τους μαύρους και κόκκινους μύες και στην συνέχεια προχωρήστε στην επόμενη σελίδα.

proti.jpg


Link.png Site: Αναλυτική Παρουσίαση Radeon 6970 και Radeon 6950

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

μπραβο παιδια πολυ καλη παρουσιαση :D

παρ'ολα αυτα με παραξενεψε η αποδοση της gtx460, μιας και μου φανηκαν αρκετα χαμηλα τα σκορ της γενικοτερα

τελος παντων δεν ειναι αυτο το θεμα :lol: :lol:

καλη η αναφορα σας και για το ξεκλειδωμα της 6950

μια μονο παρατηρηση

στο skroutz η καρτα που ξεκιναει απο 230ε ειναι η 6950 1gb και οχι αυτη με τα 2gb που ξεκιναει γυρω στα 275ε και επισης αυτη με το 1gb νομιζω πως δεν ξεκλειδωνει

 

τελος αυτο που λετε για την αδυναμια της amd να κοντραρει την high end gtx580, συμβαινει οτι ακριβως και περισυ με την gtx480 και την 5870, χειροτερες επιδοσεις σε μια πιο κρυα και λιγοτερο ενεργοβορα καρτα, αλλα βεβαιως αργοτερα ηρθε η διπυρηνη 5970 που τα σαρωσε ολα, κατι που μαλλον θα γινει συντομα και με την 6990 :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το γράφημα για τον θόρυβο μου θύμισε κάτι γραφήματα της ΝΕΤ αυτού του στύλ:

 

26073265.jpg

 

:P

 

Πολύ καλό review.Αλλά θα ήταν καλύτερο(όχι για εμένα,εγώ σε full HD μόνιτορ είμαι) να γίνονται οι μετρήσεις και τουλάχιστον σε 1680χ1050 ανάλυση.Ένα μόνιτορ 22 ίντσών σε αυτή την ανάλυση που είναι από τις πάρα πολύ ευρέως χρησιμοποιημένες δεν είναι δύσκολο να βρεθεί την επόμενη φορά!:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπράβο και από μένα για το review, ήθελα μόνο να σχολιάσω ένα πράγμα (περισσότερο απορεία) που μου έκανε εντύπωση σχετικά με τις επιδώσεις της 6970 και συγκεκριμένα το 3DMark11:

Desktop: i7 2500 @ 4.5 GHz + 6970 OCed = 5.782

Laptop: i7 940XM @ 3.4GHz + 2x5870M OCed = 5.796

 

Κάπως χαμηλό δεν είναι το score ή μου φαίνεται?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά πολύ ωραίο το review, προσέξτε όμως μιά σημαντική λεπτομέρεια που συζητιέται τις τελευταίες μέρες:

 

Η 6950 μπορεί να έχει την GPU της 6970, έχει όμως διαφορετικές μνήμες RAM που θέλουν λιγότερη τάση.

 

Με το φλασάρισμα της 6950 σε 6970, υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει η RAM σε βάθος χρόνου λόγω υπερτροφοδοσίας τάσης.

 

Αν δεν κάνω λάθος υπάρχουν άτομα που οι 6950 τους brickαραν για αυτό το λόγο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτό που βλέπω είναι ότι οι drivers έχουν ανέβει δηλαδή η διαφορά από τις 68χχ έχει ανοίξει πολύ, πολύ καλό το review παιδιά! Συγχαριτήρια!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγχαρητήρια για το πολύ καλό και αναλυτικό review...

Εμένα με εντυπωσίασαν οι επιδόσεις της GTX 560 Ti, τόσο στα παιχνίδια, όσο και στα benchmarks... Βέβαια και οι επιδόσεις της φλασαρισμένης 6950 είναι αξιοζήλευτες, αλλά να κάνω μια ερώτηση. Αν κάποιος έχει μια 6950 και την φλασάρει σε 6970, και για οποιοδήποτε λόγο γίνει κάτι και τα κλάσει η κάρτα, όταν την πάει για RMA θα φανεί αυτό και δε θα του την αλλάξουν? Επίσης το φλασάρισμα γίνεται σε όλες τις 6950 ή μόνο σε συγκεκριμένες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@nikos@aek Το γραφημα βγηκε έτσι από το Swift Chart Pro. Όταν δεν εχει μεγαλες ακραίες τιμές, έχει την τάση να κανει αυτό το πρόβλημα που αναφέρεις. Σε καμια περίπτωση δεν εγινε σκόπιμα -- δεν υπάρχει λόγος άλλωστε πόσο μάλλον στο συγκεκριμενο γράφημα με τον θόρυβο που πανω κάτω όλες οι καρτες ειναι ίδιες.

 

@panther_512 + Sitios : Κοίταξε εγώ προσωπικά αν έπερνα 6950 δεν υπήρχε περίπτωση να μην την φλάσαρα -- είναι δηλαδή ένα ρίσκο που θα προσωπικά θα το έπερνα. Άλλωστε αυτός πιστεύω ότι είναι και ο λόγος που δίνουν το διακοπτάκι για dual BIOS. Τωρα σε περιπτωση rma αν δεν στην αλλαζουν καψε την καρτα να εισαι σιγουρος -- αλλα πρεπει να εισαι πολυ γκαντεμης βρε αδερφε.

 

Αυτο που θελώ να δοκιμασω τωρα ειναι crossfire.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί δεν βάλατε 1 570 η 1χ580 στο τεστ.. η έστω 1χ480.. από το αντίθετο στρατόπεδο υπάρχει μόνο η 460 και 560.. το περσινό μικρό και το φετινό μικρό…

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Orifiel: Τα παιδιά αναφέρουν αν διάβασες το review ότι προσπαθήσαν να βρουν και άλλες κάρτες αλλά δεν τα κατάφεραν. Μην είμαστε και αχάριστοι... Εξάλλου η 560 Ti μια χαρά ανταγωνίζεται την 6950 στα περισσότερα tests...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators

Πολυ ωραιο review παιδια μπραβο!

Και επειδη φετος δε θα δουμε άλλη hiend vga, ειναι και μεγαλης σημασιας κιολας!

Διορθωστε τη τιμη της 6970 στη τελευταια σελιδα σε 274 ευρω μονο.

Επισης κατανοητο οτι δεν ειχατε διαθεσιμες αλλες καρτες, ωστοσο θα ηθελα να δω 3dmark03, γιατι παρότι παλιο, τεσταρει 100% vgas, χωρις σοβαρη επιδραση απο τη CPU ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

GeorgeMan θα το συμπεριλάβω στα τεστ το 3D Mark 03 :D Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. αφού το ζήτησες. Οκ διορθωσα την τιμή man, thanx.

 

klog: Ρώτα τον Τζακ Σπάρου καλύτερα :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...