Προς το περιεχόμενο

Η Sony επιβεβαιώνει την κατάρρευση του PlayStation Network από επίθεση τρίτων


dimitris2006

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να φανταστεις οτι πιρα τα περισοτερα παιχνιδια μου στο PS3 επιδη φοβομουν μπας και μινω απο gold στο xbox και δεν μπορω να πεζω internet...Κοιτα τωρα που μας γα**σανε απο πανω. Ε οχι λοιπον κυριε! Καλυτερα με 700 μομολα μεσα και σταθερο δυκτιο, παρα τζαμπα (με περισοτερα μομολα) και να πεφτει επιδη γα**ιεστε με τους χακεραδες! Εδω ολοκληρη Apple και δεν τα εβαλε με τον GeoHot πατε να τα βαλετε εσεις, η μικροsony? E δεν γινονται αυτα!

 

Το έχασα λίγο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

 

 

Σε ολόκληρη την Ευρώπη προβλέπεται εγγύηση 2 χρόνων. Με την αποδοχή των όρων χάνει το δικαίωμα που προβλέπεται από την νομοθεσία;

 

 

 

όχι αν δεν υπάρχει αντίστοιχη νομοθεσία στην εκάστωτε χώρα, πχ στην Ελλάδα ο νόμος δεν ορίζει 2 χρόνια min εγγύηση, αυτή ορίζεται μόνο για πραγματικό ελάττωμα ή έλλειψη συμφωνημένης ιδιότητας...

για την εγγύηση ορίζει να είναι εύλογη σε σχέση με την πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος και όπως καταλαβαίνεις ο καθένας βάζει ότι εγγύηση γουστάρει...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικά δεν θυμάμαι να έχω δει θέμα με περισσότερα offtopic.

 

και αντί να διαγράφονται συνεχίζονται κιόλας από τους moderator......

 

 

Δημιουργήστε ένα θέμα με τίτλο "Η κακία η sony κάθεται και κλαίει" και αφήστε αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα σε όλη την παρέα

Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη.

 

Εγώ τα μόνα σχόλια που θέλω κάνω για την όλη κατάσταση είναι τα εξής:

 

1. Είναι αδυανόητο το PSN να είναι εκτός λειτουργίας εδω και 5-6 ημέρες

2. Είναι αδυανόητο να φοβάμαι για τα στοιχεία της πιστωτικής μου κάρτας έτσι όπως έχει γίνει το PSN (ξέφραγκο Αμπέλι)

3. Μα αυτά και μ' αυτά χάσαμε το τετραήμερο των διακοπών που θα μπορούσαμε να παίξουμε λιγάκι

4. Εμένα και για κάθε χρήστη που η κονσόλα του δεν είναι σπασμένη και τα games είναι αυθεντικά τι φταίμε να τα τραβάμε όλα αυτά

 

Ευχαριστώ πολύ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Οι ανακρίβειες είναι τόσες πολλές που δεν μπορώ παρά να αναφερθώ επιγραμματικά σε αυτές:

 

 

 

 

 

Ας ξεκαθαρίσουμε από την αρχή το νόμιμο των Όρων Χρήσης. Στους όρους χρήσης και το ToS μπορεί να αναφέρει η εταιρία ότι η συσκευή καλύπτεται από εγγύηση ενός έτους. Ο πελάτης με την αγορά του προϊόντος αποδέχεται και αυτούς τους όρους. Σε ολόκληρη την Ευρώπη προβλέπεται εγγύηση 2 χρόνων. [...]

Μπορείς να μας εξηγήσεις με ποιό ακριβώς νομοθετικό κείμενο προβλέπεται εγγύηση του κατασκευαστή 2 ετών "σε ολόκληρη την Ευρώπη"; Γιατί άλλα διαβάζω εγώ στην Ευρωπαϊκή Οδηγία και στο νόμο 2251/94.

 

Το λέει κι η ρημάδα η ΓΓΚ στο FAQ του site της:

 

Σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 5 του Νόμου 2251/94 «Περί Προστασίας Καταναλωτών» (Φ.Ε.Κ. 191/16-11-1994), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 3 του Ν. 3043/02 (Φ.Ε.Κ. 192/21-8-2002) «Περί πώλησης καταναλωτικών αγαθών και εγγυήσεις» ... η διάρκεια της εγγύησης πρέπει να είναι εύλογη σε σχέση με την πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος…

Εκτός αν κι αυτό είναι συνωμοσία της Sony, της Apple ή οποιασδήποτε άλλης εταιρείας την οποία έχεις στοχοποιήσει... :P

 

H δική μου θέση είναι ότι η Sony και η κάθε Sony δεν έχει δικαίωμα να ελέγχει και να απαγορεύει με αυτό τον τρόπο την τροποποίηση της κονσόλας η οποία δεν καταπατά το copyright από την στιγμή που αυτό δεν δημοσιεύεται.

Κάνεις λάθος και η θέση αυτή είναι μόνο δική σου, δεν υποστηρίζεται από κανέναν άλλο.

Από τη στιγμή που επιθυμείς να εισέλθεις σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ (όπως το PlayStation Network), η ιδιοκτήτρια εταιρεία του χώρου μπορεί να θέτει όρους για την είσοδό σου σε αυτό. Ως όρος εδώ τίθεται η ύπαρξη συγκεκριμένου κώδικα (το firmware) στη συσκευή. Ο όρος αυτός είναι απολύτως νόμιμος.

Όλα τα υπόλοιπα είναι φληναφήματα άνευ ουσίας και βάσης.

 

Οπότε φίλτατε pournaras, όχι, ο κάτοχος της συσκευής δεν μπαίνει στο σπίτι της Sony αλλά σε ένα δημόσιο χώρο στον οποίο η εταιρία έχει βάλει πορτιέρη ο οποίος ελέγχει την συσκευή που ο άλλος στο σπίτι του έχει δικαίωμα να πειράξει και η εταιρία δεν έχει το δικαίωμα να ελέγξει και εν συνεχεία και πάλι εν αγνοία του να στείλει αυτή την πληροφορία του από το σπίτι του.

Λάθος και πάλι. Ο κάτοχος της συσκευής επιχειρεί να μπει σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ χώρο, μη άμεσα προσβάσιμο στο κοινό (σε αντίθεση με έναν κινηματογράφο, για παράδειγμα, ή ένα εστιατόριο). Ο ιδιοκτήτης του χώρου θέτει όρους για την είσοδο, όπως έχει δικαίωμα να πράξει.

 

Για αυτό και η αναφορά μου στο οικογενειακό άσυλο που ορίζεται ως: ο συνταγματικά προστατευόμενος ιδιωτικά φυσικός χώρος του ανθρώπου, στον οποίο απαγορεύεται κάθε παρέμβαση αν διαφωνεί ο δικαιούχος.

Ρώτα κάποιον νομικό, η αναφορά σου στο οικογενειακό άσυλο είναι παντελώς άσχετη και εκτός θέματος. Ουδείς παραβιάζει το οικογενειακό σου άσυλο όταν η εταιρεία σου απαγορεύει την είσοδο στον χώρο ΤΗΣ. Ούτε επεισέρχεται στη ζωή σου ούτε πουθενά. Ελέγχει εάν πληροίς τις κατάλληλες προϋποθέσεις για είσοδο στο χώρο ΤΗΣ. Εκτός αν θεωρείς ότι δεν υπάρχουν ιδιωτικοί χώροι και ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να εισέρχεται στον χώρο του άλλου...

 

Για τα offtopic νομικά δεν συνεχίζω άλλο, αφού στερείσαι νομικών γνώσεων, καλό θα ήταν να μην εκφέρεις γνώμη για κάτι που προφανώς δεν αντιλαμβάνεσαι.

 

Επίσης, καλύτερα να μην προχωρείς σε υποθέσεις σχετικά με το τι γνωρίζω και τι όχι, θα διαψευστείς οικτρά και θα γελοιοποιηθείς. Όπως προηγουμένως, που έγραψες ότι αρχικά το iOS είχε flash player (!!!) αλλά μετά η κακιά η Apple τον αφαίρεσε για να σου σπάσει εσένα προσωπικά τα νεύρα.

Άστο, δεν το'χεις σου λέω. :P

 

Φίλτατε paredwse αν θέλεις να κάνει διορθώσεις στα παραπάνω, ευχαρίστως να διαβάσω τα κείμενα των links που θα παραθέσεις. Θα μου επιτρέψει λοιπόν η χάρη σου φίλε μου ατεκμηρίωτες απόψεις να μην τις δέχομαι εκτός και αν τα όσα υποστηρίζεις τα υποστηρίζεις ως δικηγόρος επώνυμα οπότε εκεί περιμένω τα στοιχεία σου και φυσικά πλέον τα όσα υποστηρίζεις δεν έχουν την ελαφρότητα της ανωνυμίας. :-)

Φίλτατε, είμαι επαγγελματίας στα νομικά άνω της 15ετίας. Οι δικές σου περγαμηνές ποιές ακριβώς είναι; Γιατί δεν μας εξηγείς αν σπούδασες κάτι παρεμφερές και τι ακριβώς εργασία κάνεις αυτή τη στιγμή, για να κρίνουμε και τις δικές σου γνώσεις; Δεν είναι θρασύτατο να απαιτείς επώνυμες τεκμηριώσεις ενώ εσύ, από την άλλη, είσαι παντελώς ανώνυμος και "παντογνώστης";

 

ΥΓ: Τα περί δημοσίου χώρου και απαγόρευσης του καπνίσματος που αναφέρεις σε επόμενά σου μηνύματα δεν είναι απλώς άσχετα, είναι αστεία. Διάβασε, αφού θέλεις να θεωρείς εαυτόν γνώστη και ειδήμονα περί των νομικών, το Σύνταγμα και τη νομολογία του ΣτΕ, την προστασία της υγείας που καθιερώνεται ως υποχρέωση του Κράτους και την κάμψη των συνταγματικά κατοχυρωμένων αρχών της ανάπτυξης της προσωπικότητας και της οικονομικής ανάπτυξης των ιδιωτών έναντι του υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος.

 

Και προσπάθησε να ακολουθήσεις, έστω και τώρα, το απόφθεγμα του Λέοντος Τολστόι που φέρεις στην υπογραφή σου και το οποίο έχεις κυριολεκτικά κουρελιάσει με τα "σεντόνια" που γράφεις εδώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η ουσία λοιπόν είναι αυτή, ότι εκ των προτέρων γίνεται ο έλεγχος από το firmware και όταν πας να συνδεθείς το PSN ρωτάει όχι εσένα αλλά την κονσόλα αν έχει πειραχτεί ή όχι.

 

 

Αν δεν έχει πρόσκληση δεν θα τον αφήσω να μπει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τον ξεβρακώσω κιόλας για να ψάξω εγώ ο ίδιος να δω αν έχει πρόσκληση!Αυτό λέω, κατά πόσο οι όροι χρήσης είναι νόμιμοι αν θέλουν να σε ελέγχουν τι κάνεις στην κονσόλα σου στο σπίτι σου. Εκεί μένω, στον έλεγχο.

 

Πως στον διαολο γινεται αυτο που λες και επιμενεις; Πως μπορει να ελεγξει το firmware μιας κονσολας που δεν εχει προσπαθησει να μπει στο PSN; Πως θα ελεγξει μια κονσολα που μεχρι σημερα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ;

ΘΑ τρελαθουμε τελειως;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

όχι αν δεν υπάρχει αντίστοιχη νομοθεσία στην εκάστωτε χώρα, πχ στην Ελλάδα ο νόμος δεν ορίζει 2 χρόνια min εγγύηση, αυτή ορίζεται μόνο για πραγματικό ελάττωμα ή έλλειψη συμφωνημένης ιδιότητας...

για την εγγύηση ορίζει να είναι εύλογη σε σχέση με την πιθανή διάρκεια ζωής του προϊόντος και όπως καταλαβαίνεις ο καθένας βάζει ότι εγγύηση γουστάρει...

 

 

 

Tresh σε αυτή την οδηγία αναφερόμουν http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:31999L0044:EN:NOT και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 5. Το αν έχει περάσει στην νομοθεσία μας είναι άλλο θέμα, εξάλλου το παράδειγμα για αυτό το ανέφερα, για το αν με τους όρους χρήσης μία εταιρία μπορεί να μειώσει αυτό τον χρόνο ή να μην υπάρχει καν αυτή η εγγύηση στις χώρες που στην νομοθεσία τους έχει περάσει αυτή η οδηγία. :-)

 

 

paredwse συνεχίζεις στο ίδιο εριστικό και προκλητικό ύφος με το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ότι η αντίδρασή σου δεν έχει να κάνει με το αν συμφωνείς με τις απόψεις μου αλλά είναι προφανέστατα μία προσωπική επίθεση εναντίων μου.

 

 

Δικηγόρος δεν είμαι οπότε και νομικές συμβουλές δεν δίνω, εξάλλου αυτό είναι ξεκαθαρισμένο εξαρχής ότι τα μέλη εδώ αναπτύσσουν τις απόψεις τους και ως προσωπικές απόψεις αυτές ενδέχεται να είναι λανθασμένες. Τώρα αν εσύ φίλε μου απαντάς ως δικηγόρος και οι υποδείξεις σου έχουν σκοπό να διορθώσουν τις όποιες εσφαλμένες εντυπώσεις μπορεί να υπάρχουν, αυτό σου είπα, ας μας το ξεκαθαρίσεις οπότε και να δεχόμαστε την άποψή σου χωρίς τεκμηρίωση. :-)

 

Εξαρχής λοιπόν υποστηρίζω ότι το πρόβλημα προκύπτει από τον εκ των προτέρων έλεγχο που κάνει το firmware πριν καν συνδεθεί η κονσόλα στο PSN. Από την άλλη κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι με την ίδια ακριβώς λογική υπάρχουν τόσοι έλεγχοι και σε άλλες συσκευές εδώ και τόσα χρόνια, πχ στα dvd-player αλλά αυτό που υποστηρίζω είναι διαφορετικό, άλλο να σου λέει ότι αυτή την συσκευή πουλάω με αυτά τα κλειδώματα και αν θέλεις την αγοράζεις, αν θέλεις την χρησιμοποιείς και άλλο πράγμα το να μπορεί να ελέγχει χωρίς την άδειά σου την συσκευή σου και την συμπεριφορά σου (την έχεις πειράξει ή όχι) και αυτές τις πληροφορίες να τις δίνει στην εταιρία εν αγνοία σου.

 

Επαναλαμβάνω λοιπόν το ερώτημα: ακόμα και αν αυτός ο έλεγχος αναφέρεται στους όρους χρήσης που αποδέχεται ο πολίτης με την αγορά του προϊόντος, αυτή η αποδοχή νομικά παύει το δικαίωμά του να επεμβαίνει στην συσκευή του; Σήμερα πχ απέκλεισαν την πρόσβαση στο PSN, αύριο αν οι όροι χρήσης το επιτρέπουν μπορεί να κλειδώνεται οριστικά η συσκευή και όχι παιχνίδια να μην παίζει αλλά ούτε ταινίες από blu-ray.

 

Η Sony είχε και παλαιότερα δημιουργήσει θέμα με rootkit που είχε εγκαταστήσει σε cd και τότε πάλι είχαν υπάρξει αντιδράσεις.

 

Φίλτατε, το να εκφέρει κάποιος την άποψή του απέχει πολύ από το να δίνει νομικές συμβουλές και νομίζω ότι αυτό το ξεκαθαρίσαμε. Αν εσύ με τα ποστ σου παρέχεις νομικές συμβουλές, το δηλώνεις, το ξεκαθαρίζεις και ως τέτοιες εκλαμβάνονται επειδή όμως δεν σε ξέρω προσωπικά σου είπα αν υποστηρίζεις διαφορετική άποψη από την στιγμή που δεν ξέρω σε ποιον απαντώ, τεκμηρίωσέ την, δώσε links, να δούμε που στηρίζεται η άποψή σου οπότε και δεν είναι μία προσωπική ερμηνεία της νομοθεσίας, τόσο απλό ήταν αυτό που είπα και πάλι επιτίθεσαι προσωπικά εναντίων μου με χαρακτηρισμούς και παρά την στάση σου βλέπεις ότι δεν μπαίνω στην λογική να σου απαντήσω στο ίδιο ύφος. :-)

 

Το αντίθετο θα έλεγα και πάλι χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη φίλε μου για πολλοστή φορά. :-)

 

Η αναφορά στην apple θα ξαναπώ ότι έγινε με το σκεπτικό ότι εκεί το ίδιο πρόσωπο έκανε εφικτό το jailbreak της συσκευής και αυτό το jailbreak μετά από διαδικασίες που κίνησε η apple χαρακτηρίστηκε νόμιμο και αρκετοί έχουν κάνει jailbreak την συσκευή τους προκειμένου να εγκαταστήσουν τον flash player αλλά να έχουν και άλλες δυνατότητες πέρα από αυτές που επιτρέπει η εταιρία και η σχέση του flash player με το jailbreak και το ios που ανέφερα έχει να κάνει με το ότι ακόμα δεν έχει γίνει jailbreak η τελευταία έκδοση του λειτουργικού.

 

Άντε να δούμε πόσες φορές θα το γράψω... :lol: To παράδειγμα για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους έγινε για τον χαρακτηρισμό του χώρου ως δημόσιο ακόμα και όταν αυτός ανήκει σε ιδιώτη, όταν φυσικά ο χώρος αυτός είναι προσβάσιμος από το κοινό. :-)

 

Την ίδια λοιπόν ερώτηση που έκανα στον ThReSh επαναλαμβάνω από την αρχή. Έχει η εταιρία το δικαίωμα να ελέγχει τι κάνουμε με μία συσκευή στο σπίτι μας και αυτές την πληροφορίες να τις συλλέγει από την συσκευή που βρίσκεται στο σπίτι μας παρά την θέλησή μας;

 

 

Πως στον διαολο γινεται αυτο που λες και επιμενεις; Πως μπορει να ελεγξει το firmware μιας κονσολας που δεν εχει προσπαθησει να μπει στο PSN; Πως θα ελεγξει μια κονσολα που μεχρι σημερα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ;

ΘΑ τρελαθουμε τελειως;

 

pournaras, αναφέρομαι στον έλεγχο από την εταιρία μέσω του firmware. To αν εσύ δεν την συνδέσεις στο δίκτυο τότε και προφανώς δεν θα γνωρίζει το αποτέλεσμα αυτού του ελέγχου, παρά ταύτα τον έλεγχο τον έχει κάνει για αυτό ανέφερα και το ακραίο παράδειγμα του τεχνικού που έρχεται σπίτι μας. Και εκείνος μπορεί να κάνει τον έλεγχο και μέχρι εκείνος να ενημερώσει την εταιρία, η εταιρία δεν γνωρίζει ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας. Αν λοιπόν από τους όρους χρήσης προκύπτει ότι δικαιούται να κάνει τέτοιους ελέγχους (έρευνες, όπως θέλεις πες το) και να σταματά να παρέχει υπηρεσίες και αυτό το κάνει για να προστατέψει τα κέρδη της τότε από που προστατευόμαστε ως πολίτες σε ένα ενδεχόμενο για τον ίδιο λόγο (απώλεια κερδών) μελλοντικές εκδόσεις του firmware να καθιστούν παντελώς άχρηστη την συσκευή αν εμείς στο σπίτι μας για καθαρά προσωπική χρήση έχουμε επέμβει σε αυτή;

 

The_Edge, χρόνια πολλά και καλά. ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ. :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

 

Tresh σε αυτή την οδηγία αναφερόμουν http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:31999L0044:EN:NOT και πιο συγκεκριμένα στο άρθρο 5. Το αν έχει περάσει στην νομοθεσία μας είναι άλλο θέμα, εξάλλου το παράδειγμα για αυτό το ανέφερα, για το αν με τους όρους χρήσης μία εταιρία μπορεί να μειώσει αυτό τον χρόνο ή να μην υπάρχει καν αυτή η εγγύηση στις χώρες που στην νομοθεσία τους έχει περάσει αυτή η οδηγία. :-)

 

 

κάτι μου λέει ότι και το άρθρο 5 της συγκεκριμένης οδηγίας είναι για πραγματικό ελάττωμα ή έλλειψη συμφωνημένης ιδιότητας, άσε που το βρίσκω παράξενο να βλέπω προϊόντα με 1 χρόνο εγγύηση σε πιο "προηγμένες" απο έμας χώρες...

 

πράγμα που σημαίνει ότι τελικά δεν είχε γίνει σωστή ερμηνεία της συγκεκριμένης οδηγίας και ότι λανθασμένα νομίζαμε ότι η εγγύηση είναι το λιγότερο 2 χρόνια

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

[...]

paredwse συνεχίζεις στο ίδιο εριστικό και προκλητικό ύφος με το οποίο φαίνεται ξεκάθαρα ότι η αντίδρασή σου δεν έχει να κάνει με το αν συμφωνείς με τις απόψεις μου αλλά είναι προφανέστατα μία προσωπική επίθεση εναντίων μου.

 

[...]

Δεν θα συνεχίσω μία αντιπαράθεση με άνθρωπο που ρίχνει ανάκατα νομικές κατασκευές και δικές του θεωρίες περί... εισβολής στο σπίτι της εταιρείας για να μας... ελέγξει! Άλλωστε παραδέχεσαι και μόνος σου ότι δεν είσαι γνώστης νομικών - παρ' όλα αυτά εκφέρεις γνώμη για κάτι για το οποίο κατά δική σου ομολογία δεν έχεις τις γνώσεις. Μπερδεύεις τον ιδιωτικό χώρο και τον ελεύθερα προσβάσιμο χώρο μαζί με ολίγον αχταρμά περί... διετούς (!) εγγύησης. :lol:

 

Όσο για τη νέα θεωρία, περί "προσωπικής επίθεσης", δυστυχώς έχω αναπτύξει μία αλλεργία στους "παντογνώστες" και στους "ξερόλες" - ιδίως όταν κάνουν χρήση της επιστήμης που σπούδασα για να εξάγουν αυθαίρετα, ανυπόστατα και παντελώς ανούσια συμπεράσματα. Σημείωσε όμως ότι δεν αναφέρθηκα ούτε σε εσένα προσωπικά ούτε σε οποιαδήποτε ιδιότητα φέρεις - σε αντίθεση με εσέ, που αρέσκεσαι να αναφέρεσαι στην ιδιότητά μου ως μέλος της διαχειριστικής ομάδας ή να με καλείς να καταθέσω "επώνυμα" τις απόψεις μου. Μην κρίνεις λοιπόν εξ ιδίων τα αλλότρια. ;)

 

Ή λέγε τι σιγής κρείττον ή σιώπα, αυτό θεωρώ ότι αρκεί. :)

 

Καλή συνέχεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

paredwse, δεν θα τελειώνει πουθενά αυτό. Σίγουρα ξέρεις καλύτερα ως μέλος τη συντονιστικής ομάδας τι να κάνεις, αλλά άθελα σου δίνεις τροφή για trolling πιστεύω.

 

Edit:

@digekas

Είχα εκφράσει την συμπάθια μου για σένα πιο παλιά. Μετά δυστυχώς το πήρα πίσω...

 

Δεν ξέρω ποιος είναι ο paredwse και τι καπνό φουμάρει και δεν με νοιάζει ότι είναι Super Moderator κλπ...

Αυτό που ξέρω όμως, είναι πως το επάγγελμά του είναι δικηγόρος.

Ο άνθρωπος αυτό ξέρει. Εσύ μπορεί να είσαι μεσίτης. Θα σου πει ο δικηγόρος για μεσιτικά? Δεν μπορεί όσο καλά και να ξέρει, εσύ θα ξέρεις κάτι παραπάνω σίγουρα.

 

Έχεις το δικαίωμα να μην συμφωνείς με τις απόψεις του. Αλλά με ότι έχει να κάνει με νόμους, κλπ είναι η δουλειά του. Εκτός και αν μας κοροϊδεύει όλους εδώ. Πάω πάσο.

Δεν νομίζω όμως.

Πραγματικά πιστεύω ότι εκτίθεσαι και είναι κρίμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

paredwse, εμείς εδώ συζητάμε κόσμια και πολιτισμένα χωρίς εντάσεις και χαρακτηρισμούς, ανταλλάσσουμε θέσεις και απόψεις για θέματα που μας ενδιαφέρουν, στο μέτρο που μπορεί κάποιος να γνωρίζει ένα αντικείμενο που τον αφορά ως πολίτη. Αν η δική σου θέση είναι ότι οι απόψεις στα συγκεκριμένα θέματα θα πρέπει να περιορίζονται μόνο στους επαγγελματίες του είδους και αυτό υπάρχει πχ στους όρους χρήσης του insomnia τότε κακώς γίνονται αναφορές από μέλη που δεν έχει ταυτοποιηθεί η ιδιότητά τους που και πάλι με όρους χρήσης μπλέκουμε... :lol:

 

Αν εσύ εδώ φίλτατε παρέχεις ερμηνείες με την ιδιότητα του δικηγόρου (και ως τέτοιες φυσικά δεν είναι υποκειμενικές :P), ευχαρίστως να ακούσω την θέση σου στο ερώτημα που έθεσα στον ThReSh. :-)

 

Υπάρχουν ελευθερίες των πολιτών που προστατεύονται και που οι εταιρίες δεν μπορούν να καταπατήσουν με όρους χρήσης; Μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι όροι χρήσης; Έχει το δικαίωμα η Sony να ελέγχει το τι κάνουμε στην κονσόλα; Έχει το δικαίωμα ο isp να ελέγχει αυθαίρετα (χωρίς εισαγγελική εντολή); Τα παραδείγματα λοιπόν που αναφέρω και σου φαίνονται αχταρμάς... :lol: έχουν ως κοινό παρανομαστή τον πολίτη-καταναλωτή και τα δικαιώματα που αυτός έχει, γιατί με αυτά και αυτά φτάσαμε στο σημείο να υποστηρίζεται η άποψη ότι τα δικαιώματα των πολιτών δεν σταματούν εκεί που ξεκινούν των άλλων συμπολιτών τους αλλά εκεί που ξεκινάει το κέρδος των εταιριών.

 

Και πάλι χρόνια πολλά φίλε μου για πολλοστή φορά, για να δεις ότι προσωπικά κάτι εναντίων σου δεν έχω, για αυτό και σου εύχομαι ό,τι το καλύτερο και μακάρι να έκανα λάθος και να έβλεπαν όλοι την ίδια στάση, ύφος, ήθος, όπως θέλεις πες το, και από εσένα. :-)

 

Πάντα με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης. :-)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

pournaras, αναφέρομαι στον έλεγχο από την εταιρία μέσω του firmware. To αν εσύ δεν την συνδέσεις στο δίκτυο τότε και προφανώς δεν θα γνωρίζει το αποτέλεσμα αυτού του ελέγχου, παρά ταύτα τον έλεγχο τον έχει κάνει για αυτό ανέφερα και το ακραίο παράδειγμα του τεχνικού που έρχεται σπίτι μας. Και εκείνος μπορεί να κάνει τον έλεγχο και μέχρι εκείνος να ενημερώσει την εταιρία, η εταιρία δεν γνωρίζει ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας. Αν λοιπόν από τους όρους χρήσης προκύπτει ότι δικαιούται να κάνει τέτοιους ελέγχους (έρευνες, όπως θέλεις πες το) και να σταματά να παρέχει υπηρεσίες και αυτό το κάνει για να προστατέψει τα κέρδη της τότε από που προστατευόμαστε ως πολίτες σε ένα ενδεχόμενο για τον ίδιο λόγο (απώλεια κερδών) μελλοντικές εκδόσεις του firmware να καθιστούν παντελώς άχρηστη την συσκευή αν εμείς στο σπίτι μας για καθαρά προσωπική χρήση έχουμε επέμβει σε αυτή;

 

Πες μου τωρα, εχει συνοχη αυτη η προταση; Αν εγω δεν εχω συνδεσει το PS3 μου στο δικτυο, προφανως και δεν εχει κανει ελεγχο, παρα ταυτα, τον ελεγχο τον εχει κανει...

 

Τεχνολογικα, πρακτικα, μπορεις να μου πεις πως μπορει να το κανει αυτο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πες μου τωρα, εχει συνοχη αυτη η προταση; Αν εγω δεν εχω συνδεσει το PS3 μου στο δικτυο, προφανως και δεν εχει κανει ελεγχο, παρα ταυτα, τον ελεγχο τον εχει κανει...

 

Τεχνολογικα, πρακτικα, μπορεις να μου πεις πως μπορει να το κανει αυτο;

 

 

Από το προηγούμενο ποστ μου που απάντησα:

pournaras, αναφέρομαι στον έλεγχο από την εταιρία μέσω του firmware. To αν εσύ δεν την συνδέσεις στο δίκτυο τότε και προφανώς δεν θα γνωρίζει το αποτέλεσμα αυτού του ελέγχου, παρά ταύτα τον έλεγχο τον έχει κάνει για αυτό ανέφερα και το ακραίο παράδειγμα του τεχνικού που έρχεται σπίτι μας. Και εκείνος μπορεί να κάνει τον έλεγχο και μέχρι εκείνος να ενημερώσει την εταιρία, η εταιρία δεν γνωρίζει ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας. Αν λοιπόν από τους όρους χρήσης προκύπτει ότι δικαιούται να κάνει τέτοιους ελέγχους (έρευνες, όπως θέλεις πες το) και να σταματά να παρέχει υπηρεσίες και αυτό το κάνει για να προστατέψει τα κέρδη της τότε από που προστατευόμαστε ως πολίτες σε ένα ενδεχόμενο για τον ίδιο λόγο (απώλεια κερδών) μελλοντικές εκδόσεις του firmware να καθιστούν παντελώς άχρηστη την συσκευή αν εμείς στο σπίτι μας για καθαρά προσωπική χρήση έχουμε επέμβει σε αυτή;

 

 

Από ένα σημείο και μετά το firmware έκανε έλεγχο για το κατά πόσο έχουν γίνει αλλαγές οπότε και όταν ο χρήστης συνέδεε την κονσόλα στο δίκτυο, τότε η εταιρία λάμβανε τα αποτελέσματα αυτού του ελέγχου. Μέχρι λοιπόν να την συνδέσει, τα αποτελέσματα δεν τα γνώριζε αλλά το νέο firmware που είχε εγκαταστήσει ο χρήστης, είχε δει και γνώριζε αν είχαν γίνει από μεριά του αλλαγές και αυτό το αποτέλεσμα ήταν έτοιμο να δοθεί στο πιάτο χωρίς την έγκρισή του, όταν αυτός θα συνδεόταν με την εταιρία. Για αυτό και το παραλλήλισα με την σωματική έρευνα προκειμένου να βρεθεί η πρόσκληση που θα του επέτρεπε την είσοδο σε ιδιωτικό χώρο.

 

(Αν και πάλι δεν το εξήγησα επαρκώς, στείλε pm φίλε μου. :-))

 

Θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου.

Βάζεις ένα παιχνίδι και κάνει τον έλεγχο το παιχνίδι. :-)

 

Γιατί και αυτό δεν γινόταν, δλδ να βλέπει το παιχνίδι κατά πόσο έχει "τσιπαριστεί" η κονσόλα; Στην αντιπέρα όχθη που και εκεί είχαν γίνει τα ίδια, τελικά σήμερα δεν περνάνε τα iso από πρόγραμμα που τσεκάρει τι ελέγχους πρόκειται να κάνει οπότε και γίνονται τα αντίστοιχα patches; (Μια φορά μόνο το είδα μιας και δεν παίζω πια παιχνίδια σε κονσόλες παρά εξαιρετικά σποραδικά όταν πηγαίνω σε φίλους και συγγενείς)

 

Δεν λέω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την πειρατεία. Δεν υποστηρίζω ότι κακώς οι εταιρίες προσπαθούν να διαφυλάξουν τα κέρδη τους και καλώς κυνηγάνε όσους δημοσιοποιούν copyrighted υλικό αλλά αυτό απέχει πολύ από το να καταφύγουν σε παράνομες ενέργειες όπως η συγκέντρωση αυτών των πληροφοριών από την συσκευή που έχουμε στο σπίτι μας και η ενημέρωση της εταιρίας χωρίς την άδεια του χρήστη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...