Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θες να συνεχίσεις με ηρωική φαντασία ή θες να έρθεις σε επαφή και με π.χ. επιστημονική φαντασία;

Ηρωική φαντασία, σαν αυτά που ανέφερα.

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις, θα τα κοιτάξω και θα αποφασίσω!

• Απαντ. 6,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ηρωική φαντασία, σαν αυτά που ανέφερα.

Σας ευχαριστώ για τις προτάσεις, θα τα κοιτάξω και θα αποφασίσω!

ΟΚ, τότε όλα αυτά που αναφέρθηκαν προηγουμένως και επίσης, προτείνω Raymond E. Feist. Από την σειρά Riftwar, βρίσκεις τα πάντα στα αγγλικά και αρκετά στα ελληνικά - σε πολύ καλές εκδόσεις/μεταφράσεις.

Επίσης, η πιο κάτω πρόταση:

Elric; Κανείς;

Ελρικ του Μελνιμπονέ από MIchael Moorcock είναι από τα διαμάντια της ηρωικής φαντασίας.

• Like 1
Δημοσ.

Elric; Κανείς;

Ελρικ του Μελνιμπονέ από MIchael Moorcock είναι από τα διαμάντια της ηρωικής φαντασίας.

Μάλλον με αυτό θα ξεκινήσω μετά από λίγο ψάξιμο. Ξέχασα να αναφέρω ότι ψάχνω στα ελληνικά, στα οποία λίγα από τα προαναφερθέντα βρήκα.

Σας ευχαριστώ και πάλι!

• Like 1
Δημοσ.

το τελείωσα πριν λίγες μέρες...από τα όχι και τόσο γνωστά του έργα..εξίσου όμως συναρπαστικό!

52c5346e-470b-40fb-badc-576ffe3d815b.jpg

Ο Χάρυ Μόργκαν είναι ένας σκληρός άντρας. Έχει θάρρος, είναι αυτάρκης, ξέρει από αλκοόλ και όπλα και πιστεύει, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει ο ίδιος, ότι «δεν υπάρχει κανένας νόμος που να λέει ότι πρέπει να ζεις πεινασμένος». Ναυτικός με δικό του σκάφος, ο Μόργκαν αναγκάζεται να θρέψει την οικογένειά του περνώντας παράνομα από τα σύνορα λαθρομετανάστες ή εγκληματίες κάθε είδους και αποφεύγοντας άλλοτε τις αδέσποτες σφαίρες της Ακτοφυλακής και άλλοτε τις αναπάντεχες προδοσίες. Η πορεία του όμως μοιάζει προδιαγραμμένη, αφού σε αυτόν τον κόσμο ούτε οι «σκληροί» μπορούν να επιβιώσουν ατιμωρητί

• Like 2
Δημοσ.

"Το Ίχνος", από τον Guillermo Del Toro.. Παιδιά είναι καταπληκτικό! Και είναι τριλογία, το δευτερο μέρος είναι το "Η Πτώση" και το τρίτο "Η Αιώνια Νύχτα". Διαβάστε το!

έκανα τη βλακεία και πήρα το τρίτο χωρίς να γνωρίζω ότι είναι τριλογία, απλά μπήκα σε ένα public, το είδα φθηνό και το πήρα. Πολύ καλό βιβλίο αλλά τώρα ξέρω το τέλος και δε μου πάει η καρδιά να διαβάσω τα 2 πρώτα :( .

Δημοσ.

Διάβασα στις γιορτές 2 βιβλία του Brandon Sanderson. To Elantris που είναι και το 1ο του βιβλίο και το Warbreaker.

Και τα 2 ωραία για το είδος τους και τα προτείνω.

Θα μεταφραστει ποτε αραγε?

Δημοσ.

Childhood's end.

Από ένα σημείο και Μέτα σταματάει να είναι δραμα και μεταμορφώνεται σε τραγωδία.

Αρκετα καλο.

Δημοσ.

forever war

ξεκινάει με σφαγή, συνεχιζει με την παρακμη της ανθρωπότητας, προχωραει με το αποκορύφωμα του πολεμου και τελειωνει με μια αναπαντεχη εκφραση πραγματικης αγαπης...

παρολο που ειναι scifi δεν δινει και τοσο πολυ βαση στο scifi αλλα ασχολειται με το τι καναμε, τι κανουμε τωρα και οχι τοσο για ποιους πολεμαμε. λιγο πολυ εχει τα παντα μεσα και διαβαζετεαι ακομα και τωρα. 

#και_τωρα_τι_διαβαζουμε?

Δημοσ.

Ρε παιδιά διάβασα το βιβλιο Wolfram: The boy who went to war (δεν τρελάθηκα) και μου γεννήθηκε για μία άλλη φορά η επιθυμία να διαβάσω ένα ιστορικό βιβλίο που να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό και να αφορά το Β' παγκόσμιο πόλεμο. Και για τον πρώτο θα ήθελα (αργότερα). Αλλα πραγματικά δεν έχω ιδέα τι συγγραφέα να ψάξω. Θέλω κάτι που να παραπέμπει σε ντοκουμέντα και γραπτές μαρτυρίες, οχι τις προσωπικές φαντασιώσεις του καθένα. Δεν με νοιάζει να είναι βαρύ, ας είναι και ασήκωτο.

Αν έχει διαβάσει κανείς τίποτα θα με βοηθούσε.

Υ.Γ. Επίσης για τον EOKA θα ήθελα κάποιο καλό βιβλίο. Έχω διαβάσει του Δρουσιώτη. Αλλα απο οτι μου είπα κάτι γνωστοί Κύπριοι, εκεί δεν τον θεωρούν και πολυ αντικειμενικό. Οπότε θα ήθελα να διαβάσω και κάποιον άλλον. 

Δημοσ.

Ρε παιδιά διάβασα το βιβλιο Wolfram: The boy who went to war (δεν τρελάθηκα) και μου γεννήθηκε για μία άλλη φορά η επιθυμία να διαβάσω ένα ιστορικό βιβλίο που να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό και να αφορά το Β' παγκόσμιο πόλεμο. Και για τον πρώτο θα ήθελα (αργότερα). Αλλα πραγματικά δεν έχω ιδέα τι συγγραφέα να ψάξω. Θέλω κάτι που να παραπέμπει σε ντοκουμέντα και γραπτές μαρτυρίες, οχι τις προσωπικές φαντασιώσεις του καθένα. Δεν με νοιάζει να είναι βαρύ, ας είναι και ασήκωτο.

Αν έχει διαβάσει κανείς τίποτα θα με βοηθούσε.

Υ.Γ. Επίσης για τον EOKA θα ήθελα κάποιο καλό βιβλίο. Έχω διαβάσει του Δρουσιώτη. Αλλα απο οτι μου είπα κάτι γνωστοί Κύπριοι, εκεί δεν τον θεωρούν και πολυ αντικειμενικό. Οπότε θα ήθελα να διαβάσω και κάποιον άλλον. 

Ποιο θέμα θέλεις να αναλύει για τον Β'ΠΠ; 

Γιατί εάν θέλεις κάτι καλό πρέπει να είναι σχετικά περιορισμένου αντικειμένου,π.χ. επιχειρήσεις,οικονομία,εξοπλισμός κ.ο.κ

Δημοσ.

Είναι η οργάνωση που έφτιαξε ο Χίτης Γρίβα (που κυνήγαγε του Κομουνιστές στην Ελλάδα) στην Κύπρο με σκοπό την απελευθέρωση της απο τους Άγγλους. Βασικά δεν με ενδιαφέρει ακριβώς η οργάνωση σαν οργάνωση. Απλα η ιστορία της ΕΟΚΑ (Α' και Β') είναι και η προϊστορία της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο (γιατι οι Άγγλοι έπαιξαν και τον σημαντικότερο ρόλο - μαζί με και οι Έλληνες).  

Όσον αφορά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κυρίως επιχειρήσεις και σε έναν βαθμό και η οικονομία. Δεν το συγκεκριμενοποίησα γιατι εντάξει δεν με ενδιαφέρει να μου προτείνετε ΕΝΑ βιβλίο που να τα κάνει όλα. Αυτό είναι αδύνατον και δεν με ενδιαφέρει. Ας μου προτείνεται και 10. Επιλέγω τώρα 1-2, αργότερα κάποια άλλα κτλ κτλ. 

Δημοσ.

Είναι η οργάνωση που έφτιαξε ο Χίτης Γρίβα (που κυνήγαγε του Κομουνιστές στην Ελλάδα) στην Κύπρο με σκοπό την απελευθέρωση της απο τους Άγγλους. Βασικά δεν με ενδιαφέρει ακριβώς η οργάνωση σαν οργάνωση. Απλα η ιστορία της ΕΟΚΑ (Α' και Β') είναι και η προϊστορία της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο (γιατι οι Άγγλοι έπαιξαν και τον σημαντικότερο ρόλο - μαζί με και οι Έλληνες).  

Όσον αφορά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, κυρίως επιχειρήσεις και σε έναν βαθμό και η οικονομία. Δεν το συγκεκριμενοποίησα γιατι εντάξει δεν με ενδιαφέρει να μου προτείνετε ΕΝΑ βιβλίο που να τα κάνει όλα. Αυτό είναι αδύνατον και δεν με ενδιαφέρει. Ας μου προτείνεται και 10. Επιλέγω τώρα 1-2, αργότερα κάποια άλλα κτλ κτλ. 

Κοίτα το 1 θα είναι επιφανειακό πασάλειμμα,το οποίο δεν είναι κακό εάν δεν ξέρεις τίποτα περισσότερο από τα τυπικά που έκανες στο Λύκειο. Βέβαια υπάρχουν βιβλία σαν και αυτό:

http://www.amazon.com/Second-World-War-Antony-Beevor/dp/0316023744/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1418984919&sr=1-1&keywords=antony+beevor

The Second World War

Αν και δεν το διάβασα το συγκεκριμένο έχω διαβάσει άλλα δύο βιβλία του και ήταν εξαιρετικά.

Δεν θα περιμένεις να τα μάθεις όλα,αλλά είναι καλή αρχή.

Διάβασε και τα:

Stalingrad: The Fateful Siege: 1942-1943

The Fall of Berlin 1945

του συγκεκριμένου εάν θέλεις να μάθεις πέντε πράγματα για το Ανατολικό Μέτωπο.

Για Ειρηνικό ωραία βιβλία,αν και κάπως αναλυτικά είναι:

Neptune's Inferno: The U.S. Navy at Guadalcanal

http://www.amazon.com/Neptunes-Inferno-U-S-Navy-Guadalcanal/dp/0553385127/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1418985177&sr=1-1&keywords=neptunes+inferno

Pacific Crucible: War at Sea in the Pacific, 1941-1942

http://www.amazon.com/Pacific-Crucible-War-Sea-1941-1942/dp/0393343413/ref=pd_sim_b_4?ie=UTF8&refRID=12ZQJMCCNQQQ0E48EEX

The Admirals: Nimitz, Halsey, Leahy, and King--The Five-Star Admirals Who Won the War at Sea

http://www.amazon.com/The-Admirals-Nimitz-King-The-Five-Star/dp/0316097837/ref=pd_sim_b_5?ie=UTF8&refRID=0HY5ATJ1DHJEF8TBV76A

Helmet for My Pillow: From Parris Island to the Pacific

http://www.amazon.com/Helmet-My-Pillow-Parris-Pacific/dp/0553593315/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1418985254&sr=1-1&keywords=helmet+for+my+pillow

With the Old Breed: At Peleliu and Okinawa

http://www.amazon.com/Old-Breed-At-Peleliu-Okinawa/dp/0891419063/ref=sr_1_2?s=books&ie=UTF8&qid=1418985254&sr=1-2&keywords=helmet+for+my+pillow

Έχω και ένα βιβλίο για την οικονομία των ΗΠΑ-Γιαπωνίας προπολεμικά και πως λειτούργησε καθοριστικά για τον πόλεμο στον Ειρηνικό,αλλά δεν θυμάμαι τίτλο.Θα το ψάξω και θα επανέλθω.

Όλα που σου πρότεινα τα έχω διαβάσει(εκτός το πρώτο)και μπορώ να σου πω για την ποιότητα τους.

Υπάρχουν φυσικά εκατοντάδες άλλα για κάθε πιθανή λεπτομέρεια,εάν θέλεις κάτι περισσότερο αναλυτικό γράψε το.

Από εκεί και πέρα φυσικά ο θείος τα έχει όλα και εάν ζητήσεις με ωραίο τρόπο θα στα φέρει.

Μην ξεχάσεις να δεις και όλα τα επεισόδια του "The Word At War" για να μπεις στο κλίμα και να δεις τι έχουν να πουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολυ. Θα τα κοιτάξω...  :-)

Βρήκα μεταχειρισμένα δύο βιβλία του Beevor, οπότε θα μου βγεί πολυ φθηνά και έχει και ο πατέρας μου ένα.

Επεξ/σία από RottenLungs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...