Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τελικώς αγοράστηκε μια Unimac Trend με 3+1 καυστήρες .

Την έχω βάλει μπρος πρώτη φορά τώρα και βλέπω ότι με κλειστό καπάκι μετά βίας πιάνει 180° με τους τρεις καυστήρες ανοιχτούς εδώ και 5' περίπου 

Δεν μου φαίνεται πολύ λογικό .

Η φιάλη είναι μείγμα της ΕΚΟ (από βενζινάδικο Ελίν), ο ρυθμιστης είναι της Unimac στα 30mbsr και η βαλβίδα είναι τέρμα ανοιχτή 

Γιατρέ μου τι συμβαίνει? 🤤😅

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2125

  • ilpapacha

    1958

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

37 λεπτά πριν, zanskou είπε

Στο 5λεπτο δεν ειναι και λιγοι 180 βαθμοί. όταν πέρασαν 10-12 λεπτά που έφτασε ; 

 

Δεν ξεπέρασε αυτήν τη θερμοκρασία όσο έκανα πυρόλυση 

Όταν έριξα πάνω τα ψάρια, είδα ότι έφτασε μέχρι και 210-215° με τους καυστήρες όλους στο τέρμα χαμηλό 

🤔

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Gatilaras είπε

Γκαζωσε τη για κανα 15λεπτο και θα δεις τι θερμοκρασια βγαζει ;)

Την άφησα 20-25 αλλά το θερμόμετρο κολλημένο εκεί στους 180°

Όμως, όταν έριξα πάνω τα ψάρια και χαμήλωσα τους καυστήρες, είδα να φτάνει και 210-220°

Τι φάση?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, fantakola είπε

Την άφησα 20-25 αλλά το θερμόμετρο κολλημένο εκεί στους 180°

Όμως, όταν έριξα πάνω τα ψάρια και χαμήλωσα τους καυστήρες, είδα να φτάνει και 210-220°

Τι φάση?

Δοκίμασε και ένα reset στο κύκλωμα. Αρχικά κλείσε τη στρόφιγγα και άνοιξε τους ρυθμιστές. Στη συνέχεια , κλείσε τους ρυθμιστές και άνοιξε πολύ-πολύ σιγά τη στρόφιγγα. Περίμενε ένα λεπτό, άναψε την ψησταριά και δες τι θερμοκρασία θα ανεβάσει αυτή τη φορά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά, πηγα  practiker  Και  πηρα με δόσεις  την weber 325+ δώρο σουβλα. Τέταρτη θα μου την φέρουν..Δεν είχε όμως καθόλου εργαλεία/ accesories  Για bbq..βρήκα αυτά, και θα τα πάρω σταδιακά:

https://www.leoan.gr/product/bbq1200-plaka-mantemenia/?skr_prm=WyIwNDlmYWQxOC0yZTUxLTQ3MzYtYjEwYi05MDQwODYyNDAwNzMiLDE2MjUxNDY2MzEwNzgseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

https://coozina.gr/tapsi-gia-bbq-kai-foyrno-antikollhtiko-34x29x3-ekat-bbq-tray-3l-463209?skr_prm=WyIwNDlmYWQxOC0yZTUxLTQ3MzYtYjEwYi05MDQwODYyNDAwNzMiLDE2MjUxNDgyNzQyNTYseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

https://coozina.gr/catalog/product/view/id/31367/s/weber-soyblakia-pollon-xrhseon-set-8-tmx-6320-461415/

https://coozina.gr/epifaneia-kopis-apo-xulo-oxias-30x20x2-2-ekat-604005

https://www.frigohellas.gr/eti-810-404-thermometro-karfwto-me-akida?skr_prm=WyIwNDcwMjQ3Yy0yZWZkLTQ4ODctYWM1MS03OTM4NjJjYzAzYzgiLDE2MjUwNzc5NDQ2OTgseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

https://www.skroutz.gr/s/13855573/Broil-King-Bάση-Ψησίματος-για-Κοτόπουλο-69132.html

Θα πάρω προς το παρών, θερμομετρο, ξύλο κοπης, σουβλάκια,και ταψί.. 

Τσιμπίδα, βούρτσα  καθαρισμού με μαλακές  τρίχες έχω...

Για την μαντεμενια πλακα και το ταψί τι λέτε?

Δεν ξέρω εάν έχει μέσα η συσκευασία  της ψησταριας ( δεν νομιζω) ρυθμιστή  πίεσης  φιάλης..

Φιάλη,  έχω μια καινούργια (δεύτερη για ένα πετρογκαζ φλογιστρο  ) προπανιου...Δεν ξέρω εάν μπορώ  να την αλλάξω με καμία πιο...φρέσκια  καλύτερη...

Αυτά...

 

Υ.γ: και αυτό.. 

https://www.aliexpress.com/item/4001095727980.html?mp=1

Επεξ/σία από Dennis7360
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, fantakola είπε

Την άφησα 20-25 αλλά το θερμόμετρο κολλημένο εκεί στους 180°

Όμως, όταν έριξα πάνω τα ψάρια και χαμήλωσα τους καυστήρες, είδα να φτάνει και 210-220°

Τι φάση?

Μπορεις να ανεβασεις μια φωτο με τους καυστηρες στο φουλ να δουμε λιγο την φλογα? Εγω εχω την unimac με τις 3 εστιες και ειδικα τωρα το καλοκαιρι 300αριζει αδεια με καυστηρες τερμα. Δοκιμασε με εναν αναπτηρα,κατα προτιμηση οχι αντιανεμικο,να καψεις λιγο την ακιδα με περασματα να δεις εαν περναει τους 180 ευκολα να αφησουμε το ενδεχομενο με προβλημα του θερμομετρου εκτος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

14 ώρες πριν, Dennis7360 είπε

Τελικά, πηγα  practiker  Και  πηρα με δόσεις  την weber 325+ δώρο σουβλα. Τέταρτη θα μου την φέρουν..Δεν είχε όμως καθόλου εργαλεία/ accesories  Για bbq..βρήκα αυτά, και θα τα πάρω σταδιακά:

https://www.leoan.gr/product/bbq1200-plaka-mantemenia/?skr_prm=WyIwNDlmYWQxOC0yZTUxLTQ3MzYtYjEwYi05MDQwODYyNDAwNzMiLDE2MjUxNDY2MzEwNzgseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

https://coozina.gr/tapsi-gia-bbq-kai-foyrno-antikollhtiko-34x29x3-ekat-bbq-tray-3l-463209?skr_prm=WyIwNDlmYWQxOC0yZTUxLTQ3MzYtYjEwYi05MDQwODYyNDAwNzMiLDE2MjUxNDgyNzQyNTYseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

https://coozina.gr/catalog/product/view/id/31367/s/weber-soyblakia-pollon-xrhseon-set-8-tmx-6320-461415/

https://coozina.gr/epifaneia-kopis-apo-xulo-oxias-30x20x2-2-ekat-604005

https://www.frigohellas.gr/eti-810-404-thermometro-karfwto-me-akida?skr_prm=WyIwNDcwMjQ3Yy0yZWZkLTQ4ODctYWM1MS03OTM4NjJjYzAzYzgiLDE2MjUwNzc5NDQ2OTgseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

https://www.skroutz.gr/s/13855573/Broil-King-Bάση-Ψησίματος-για-Κοτόπουλο-69132.html

Θα πάρω προς το παρών, θερμομετρο, ξύλο κοπης, σουβλάκια,και ταψί.. 

Τσιμπίδα, βούρτσα  καθαρισμού με μαλακές  τρίχες έχω...

Για την μαντεμενια πλακα και το ταψί τι λέτε?

Δεν ξέρω εάν έχει μέσα η συσκευασία  της ψησταριας ( δεν νομιζω) ρυθμιστή  πίεσης  φιάλης..

Φιάλη,  έχω μια καινούργια (δεύτερη για ένα πετρογκαζ φλογιστρο  ) προπανιου...Δεν ξέρω εάν μπορώ  να την αλλάξω με καμία πιο...φρέσκια  καλύτερη...

Αυτά...

 

Υ.γ: και αυτό.. 

https://www.aliexpress.com/item/4001095727980.html?mp=1

Για το θερμόμετρο, έχω το ίδιο και είμαι φουλ ευχαριστημένος

 

Αν σε παίρνει πάρε και αυτό  https://www.aliexpress.com/item/4000260890882.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.4fdc55905QDQsG&algo_pvid=fa1200f9-f00f-4a6b-bdf1-31feba3c29fb&algo_exp_id=fa1200f9-f00f-4a6b-bdf1-31feba3c29fb-0

  για instant μετρήσεις.

Ερχονται απο Γερμανια σε 6-7 μερες 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 ώρες πριν, fantakola είπε

Την άφησα 20-25 αλλά το θερμόμετρο κολλημένο εκεί στους 180°

Όμως, όταν έριξα πάνω τα ψάρια και χαμήλωσα τους καυστήρες, είδα να φτάνει και 210-220°

Τι φάση?

Εισαι σιγουρος οτι την βαζεις τερμα δυνατα και οχι τερμα χαμηλα?

Η ενταση παει απο το "κλειστο" στο "δυνατο" στο "μεσαι" στο "χαμηλο" σχεδον σε ολες οσες εχω δει. Ειναι αντιθετο απο την ηλεκτρικη κουζινα που παει απο το χαμηλο στο δυνατο.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 30/6/2021 στις 11:07 ΜΜ, Fetas1979 είπε

Εγώ σήμερα έκανα παραγγελία για τη 425. Κοίτα το you gr τη δίνει με πολλές άτοκες δόσεις. Λένε για παράδοση μέχρι 30 μέρες. Αύριο θα πάρω τηλ. να ρωτήσω.

Σήμερα με πήραν τηλέφωνο από το you και μου είπαν ότι θα την έχω την επόμενη εβδομάδα. Θα επανέλθω όταν την παραλάβω.

  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Εισαι σιγουρος οτι την βαζεις τερμα δυνατα και οχι τερμα χαμηλα?

Η ενταση παει απο το "κλειστο" στο "δυνατο" στο "μεσαι" στο "χαμηλο" σχεδον σε ολες οσες εχω δει. Ειναι αντιθετο απο την ηλεκτρικη κουζινα που παει απο το χαμηλο στο δυνατο.

Ναι, αυτό ήταν το πρόβλημα τελικά 

Το διαπίστωσα όταν πήγα να κάνω reset το κύκλωμα όπως πρότεινε ο φίλος πιο πάνω.

Ειδα να φτάνει και 250° ,αλλά δεν τους ξεπερασε όπως λέει και ο φίλος πιο πάνω.

Δεύτερο ψήσιμο σήμερα οπότε θα το παρακολουθώ, μιας και ο στόχος είναι να ψήνω κάθε μέρα.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια όλα τα παιδιά και θα επανέλθω όταν δω αν περνάει τους 250°

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 λεπτά πριν, fantakola είπε

Ειδα να φτάνει και 250° ,αλλά δεν τους ξεπερασε όπως λέει και ο φίλος πιο πάνω.

Αν θέλεις ανέβασε μια φωτογραφία της επιφάνειας ψησίματος με το καπάκι ανοιχτό (χωρίς να είναι αναμμένη απαραίτητα η ψησταριά)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω κάποια T-bone και θα θελα να  κάνω και κάπνισμα μαζί- για πρώτη φορά με κουτί που πήρα-, οπότε κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Θεωρώ το reversε searing καλύτερο, οπότε:

Με την 425xt αν ανάψω ένα καυστήρα με το κουτί επάνω του και δίπλα το κρέας, στην αρχή, είναι εντάξει ή θα χρειαστώ 2 καυστήρες αναμμένους?  Σε τι θερμοκρασίες να κινηθώ?

Τέλος, για searing, μαντεμένιο τηγάνι με μυρωδικά κτλ ή στην υπέρυθρη κατευθείαν?

 

20210702_185259.jpg

Επεξ/σία από skskre
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...