Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα. Έχω νοικιάσει ένα σπίτι που το μπάρμπεκιου έχει Κυκλοθερμικό ξυλόφουρνο χαλύβδινο αλλά στο εσωτερικό του έχει σκουριά. Ξέρει κανένας τι μπορώ να κάνω για να την βγάλω για να βάλουμε κανένα ταψί με γίγαντες μέσα?

  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ventic139 είπε

Οι παλιές τύπου φιάλες 30mbar δε θέλουν ; Καλά δε θυμάμαι ;

Μάλλον κάπου έχεις μπερδευτεί. Τα mbar του ρυθμιστή δεν είναι σε συνάρτηση της παλαιότητας της φιάλης, αλλά με το περιεχόμενό της. Το μείγμα θέλει ρυθμιστή στα 30mbar και το προπάνιο στα 37mbar.

27 λεπτά πριν, soypias21 είπε

Καλημέρα στην παρέα. Έχω νοικιάσει ένα σπίτι που το μπάρμπεκιου έχει Κυκλοθερμικό ξυλόφουρνο χαλύβδινο αλλά στο εσωτερικό του έχει σκουριά. Ξέρει κανένας τι μπορώ να κάνω για να την βγάλω για να βάλουμε κανένα ταψί με γίγαντες μέσα?

Δες μία το παρακάτω άρθρα

https://wd40.gr/χρήσιμες-συμβουλές/πως-να-αφαιρέσω-τη-σκουριά-από-το-μέταλ/

https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/symvoyles-kathariotitas/4-aploi-tropoi-afairesi-skourias-fysiko-tropo/

Ίσως να μπορέσεις να κάνεις δουλειά με το λευκό ξύδι. Από εκεί και πέρα υπάρχουν σπρέι. Όπως και να χει, θα χρειαστείς χρόνο και τρίψιμο.

Φρόντισε να βγάλεις το μεγαλύτερο μέρος της, να κάψεις καλά τον φούρνο και έπειτα να ψήσεις. Γενικότερα πάντως η σκουριά δεν θα επηρεάσει το φαγητό, εφόσον δεν είναι σε άμεση επαφή.

  • Like 1
Δημοσ.

Γεια σας και από εμένα!

Κάτοχος ψησταριάς με αέριο ( μου την έστειλε δώρο ο πεθερός μου από Γερμανία) την San Diego up 3.

αν και ο ρυθμιστής που έρχονταν το μηχανικά δεν είναι σωστός με τις μπουκάλες τις Ελληνικές (έτσι μου είπαν ξαναλέω) αγόρασα  όλο το σετ coral gas προπανίου  ( νέου τύπου) την σύνδεσα την έβαλα μπροστά αλλά δεν βλέπω να έχει δύναμη σε θέμα ψησίματος. 
τι να κοιτάξω;  Έχω πραγματικά απογοητευτεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά. Πρώτη απόπειρα αγοράς ψησταριάς υγραερίου και θα ήθελα τη γνώμη σας. Σίγουρα το ερώτημα έχει απαντηθεί πολλές φορές αλλα είναι πολλά τα σχόλια. Ψάχνω οικονομική αλλά τίμια ψησταρία έως 300 ευρώ και οχι τεραστίων διαστασεων. Μετά από λίγο αναζήτηση στο ίντερνετ έχω δει τη BORMANN Bbq3100 Με 3 + 1 Εστίες 10800W, τη halo από cook shop, τη BLACKBULL MAJESTY, τη jamestown maddox 2 και τη natterial kenton απο leroy. Ποια πιστεύεται πως είναι καλύτερή για τα λεφτά της και εννοείται αν έχετε να μου προτείνετε και οποιαδήποτε άλλη! Επίσης με πόσες εστίες θα είναι καλό να κοιτάξω? Ευχαριστώ πολύ

Επεξ/σία από andreasnik17
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, thodoris20vt είπε

Γεια σας και από εμένα!

Κάτοχος ψησταριάς με αέριο ( μου την έστειλε δώρο ο πεθερός μου από Γερμανία) την San Diego up 3.

αν και ο ρυθμιστής που έρχονταν το μηχανικά δεν είναι σωστός με τις μπουκάλες τις Ελληνικές (έτσι μου είπαν ξαναλέω) αγόρασα  όλο το σετ coral gas προπανίου  ( νέου τύπου) την σύνδεσα την έβαλα μπροστά αλλά δεν βλέπω να έχει δύναμη σε θέμα ψησίματος. 
τι να κοιτάξω;  Έχω πραγματικά απογοητευτεί.

Η ψησταρια αφου ηρθε απο Γερμανια πρεπει να παιξει στα 50mbar. Ο ρυθμιστης της coral prime ειναι 30mbar για μειγμα και 37mbar για προπανιο, οποτε υπολειτουργει. Δυστυχως δεν θα βρεις ρυμιστη στα 50mbar για αυτου του τυπου τη μπουκαλα.

Οποτε, παιρνεις μια κλασσικη μπουκαλα υγραεριου με βιδωτο ρυθμιστη, ειτε μειγμα ειτε προπανιο. Εκει εχεις δυο επιλογες:
α) να παρεις ενα ρυθμιστη στα 50mbar για ελληνικες φιαλες https://gas24.gr/el/rithmistes-xamilis/2402-piesis-statheros-50mbar.html
β) να παρεις ανταπτορα ρακορ για να συνδεσεις τον γερμανικο ρυθμιστη στην ελληνικη φιαλη https://gas24.gr/el/mastoi-moufomastoi/1549-0924.html

10 λεπτά πριν, andreasnik17 είπε

Καλησπέρα παιδιά. Πρώτη απόπειρα αγοράς ψησταριάς υγραερίου και θα ήθελα τη γνώμη σας. Σίγουρα το ερώτημα έχει απαντηθεί πολλές φορές αλλα είναι πολλά τα σχόλια. Ψάχνω οικονομική αλλά τίμια ψησταρία έως 300 ευρώ και οχι τεραστίων διαστασεων. Μετά από λίγο αναζήτηση στο ίντερνετ έχω δει τη BORMANN Bbq3100 Με 3 + 1 Εστίες 10800W, τη halo από cook shop, τη BLACKBULL MAJESTY, τη jamestown maddox 2 και τη natterial kenton απο leroy. Ποια πιστεύεται πως είναι καλύτερή για τα λεφτά της και εννοείται αν έχετε να μου προτείνετε και οποιαδήποτε άλλη! Επίσης με πόσες εστίες θα είναι καλό να κοιτάξω? Ευχαριστώ πολύ

Απο αυτες θα πηγαινα ειτε σε naterial kenton ειτε σε jamestown. Πανω κατα ιδιες ειναι. Η naterial εχει δοκιμαστει απο πολλα μελη εδω και ειναι τιμια για τα λεφτα της, αλλα ως εκει.

  • Like 3
Δημοσ.
26 minutes ago, andreasnik17 said:

ευχαριστώ πολύ! θα δω κάποια απο αυτές. Με 3 ή 4 εστίες προτείνεις

Όσο περισσότερες τόσο το καλύτερο (σαν τις ιντσες στη τηλεόραση ένα πράγμα...)

Ταυτόχρονα είναι και μεγαλύτερη περιοχή ψησίματος που βοηθάει.

  • Like 1
Δημοσ.
20 hours ago, thodoris20vt said:

Γεια σας και από εμένα!

Κάτοχος ψησταριάς με αέριο ( μου την έστειλε δώρο ο πεθερός μου από Γερμανία) την San Diego up 3.

αν και ο ρυθμιστής που έρχονταν το μηχανικά δεν είναι σωστός με τις μπουκάλες τις Ελληνικές (έτσι μου είπαν ξαναλέω) αγόρασα  όλο το σετ coral gas προπανίου  ( νέου τύπου) την σύνδεσα την έβαλα μπροστά αλλά δεν βλέπω να έχει δύναμη σε θέμα ψησίματος. 
τι να κοιτάξω;  Έχω πραγματικά απογοητευτεί.

Ότι είπε ο Sagonias. Και εγω ίδια περίπτωση πήρα τον ανταπτορα και δουλεύει τώρα όπως πρέπει.  

  • Like 1
Δημοσ.

Ας επανέλθω στις εντοιχισμένες (επικαθήμενες καλύτερα). Η porta chef για παράδειγμα (αυτή έχω γιαυτό αναφέρομαι σ'αυτήν) χωρίς τα πόδια (αφαιρούνται ή καλύτερα προστίθενται) κάθεται μια χαρά στο κτιστό bbq. Επίσης το καπάκι στηρίζεται με δύο ασφάλειες (πιράκια) δεξιά και αριστερά που αφαιρείται εύκολα. Αλλιώς, πρέπει να σηκώνεται έως 45 μοίρες για να βάλω τα κρέατα. Αλλά, οι λόγοι για να μετατραπεί μια κτιστή ψησταριά σε αερίου είναι (πάντα μετά τα συμπεράσματα μου):  1.Εμφάνιση (για εμένα παίζει ρόλο), 2,Πρακτικότητα και 3.Ευελιξία. Σε κανένα από τα παραπάνω δεν με ικανοποιεί. Η εμφάνιση είναι χάλια, Πρακτικότητα καμιά γιατί το φουγάρο, η κτιστή το έχει για να φεύγει ο καπνός ενώ στις υγραερίου (κατά κανόνα) δεν υπάρχει καπνός αφού ψήνουμε με κλειστό καπάκι. Ο ελάχιστος καπνός (για να ακριβολογώ) φεύγει στο περιβάλλον και στις δύο περιπτώσεις. Επιπλέον, η ψησταριά που θα μπει στο BBQ (το δοκίμασα χωρίς καπάκι στην αρχή και με καπάκι στην συνέχεια!) γίνεται χάλια η αερίου και άλλο τόσο χάλια και η κτιστή ψησταριά !!!  Ούτε ταβέρνα να είχα με τόση λίγδα ! και τέλος η ευελιξία που πάει περίπατο με τον αέρα και τον ήλιο-αντηλιά (παρόλο που υπάρχει σκέπαστρο) και το προσεχτικό άνοιγμα/κλείσιμο αν μείνει το καπάκι.

Έτσι, θα συνεχίσω να ψήνω δίπλα και θα μείνει η κτιστή ψησταριά για ιδιαίτερα ψησίματα όπως αρνί σούβλα κτλ αν και στην αερίου όταν χωράει το σουβλιστό ψήνεται καλύτερα κατά την άποψη μου αν μπει και κάποιο αρωματικό ξύλο. 

Και μια γενική αναφορά, δεν θα έπαιρνα καμιά συσκευή και πολύ περισσότερο αερίου, χωρίς πιστοποίηση όσο καλή και φαινόταν όσο καλή και να ήταν όση διαφήμιση και να είχε!  Όταν και εάν παρουσιαζόταν πρόβλημα (και δη εν Ελλάδι) θα έφταιγε η κακιά η ώρα ή ο Ερμής που ήταν ξεδιάντροπος! Σημειωτέον ότι, τα τελευταία πολλά χρόνια χρησιμοποιώ υγραέριο και στην κουζίνα του σπιτιού με εγκατάσταση φιαλών εκτός σπιτιού συνδεδεμένες σε κολεκτέρ. Η εγκατάσταση έγινε από ειδικό πιστοποιημένο εγκαταστάτη που μου έδωσε και έγγραφη μελέτη/εγγύηση/βεβαίωση και δεν πληρώθηκε πολύ παραπάνω από τον υδραυλικό της γειτονιάς μου και μου έδωσε και απόδειξη! Ο ίδιος εγκαταστάτης με απέτρεψε από τυχόν πατέντες για την ψησταριά. Αυτά με το υγραέριο και την ασφάλεια μας.

  • Like 6
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, ηνίοχος είπε

Αφιερωμένη στον  φίλο  Ευγένιο  

Άναψα τη ψησταριά και 38  έτοιμες  και 57 

Σου αρέσει;

 

IMG_20230824_200357.jpg

Καλή σου όρεξη Ντιντικο...

  • Super Moderators
Δημοσ.

Έχουν αφαιρεθεί μηνύματα offtopic/αντιπαράθεσης/έμμεσης προώθησης επαγγελματικών δραστηριοτήτων. 

Να μην επαναληφθούν.

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...