plasTOST Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Στις 14/5/2024 στις 11:30 ΜΜ, mastoras007 είπε Καλησπέρα, Έχει κάποιος σούβλα για ψησταριά υγραερίου? Γνωρίζετε πληροφορίες? Θέλω να πάρω αλλά έχω ενδοιασμούς ως προς το αποτέλεσμα - κατανάλωση αερίου. Πώς την δουλεύετε? Θέλει όλους τους καυστήρες αναμμένους η μόνο 1 η δύο? Σε τι θερμοκρασία πρέπει να ψηθεί για να γίνει λουκούμι και πόσες ώρες η δεν γίνεται αυτό με το αέριο?? Οποιαδήποτε πληροφορία δεκτή! 4 μελη οικογένεια είμαστε αλλά τα παιδιά είναι μικρά ακόμα δεν τρώνε ποσότητα Στην αρχή θα ψήνω δηλαδή λίγο κάνα δυο κιλά και μετά σε ειδικές περιπτώσεις αν μου αρέσει το αποτέλεσμα με κόσμο. Αξίζει?? Στις 15/5/2024 στις 12:07 ΠΜ, johnniek13 είπε Ενδεικτικα...2,7 κιλα αρνισιο μπουτι ολοκληρο στη σουβλα με την μπολια του, ψησιμο για 3 ωρες με 4 καυστηρες στο τερμα χαμηλο. Καταναλωση 1.1 kg αεριο. Τοσο πηρε να φτασει 80 βαθμους μεσα στο κοκκαλο. ΜΙλαω για Ναπολεον ψησταρια οπου αν βαλω πιο δυνατα τους καυστηρες θα το καψει απ' εξω. Κοτοπουλο ~ 1.6 κιλα με 2 καυστηρες λιγο κατω απο την μεση σε 1.5 ωρες. Για σουβλα χρειαζεσαι θερμομετρο. Οταν πιασεις την θερμοκρασια που θελεις στο μεσα του κρεατος τοτε ειναι απλη υποθεση να ανεβασεις ενταση και να δωσεις πληρες χρωμα στην πετσα. η καταναλωση ειναι χαμηλη γιατι μολις μαθεις πως ψηνει τοτε δεν ανοιγεις καθολου το καπακι και μενει σταθερα 200+ βαθμους. 21 ώρες πριν, Mpiftekis είπε Αξίζει. Η κατανάλωση είναι ανάξα λόγου για το αποτέλεσμα που θα πάρεις. Έχω ψήσει χοιρινό κοντοσούβλι και πορκέτα. Όλα βγήκαν πολύ νόστιμα. Go for it! Να γράφετε και τι ψησταριά έχετε με πόσους καυστήρες για να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα. Με weber spiirt II με 3 καυστήρες έχω ψήσει κοτόπουλο σούβλα σε 1:40, 3,5 κιλά κοντοσούβλι ζυγούρι σε 2 ώρες και 4 κιλά κοντοσούβλι χοιρινό σε 2:30 ώρες. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή είναι χαμηλά η σούβλα στους καυστήρες ψήνεις στο τέρμα χαμηλό και στην 1 ώρα και 40 λεπτά περίπου έκλεινα τον μεσαίο ή τον πρώτο γιατί άρπαζε και ανέβαζα τον 3ο καυστήρα ώστε να υπάρχει ομοιόμορφο ψήσιμο. Θέλω να δοκιμάσω και με κάπνισμα που πιστεύω θα δώσει πολύ ωραία γεύση στο κρέας. 4
rallistas Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Καλημερα ομαδα! Επιτελους ηρθε η ωρα. Παρεληφθη το μωρο (Rogue SE 425RSIB) απο το καταστημα, οποτε παω σημερα για την πληρωμη και τα καθεκαστα, αρα καλως σας (ξανα)βρηκα κι επισημα. Εβαλα μαζι τη θηκη, το μαντεμι για τα μπιφτεκια κτλ και βουρτσες σε πρωτη φαση και μετα βλεπουμε. 7
ilpapacha Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 3 ώρες πριν, rallistas είπε Καλημερα ομαδα! Επιτελους ηρθε η ωρα. Παρεληφθη το μωρο (Rogue SE 425RSIB) απο το καταστημα, οποτε παω σημερα για την πληρωμη και τα καθεκαστα, αρα καλως σας (ξανα)βρηκα κι επισημα. Εβαλα μαζι τη θηκη, το μαντεμι για τα μπιφτεκια κτλ και βουρτσες σε πρωτη φαση και μετα βλεπουμε. Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Πάρε κι ένα θερμόμετρο, εάν δεν έχεις ήδη. 1
MikhailBakurin Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Έκανα κι εγώ την αγορά μου, κύριοι! Τελικά μου έκανε σίγουρα σε όγκο και έκταση μόνο η Naumann Griglia (πέραν της πολύ μικρότερης, αδύναμης και χωρίς θερμόμετρο Napoleon travelq240, ή της πολύ οριακής σε όγκο Thermogatz GS mini). Τι να κάνουμε, αυτό το χώρο έχουμε, που να μπορεί να ψήσει και χειμώνα. Θα μπορούσα να πάω σε κάποιο θηρίο - ελίτ κατασκευή, αλλά στο μπροστινό - βορεινό μπαλκόνι που θα έμπαινε, δεν κάθεσαι τις 3 από τις 5 μέρες του χειμώνα και τη 1 στις 3 άνοιξης - φθινοπώρου. Έβαλα και μία 5κιλη της coral gas για να μην έχω αυτό το βαλκανικό λουμπεναριό με τις σκουριασμένες 10κιλες. Δεν υπήρχε και άλλη επιλογή, όλη σχεδόν η Κηφισιά μόνο coral gas εμπορεύεται. 😛 Πολύ καλαίσθητη και όμορφη κατασκευή, πανάλαφρη επίσης. Το βενζινάδικο για αλλαγή είναι στα 150 μέτρα, πας με τα πόδια. Τη μεγάλη βδομάδα πειραματίστηκα με γαρίδες , χταπόδι, καλαμάρι και λαχανικά. Πολύ καλό αποτέλεσμα! Έως και εξαιρετικό. Τις τελευταίες μέρες, μπήκαν αρνίσια παϊδάκια, ψάρι, χοιρινό. Σήμερα λόγω διακοπής ρεύματος, ολόκληρο κοτόπουλο. Τα αποτελέσματα είναι μέρα - νύχτα εν συγκρίσει με το ρεύμα, σε νοστιμιά, όψη, αλλά και ταχύτητα. Ο καθαρισμός είναι εύκολος. Το μόνο αρνητικό, είναι ότι δεν έχει μεγάλη παραμετροποίηση η φλόγα. Δηλαδή, στο μαξ της είναι στα 3.500 βαττ, στο μινιμούμ της δεν πρέπει να πέφτει κάτω από 1800. Δεν έχεις δλδ τη δυνατότητα να αφήσεις τη φλόγα σε πολύ-πολύ χαμηλή στάθμη. Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει ελαφρώς στο εσωτερικό, σχεδόν μέχρι να αγγίξει τους 300 βαθμούς. 7
plasTOST Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 28 λεπτά πριν, MikhailBakurin είπε Έκανα κι εγώ την αγορά μου, κύριοι! Τελικά μου έκανε σίγουρα σε όγκο και έκταση μόνο η Naumann Griglia (πέραν της πολύ μικρότερης, αδύναμης και χωρίς θερμόμετρο Napoleon travelq240, ή της πολύ οριακής σε όγκο Thermogatz GS mini). Τι να κάνουμε, αυτό το χώρο έχουμε, που να μπορεί να ψήσει και χειμώνα. Θα μπορούσα να πάω σε κάποιο θηρίο - ελίτ κατασκευή, αλλά στο μπροστινό - βορεινό μπαλκόνι που θα έμπαινε, δεν κάθεσαι τις 3 από τις 5 μέρες του χειμώνα και τη 1 στις 3 άνοιξης - φθινοπώρου. Έβαλα και μία 5κιλη της coral gas για να μην έχω αυτό το βαλκανικό λουμπεναριό με τις σκουριασμένες 10κιλες. Δεν υπήρχε και άλλη επιλογή, όλη σχεδόν η Κηφισιά μόνο coral gas εμπορεύεται. 😛 Πολύ καλαίσθητη και όμορφη κατασκευή, πανάλαφρη επίσης. Το βενζινάδικο για αλλαγή είναι στα 150 μέτρα, πας με τα πόδια. Τη μεγάλη βδομάδα πειραματίστηκα με γαρίδες , χταπόδι, καλαμάρι και λαχανικά. Πολύ καλό αποτέλεσμα! Έως και εξαιρετικό. Τις τελευταίες μέρες, μπήκαν αρνίσια παϊδάκια, ψάρι, χοιρινό. Σήμερα λόγω διακοπής ρεύματος, ολόκληρο κοτόπουλο. Τα αποτελέσματα είναι μέρα - νύχτα εν συγκρίσει με το ρεύμα, σε νοστιμιά, όψη, αλλά και ταχύτητα. Ο καθαρισμός είναι εύκολος. Το μόνο αρνητικό, είναι ότι δεν έχει μεγάλη παραμετροποίηση η φλόγα. Δηλαδή, στο μαξ της είναι στα 3.500 βαττ, στο μινιμούμ της δεν πρέπει να πέφτει κάτω από 1800. Δεν έχεις δλδ τη δυνατότητα να αφήσεις τη φλόγα σε πολύ-πολύ χαμηλή στάθμη. Η θερμοκρασία συνεχίζει να ανεβαίνει ελαφρώς στο εσωτερικό, σχεδόν μέχρι να αγγίξει τους 300 βαθμούς. Επειδή δεν μπορώ να διακρίνω, έχει φλογοκρύπτες πάνω από τους καυστήρες;
MikhailBakurin Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Just now, plasTOST said: Επειδή δεν μπορώ να διακρίνω, έχει φλογοκρύπτες πάνω από τους καυστήρες; Όχι, έχει έναν καυστήρα που ''φλογοκρυπτίζεται'' μερικώς από τη συμπαγή κατασκευή του μαντεμιού πάνω από αυτόν (ενώ το υπόλοιπο μαντέμι, είναι σχάρα κανονική - τυπική). 1
rallistas Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 51 minutes ago, ilpapacha said: Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Πάρε κι ένα θερμόμετρο, εάν δεν έχεις ήδη. Ευχαριστω!Θα βαλω και φωτο μολις παραλαβω κι εδω και στην ομαδα στο φβ που σε εχω δει. Εβαλα ενα οικονομικο να ερχεται σε πρωτη φαση και μετα βλεπουμε. Εχω δει απειρα gadgets και δεν εχω σταματημο με δαυτα.Αν θυμασαι, ξεκινησα στα 800 ευρω να ψαχνω και φτασαμε double score! Mπουκαλα αρχικα μια oldfashion να δουμε τι παιζει και σιγουρα μετα θα παω κι εγω σε Coral και λογω της ευκολιας του βαλε βγαλε που εχει με το δικο της ρυθμιστη που εχει και ενδειξη. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2024 από rallistas 3
ilpapacha Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 8 ώρες πριν, rallistas είπε Ευχαριστω!Θα βαλω και φωτο μολις παραλαβω κι εδω και στην ομαδα στο φβ που σε εχω δει. Εβαλα ενα οικονομικο να ερχεται σε πρωτη φαση και μετα βλεπουμε. Εχω δει απειρα gadgets και δεν εχω σταματημο με δαυτα.Αν θυμασαι, ξεκινησα στα 800 ευρω να ψαχνω και φτασαμε double score! Mπουκαλα αρχικα μια oldfashion να δουμε τι παιζει και σιγουρα μετα θα παω κι εγω σε Coral και λογω της ευκολιας του βαλε βγαλε που εχει με το δικο της ρυθμιστη που εχει και ενδειξη. Η ένδειξη που έχει ο ρυθμιστής της coral prime είναι για την πίεση και όχι για το πόσα κιλά έχει ακόμα. Αν θέλεις να γνωρίζεις το ακριβές υπόλοιπο, θα πρέπει να την ζυγίζεις. Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις μια 2η μπουκάλα. 3
rallistas Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 Δημοσ. 16 Μαΐου 2024 48 minutes ago, ilpapacha said: Η ένδειξη που έχει ο ρυθμιστής της coral prime είναι για την πίεση και όχι για το πόσα κιλά έχει ακόμα. Αν θέλεις να γνωρίζεις το ακριβές υπόλοιπο, θα πρέπει να την ζυγίζεις. Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις μια 2η μπουκάλα. Να σου πω την αλήθεια,πιο πολύ τη θέλω για το εύκολο βάλε-βγάλε! 1
csontheline Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Μπήκα και εγώ στο σπορ, γιατί ζήλεψα το ψήσιμο, αλλά σιχαίνομαι το κάρβουνο. Ξεκίνησα με μία αγορά χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο, Grillmeister από τα Lidl. Χτες ήταν η 3η φορά που έψησα. Όταν κάνει μεγάλη διαφορά το κρέας, καθώς βγήκαν λουκουμάκια! Το κακό είναι ότι έψηνα 1+ ώρα, καθάριζα 1,5. Σκέφτηκα μαντεμένιο ταψάκι για να γλιτώσω τα ζουμιά και τις φωτιές (και ΚΥΡΙΩΣ το καθάρισμα). Υπάρχει κάποια πρόταση είτε για το καθάρισμα, είτε το ταψί; 1
plasTOST Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 7 λεπτά πριν, csontheline είπε Μπήκα και εγώ στο σπορ, γιατί ζήλεψα το ψήσιμο, αλλά σιχαίνομαι το κάρβουνο. Ξεκίνησα με μία αγορά χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο, Grillmeister από τα Lidl. Χτες ήταν η 3η φορά που έψησα. Όταν κάνει μεγάλη διαφορά το κρέας, καθώς βγήκαν λουκουμάκια! Το κακό είναι ότι έψηνα 1+ ώρα, καθάριζα 1,5. Σκέφτηκα μαντεμένιο ταψάκι για να γλιτώσω τα ζουμιά και τις φωτιές (και ΚΥΡΙΩΣ το καθάρισμα). Υπάρχει κάποια πρόταση είτε για το καθάρισμα, είτε το ταψί; οι φωτιές από που προέρχονται; Από τις φλογοκρύπτες ή το ταψάκι που μαζεύει τα λίπη;
SagoniasSlutRos Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, csontheline είπε Υπάρχει κάποια πρόταση είτε για το καθάρισμα, είτε το ταψί; Δεν υπαρχει λογος να καθαριζεις καθε φορα τα παντα. Τριψε τη σχαρα οσο ειναι ζεστη με μια βουρτσα μετα απο καθε ψησιμο. Καθε 2-3 ψησιματα καθαρισε και φλογοκρυπτες παλι με μια βουρτσα εκει οπως ειναι πανω στην ψησταρια. Αμα θες και πιο συχνα. Τον καδο μεσα με μια πλαστικη σπατουλα να φευγουν τα χοντρα καθε 5-6 ψησιματα. Αμα δεις οτι στο συγκεκριμενο σημειο αρπαζει φωτια, καθαριζε πιο συχνα. Το ταψακι συλλογης λιπους οταν αρχισει και γεμιζει. Αυτα ειναι ενας γενικος μπουσουλας, θα πρεπει να βαλεις και τη δικη σου λογικη στο παιχνιδι. Αλλο να ψησεις 5 σουβλακια κοτοπουλο και αλλο να ψησεις 5 κιλα πλανσετες... Επεξ/σία 17 Μαΐου 2024 από SagoniasSlutRos 3
csontheline Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 3 minutes ago, plasTOST said: οι φωτιές από που προέρχονται; Από τις φλογοκρύπτες ή το ταψάκι που μαζεύει τα λίπη; Από παντού. Κυρίως από τα λίπη που πέφτουν εκείνη την ώρα, καθώς φλογοκρύπτες και σχάρες καθάρισα και τις 3 φορές που έψησα. Το ταψάκι, δυστυχώς, είναι πολύ ρηχό για άμμο ή νερό και του έβαλα αλουμινόχαρτο (για να γλιτώσω το καθάρισμα). 3 minutes ago, SagoniasSlutRos said: Δεν υπαρχει λογος να καθαριζεις καθε φορα τα παντα. Τριψε τη σχαρα οσο ειναι ζεστη με μια βουρτσα μετα απο καθε ψησιμο. Καθε 2-3 ψησιματα καθαρισε και φλογοκρυπτες παλι με μια βουρτσα εκει οπως ειναι πανω στην ψησταρια. Αμα θες και πιο συχνα. Τον καδο μεσα με μια πλαστικη σπατουλα να φευγουν τα χοντρα καθε 5-6 ψησιματα. Αμα δεις οτι στο συγκεκριμενο σημειο αρπαζει φωτια, καθαριζε πιο συχνα. Το ταψακι συλλογης λιπους οταν αρχισει και γεμιζει. Αυτα ειναι ενας γενικος μπουσουλας, θα πρεπει να βαλεις και τη δικη σου λογικη στο παιχνιδι. Αλλο να ψησεις 5 σουβλακια κοτοπουλο και αλλο να ψησεις 5 κιλα πλανσετες... Βούρτσα δεν έχω ακόμα (σήμερα θα πάρω), αλλά και πάλι, δεν θα τα καθαρίζει εντελώς. Το να τα βγάλω και να τα καθαρίσω, το κάνω και κάθε φορά, δεν είναι θέμα. Το πρόβλημα είναι να μην τρέχουν καν εκεί πάνω. Επίσης, δεν μιλάω για ενδιάμεσα του ψησίματος, δεν με βλέπω να πέφτουν πολλά κιλά σάρκα απανωτά. Για αυτό θέλω κάποιο ταψάκι που να τα μαζεύει, να το σηκώνω και να το αδειάζω κατά το ψήσιμο (το αν θα βγει καλό το κρέας, το βλέπω στην πορεία).
plasTOST Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 2 λεπτά πριν, csontheline είπε Από παντού. Κυρίως από τα λίπη που πέφτουν εκείνη την ώρα, καθώς φλογοκρύπτες και σχάρες καθάρισα και τις 3 φορές που έψησα. Το ταψάκι, δυστυχώς, είναι πολύ ρηχό για άμμο ή νερό και του έβαλα αλουμινόχαρτο (για να γλιτώσω το καθάρισμα). Στιγμιαία θα έχεις αναφλέξεις. Για να μειώσεις τις αναφλέξεις μπορείς να ψήνεις με χαμηλή ένταση.
csontheline Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 23 minutes ago, plasTOST said: Στιγμιαία θα έχεις αναφλέξεις. Για να μειώσεις τις αναφλέξεις μπορείς να ψήνεις με χαμηλή ένταση. Με ενδιαφέρει κυρίως να γλιτώσω το καθάρισμα. Είναι εφικτό αυτό με μαντεμένιο ταψί που μπαίνει πάνω στην σχάρα ήθα πετάξω τα λεφτά μου; Ότι θα πάω να πάρω, θα πάω, κυρίως για τα μπιφτέκια. Αν μπορέσω να το συνδυάσω με την εξυπηρέτηση του καθαρίσματος, win-win!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα