Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, csontheline είπε

Με ενδιαφέρει κυρίως να γλιτώσω το καθάρισμα.

Mα και η μαντεμενια πλακα, τηγανι κλπ θα θελει καθαρισμα, στεγνωμα κλπ.  Να γλυτωσεις τελειως το καθαρισμα δεν γινεται. Μην σκεφτεσαι καν λυσεις μεμβρανες ψησιματος κλπ, εκτος και αν δεν σε ενδιαφερει τι εξτρα ουσιες θα εμπλουτισεις το φαγητο σου...

  • Like 1
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
1 hour ago, SagoniasSlutRos said:

Mα και η μαντεμενια πλακα, τηγανι κλπ θα θελει καθαρισμα, στεγνωμα κλπ.  Να γλυτωσεις τελειως το καθαρισμα δεν γινεται. Μην σκεφτεσαι καν λυσεις μεμβρανες ψησιματος κλπ, εκτος και αν δεν σε ενδιαφερει τι εξτρα ουσιες θα εμπλουτισεις το φαγητο σου...

Όχι, προς Θεού! Εννοείται ότι και η πλάκα/ταψί ψησίματος θα χρειάζεται καθάρισμα.

Ζητώ συγγνώμη που δεν ήμουν ξεκάθαρος από την αρχή. Αυτό που προσπαθώ να γλιτώσω είναι το καθάρισμα που προκύπτει ως απότελεσμα των λιπών/ζουμιών που πέφτουν και καίγονται/βρωμίζουν σχάρες, φλογοκρύπτες, ταψί και γενικά ότι βρίσκεται εκεί μέσα.

Κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου, απλά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω 100€ ή θα μου κάνει μία των 25-30€ ή αν χρειάζεται να έχει αποχεύτεση ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Εκεί πάνω θα ψήνονται (υποθέτω, 3 ψησίματα έχω κάνει όλα κι όλα) τα πάντα.

Για να σκεφτείτε, πήρα πέτρα για πίτσα για αυτό τον σκοπό, αλλά φίλος με απέτρεψε, καθώς η πέτρα θα τραβάει τα υγρά και κάποια στιγμή θα τα πετάξει από κάτω.

Τέλος, η πλάκα θέλει ζέσταμα πριν να μπει το κρέας, σωστά; Και αν ναι, πόσος συνηθίζεται να είναι αυτός ο χρόνος; 2-3 λεπτά ή καμιά ώρα; Δεν είναι όπως την σχάρα που μπορεί να κάτσει κρέας μέσα σε 1 λεπτό από το άναμμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φίλε αν είναι να βάλεις με το καλημέρα μαντέμια, τότε θα έπρεπε να πάρεις άλλου τύπου ψησταριά, όλο πλάκα.

Μην απογοητεύεσαι, θα βρεις τον ρυθμό και τα κόλπα και θα γίνουν όλα πιο εύκολα. 

Πάρε την ατσαλόβουρτσα να καθαρίζεις τις σχάρες, χαμήλωσε στο ελάχιστο την θερμοκρασία στον μεσαίο καυστήρα και εκεί βάλε πολύ λιπαρά κρέατα, και ανέβασε την θερμοκρασία στα πλαινά. 

Δεν είναι όλες οι ψησταριές ίδιες, άλλες έχουν μικρότερο και άλλες μεγαλύτερο πρόβλημα. Αλλά με την εμπειρία και 2-3 κόλπα θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.

Επίσης τώρα το είδα, εννοείται θέλει 10-15 λεπτά προθέρμανση με κλειστό καπάκι η ψησταριά για να ζεσταθεί, έτσι ώστε μετά να μπορείς να κατεβάσεις την θερμοκρασία αν απαιτήται. 

Επίσης εννοείται ότι ψήνουμε με κλειστό καπάκι. 

Επεξ/σία από protathlitis
  • Like 4
Δημοσ.

Παιδιά ήθελα να ρωτήσω παιζει κάτι αξιόλογο σε τιμή για ψησταριά υγραερίου με 3 καυστήρες αυτην την περίοδο?! 

Ευχαριστώ εκ το πρότερον...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, SagoniasSlutRos said:

Post workout meal 💪😂

20240517_200958.jpg

νομιζω το τελειο ψησιμο εκανες φιλε. Με λιγο καπνιστο αλατι θα ειναι φανταστικη

On 13/05/2024 at 19:38, est said:

Ok μόλις ήρθε το θερμόμετρο από το temu. Ας πάμε μια βόλτα και από το Lidl για αυτές τις μικρές βούρτσες...

IMG_20240513_192708.jpg.6969d0e30e226962157c2174e45fc9a9.jpg

 

 

 

 

ακριβως το ιδιο θερμομετρο παρηγγειλα, χαχα μαλλον ο αλγορυθμος του τεμου για bbq δουλεψε το ιδιο και για τους 2 μας

Παντως ειναι πολυ καλο και γρηγορο. Το μαγνητακι μονο ειναι γτπκ

Επεξ/σία από tutuyo
  • Like 2
Δημοσ.

Μετά από πολλές παρατάσεις μπαίνουμε στο σπορ δυναμικά. Δείτε την καθαρή γιατί δεν θα την ξαναδείτε…

IMG_0226.jpeg

  • Like 7
Δημοσ.
21 ώρες πριν, csontheline είπε

Το ταψάκι, δυστυχώς, είναι πολύ ρηχό για άμμο ή νερό και του έβαλα αλουμινόχαρτο (για να γλιτώσω το καθάρισμα).

Το απλό αλουμινόχαρτο κάνει «ζάρες» και λιμνάζουν τα λίπη. Οπότε είναι άκρως επικίνδυνο. 

Δημοσ.
2 hours ago, G.bar said:

Μετά από πολλές παρατάσεις μπαίνουμε στο σπορ δυναμικά. Δείτε την καθαρή γιατί δεν θα την ξαναδείτε…

IMG_0226.jpeg

Χάχα το ίδιο έκανα και εγώ. Έβγαλα φωτογραφίες καινούρια να θυμάμαι τι χρώμα ήταν μέσα  😆😆😆😆

  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
3 hours ago, ilpapacha said:

Το απλό αλουμινόχαρτο κάνει «ζάρες» και λιμνάζουν τα λίπη. Οπότε είναι άκρως επικίνδυνο. 

Το γνωρίζω, απλά είμαι ακόμα στην αρχή και παίζω - μαθαίνω. Αντέχει μερικά ψησίματα, οπότε γλίτωσα. Θα κοιτάξω να βάλω άμμο γάτας.

Δημοσ.

Καλησπέρα και τρελαίνομαι!
Ευχαριστω τα παιδιά από το bbq.gr (όχι δεν τα παίρνω μίζα) για την πολύ καλή εξυπηρέτηση.

Καψιμο αύριο γιατί δεν προλαβαίνω σήμερα.

IMG_2024-05-18-161654.jpeg

IMG_2024-05-18-161705.jpeg

  • Like 12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα. 

Έχω πάρει ένα tritip και σκέφτομαι να το κάνω reverse searing

Αλλά λέω να το βάλω στην άκρη στην σούβλα, πάνω από κλειστό καυστήρα, και με τους άλλους 2 να εχω μια θερμοκρασία γύρω στους 200.

Οταν πιάσει 58 βαθμούς θα το περάσω από υπερύθρο για κάνα 2 λεπτό. 

Τι λέτε? Το έχει δοκιμάσει κανείς στην σούβλα? 

 

Επεξ/σία από panosfl22

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...