SagoniasSlutRos Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 10 λεπτά πριν, csontheline είπε Με ενδιαφέρει κυρίως να γλιτώσω το καθάρισμα. Mα και η μαντεμενια πλακα, τηγανι κλπ θα θελει καθαρισμα, στεγνωμα κλπ. Να γλυτωσεις τελειως το καθαρισμα δεν γινεται. Μην σκεφτεσαι καν λυσεις μεμβρανες ψησιματος κλπ, εκτος και αν δεν σε ενδιαφερει τι εξτρα ουσιες θα εμπλουτισεις το φαγητο σου... 1
csontheline Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 1 hour ago, SagoniasSlutRos said: Mα και η μαντεμενια πλακα, τηγανι κλπ θα θελει καθαρισμα, στεγνωμα κλπ. Να γλυτωσεις τελειως το καθαρισμα δεν γινεται. Μην σκεφτεσαι καν λυσεις μεμβρανες ψησιματος κλπ, εκτος και αν δεν σε ενδιαφερει τι εξτρα ουσιες θα εμπλουτισεις το φαγητο σου... Όχι, προς Θεού! Εννοείται ότι και η πλάκα/ταψί ψησίματος θα χρειάζεται καθάρισμα. Ζητώ συγγνώμη που δεν ήμουν ξεκάθαρος από την αρχή. Αυτό που προσπαθώ να γλιτώσω είναι το καθάρισμα που προκύπτει ως απότελεσμα των λιπών/ζουμιών που πέφτουν και καίγονται/βρωμίζουν σχάρες, φλογοκρύπτες, ταψί και γενικά ότι βρίσκεται εκεί μέσα. Κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου, απλά δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω 100€ ή θα μου κάνει μία των 25-30€ ή αν χρειάζεται να έχει αποχεύτεση ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Εκεί πάνω θα ψήνονται (υποθέτω, 3 ψησίματα έχω κάνει όλα κι όλα) τα πάντα. Για να σκεφτείτε, πήρα πέτρα για πίτσα για αυτό τον σκοπό, αλλά φίλος με απέτρεψε, καθώς η πέτρα θα τραβάει τα υγρά και κάποια στιγμή θα τα πετάξει από κάτω. Τέλος, η πλάκα θέλει ζέσταμα πριν να μπει το κρέας, σωστά; Και αν ναι, πόσος συνηθίζεται να είναι αυτός ο χρόνος; 2-3 λεπτά ή καμιά ώρα; Δεν είναι όπως την σχάρα που μπορεί να κάτσει κρέας μέσα σε 1 λεπτό από το άναμμα;
protathlitis Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Φίλε αν είναι να βάλεις με το καλημέρα μαντέμια, τότε θα έπρεπε να πάρεις άλλου τύπου ψησταριά, όλο πλάκα. Μην απογοητεύεσαι, θα βρεις τον ρυθμό και τα κόλπα και θα γίνουν όλα πιο εύκολα. Πάρε την ατσαλόβουρτσα να καθαρίζεις τις σχάρες, χαμήλωσε στο ελάχιστο την θερμοκρασία στον μεσαίο καυστήρα και εκεί βάλε πολύ λιπαρά κρέατα, και ανέβασε την θερμοκρασία στα πλαινά. Δεν είναι όλες οι ψησταριές ίδιες, άλλες έχουν μικρότερο και άλλες μεγαλύτερο πρόβλημα. Αλλά με την εμπειρία και 2-3 κόλπα θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Επίσης τώρα το είδα, εννοείται θέλει 10-15 λεπτά προθέρμανση με κλειστό καπάκι η ψησταριά για να ζεσταθεί, έτσι ώστε μετά να μπορείς να κατεβάσεις την θερμοκρασία αν απαιτήται. Επίσης εννοείται ότι ψήνουμε με κλειστό καπάκι. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2024 από protathlitis 4
panagiotis1988 Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε Post workout meal 💪😂 Ααααχ....για μενα το ιδανικό ψήσιμο!!!! 1
skaros1 Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Δημοσ. 17 Μαΐου 2024 Παιδιά ήθελα να ρωτήσω παιζει κάτι αξιόλογο σε τιμή για ψησταριά υγραερίου με 3 καυστήρες αυτην την περίοδο?! Ευχαριστώ εκ το πρότερον...
tutuyo Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 13 hours ago, SagoniasSlutRos said: Post workout meal 💪😂 νομιζω το τελειο ψησιμο εκανες φιλε. Με λιγο καπνιστο αλατι θα ειναι φανταστικη On 13/05/2024 at 19:38, est said: Ok μόλις ήρθε το θερμόμετρο από το temu. Ας πάμε μια βόλτα και από το Lidl για αυτές τις μικρές βούρτσες... ακριβως το ιδιο θερμομετρο παρηγγειλα, χαχα μαλλον ο αλγορυθμος του τεμου για bbq δουλεψε το ιδιο και για τους 2 μας Παντως ειναι πολυ καλο και γρηγορο. Το μαγνητακι μονο ειναι γτπκ Επεξ/σία 18 Μαΐου 2024 από tutuyo 2
G.bar Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 Μετά από πολλές παρατάσεις μπαίνουμε στο σπορ δυναμικά. Δείτε την καθαρή γιατί δεν θα την ξαναδείτε… 7
ilpapacha Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 21 ώρες πριν, csontheline είπε Το ταψάκι, δυστυχώς, είναι πολύ ρηχό για άμμο ή νερό και του έβαλα αλουμινόχαρτο (για να γλιτώσω το καθάρισμα). Το απλό αλουμινόχαρτο κάνει «ζάρες» και λιμνάζουν τα λίπη. Οπότε είναι άκρως επικίνδυνο.
Tsino Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 2 hours ago, G.bar said: Μετά από πολλές παρατάσεις μπαίνουμε στο σπορ δυναμικά. Δείτε την καθαρή γιατί δεν θα την ξαναδείτε… Χάχα το ίδιο έκανα και εγώ. Έβγαλα φωτογραφίες καινούρια να θυμάμαι τι χρώμα ήταν μέσα 😆😆😆😆 1 1
csontheline Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 3 hours ago, ilpapacha said: Το απλό αλουμινόχαρτο κάνει «ζάρες» και λιμνάζουν τα λίπη. Οπότε είναι άκρως επικίνδυνο. Το γνωρίζω, απλά είμαι ακόμα στην αρχή και παίζω - μαθαίνω. Αντέχει μερικά ψησίματα, οπότε γλίτωσα. Θα κοιτάξω να βάλω άμμο γάτας.
rallistas Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 Καλησπέρα και τρελαίνομαι! Ευχαριστω τα παιδιά από το bbq.gr (όχι δεν τα παίρνω μίζα) για την πολύ καλή εξυπηρέτηση. Καψιμο αύριο γιατί δεν προλαβαίνω σήμερα. 12
panosfl22 Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 Δημοσ. 18 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Έχω πάρει ένα tritip και σκέφτομαι να το κάνω reverse searing Αλλά λέω να το βάλω στην άκρη στην σούβλα, πάνω από κλειστό καυστήρα, και με τους άλλους 2 να εχω μια θερμοκρασία γύρω στους 200. Οταν πιάσει 58 βαθμούς θα το περάσω από υπερύθρο για κάνα 2 λεπτό. Τι λέτε? Το έχει δοκιμάσει κανείς στην σούβλα? Επεξ/σία 18 Μαΐου 2024 από panosfl22
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα