Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Smoked baby back pork ribs. Δεν μου βγηκαν πολυ καλα, ισως ηθελαν πιο ψηλη θερμοκρασια. Φαινεται και στο αποτελεσμα που δεν εχουν φανει πολυ τα κοκκαλα. Ωραια ηταν, "κρατουσαν" λιγο, αλλα θα ηθελα λιγο πιο ζουμερα. Μπορει να εφταιγε και το ζωο φυσικα.

  • Εβγαλα μεμβρανη
  • Εβαλα μια ελαφρια στρωση μουσταρδα
  • Εβαλα μπολικο rub
  • Aφησα στο ψυγειο ολο το βραδυ
  • Καπνισα με πελετ κερασιας3 ωρες στους 230F/110C θερμοκρασια στην επιφανεια της σχαρας και καθε μιση ωρα ψεκαζα χυμο μηλο
  • Τυλιξα σε αλουμινοχαρτο μαζι με χυμο μηλο, ζαχαρη, ελαχιστο βουτυρο και bbq sauce για 2 ωρες στην ιδια θερμοκρασια
  • Τελειωσα στη σχαρα indirect φυσικα ιδια θερμοκρασια για αλλη μια ωρα με 2 περασματα bbq sauce

Νομιζω ηθελε πιο ψηλη θερμοκρασια να μαγειρευτουν καλυτερα. O Aaron Fraklin λεει θερμοκρασια 270F/130C. Οποτε ημουν χαμηλοτερα...

 

123276701_482294409395507_2632485001716881108_n.jpg.d8fc633e11d174c728ac1469deae4fb8.jpg

123385426_1088554418239873_6329507119200212759_n.jpg.c27935d24f6fda160adcf86629f253b8.jpg

920501952_123306406_971754786681397_8559032242347434781_n(1).jpg.d59c08b75cff619e5137c0949e4171d2.jpg

123514171_395649424944112_4034399622033966971_n.jpg.797b39d8f9f4223fb519785d26dde6f0.jpg

123365950_3169898856569794_3201816764327746992_n.jpg.e630b366e52f1612ef883d2bb9411fb9.jpg

123616059_1312769172405641_4854452003799763863_n.jpg.72640e6b0d8ce9a6b57ac85ddd307c84.jpg

123601322_2704467883148361_5498786347025683310_n.jpg.62bedd96bad636005e2c78302f5ecaa6.jpg

123363172_2754264738168430_2636702190357325033_n.jpg.3c18d82f8d67591ae8a296062333c596.jpg

123338179_3450733065004189_3988602477507889091_n.jpg.38b4c52c524b34feef1286301d4a332c.jpg

 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 9
Δημοσ.

Ερώτηση προς γνώστες, αξίζει να πάω στην σειρά Rogue XT της Napoleon, κυρίως για το μάτι υπερύθρων? Αξίζει η διαφορά χρημάτων, έναντι της SB σειράς?

Δημοσ.

το σ/κ δοκιμασα το flat iron angus της devesa  500γρ σε medium ψησιμο με chimichurri sauce για συνοδεια. δεν μπορω να πω οτι εμεινα ευχαριστημενος απο τη γευση το κρεατος.

μου φανηκε λιγο flat και η γευση του.Κατι που παρατηρησα

  • θελει προσοχη στο κοψιμο γιατι εχει 2 ή 3 διαφορετικες κατευθυνσεις.
  • ενα σημειο ηταν αρκετα σκληρο
  • δεν ειναι ομοιομορφο το παχος του, δηλ στην μια ακρη λεπταινει και ετσι δεν μπορεις να πετυχεις ομοιομορφο ψησιμο. οι ακρες ηταν σιγουρα well done

Τι κανετε με  τη 10 λεπτη ξεκουραση;;;  μετα τα 10', αν δεν φαγωθει στα επομενα 5'  το κρεας κρυωνει και δεν ειναι ευχαριστο. γενικα με τα ψητα το λεω, οχι συγκεκριμενα για το flat iron.

θα το ξαναδοκιμασω μαριναρισμενο αυτη τη φορα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, thomasIos είπε

Ερώτηση προς γνώστες, αξίζει να πάω στην σειρά Rogue XT της Napoleon, κυρίως για το μάτι υπερύθρων? Αξίζει η διαφορά χρημάτων, έναντι της SB σειράς?

Η γνώμη μου είναι ότι το μάτι υπερύθρων αξίζει να το έχεις. Πέραν τούτου, απ ότι βλέπω η σειρά XT είναι και stainless steel, οπότε σίγουρα είναι ένα ατού κι αυτό παραπάνω. Ανάλογα με τα χρήματα που μπορείς/θέλεις να διαθέσεις επιλέγεις. Όποια και να επιλέξεις είναι πολύ καλή ψησταριά.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Η γνώμη μου είναι ότι το μάτι υπερύθρων αξίζει να το έχεις. Πέραν τούτου, απ ότι βλέπω η σειρά XT είναι και stainless steel, οπότε σίγουρα είναι ένα ατού κι αυτό παραπάνω. Ανάλογα με τα χρήματα που μπορείς/θέλεις να διαθέσεις επιλέγεις. Όποια και να επιλέξεις είναι πολύ καλή ψησταριά.

Ναι κάπως ετσι το σκέφτομαι κι εγω, αν πέσει και λίγο λόγω Black Friday..

Δημοσ.

Το σίγουρο είναι ότι λόγω COVID θα υπάρχει ζήτηση αλλά αντίστοιχα θα υπάρξουν και πολύ καλές προσφορές λόγω Black Friday και στις ψησταριές. Τώρα, το μόνο θέμα είναι ότι οι Napoleon είναι διαθέσιμες κυρίως σε ειδικά καταστήματα του χώρου. Ελπίζω να βρείς μια καλή τιμή διότι όλες οι καλές ψησταριές .. είναι τέρμα υπετιμημένες 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, bjj-p είπε

το σ/κ δοκιμασα το flat iron angus της devesa  500γρ σε medium ψησιμο με chimichurri sauce για συνοδεια. δεν μπορω να πω οτι εμεινα ευχαριστημενος απο τη γευση το κρεατος.

μου φανηκε λιγο flat και η γευση του.Κατι που παρατηρησα

  • θελει προσοχη στο κοψιμο γιατι εχει 2 ή 3 διαφορετικες κατευθυνσεις.
  • ενα σημειο ηταν αρκετα σκληρο
  • δεν ειναι ομοιομορφο το παχος του, δηλ στην μια ακρη λεπταινει και ετσι δεν μπορεις να πετυχεις ομοιομορφο ψησιμο. οι ακρες ηταν σιγουρα well done

Τι κανετε με  τη 10 λεπτη ξεκουραση;;;  μετα τα 10', αν δεν φαγωθει στα επομενα 5'  το κρεας κρυωνει και δεν ειναι ευχαριστο. γενικα με τα ψητα το λεω, οχι συγκεκριμενα για το flat iron.

θα το ξαναδοκιμασω μαριναρισμενο αυτη τη φορα.

μάλλον ήταν ολο το κομμάτι το οποίο κομμάτι ενδείκνυται για αργο μαγείρεμα σε φάση κατσαρόλα κ όχι ψησταριά..

το κομμάτι που δίνουν στα αμερικανικα εστιατόρια είναι μέσα απο το iron κ έχουν αφαιρεσει αρκετο πράγμα (πχ το σκληρο που λες ήταν ιστοι που τους αφαιρούνε)  κ είναι ομοιόμορφο 

γενικά είναι σκληρο κρέας κ άπαχο αφου προερχετε απο μυ 

μη το δοκιμάσεις ουτε μαριναρισμένο δε θα αλλαξει η κατάσταση δωσε τα λευτα σου αλλου :) 

Επεξ/σία από sndev
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...