Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 λεπτά πριν, ritualistic είπε

προσωπικα δεν θα εβαζα ακριβη υγραεριου σε σπιτι που νοικιαζεται οσο και κυριλε να ειναι ο ενοικος...

θελει μερακι και προσοχη και οταν κατι δεν ειναι δικο σου ξερεις τι γινεται... για μενα βαλε μια ηλεκτρικη να εχεις το κεφαλι σου ησυχο αν θες να το προσφερεις σαν παροχη.

Ναι θα ήθελα να το προσφέρω σαν παροχή...

Μάλλον σε ηλεκτρική θα πάω..

17 λεπτά πριν, sndev είπε

δε θα εκτιμηθεί κ θα στη καταστρέψουν, θέλει συχνά καθάρισμα δεν είναι όπως του κάρβουνου ποιος σου λεει οτι θα κάθετε να τρίβει?

Αυτό σκέφτομαι και εγώ, θα προσπαθήσω να έχω κάποιες οδηγίες, και τα εργαλεία για καθάρισμα.

Αλλά παίζει το ενδεχόμενο να μην την καθαρίζει κανείς.

Απλά θα ήθελα να την έχω σαν παροχή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2133

  • ilpapacha

    1963

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

pizza project ξανα.

Εχω πετρα ψησιματος αλλά δεν τα παω καλά με δικά μου ζυμαρια οπότε παιρνω έτοιμα απο σουπερμαρκετ. Όλα ομως ειναι ορθογώνια σε σχέση με τη στρόγγυλη πέτρα που έχω.

Ψάχνω κατι σαν και αυτό https://www.amazon.co.uk/Lakeland-Bakeware-Stick-Perforated-Crisper/dp/B00VAAK2HU/ref=pd_sbs_86_4/262-9095271-4466125?_encoding=UTF8&pd_rd_i=B00VAAK2HU&pd_rd_r=5edc43db-1265-43f6-8f9e-b21ca48d1f0c&pd_rd_w=Po859&pd_rd_wg=OCfLY&pf_rd_p=b9bf232d-9a8a-4c7d-aa9d-641c0995d3a2&pf_rd_r=07BVGRY58156WKEH2KH2&psc=1&refRID=07BVGRY58156WKEH2KH2

για να το βάζω πανω απο την πέτρα στο ψήσιμο.

Έχετε καποιο να προτείνετε να αντεχει σε ψηλότερες θερμοκρασίες απο 240 ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με ζυμάρι από σούπερ μάρκετ μην περιμένεις πολλά. Καλύτερα να την κάνεις στον φούρνο. Γιατί δεν ξέρω καν αν θα μπορείς να την μεταφέρεις πάνω στο καυτό ταψί ή την πέτρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ζυμάρι δεν είναι τόσο δύσκολο να γίνει. Έχει πάρα πολλες συνταγές στο Internet. Αυτό που θέλει είναι στην μισή ώρα που θα φουσκώνει βάλτο και ζυμωσε το λίγο ακόμα. Εγω βάζω 1 κουτί Sprite, 1 κιλο Αλεύρι, λάδι όσο χρειάζεται να μην κολλάει η ζύμη, 1 πρέζα αλάτι, 1 ποτήρι χλιαρό νερο και μια Μαγια. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια και περιμένω την ψησταριά να έλθει, θα ήθελα να ρωτήσω για το πρώτο κάψιμο. 

Ο κατασκευαστής λέει να μπει στην μαντεμένια σχάρα λάδι αβοκάντο ή πίτουρου ριζιού και κάτι τέτοια. Που να τα βρώ αυτά τα εξωτικά λάδια ??? Πως γίνεται σωστά το πρώτο κάψιμο ? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, costas_ είπε

Μια και περιμένω την ψησταριά να έλθει, θα ήθελα να ρωτήσω για το πρώτο κάψιμο. 

Ο κατασκευαστής λέει να μπει στην μαντεμένια σχάρα λάδι αβοκάντο ή πίτουρου ριζιού και κάτι τέτοια. Που να τα βρώ αυτά τα εξωτικά λάδια ??? Πως γίνεται σωστά το πρώτο κάψιμο ? 

Ενα απλό λάδι χρειάζεται αγαπητέ, σπορελαιο καλύτερα που δε μυρίζει. Μη κολλάς σε ο,τι μπούρδα γράφουν. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Με ζυμάρι από σούπερ μάρκετ μην περιμένεις πολλά. Καλύτερα να την κάνεις στον φούρνο. Γιατί δεν ξέρω καν αν θα μπορείς να την μεταφέρεις πάνω στο καυτό ταψί ή την πέτρα.

Βάζω την πέτρα να κάψει στην ψησταριά. Εντωμεταξύ το ζυμαρι το στρώνω στο σκεύος σαν και αυτο που πόσταρα και την ετοπιμάζω εκει την πίτσα. Στη συνέχεια βαζω μαζι με το σκευος πάνω στην πλάκα και ψηνω κανονικά. Μια χαρά βγαίνει η πίτσα, απλά ψαχνω για ορθογωνιο σκευος που να αντεχει σε υψηλες θερμοκρασίες.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Weber spirit 310 . Την έχω ούτε μήνα ψήνω 2-3 φορές την εβδομάδα. Πρώτη φορά υγραέριο , ξεκίνησα με μπεργκερς (μοσχάρι, κοτόπουλο, γαλοπούλα), καλαμάκια χοιρινα -κοτοπουλο και λουκάνικα, πήγα σε ψάρια τσιπούρα κιλού, λαυράκια και φαγκρι  και χθες και σήμερα έκανα flat iron steak (the mart 500g) πολύ καλό ! Και σήμερα ακολούθησα από εδώ το TriTip πάλι από the mart (2 κομμάτια του κιλού). Αφαιρεσα το πολύ λίπος από τα κομμάτια , seasoning με γλυκιά πάπρικα, μαύρο πιπέρι, σκόρδο σκόνη, αλάτι χοντρό, δύο ώρες ψυγείο , μισή ώρα εκτός ψυγείου. 300 βαθμούς ζεσταμα searing 3 λεπτά φουλ όλα με να κλειστό καπακι η κάθε πλευρά και μετά έμμεσο ψήσιμο μέχρι τους 61-62 βαθμούς. ΦΟΒΕΡΟ  (χρειάζομαι μαχαίρια για πιο λεπτές φέτες στο κόψιμο ) . Βάζω φωτό με το φλατ αιρον στεηκ και μετά με το τριτιπ

Βίντεο

https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE3ODU4MTQ3MDAzMjUzMjc4?igshid=1qmp27fo9qzw6&story_media_id=2429957782171092770_482196779

IMG-f5b4d46596db43149d2cf5e33a2ffd31-V.jpg.0fca98f4cca089d46e498bdb56914067.jpg

IMG-12361dced1e0e45bca644b520c7c4b88-V.jpg.dd961c1c3d658a4fb5389d6e90314073.jpg

IMG-1421171c10da83a558152c5fe09961d2-V.jpg.7b2c428680683dc8576a7d368cf04058.jpg

IMG-b8746d188c2335d01083e67b4fa65370-V.jpg.8581ad0503bba2c7eaa48947bd6b375a.jpg

IMG-22a360445c12e29791d460a5fc780604-V.jpg.9fbf93d8216a54b66e4eb303748beefa.jpg

IMG-d943fdc83d7d893b7887438fa48cc08d-V.jpg.9eaf4787fab9949c7fa80105397c3e2e.jpg

  • Like 15
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, gsisr είπε

σαν πολύ να το τρίμαρες ή κάνω λάθος; 

η αλήθεια είναι πως άλλοι λένε να μην τριμάρεις καθόλου κατά τα άλλα έβγαλα κυρίως το καπάκι λίπους απο το ένα κομμάτι (καθώς το άλλο δεν είχε αντίστοιχο καπάκι έτσι χοντρό χοντρό , μήπως ξέρει κανείς τον λόγο ? ) 

34 λεπτά πριν, slk200gr είπε

ποσο περιπου κρατησε το εμμεσο ψησιμο?

Επειδή παράλληλα είχα σε άμεσο ψήσιμο καλ. κοτόπουλα, πατάτες ψητές και ανοιγόκλεινα κάποιες φορές το καπάκι βλέπω από το ιστορικό 14:20 - 14:55 μέχρι να φτάσει στους 61-62. Υποθέτω θα έφτανε πιο σύντομα στη θερμοκρασία (ας μας πουν και οι πιο έμπειροι ?) 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα,

το cast iron protector σπρει της Weber το δουλεύει κανείς; 

https://www.amazon.co.uk/Weber-Cast-Iron-Protector-Black/dp/B0813X3KLB/ref=psdc_4295648031_t3_B00QSH7MMI

Αξίζει ή είναι υπερτιμημένο; εννοώ αν κάνει την δουλειά που κάνει και το ηλιέλαιο που βάζουμε, δεν έχει νόημα αγοράς.

Ευχαριστώ.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά ψάχνω ψεκαστηρι λαδιού να πατάει σε σπρέι το λάδι για να βάζω στη σχάρα όποτε χρειάζομαι. 

Είχα ένα του jumbo που πέταγε νερό σε σπρέι, αλλά το λάδι σε ευθεία γραμμή. Μου πρότεινε κάποιος από εδώ ένα άλλο από jumbo, το πήρα σήμερα και πάλι τα ίδια. Το λάδι το πετάει σε ευθεία γραμμή, οπότε είναι άχρηστο. Αυτό πήρα σήμερα:

https://www.e-jumbo.gr/kouzina/apothikefsi-organosi-trofimon/apothikefsi-elies-ladi/docheia-ladiou-sprei/docheio-ladiou-sprei-170-ml._161669/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Παιδιά ψάχνω ψεκαστηρι λαδιού να πατάει σε σπρέι το λάδι για να βάζω στη σχάρα όποτε χρειάζομαι. 

Είχα ένα του jumbo που πέταγε νερό σε σπρέι, αλλά το λάδι σε ευθεία γραμμή. Μου πρότεινε κάποιος από εδώ ένα άλλο από jumbo, το πήρα σήμερα και πάλι τα ίδια. Το λάδι το πετάει σε ευθεία γραμμή, οπότε είναι άχρηστο. Αυτό πήρα σήμερα:

https://www.e-jumbo.gr/kouzina/apothikefsi-organosi-trofimon/apothikefsi-elies-ladi/docheia-ladiou-sprei/docheio-ladiou-sprei-170-ml._161669/

Αυτά τα έχω 9 μήνες, άψογο, https://www.amazon.de/gp/product/B088GYT9SS/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s01?ie=UTF8&psc=1

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...