SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Να δωσω και γω μια συμβουλη σε αυτους που αγαπανε τα steaks. Εννοειται οτι παιρνουμε παντα steak με ενδομυικο λιπος. Στην Ελλαδα δυσκολα βρισκεις, αλλα μπορειτε να πειτε στον κρεοπωλη σας να σας ειδοποιησει οταν του παει κατι τετοιο. Το κολπο λοιπον να κανουμε τη μπριζολα μαλακη ειναι να την βαλουμε σε vacuum και να την αφησουμε στο ψηγειο (οχι καταψυξη) 2 εβδομαδες να σιτεψει καλα (wet aged steak). Ενα απλο vacuum εχει 20€ και καπου τοσο ακομα οι σακουλες που θα σας βγαλουν αρκετες μπριζολες. Το δοκιμαζω τον τελευταιο μηνα και βγαινουν τελειες. Εκει που εψαχνα μονο ribeye αμερικης κλπ και τα χρυσοπληρωνα, τωρα παιρνω ελληνικα, τα βαζω σε σακουλα και γινονται πολυ πολυ καλα. Και επισης παντα οσο πιο χοντρες γινεται τις μπριζολες για να ψηθουν οπως θελουμε, να κανουν εξωτερικη κρουστα κλπ. Εννοειται με θερμομετρο στα χοντρα κομματια. 2
sndev Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Να δωσω και γω μια συμβουλη σε αυτους που αγαπανε τα steaks. Εννοειται οτι παιρνουμε παντα steak με ενδομυικο λιπος. Στην Ελλαδα δυσκολα βρισκεις, αλλα μπορειτε να πειτε στον κρεοπωλη σας να σας ειδοποιησει οταν του παει κατι τετοιο. Το κολπο λοιπον να κανουμε τη μπριζολα μαλακη ειναι να την βαλουμε σε vacuum και να την αφησουμε στο ψηγειο (οχι καταψυξη) 2 εβδομαδες να σιτεψει καλα (wet aged steak). Ενα απλο vacuum εχει 20€ και καπου τοσο ακομα οι σακουλες που θα σας βγαλουν αρκετες μπριζολες. Το δοκιμαζω τον τελευταιο μηνα και βγαινουν τελειες. Εκει που εψαχνα μονο ribeye αμερικης κλπ και τα χρυσοπληρωνα, τωρα παιρνω ελληνικα, τα βαζω σε σακουλα και γινονται πολυ πολυ καλα. Και επισης παντα οσο πιο χοντρες γινεται τις μπριζολες για να ψηθουν οπως θελουμε, να κανουν εξωτερικη κρουστα κλπ. Εννοειται με θερμομετρο στα χοντρα κομματια. Ποιες σακούλες παίρνεις;
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, sndev είπε Ποιες σακούλες παίρνεις; https://coozina.gr/sakoules-vacuum-suntirisis-trofimon-28-ekat.-se-rolo-3-metron-set-3-tmch--623003
sndev Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε https://coozina.gr/sakoules-vacuum-suntirisis-trofimon-28-ekat.-se-rolo-3-metron-set-3-tmch--623003 κατάλαβα, παίρνεις άπλες σακούλες συντήρησης οκ, νόμιζα είχες βρει στην Ελλάδα για dry aged επειδή είπες για 2 βδομάδες στο ψυγείο. επειδή εχω κάνει πολλα τεστ στις άπλες σακουλες αν έχεις γεμματο ψυγείο σα κ μενα με λαχανικά το κρέας παίρνει μια ελαφρά μυρωδιά.. καθώς οι απλές σακούλες αναπνέουν προς τα μέσα που κ προσωπικά δεν μαρεσει.. εγώ παίρνω αυτες αλλά για dry aged https://www.55grad.biz/en_GB https://www.amazon.de/gp/product/B00QE8LGO6/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1 στις οποίες είναι πάλι από 2 βδομάδες - 4ς αλλα δεν είναι εξυπηρετικό καθώς είναι σχετικά μεγάλα μεγεθοι κ πρέπει να βάλεις πολύ μεγάλο κομμάτι κρέατος να σιτέψει κ οταν ανοίξει η σακουλα δεν μπορω να καταναλώσω τέτοια ποσότητα σε εύλογο χρόνο Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2019 από sndev 1
fuz10n Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, Excoset είπε και οι κάτω προστατευτικές stainless steel σχάρες καλύπτουν όλη την περιοχή πάνω από τους καυστήρες με αποτέλεσμα οι αναφλέξεις να είναι ελάχιστες αφού τα υγρά πέφτουν πάνω τους και εξατμίζονται αμέσως επιστρέφοντας ατμό προς τα πάνω το ιδιο ελεγα και γω (weber spirit II) μεχρι που εψησα μεγαλα ψαρια η μεγαλες tomahawk. τελικα εψηνα μονο με τη φωτια που βγαζανε ολα τα λιπη και με κλειστες τις εστιες... 1
Excoset Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Όταν ψήσω μεγάλο ψάρι το ΣΚ θα σου πω 4 ώρες πριν, sargus είπε Λαχταριστά φαίνονται! Το κόλπο με τις πατάτες μου άρεσε και θα το κάνω! Με τα λαχανικά που μου αρέσουν πολύ καμία οδηγία/συμβουλή; Φίλε δες βίντεο στο YouTube έχει πολλά.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, sndev είπε κατάλαβα, παίρνεις άπλες σακούλες συντήρησης οκ, νόμιζα είχες βρει στην Ελλάδα για dry aged επειδή είπες για 2 βδομάδες στο ψυγείο. επειδή εχω κάνει πολλα τεστ στις άπλες σακουλες αν έχεις γεμματο ψυγείο σα κ μενα με λαχανικά το κρέας παίρνει μια ελαφρά μυρωδιά.. καθώς οι απλές σακούλες αναπνέουν προς τα μέσα που κ προσωπικά δεν μαρεσει.. εγώ παίρνω αυτες αλλά για dry aged https://www.55grad.biz/en_GB https://www.amazon.de/gp/product/B00QE8LGO6/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1 στις οποίες είναι πάλι από 2 βδομάδες - 4ς αλλα δεν είναι εξυπηρετικό καθώς είναι σχετικά μεγάλα μεγεθοι κ πρέπει να βάλεις πολύ μεγάλο κομμάτι κρέατος να σιτέψει κ οταν ανοίξει η σακουλα δεν μπορω να καταναλώσω τέτοια ποσότητα σε εύλογο χρόνο A ωραια θα τις δοκιμασω και αυτες! Ειχα βρει τις umamy για dry aged αλλα δεν ειχα παρει ακομα. Ειναι καλες αυτες που παιρνεις; Μόνο 4 βδομάδες κρατάνε το κρέας όμως? Υποτίθεται για dry aged θες 6-8 βδομάδες. Όταν τελειώσει η διαδικασία, μπορείς να τις βάλεις κατάψυξη, δεν είναι ανάγκη να φας 5 κιλά με τη μια... Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2019 από SagoniasSlutRos
sndev Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε A ωραια θα τις δοκιμασω και αυτες! Ειχα βρει τις umamy για dry aged αλλα δεν ειχα παρει ακομα. Ειναι καλες αυτες που παιρνεις; umai ήθελα να πάρω αλλά πολύ ακριβές. υπολόγιζα ότι θα βάλεις μέσα 5 κιλά μοσχάρι που σημαίνει minimun 14 e το κιλό χ 5 = 70 + τις σακούλες πας κατοστάρικο + αν δε πετύχει οπότε πήρα αυτες που είναι παρόμοιες. οι umai είναι 80 ε + τελωνειο. αυτές τις πήρα 17 ε καλες ειναι δε τρελάθηκα ομως με το αποτέλεσμα ίσως φταίει κιολας οτι είναι φθηνό κομμάτι κρέατος. ναι μαλακές full ,ελαφρώς μια τυρενια γεύση στις 30 μέρες αλλα αν εχεις φάει σε μαγαζιά οπως το base grill καμία σχέση σκευτομαι μήπως τις βάλω σε βούτυρο μια σκελίδα σκορδο κ δεντρολίβανο κ τις αφήσω 25-30 ήμερες για καλύτερη γεύση Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2019 από sndev
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sndev είπε umai ήθελα να πάρω αλλά πολύ ακριβές. υπολόγιζα ότι θα βάλεις μέσα 5 κιλά μοσχάρι που σημαίνει minimun 14 e το κιλό χ 5 = 70 + τις σακούλες πας κατοστάρικο + αν δε πετύχει οπότε πήρα αυτες που είναι παρόμοιες. οι umai είναι 80 ε + τελωνειο. αυτές τις πήρα 17 ε καλες ειναι δε τρελάθηκα ομως με το αποτέλεσμα ίσως φταίει κιολας οτι είναι φθηνό κομμάτι κρέατος. ναι μαλακές full ,ελαφρώς μια τυρενια γεύση στις 30 μέρες αλλα αν εχεις φάει σε μαγαζιά οπως το base grill καμία σχέση σκευτομαι μήπως τις βάλω σε βούτυρο μια σκελίδα σκορδο κ δεντρολίβανο κ τις αφήσω 25-30 ήμερες για καλύτερη γεύση Για dry aged παντως τις πιο value for money 25€/κιλο εχει ο Μασουτης στο Γαλατσι. Λογικα και αλλοι θα φερνουν. Σε κρεοπωλεια παιζουν 35+ το κιλο. Αυτο με το βουτυρο που λες ειναι που την γεμιζουν βούτυρο γυρω γυρω; Αν ναι, τοτε δεν αξιζει απ οτι εχω δει. Θες πολυυυυ βουτυρο και δεν προσφερει κατι ιδιαιτερο. Δες το βιντεο εδω: Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2019 από SagoniasSlutRos
sndev Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 μπράβο αυτόν τον τυπα παρακολουθουσα με τα βούτυρα! ναι.. επειδή έχω δοκιμάσει πάρα πολλά δεν είναι το ίδιο ποιοτικά κ το καταλαβαίνω πλέον αμέσως στη γεύση.. δυστυχώς έχω κακομάθει 😕 δοκίμασε ribeye Αργεντινής με ουρουγουαης κ αμερικης η μερα με τη νυχτα. επίσης δοκίμασε blank angus απο μη γνωστό κρεοπωλείο απο μακρό κ μετα από δρακουλη η μπραλο (καλα κρεοπωλεία) θα καταλάβεις αμέσως τη διαφορά κ είναι χαοτική γευστικά . κ εδώ ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις.. το ίδιο ισχύει κ στα dry aged. dry aged Απο κρεοπωλείο αναβυσσου στο εξοχικο, με dry aged δρακουλη πάλι η μέρα με τη νύχτα (διαφορα στη τιμή μικρή κανα 5 ευρώ στο κιλό) ακριβό hobby το φαΐ! 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, sndev είπε μπράβο αυτόν τον τυπα παρακολουθουσα με τα βούτυρα! ναι.. επειδή έχω δοκιμάσει πάρα πολλά δεν είναι το ίδιο ποιοτικά κ το καταλαβαίνω πλέον αμέσως στη γεύση.. δυστυχώς έχω κακομάθει 😕 δοκίμασε ribeye Αργεντινής με ουρουγουαης κ αμερικης η μερα με τη νυχτα. επίσης δοκίμασε blank angus απο μη γνωστό κρεοπωλείο απο μακρό κ μετα από δρακουλη η μπραλο (καλα κρεοπωλεία) θα καταλάβεις αμέσως τη διαφορά κ είναι χαοτική γευστικά . κ εδώ ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις.. το ίδιο ισχύει κ στα dry aged. dry aged Απο κρεοπωλείο αναβυσσου στο εξοχικο, με dry aged δρακουλη πάλι η μέρα με τη νύχτα (διαφορα στη τιμή μικρή κανα 5 ευρώ στο κιλό) ακριβό hobby το φαΐ! Επειδη με μπερδεψες.... χαχα. Ποια προτεινεις τελικα; Προχτες παντως εφτιαξα ισως ενα απο τα πιο πετυχημενα που εχω φτιαξει ποτε. Ειχα παρει απο Μασουτη στο Γαλατσι απλο μοσχαρι, ηταν το κομματι που βγαινει η tomahawk αλλα χωρις κοκκαλο. Το ειχα 2 βδομαδες vacuum σκετο, μετα εβαλα λαδι, αλατι και πιπερι σε 1/1 αναλογια, το καπνισα με oak pellets μεχρι τους 115F σε bbq γκαζιου για κανενα 45' ενω ταυτοχρονα το αλειφα με βουτυρο και ριγανη με σκορδο που ειχα σε ταψακι απο κατω που επεφταν τα ζουμια, και στο τελος το εκανα searing μεχρι να παρει ωραιο χρωμα. Ηταν απλα θεικο. Νομιζω μου ειχε πει οτι ηταν ρατσα Λιμουζιν ελληνικο, κατι τετοιο. Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2019 από SagoniasSlutRos 3
sndev Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) η limousine είναι το πιο απλό από τα καλά που μπορείς να βρεις (τέτοια ράτσα έβαλα κ γω στο vaccum για οικονομία να δοκιμάσω). το τι προτείνω? blank angus usa απο δρακουλη με κλειστά μάτια! αλλα πονάει στη τσέπη. αντι για tomahawk που νε εξαιρετικό δοκίμασε για ψησταριά flank steak usa κ αν θες πιο λιπαρό flap steak. επισης κανα σκ αν θες να ασχολειθεις δες να κανεις Picanha blank angus στο youtube. εχει λιγο διαδικασία να κοψεις σωστά το λίπος κ να βάλεις χοντρό αλάτι κ πιπερι χωρίς να κοψεις κρέας αλλα θα σε αποζημίωσει! δες εδω τον φιλο απλα εγώ δε το κοβω κάνω ολο κομμάτι κ το χαράζω στο λίπος κ βάζω εκει χοντρό αλάτι ενδιαμεσα στις ρογμες. αν ψάξεις youtube θα καταλάβεις. ετσι μια τεράστια ποσοτητα λίπους καταλήγει να λιώνει στη ψησταριά κ οχι στο στομάχι μου . κ για dry aged τώρα ότι κομμάτι κ να παρεις απο δρακουλη ειναι αριστο. Μετά πας μπραλο ονλινε https://www.farmabralou.gr/κατηγορία-προϊόντος/dry-aged-el/ κ σου έρχονται σπίτι. 25 μασουτης ξέρω γω με Μπράλο είναι 3 ε διαφορά (ειναι ελληνικα). στο δρακουλη τα usa είναι 35 -38 αναλόγως το κομμάτι. ο τρόπος ψησίματος σου είναι super αλλά πολύ χρονοβόρος εχω περάσει απο αυτο το στάδιό κ βαριέμαι πια 😂. το εχω αντικαταστισει περαν του καπνίσματος.. μαντεμένιο τηγάνι το καίω full στο μάτι της ψησταριάς . θερμόμετρο στο κρεας. το πετάω στο μαντεμένιο τηγάνι 1 λεπτό τη μια πλευρα, γυρναω κ σύγχρονος πετάω μια πολυ καλη κουταλιά της σούπας βούτυρο 1 σκελίδα σκούδο δεντρολίβανο ολο το κλωνάρι κ με το καμένο βούτυρο μπανιαρίζω τη πριζολα με ένα κουτάλι της σούπας συνέχεια μέχρι να πιάσει 56-58 βαθμούς εσωτερικά το κρέας το οποίο είναι χοντρό κομμάτι. χρόνος συνολικός για ολα αυτα περίπου 10 λεπτά μεχρι να μπει στο πιάτο. το κρέας είναι σε θερμοκρασία δωματίου κ οχι απο ψυγείο. βούτυρο που περισσεύει σκόρδο δεντρολίβανο μετα τα πεταω έχει παρει ολες τις μυρωδιές το βούτυρο που χει ποτίσει στη πριζολα. Αυτο σε Limoysine κ απλά κομμάτια αν βάλεις λιπαρά κομμάτια οπως ribey θέλει λιγότερη ποσότητα βουτύρου πάντως είσαι μερακλής Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2019 από sndev 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2019 Έχουμε topic μαγειρικής κτλπ btw...
SagoniasSlutRos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, sndev είπε η limousine είναι το πιο απλό από τα καλά που μπορείς να βρεις (τέτοια ράτσα έβαλα κ γω στο vaccum για οικονομία να δοκιμάσω). το τι προτείνω? blank angus usa απο δρακουλη με κλειστά μάτια! αλλα πονάει στη τσέπη. αντι για tomahawk που νε εξαιρετικό δοκίμασε για ψησταριά flank steak usa κ αν θες πιο λιπαρό flap steak. επισης κανα σκ αν θες να ασχολειθεις δες να κανεις Picanha blank angus στο youtube. εχει λιγο διαδικασία να κοψεις σωστά το λίπος κ να βάλεις χοντρό αλάτι κ πιπερι χωρίς να κοψεις κρέας αλλα θα σε αποζημίωσει! δες εδω τον φιλο απλα εγώ δε το κοβω κάνω ολο κομμάτι κ το χαράζω στο λίπος κ βάζω εκει χοντρό αλάτι ενδιαμεσα στις ρογμες. αν ψάξεις youtube θα καταλάβεις. ετσι μια τεράστια ποσοτητα λίπους καταλήγει να λιώνει στη ψησταριά κ οχι στο στομάχι μου . κ για dry aged τώρα ότι κομμάτι κ να παρεις απο δρακουλη ειναι αριστο. Μετά πας μπραλο ονλινε https://www.farmabralou.gr/κατηγορία-προϊόντος/dry-aged-el/ κ σου έρχονται σπίτι. 25 μασουτης ξέρω γω με Μπράλο είναι 3 ε διαφορά (ειναι ελληνικα). στο δρακουλη τα usa είναι 35 -38 αναλόγως το κομμάτι. ο τρόπος ψησίματος σου είναι super αλλά πολύ χρονοβόρος εχω περάσει απο αυτο το στάδιό κ βαριέμαι πια 😂. το εχω αντικαταστισει περαν του καπνίσματος.. μαντεμένιο τηγάνι το καίω full στο μάτι της ψησταριάς . θερμόμετρο στο κρεας. το πετάω στο μαντεμένιο τηγάνι 1 λεπτό τη μια πλευρα, γυρναω κ σύγχρονος πετάω μια πολυ καλη κουταλιά της σούπας βούτυρο 1 σκελίδα σκούδο δεντρολίβανο ολο το κλωνάρι κ με το καμένο βούτυρο μπανιαρίζω τη πριζολα με ένα κουτάλι της σούπας συνέχεια μέχρι να πιάσει 56-58 βαθμούς εσωτερικά το κρέας το οποίο είναι χοντρό κομμάτι. χρόνος συνολικός για ολα αυτα περίπου 10 λεπτά μεχρι να μπει στο πιάτο. το κρέας είναι σε θερμοκρασία δωματίου κ οχι απο ψυγείο. βούτυρο που περισσεύει σκόρδο δεντρολίβανο μετα τα πεταω έχει παρει ολες τις μυρωδιές το βούτυρο που χει ποτίσει στη πριζολα. Αυτο σε Limoysine κ απλά κομμάτια αν βάλεις λιπαρά κομμάτια οπως ribey θέλει λιγότερη ποσότητα βουτύρου πάντως είσαι μερακλής Έχω 3 κιλά picanha στην κατάψυξη από την προσφορά του skroutz food έτοιμη κομμένη σε μπριζόλες με τη φορά που πάνε οι ίνες του κρέατος 😊 Πάντως για να επανέλθουμε στο θέμα της ψησταριάς γκαζιού, είναι ότι πιο βολικό υπάρχει. Και κανείς τα πάντα, ότι θες. Σίγουρα αν είχα χώρο και λεφτά θα έπαιρνα και smoker, και kettle, και ξυλοφουρνο κλπ. Αλλά για κάποιον που θέλει να ψήνει άμεσα και εύκολα, το γκάζι είναι τρομερό. 1
aenaos15 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2019 Σας ευχαριστω και παλι για τις προτασεις και τις συμβουλες σας , δευτερα παραλαμβανω , οποτε θα ακολουθησουν οι αναλογες φωτο. Εχω διαβασει ολο το θεμα , καμια προσφατη προταση για θερμομετρο ;;;; Και με bluetooth αν υπαρχει κατι αξιοπιστο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα