Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,πώς θα ψήσω ολόκληρο κοτόπουλο πεταλούδα στην ψησταριά;

Μπορείτε να μου δώσετε κάποια συμβουλή γιατί θα είναι το πρώτο μου ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου;

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2490

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
13 ώρες πριν, ThReSh είπε

Έχουμε topic μαγειρικής κτλπ btw...

μαζί σου κ το βάζω τώρα σε σποιλερ αλλά καλός η κακός η ψησταριά είναι μια επένδυση  που αφορά τη μαγειρική οπότε δεν είναι οφφ τοπικ imo .. πόσο μάλλον για κομμάτια κρέατος που ενδεικνύονται  για ψησταριά 

anyway δε θα ξαναγράψω έκθεση για μαγειρική σε αυτό το τοπικ ίσως το βλέπω από λάθος οπτική 

-- -- -- -- -- 

όσον άφορα τη campicaz κ το πλύσιμο στο πλυντήριο που υποστηρίζει,  απογοήτευση καλύτερα στο χέρι για όποιον το δοκιμάσει με σύρμα κατσαρόλας για τις σχάρες κ όχι με συρματοβουρτσα ψησταριάς 

Δημοσ.

Όχι ρε παιδιά! Καλύτερα να γράφουμε εδώ για ψησίματα σε ψησταριές γιατί στο άλλο θέμα θα χαθούν μέσα σε όλα τα ποστς. Δε θα έχει νόημα μετά. Συνεχίστε!!

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, aenaos15 είπε

Σας ευχαριστω και παλι για τις προτασεις και τις συμβουλες σας , δευτερα παραλαμβανω , οποτε θα ακολουθησουν οι αναλογες φωτο.

Εχω διαβασει ολο το θεμα , καμια προσφατη προταση για θερμομετρο ;;;;

Και με bluetooth αν υπαρχει κατι αξιοπιστο...

Εχω διαβασει καλα λογια γι αυτο και το παρελλαβα μολις χτες. Απο αμαζον βγαινει 50€ μεχρι το σπιτι σου.
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B076QBJVWX/

1 ώρα πριν, tsaftsif είπε

Καλημέρα,πώς θα ψήσω ολόκληρο κοτόπουλο πεταλούδα στην ψησταριά;

Μπορείτε να μου δώσετε κάποια συμβουλή γιατί θα είναι το πρώτο μου ψήσιμο σε ψησταριά υγραερίου;

Μπορεις να το ψησεις ειτε τελειως indirect για ολο το ψησιμο (θα βγει σαν φουρνου περιπου), ειτε στην αρχη direct και να το τελειωσεις indirect (μια μεση κατασταση), ειτε ολο direct και να γυρνας συνεχεια, αλλα θα σου ψιλοδιαλυθει (θα γινει πιο πολυ σαν τα καρβουνα). Οπως και να το κανεις καλο θα βγει.

Για πρωτη φορα δοκιμασε το εξης. Ζεστανε καλα την ψησταρια σου με ολα τα ματια φουλ. Βαλε το κοτοπουλο σε μια μερια και ψησε το direct μεχι να παρει ωραιο χρωμα και απο τις δυο μεριες. Κλεισε το ματι κατω απο το κοτοπουλο και ασε τα αλλα αναμενα μεχρι να πιασει θερμοκρασια 82 βαθμους κελσιου να εισαι safe.

ΥΓ. direct cooking ειναι οταν ψηνεις το κρεας πανω απο τη φωτια και indirect οταν δημιουργεις 2 χωνες ψησιματος και το ψηνεις εκει που δεν εχει φωτια απο κατω. Το indirect εχει τη λογικη του φουρνου για να πιασουν θερμοκρασια χοντρα κομματια και εννοειται με κλειστο καπακι.

ΥΓ1. Αν το ψησεις ολο indirect μπορεις να παρεις ενα smoker box να το κανεις καπνιστο για να το αλλαξεις επιπεδο.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.

καλημερα

θελω να τονισω και εγω τη σημασια του καλου κρεατος που προαναφερθηκε για να βγει νοστιμη η μπριζολα. δεν υπαρχει σημαντικοτερος παραγοντας. ψωνιζω απο κρεοπωλειο στη φιλοθεη που εισαγει ribeye αμερικανικα και αλλα, και παλαιωνει ο ιδιος μοσχαρια δικα του. χωρις να βαλεις τιποτα πανω, με ψησιμο στους 55 και ενα γυρισμα μονο η μπριζολα ειναι ισως και νοστιμοτερη απο base grill (που το τιμαμε και αυτο δεοντως). Εγω προσωπικα βαζω μονο αλατοπιπερο και λιγακι λαδι και τις ριχνω μεσα στους 250+. ακομα και στο τηγανι που τις εκανα παλια βγαινανε μια χαρα.

μερικες εικονες ωμων:

67E7BFAC-7100-4908-9170-B85A002771A5.jpeg

δε μ αφηνει αλλες. καλα συνολικο μεγεθος 2mb ελεος

8E03426F-BEA8-4698-9F5E-39BA5755D80B.jpeg

  • Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, sndev said:

μαζί σου κ το βάζω τώρα σε σποιλερ αλλά καλός η κακός η ψησταριά είναι μια επένδυση  που αφορά τη μαγειρική οπότε δεν είναι οφφ τοπικ imo .

Ταιριάζει περισσότερο στο άλλο όμως, οπότε καλύτερα εκεί. Εδώ θα χαθούν μέσα στις προτάσεις/συμβουλές για ψησταριές.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ThReSh είπε

Ταιριάζει περισσότερο στο άλλο όμως, οπότε καλύτερα εκεί. Εδώ θα χαθούν μέσα στις προτάσεις/συμβουλές για ψησταριές.

Ποιο ειναι  το θεμα  με τη μαγειρικη;;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΣ  ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ  ΣΟΥΒΛΑΣ (ROTISSERIE  KIT)

Πήγα να αγοράσω το Broil King Rotisserie Kit  και έκανε 130 ευρώ !!! Εννοείται πως δεν το πήρα.

Έψαξα στο  eBay  και  AliExpress και έκαναν γυρω στα 40 ευρώ αλλά μου φάνηκαν ότι δεν είναι καλής ποιότητας και θα το είχα σε 20 μέρες το νωρίτερο.

Για αυτό αποφάσισα να μετατρέψω-προσαρμόσω τον μηχανισμό σούβλας που έχω της κυπριακής ψησταρίας καρβούνων της οποίας το μοτέρ είναι πανίσχυρο με 5 ταχύτητες. Μου στοίχισε  μόνο 16 ευρώ, 6 ευρώ ο  μονός γαλβανιζέ μηχανισμός και 10 ευρώ οι 4 πεταλούδες-πηρούνες( 2 ζεύγη) που κρατάνε το κρέας. Την προσαρμογή την έκανα μόνος μου με ένα κομάτι αλουμίνιο, ένα σφικτιράκι και 2 βίδες με παξιμάδι.

Έκανα ήδη την πρόβα τζενεράλε για το Χριστουγεννιατικο τραπέζι. Rotisserie χοιρινό Loin και ολόκληρο κοτόπουλο και από κάτω πατάτες με κόκκινο κρεμύδι.

80011681_2417010668613513_9046151726192656384_n.jpg

79271112_508699509737165_1614743480926470144_n.jpg

Επεξ/σία από Excoset
  • Like 5
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Excoset είπε

ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΣ  ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ  ΣΟΥΒΛΑΣ (ROTISSERIE  KIT)

Πήγα να αγοράσω το Broil King Rotisserie Kit  και έκανε 130 ευρώ !!! Εννοείται πως δεν το πήρα.

Έψαξα στο  eBay  και  AliExpress και έκαναν γυρω στα 40 ευρώ αλλά μου φάνηκαν ότι δεν είναι καλής ποιότητας και θα το είχα σε 20 μέρες το νωρίτερο.

Για αυτό αποφάσισα να μετατρέψω-προσαρμόσω τον μηχανισμό σούβλας που έχω της κυπριακής ψησταρίας καρβούνων της οποίας το μοτέρ είναι πανίσχυρο με 5 ταχύτητες. Μου στοίχισε  μόνο 16 ευρώ, 6 ευρώ ο  μονός γαλβανιζέ μηχανισμός και 10 ευρώ οι 4 πεταλούδες-πηρούνες( 2 ζεύγη) που κρατάνε το κρέας. Την προσαρμογή την έκανα μόνος μου με ένα κομάτι αλουμίνιο, ένα σφικτιράκι και 2 βίδες με παξιμάδι.

Έκανα ήδη την πρόβα τζενεράλε για το Χριστουγεννιατικο τραπέζι. Rotisserie χοιρινό Loin και ολόκληρο κοτόπουλο και από κάτω πατάτες με κόκκινο κρεμύδι.

80011681_2417010668613513_9046151726192656384_n.jpg

79271112_508699509737165_1614743480926470144_n.jpg

Μπορεις να βαλεις λινκ με τα προιοντα που αγορασες αναλυτικα; Κοιταζα και γω να παρω κατι παρομοιο.

Δημοσ.
22 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Μπορεις να βαλεις λινκ με τα προιοντα που αγορασες αναλυτικα; Κοιταζα και γω να παρω κατι παρομοιο.

 

received_470814630509601.jpeg

  • Like 1
Δημοσ.

Ηρθε και  στηθηκε και  η monarch !!!!

Το σκ θα γινουν και οι πρωτες δοκιμες με μοσχαρι και  ψαρια!!!

IMG_0567.gif

  • Like 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έστησα και εγώ τη δική μου (campingaz Master series 4). Είχα διάφορα θέματακια αλλά η εξυπηρέτηση της εταιρείας είναι άψογη!

Την άναψα κιόλας και σε 6 λεπτά έφτασε τους 250 βαθμούς ενώ πέρασε τους 300 στα 10-12 λεπτά.

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την κατασκευή της και ανυπομονώ να ψησω. Θα αργήσω όμως γιατί την έχω πάει σε καινούργιο σπίτι που θα μετακομίσω σε 1-2 μήνες. 

 

 

 

19699608-5A76-48AF-ACCA-B699AC3C9658.jpeg

E4C07D52-87CE-48F3-BE64-4A4B80AB1E9A.jpeg

Επεξ/σία από sargus
  • Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα έγινε το πρώτο τεστ με ψήσιμο λαχανικών και 4 τσιπούρες εκ των οποιων οι 2 του μισόκιλού . 
Ακολουθησα τις οδηγίες κατά γράμμα και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό !!!!

Τα ψάρια σε 13 λεπτά ήταν έτοιμα στους 220 βαθμούς και ήταν εκπληκτικά!!!!

Τα λαχανικά η αληθεια είναι ότι μου πήραν λίγο παραπάνω , στα 35 λεπτά αλλά και πάλι τα κολοκυθάκια δεν ήταν καλά ψημένα ..

Ειναι αυτό που λέμε κρατούσαν λίγο ....

Γενικά σε 50 λεπτά είχα ένα πολύ πλούσιο μεσογειακο γεύμα , τέλεια ψημένο και είναι αλήθεια ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από το bbq!!!

Εγινε στο τέλος κανονικά ο καθαρισμός και είμαι έτοιμος αύριο για το δεύτερο τεστ με σπαλομπριζολες!!

AE16D489-A1C1-498A-8C63-935302651806.jpeg

AE3F0D87-A5DE-4A34-A457-3749ACBAE5BE.jpeg

Επεξ/σία από aenaos15
  • Like 7
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παρακολουθώ καιρό και έφτασε η ώρα και για μένα... Βαρέθηκα να ψήνω σε σχαροτήγανα και ηλεκτρικά grill της πλάκας. Έχω καταλήξει στην Weber Spirit 2 - E310 GBS διαβάζοντας παντού εξαιρετικά σχόλια. Επιπλέον θα τσιμπήσω και το Pizza stone της Weber όπως επίσης και το iGrill 3. Τώρα σε ότι έχει να κάνει με την προστασία της έχετε κάποια λύση γιατί θεωρώ πολλά τα 120 ευρώ για ένα κομμάτι πανί της Weber. Θέλω όμως κουκούλα γιατί στο μπαλκόνι θα την βλέπει πολλές ώρες ο ήλιος (Από βροχή δεν έχει θέμα). Εμπειρίες προτάσεις καλοδεχούμενες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...