Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2191

  • sndev

    1176

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
6 ώρες πριν, @pnea1973 είπε

Στο φουλ την είχα... Και οι 2 καυστήρες στο φουλ.. 

Φτάνει θερμοκρασία σύμφωνα με το θερμόμετρο της 270 βαθμούς... Αλλά και εμένα αυτό μου φαινεται.. Ότι δεν έχει θερμοκρασία.. 

 

Αύριο θα δω τους καυστήρες, στο φουλ πως καίνε.. Λογικά πρέπει να έχουν μπλε φλόγα, σαν φλογιστρο σωστά? 

Ενδέχεται να έχει παρουσιάσει σφάλμα κι ο μειωτής της πίεσης υγραερίου. Πριν τρέχετε σε service κλπ., δοκιμάστε με κάποιον άλλον εάν είναι εφικτό ή αγοράστε έναν καινούριο. Προσφάτως είχα παρόμοιο πρόβλημα. Τον άλλαξα και η ψησταριά πήρε τα πάνω της.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, aenaos15 είπε

Φιλε αν αφησες φιλετο 4+4 σε 270 βαθμουσ δεν θα εβρισκες τιποτα!!!!

Κατι αλλο συμβαινει  με τις θερμοκρασιες σου.

 

270 είχε φθάσει πριν βάλω μέσα το φιλέτο.. Πάντα σύμφωνα με το θερμόμετρο στο καπάκι. 

41 λεπτά πριν, gdeli είπε

Περίεργο. Μήπως έψηνες με ανοικτό καπάκι; Τι φιάλη έχεις; 

Όχι. Δεν είχα ανοικτό καπάκι.. Φιάλη έχω coral gas.. 

30 λεπτά πριν, Krasomak είπε

Ενδέχεται να έχει παρουσιάσει σφάλμα κι ο μειωτής της πίεσης υγραερίου. Πριν τρέχετε σε service κλπ., δοκιμάστε με κάποιον άλλον εάν είναι εφικτό ή αγοράστε έναν καινούριο. Προσφάτως είχα παρόμοιο πρόβλημα. Τον άλλαξα και η ψησταριά πήρε τα πάνω της.

Θα δω σήμερα που θα κάνω δοκιμές, και αύριο θα δοκιμάσω καινούργιο... 

Ποιον πήρες? 

Επεξ/σία από @pnea1973
  • Like 1
Δημοσ.

Αν δεν εχει λιπος να καψει επιφανειακα μην περιμενετε κρουστα.Βεβαια αυτο στη φωτο φαινεται σαν βραστο αλλα και παλι ... 

  • Like 2
Δημοσ.

Είναι και αυτό μια εξήγηση. Αν είχες έστω και λίγο λίπος να κάνει μερικές αναφλέξεις θα έκανες και κρούστα. Από την άλλη, μπορεί να λέει το θερμόμετρο 270 και να μην είναι τόσο επάνω στην σχάρα; Περισσότερο πρέπει να είναι.

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, @pnea1973 είπε

270 είχε φθάσει πριν βάλω μέσα το φιλέτο.. Πάντα σύμφωνα με το θερμόμετρο στο καπάκι. 

Όχι. Δεν είχα ανοικτό καπάκι.. Φιάλη έχω coral gas.. 

Θα δω σήμερα που θα κάνω δοκιμές, και αύριο θα δοκιμάσω καινούργιο... 

Ποιον πήρες? 

Δεν είχα τη δυνατότητα επιλογής και λόγω καθυστέρησης των κούριερ, πήρα τον πρώτο που βρήκα διαθέσιμο σε κατάστημα της περιοχής μου. Ευτυχώς είναι ΙΤΑΛΙΚΗΣ κατασκευής. Ο συγκεκριμένος έχει και ρυθμιστή πίεσης. Μου ανεβάζει πολύ περισσότερο την θερμοκρασία από τον κινεζικό που είχα αρχικά και μου κράτησε έναν χρόνο.

ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΨΗΣΤΑΡΙΑ 1.JPG

ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΨΗΣΤΑΡΙΑ.JPG

Επεξ/σία από Krasomak
Δημοσ.
1 ώρα πριν, @pnea1973 είπε

270 είχε φθάσει πριν βάλω μέσα το φιλέτο.. Πάντα σύμφωνα με το θερμόμετρο στο καπάκι. 

Όχι. Δεν είχα ανοικτό καπάκι.. Φιάλη έχω coral gas.. 

Θα δω σήμερα που θα κάνω δοκιμές, και αύριο θα δοκιμάσω καινούργιο... 

Ποιον πήρες? 

Είναι η φιάλη! Μην χρησιμοποιείται φιάλη coral gas στα bbq.έχουν μια επιπλέον εσωτερική βαλβίδα και μπλοκάρουν καμία φορά και δεν δίνουν αρκετή δύναμη.το bbq σου θα είχε ανεβάσει στην αρχή όντως θερμοκρασία,μετά θα μπλόκαρε η φιάλη και ο θερμός αέρας υπήρχε μέσα στον θάλαμο (πάντα πάει προς τα πάνω η ζέστη) αλλά δεν έδινε άλλη δύναμη.

ο ρυθμιστής που έχει εσωτερικά το bbq είναι της cavagna (η καλύτερη εταιρία για τους ρυθμιστές).

αλλαξε φιάλη και μην βάλεις coral gas παλι βαλε petrogaz και δεν θα έχεις θέματα.

  • Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Instructor1182 είπε

Είναι η φιάλη! Μην χρησιμοποιείται φιάλη coral gas στα bbq.έχουν μια επιπλέον εσωτερική βαλβίδα και μπλοκάρουν καμία φορά και δεν δίνουν αρκετή δύναμη.το bbq σου θα είχε ανεβάσει στην αρχή όντως θερμοκρασία,μετά θα μπλόκαρε η φιάλη και ο θερμός αέρας υπήρχε μέσα στον θάλαμο (πάντα πάει προς τα πάνω η ζέστη) αλλά δεν έδινε άλλη δύναμη.

ο ρυθμιστής που έχει εσωτερικά το bbq είναι της cavagna (η καλύτερη εταιρία για τους ρυθμιστές).

αλλαξε φιάλη και μην βάλεις coral gas παλι βαλε petrogaz και δεν θα έχεις θέματα.

Το εχουμε ξαναπει για τις coral. 

Χρησιμοποιειστε petrogaz η την μεταλλικη η την πλαστικη για να βλεπετε και ποσο αεριο εχει μεινει.

 

 

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω παλι είμαι αντίθετος. αν κ ακομα ειμαι στη πρώτη μπουκαλα coral για να πω οτι εχω ασφαλή συμπεράσματα η ψησταριά ειναι πολυ καλύτερα στην απόδοση σε θερμοκρασίες.

επισης πριν κάνεις καπoια αλλαγή δοκίμασε την επόμενη να ψήσεις στο κέντρο direct χωρίς ανακλαστήρα κ πες μας αποτέλεσμα. φυσικά το λίπος δίνει bonus  για τη κρουστά

κ να γρκινιαξω λιγο μου φαινετε λογικο οτι δε σου κανε κρουστα

απο τη πανω πλευρα διχνει διαγώνιες χαραγματιες που σημαινει άνοιξες καπακι μες το κρυο 2 φορες για τη πανω πλευρα κ 2 για τη κατω σε κρεας που αφηνεις μεσα 5 -7 λεπτα κ ενω δεν εχει κ λιπος? κ το κανεις στις ακρες που στο άνοιγμα ειναι το πρωτο μερος που κρυώνει

anyway ολα παιζουν ρολο αλλα το οτι η ψησταρια εχει 270  δεν φταιει κατα τη ταπινη μου γνώμη  η μπουκάλα

επιπλεον κρινοντας απο τη φλογα στο δεξι καυστήρα μια χαρα ενταση εχεις η φυσαει κ μπαζει κ παει δεξια τι φλογα.. πραγμα το οποιο ειναι κακο

αυτο εινια με coral σε μια ποταπη campingaz σε ελληνικο μοσχάρι χωρις πολλα λιπαρά

η τεχνική ομως είναι χωρις ανακλαστήρα direct κ γυρισμα 1 φορα κ μόνο

 

image.png.12a59fb2e65678b6abf8590e92cc6f5e.png 

Επεξ/σία από sndev
  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα και Χρόνια πολλά στην παρεα. Επιβεβαιώνω και γω παντως, οτι με την καινουρια την coral prime δεν εχω κανενα προβλημα, η φλόγα και η ένταση είναι όπως πρέπει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την μπουκάλα δεν έχω γνώμη, αλλά ρίχνω άλλη μια ψήφο στο ότι τα πολλά ανοίγματα δεν ειναι καλή πρακτική. Την πάταγα κι εγω πολλές φορές στην αρχή από ανασφάλεια κυρίως για να μην μου αρπάξει ή μην παραψηθεί το κρέας αλλά με τον καιρό αρχίζεις να καταλαβαίνεις πότε κάτι δεν πάει καλά ακομη και με κλειστό καπάκι.

Σε άλλα νέα κάποιος πριν καιρό μας είχε φέρει 4 πολύ μεγάλες μοσχαρίσιες (δεν ξερω τι ακριβώς κομμάτι ήταν) εκ των οποίων είχα κάνει τις δύο κάποια στιγμή και δεν με είχαν ενθουσιάσει καθόλου γιατί για κάποιο λόγο μου ειχαν βγει πολύ σκληρές.

Χθες είπα να κάνω τις άλλες δύο αλλά με τη μέγιστη προσοχή γιατί δεν πρέπει να ήταν και ότι πιο σούπερ οπότε ήθελα να φάμε καλά.

Οπότε έγινε η σχετική προετοιμασία, ψήσιμο 4 + 4 στους 250 βαθμούς, ξεκούραση 6-7 λεπτά και reverse searing. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Σίγουρα έχω φάει και ανώτερα αλλά με το συγκεκριμένο κομμάτι δεν νομιζω οτι μπορούσε να γίνει κάτι παραπάνω γευστικά.

 

 

image00001.JPG

image00004.JPG

image00006.JPG

Επεξ/σία από zanskou
  • Like 6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Χωρίς ανακλαστηρα δεν πέφτουν όλα τα ζουμιά και λίπη μέσα στις τρύπες του καυστήρα??

ναι , σχετικο βασικα.. για 5 κ 10 λεπτα ψησιμο δε προλαβαινει να κανει ζημια κ επειδη ειναι τερμα αυτο γινεται καρβουνο αμεσως. ακομα κ να κλεισουν οι τρυπες που δε μου εχει τυχει ποτε, 9/10 σε ολες τις ψησταριες ειναι ανοξειδωτοι κ καθαριζονται με βουρτσα κ οι τρυπες με μια καρφιτσα,  οι ανακλαστήρες παντως δεν ειναι για να προστατευουν το καυστηρα αλλα για να δινουν κ καλα καπνισμα απο τα λιποι που πεφτουν πανω τους.

τωρα δεν ενδεικνυτε για προβατίνες κ παιδακια αυτο , αλλα για μοσχαρισιες που νε για 10 λεπτα ψησιμο σε οσες ψησταριες το δοκιμασα είναι πολυ ανωτερο το αποτέλεσμα

  • Like 2
Δημοσ.

Θα δοκιμάσω σήμερα να κάνω reset τον ρυθμιστή.. Αλλά να πω και κατι..πρεπει να είναι κλειστό το καπάκι? Αφού η φωτιά έρχεται από κατω..θελω να πω τοι πχ στο κάρβουνο δεν έχει θέμα με κλειστό καπάκι.. 

 

Επίσης πηρα και μια φιάλη πετρογκαζ να δοκιμάσω. 

Βέβαια σήμερα βρεχει και φυσάει οπότε ίσως δεν είναι αξιόπιστη η δοκιμή.. 

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...