MANOLIS33 Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, toxotis67 είπε Φίλε η απόσταση της σούβλας από τα flavorized bars πόση είναι σε εκατοστά? Updated Έβγαλα τις σχάρες κι έχω 12cm Επεξ/σία 16 Μαΐου 2021 από MANOLIS33 1
xenos3 Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Μπιφτέκια να βάλω στη σχαρα ή στην πλάκα; Φοβάμαι μην κολλήσουν.
AristidisZ Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 36 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Ερώτηση... ο τρόπος που είναι τοποθετημένο το κρέας που έχει κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο ενδείκνυται...??? Ή κάτι δεν καταλαβαίνω καλά από την φωτογραφία...? Το ίδιο σκέφτηκα και εγώ, μου φαίνεται κιολας ότι θα θέλει από τη μια πχ 4 ώρες και από την άλλη πλευρά το μισό
MANOLIS33 Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε Ερώτηση... ο τρόπος που είναι τοποθετημένο το κρέας που έχει κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο ενδείκνυται...??? Ή κάτι δεν καταλαβαίνω καλά από την φωτογραφία...? Είναι χτυπημένα και διπλωμένα, αλλιώς δε θα χωρούσε. Το μήκος που έχω είναι 71cm max 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Το ίδιο σκέφτηκα και εγώ, μου φαίνεται κιολας ότι θα θέλει από τη μια πχ 4 ώρες και από την άλλη πλευρά το μισό Όλα θα τα κρίνει ο "Κοντιζας" με την αυριανή του βαθμολογία ! Θα σας κρατήσω ενήμερους και με ντοκουμέντα 😉 Επεξ/σία 15 Μαΐου 2021 από MANOLIS33
zanskou Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 39 λεπτά πριν, xenos3 είπε Μπιφτέκια να βάλω στη σχαρα ή στην πλάκα; Φοβάμαι μην κολλήσουν. με καλό λάδωμα δεν κολλάει τιποτα. και στην πλάκα να τα βάλεις καλό είναι να την περάσεις με λίγο λαδάκι κατά τη γνώμη μου. Επισης έχω την εντυπωση ότι οποτε κανω μπιφτέκια ή φιλέτο κοτόπουλο στην πλάκα βγαίνουν 10-15% πιο ζουμερα .
Evgenios_V Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 Δημοσ. 15 Μαΐου 2021 41 λεπτά πριν, MANOLIS33 είπε Είναι χτυπημένα και διπλωμένα, αλλιώς δε θα χωρούσε. Το μήκος που έχω είναι 71cm max Όλα θα τα κρίνει ο "Κοντιζας" με την αυριανή του βαθμολογία ! Θα σας κρατήσω ενήμερους και με ντοκουμέντα 😉 Δεν τίθεται θέμα βαθμολογίας... Αρκεί να ψηθούν σωστά και να τα απολαύσετε...!!! 8 λεπτά πριν, zanskou είπε με καλό λάδωμα δεν κολλάει τιποτα. και στην πλάκα να τα βάλεις καλό είναι να την περάσεις με λίγο λαδάκι κατά τη γνώμη μου. Επισης έχω την εντυπωση ότι οποτε κανω μπιφτέκια ή φιλέτο κοτόπουλο στην πλάκα βγαίνουν 10-15% πιο ζουμερα . Λογικό στην πλάκα να βγαίνουν ποιο ζουμερα μιας και χάνουν λιγότερα υγρά...
energy52 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 12 ώρες πριν, Evgenios_V είπε Δεν τίθεται θέμα βαθμολογίας... Αρκεί να ψηθούν σωστά και να τα απολαύσετε...!!! Λογικό στην πλάκα να βγαίνουν ποιο ζουμερα μιας και χάνουν λιγότερα υγρά... Καλημερα! βρε παιδια, στην πλακα φευγουν τα λιπη; ναι οκ φοβερη η ευκολια της δεν λερωνει τοσο η ψησταρια αλλα μηπως το αποτελεσμα ειναι κατι σαν σχαροτηγανο; οπως και με τις μεμβρανες επισης..
ilpapacha Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δες μια τα παρακάτω https://www.nytimes.com/2014/06/25/dining/how-to-make-a-great-burger.html https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-07-02/how-to-best-grill-burgers-don-t-say-top-chefs https://www.cnet.com/home/yard-and-outdoors/reasons-you-should-grill-burgers-in-a-cast-iron-skillet/ Ο καλύτερος/πιο γευστικός τρόπος για να ψήσεις ένα Burger είναι σε πλάκα. Από εκεί και πέρα, προφανώς μπορεί να ψηθεί και πάνω στην σχάρα απευθείας.
toxotis67 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 20 λεπτά πριν, Rabbit30 είπε Γίνετε και έτσι!😜...Καλημέρα... Πολύ ωραία pancakes. Συνταγή για τη ζύμη;
Evgenios_V Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, energy52 είπε Καλημερα! βρε παιδια, στην πλακα φευγουν τα λιπη; ναι οκ φοβερη η ευκολια της δεν λερωνει τοσο η ψησταρια αλλα μηπως το αποτελεσμα ειναι κατι σαν σχαροτηγανο; οπως και με τις μεμβρανες επισης.. Θα συμφωνήσω ... Για αυτό και προτιμώ προσωπικά την Σχάρα...αλλά περί ορέξεις κολοκυθόπιτα που λέει και ο λαός... 1
Rabbit30 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 11 λεπτά πριν, toxotis67 είπε Πολύ ωραία pancakes. Συνταγή για τη ζύμη; 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κούπα γαλα 1 αυγο 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη 1 πρεζα αλάτι 3 1
Evgenios_V Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Αλλά αν πχ θέλεις να κάνεις smash burger που είναι φοβερά τότε η πλάκα ή το τηγάνι ειναι μονόδρομος... 1
MANOLIS33 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Το αρνάκι βγήκε στις 2:20'. Ήταν μισό στα 4,4kg. Συνοδευτικό στο ταψί κάτω από το αρνι για να στάζουν τα ζουμιά με: πατάτες , κρεμμύδι, κολοκυθάκια, πλευρώτους κ λιαστη ντομάτα. Σοταρισμενα με αλάτι, πιπέρι, λάδι με μυρωδικά, 2 σκελίδες σκόρδο, νερό κ κρασί. ( διέγνωσα λάθος, θα έπρεπε να μπουν στην τελευταία μια ώρα και όχι από την αρχή. Αναγκάστηκα να τα βγάλω στα μισά) Για να γυρνάει απρόσκοπτα ο αμνός, έβγαλα τις δύο από τις τέσσερις καλύπτρες ώστε να μπει πιο κάτω το ταψί και να δώσει χώρο, περαν από τα 12cm. Εννοείται από την αρχή έβγαλα τις σχάρες. Μετά το ξεκίνημα ανά 40' , αλοιμα με πρόβειο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα κ θυμάρι. Έγινε συνολικά 3 φορές. (Θα μπορούσα να το κάνω και 4η στο ξεκίνημα, ήθελε μια πρέζα αλάτι ακόμα). Μετά το 1ο μισάωρο, καλυψα με αλουμινόχαρτο μέχρι το τελευταίο 20' τη μέση και πίσω γιατί άρπαξαν περισσότερο από μπροστά που είχε το ταψί. Οι θερμοκρασίες 150°-200°, το τελευταίο μισάωρο στα 250° για να αφρίσει. Το BBQ είναι πολύ δυνατό, έπαιξα κατά περιόδους με 2 και 3 καυστήρες από τους 4. Τέλος, κάπνισα με ξύλο Whiskey στην πίσω πλευρά. Αποτέλεσμα : 9/10 γιατί ο Κοντιζας βρήκε ψαροκόκαλο !!!!! 😁😁😁😁😁😁😁😁. ( Οι φωτογραφίες είναι ανά 30 περίπου με την πρώτη όταν έβαλα 🔥🔥🔥. Προσωπικά, δεν έκατσα με την οικογένεια στο τραπέζι, έφαγα απ'τη λαδόκολλα !) pan widget Επεξ/σία 16 Μαΐου 2021 από MANOLIS33 11 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα