Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, toxotis67 είπε

Φίλε η απόσταση της σούβλας από τα flavorized bars πόση είναι σε εκατοστά?

Updated

Έβγαλα τις σχάρες κι έχω 12cm

Επεξ/σία από MANOLIS33
  • Like 1
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Ερώτηση...

ο τρόπος που είναι τοποθετημένο το κρέας που έχει κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο ενδείκνυται...??? 

Ή κάτι δεν καταλαβαίνω καλά από την φωτογραφία...?

Screenshot_20210515_212930_com.android.chrome.jpg

Το ίδιο σκέφτηκα και εγώ, μου φαίνεται κιολας ότι θα θέλει από τη μια πχ 4 ώρες και από την άλλη πλευρά το μισό 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 λεπτά πριν, Evgenios_V είπε

Ερώτηση...

ο τρόπος που είναι τοποθετημένο το κρέας που έχει κομμάτια το ένα πάνω στο άλλο ενδείκνυται...??? 

Ή κάτι δεν καταλαβαίνω καλά από την φωτογραφία...?

Screenshot_20210515_212930_com.android.chrome.jpg

Είναι χτυπημένα και διπλωμένα, αλλιώς δε θα χωρούσε. Το μήκος που έχω είναι 71cm max

3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Το ίδιο σκέφτηκα και εγώ, μου φαίνεται κιολας ότι θα θέλει από τη μια πχ 4 ώρες και από την άλλη πλευρά το μισό 

Όλα θα τα κρίνει ο "Κοντιζας" με την αυριανή του βαθμολογία ! Θα σας κρατήσω ενήμερους και με ντοκουμέντα 😉

Επεξ/σία από MANOLIS33
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, xenos3 είπε

Μπιφτέκια να βάλω στη σχαρα ή στην πλάκα; Φοβάμαι μην κολλήσουν. 

με καλό λάδωμα δεν κολλάει τιποτα. και στην πλάκα να τα βάλεις καλό είναι να την περάσεις με λίγο λαδάκι κατά τη γνώμη μου. Επισης έχω την εντυπωση ότι οποτε κανω μπιφτέκια ή φιλέτο κοτόπουλο στην πλάκα βγαίνουν 10-15% πιο ζουμερα .

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, MANOLIS33 είπε

Είναι χτυπημένα και διπλωμένα, αλλιώς δε θα χωρούσε. Το μήκος που έχω είναι 71cm max

Όλα θα τα κρίνει ο "Κοντιζας" με την αυριανή του βαθμολογία ! Θα σας κρατήσω ενήμερους και με ντοκουμέντα 😉

Δεν τίθεται θέμα βαθμολογίας... ;)

Αρκεί να ψηθούν σωστά και να τα απολαύσετε...!!!

8 λεπτά πριν, zanskou είπε

με καλό λάδωμα δεν κολλάει τιποτα. και στην πλάκα να τα βάλεις καλό είναι να την περάσεις με λίγο λαδάκι κατά τη γνώμη μου. Επισης έχω την εντυπωση ότι οποτε κανω μπιφτέκια ή φιλέτο κοτόπουλο στην πλάκα βγαίνουν 10-15% πιο ζουμερα .

Λογικό στην πλάκα να βγαίνουν ποιο ζουμερα μιας και χάνουν λιγότερα υγρά...

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

Δεν τίθεται θέμα βαθμολογίας... ;)

Αρκεί να ψηθούν σωστά και να τα απολαύσετε...!!!

Λογικό στην πλάκα να βγαίνουν ποιο ζουμερα μιας και χάνουν λιγότερα υγρά...

Καλημερα! βρε παιδια, στην πλακα φευγουν τα λιπη; ναι οκ φοβερη η ευκολια της δεν λερωνει τοσο η ψησταρια αλλα μηπως το αποτελεσμα ειναι κατι σαν σχαροτηγανο; οπως και με τις μεμβρανες επισης..

Δημοσ.

Δες μια τα παρακάτω 

https://www.nytimes.com/2014/06/25/dining/how-to-make-a-great-burger.html

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-07-02/how-to-best-grill-burgers-don-t-say-top-chefs

https://www.cnet.com/home/yard-and-outdoors/reasons-you-should-grill-burgers-in-a-cast-iron-skillet/

Ο καλύτερος/πιο γευστικός τρόπος για να ψήσεις ένα Burger είναι σε πλάκα. Από εκεί και πέρα, προφανώς μπορεί να ψηθεί και πάνω στην σχάρα απευθείας.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, energy52 είπε

Καλημερα! βρε παιδια, στην πλακα φευγουν τα λιπη; ναι οκ φοβερη η ευκολια της δεν λερωνει τοσο η ψησταρια αλλα μηπως το αποτελεσμα ειναι κατι σαν σχαροτηγανο; οπως και με τις μεμβρανες επισης..

Θα συμφωνήσω ... Για αυτό και προτιμώ προσωπικά την Σχάρα...αλλά περί ορέξεις κολοκυθόπιτα που λέει και ο λαός...

  • Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, toxotis67 είπε

Πολύ ωραία pancakes. Συνταγή  για τη ζύμη;

1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

1 κούπα γαλα 

1 αυγο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 

2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη

1 πρεζα αλάτι 

  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αρνάκι βγήκε στις 2:20'. Ήταν μισό στα 4,4kg. Συνοδευτικό στο ταψί κάτω από το αρνι για να στάζουν τα ζουμιά με:

πατάτες , κρεμμύδι, κολοκυθάκια, πλευρώτους κ λιαστη ντομάτα. Σοταρισμενα με αλάτι, πιπέρι, λάδι με μυρωδικά, 2 σκελίδες σκόρδο, νερό κ κρασί. ( διέγνωσα λάθος, θα έπρεπε να μπουν στην τελευταία μια ώρα και όχι από την αρχή. Αναγκάστηκα να τα βγάλω στα μισά) 

Για να γυρνάει απρόσκοπτα ο αμνός, έβγαλα τις δύο από τις τέσσερις καλύπτρες ώστε να μπει πιο κάτω το ταψί και να δώσει χώρο, περαν από τα 12cm. Εννοείται από την αρχή έβγαλα τις σχάρες.

Μετά το ξεκίνημα ανά 40' , αλοιμα με πρόβειο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα κ θυμάρι. Έγινε συνολικά 3 φορές. (Θα μπορούσα να το κάνω και 4η στο ξεκίνημα, ήθελε μια πρέζα αλάτι ακόμα).

Μετά το 1ο μισάωρο, καλυψα με αλουμινόχαρτο μέχρι το τελευταίο 20' τη μέση και πίσω γιατί άρπαξαν περισσότερο από μπροστά που είχε το ταψί. Οι θερμοκρασίες 150°-200°, το τελευταίο μισάωρο στα 250° για να αφρίσει. Το BBQ είναι πολύ δυνατό, έπαιξα κατά περιόδους με 2 και 3 καυστήρες από τους 4.

Τέλος, κάπνισα με ξύλο Whiskey στην πίσω πλευρά.

Αποτέλεσμα :

9/10 γιατί ο Κοντιζας βρήκε ψαροκόκαλο !!!!! 😁😁😁😁😁😁😁😁.

( Οι φωτογραφίες είναι ανά 30 περίπου με την πρώτη όταν έβαλα 🔥🔥🔥.

Προσωπικά, δεν έκατσα με την οικογένεια στο τραπέζι, έφαγα απ'τη λαδόκολλα !)

 

 

 

 

rsz_1rsz_20210516_111107.jpg

rsz_20210516_114728.jpg

rsz_20210516_121843.jpg

rsz_20210516_124704.jpg

rsz_20210516_132157.jpg

rsz_20210516_134306.jpg

rsz_20210516_135117.jpg

rsz_20210516_140731.jpgpan widget

Επεξ/σία από MANOLIS33
  • Like 11
  • Thanks 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...