Προς το περιεχόμενο

Ψησταρια Υγραεριου


DAVE

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 λεπτά πριν, toxotis67 είπε

Πολύ ωραία pancakes. Συνταγή  για τη ζύμη;

1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

1 κούπα γαλα 

1 αυγο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 

2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη

1 πρεζα αλάτι 

  • Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 20,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2125

  • ilpapacha

    1958

  • sndev

    1092

  • ηνίοχος

    566

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το αρνάκι βγήκε στις 2:20'. Ήταν μισό στα 4,4kg. Συνοδευτικό στο ταψί κάτω από το αρνι για να στάζουν τα ζουμιά με:

πατάτες , κρεμμύδι, κολοκυθάκια, πλευρώτους κ λιαστη ντομάτα. Σοταρισμενα με αλάτι, πιπέρι, λάδι με μυρωδικά, 2 σκελίδες σκόρδο, νερό κ κρασί. ( διέγνωσα λάθος, θα έπρεπε να μπουν στην τελευταία μια ώρα και όχι από την αρχή. Αναγκάστηκα να τα βγάλω στα μισά) 

Για να γυρνάει απρόσκοπτα ο αμνός, έβγαλα τις δύο από τις τέσσερις καλύπτρες ώστε να μπει πιο κάτω το ταψί και να δώσει χώρο, περαν από τα 12cm. Εννοείται από την αρχή έβγαλα τις σχάρες.

Μετά το ξεκίνημα ανά 40' , αλοιμα με πρόβειο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα κ θυμάρι. Έγινε συνολικά 3 φορές. (Θα μπορούσα να το κάνω και 4η στο ξεκίνημα, ήθελε μια πρέζα αλάτι ακόμα).

Μετά το 1ο μισάωρο, καλυψα με αλουμινόχαρτο μέχρι το τελευταίο 20' τη μέση και πίσω γιατί άρπαξαν περισσότερο από μπροστά που είχε το ταψί. Οι θερμοκρασίες 150°-200°, το τελευταίο μισάωρο στα 250° για να αφρίσει. Το BBQ είναι πολύ δυνατό, έπαιξα κατά περιόδους με 2 και 3 καυστήρες από τους 4.

Τέλος, κάπνισα με ξύλο Whiskey στην πίσω πλευρά.

Αποτέλεσμα :

9/10 γιατί ο Κοντιζας βρήκε ψαροκόκαλο !!!!! 😁😁😁😁😁😁😁😁.

( Οι φωτογραφίες είναι ανά 30 περίπου με την πρώτη όταν έβαλα 🔥🔥🔥.

Προσωπικά, δεν έκατσα με την οικογένεια στο τραπέζι, έφαγα απ'τη λαδόκολλα !)

 

 

 

 

rsz_1rsz_20210516_111107.jpg

rsz_20210516_114728.jpg

rsz_20210516_121843.jpg

rsz_20210516_124704.jpg

rsz_20210516_132157.jpg

rsz_20210516_134306.jpg

rsz_20210516_135117.jpg

rsz_20210516_140731.jpgpan widget

Επεξ/σία από MANOLIS33
  • Like 11
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, Evgenios_V είπε

Fully loaded...!!!

 

Screenshot_20210516_140943_com.google.android.apps.photos.jpg

Από όλα τα καλά! Τα παϊδάκια είναι αρνίσια; Από αναφλέξεις όλα ΟΚ?

34 λεπτά πριν, MANOLIS33 είπε

Το αρνάκι βγήκε στις 2:20'. Ήταν μισό στα 4,4kg. Συνοδευτικό στο ταψί κάτω από το αρνι για να στάζουν τα ζουμιά με:

πατάτες , κρεμμύδι, κολοκυθάκια, πλευρώτους κ λιαστη ντομάτα. Σοταρισμενα με αλάτι, πιπέρι, λάδι με μυρωδικά, 2 σκελίδες σκόρδο, νερό κ κρασί. ( διέγνωσα λάθος, θα έπρεπε να μπουν στην τελευταία μια ώρα και όχι από την αρχή. Αναγκάστηκα να τα βγάλω στα μισά) 

Για να γυρνάει απρόσκοπτα ο αμνός, έβγαλα τις δύο από τις τέσσερις καλύπτρες ώστε να μπει πιο κάτω το ταψί και να δώσει χώρο, περαν από τα 12cm. Εννοείται από την αρχή έβγαλα τις σχάρες.

Μετά το ξεκίνημα ανά 40' , αλοιμα με πρόβειο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα κ θυμάρι. Έγινε συνολικά 3 φορές. (Θα μπορούσα να το κάνω και 4η στο ξεκίνημα, ήθελε μια πρέζα αλάτι ακόμα).

Μετά το 1ο μισάωρο, καλυψα με αλουμινόχαρτο μέχρι το τελευταίο 20' τη μέση και πίσω γιατί άρπαξαν περισσότερο από μπροστά που είχε το ταψί. Οι θερμοκρασίες 150°-200°, το τελευταίο μισάωρο στα 250° για να αφρίσει. Το BBQ είναι πολύ δυνατό, έπαιξα κατά περιόδους με 2 και 3 καυστήρες από τους 4.

Τέλος, κάπνισα με ξύλο Whiskey στην πίσω πλευρά.

Αποτέλεσμα :

9/10 γιατί ο Κοντιζας βρήκε ψαροκόκαλο !!!!! 😁😁😁😁😁😁😁😁.

( Οι φωτογραφίες είναι ανά 30 περίπου με την πρώτη όταν έβαλα 🔥🔥🔥.

Προσωπικά, δεν έκατσα με την οικογένεια στο τραπέζι, έφαγα απ'τη λαδόκολλα !)

Πωπω, μας πέθανες τώρα! Ωραίος, ήταν λογικό να σου αρπάξει το πίσω μέρος γιατί ήταν λεπτότερο και δεν είχε και ταψί από κάτω. Αλλά μια χαρά το έσωσες! Είναι και η ευελιξία των 4 καυστήρων που σου δίνει όλες τις επιλογές. Το άλειμμα με βούτυρο θεωρείς ότι ήταν απαραίτητο ή γενικώς έτσι το ψήνεις το αρνί; Ξέρω ότι προς Δράμα το κάνουν έτσι, αλλά επειδή έχει και το αρνί το λίπος του μήπως μπορεί να γίνει και χωρίς αυτό. Μου έβαλες ιδέες τώρα για το σούβλισμα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, gdeli είπε

Από όλα τα καλά! Τα παϊδάκια είναι αρνίσια; Από αναφλέξεις όλα ΟΚ?

Πωπω, μας πέθανες τώρα! Ωραίος, ήταν λογικό να σου αρπάξει το πίσω μέρος γιατί ήταν λεπτότερο και δεν είχε και ταψί από κάτω. Αλλά μια χαρά το έσωσες! Είναι και η ευελιξία των 4 καυστήρων που σου δίνει όλες τις επιλογές. Το άλειμμα με βούτυρο θεωρείς ότι ήταν απαραίτητο ή γενικώς έτσι το ψήνεις το αρνί; Ξέρω ότι προς Δράμα το κάνουν έτσι, αλλά επειδή έχει και το αρνί το λίπος του μήπως μπορεί να γίνει και χωρίς αυτό. Μου έβαλες ιδέες τώρα για το σούβλισμα!

Ήταν η πρώτη φορά, δε μύρισε καθόλου αρνίλα, μπορεί και να συνηγόρησε το βούτυρο. Maybe

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα σε όλους! 

Θέλω να αγοράσω την πρώτη μου ψησταριά υγραερίου και θέλω τη βοήθεια σας! Είμαι ανάμεσα σε weber q3200 και spirit II e310. Τι θα μου προτείνατε; ποια είναι καλύτερη; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, prapasgiorgos είπε

Καλησπέρα σε όλους! 

Θέλω να αγοράσω την πρώτη μου ψησταριά υγραερίου και θέλω τη βοήθεια σας! Είμαι ανάμεσα σε weber q3200 και spirit II e310. Τι θα μου προτείνατε; ποια είναι καλύτερη; 

Μιλάς για 2 διαφορετικού τύπου ψησταριές...

Weber q3200

https://www.skroutz.gr/s/8363185/Weber-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-2-Εστίες-Q3200.html
 

Weber spirit II e310

https://www.skroutz.gr/s/17097916/Weber-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-3-Εστίες-Spirit-II-E-310-GBS-Black.html

Το βασικό που πρέπει να μας πεις είναι τι είδους ανάγκες θέλεις να καλύψεις

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Μιλάς για 2 διαφορετικού τύπου ψησταριές...

Weber q3200

https://www.skroutz.gr/s/8363185/Weber-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-2-Εστίες-Q3200.html
 

Weber spirit II e310

https://www.skroutz.gr/s/17097916/Weber-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-3-Εστίες-Spirit-II-E-310-GBS-Black.html

Το βασικό που πρέπει να μας πεις είναι τι είδους ανάγκες θέλεις να καλύψεις

Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Πιο πολύ για άμεσο ψήσιμο αν εννοείς αυτό και θα σκεφτόμουν και τη σούβλα. Απλά επειδή είναι κοντά στις τιμές και θα δώσω και αρκετά λεφτά θέλω να παρω την πιο καλή από τις δύο. Ποια αξίζει καλύτερα δηλαδή. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)



Αν θέλεις να χρησιμοποιείς σούβλα, τότε θα πας στην spirit II e310.

Οι διάφορες τους είναι αρκετές, από την εγγύηση που έχουν, τον αριθμό καυστήρων, την επιφάνεια ψησίματος, την φορητότητά τους κτλ.

https://www.weber.com/GR/el/psistaries/psistaries-ygraerioy/seira-q/57012329.html
https://www.weber.com/GR/el/psistaries/psistaries-ygraerioy/seira-spirit-ii/45010175.html

Γι αυτό ρώτησα ποιές είναι οι ανάγκες σου.

Σε αυτή την τιμή πάντως θα κοίταζα και τη Napoleon Rogue 425. Καλύτερη συνολική εγγύηση, ντουλάπι, ανοξείδωτα flavorizer bars, πιο εύκολο σύστημα ανάφλεξης κτλ

https://napoleongrills.gr/rogue/psistaria-ygraeriou-napoleon-rogue-425-black-r425pk-1-gr.html

Δες προηγούμενα ποστ

1 ώρα πριν, prapasgiorgos είπε

Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Πιο πολύ για άμεσο ψήσιμο αν εννοείς αυτό και θα σκεφτόμουν και τη σούβλα. Απλά επειδή είναι κοντά στις τιμές και θα δώσω και αρκετά λεφτά θέλω να παρω την πιο καλή από τις δύο. Ποια αξίζει καλύτερα δηλαδή. 

 

Επεξ/σία από ilpapacha
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά έγιναν τα μπιφτέκια (χοιρινός κιμάς). Τα έβαλα στην πλάκα από τον φόβο μην κολλήσουν. Πριν τα βάλω τα λάδωσα και λίγο και τελικά έκαναν πατινάζ πάνω στην πλάκα, τι να κολλήσουν.... 

Η 1η φουρνιά είχε έντονο χρώμα, μετά χαμήλωσα στο μιν τον καυστήρα ακριβώς από κάτω από την πλάκα και τα επόμενα βγήκαν καλύτερα, αν και πάλι είχαν έντονο χρώμα που δεν περίμενα να έχουν.

Την επόμενη καλύτερα! 👍

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, ilpapacha είπε



Αν θέλεις να χρησιμοποιείς σούβλα, τότε θα πας στην spirit II e310.

Οι διάφορες τους είναι αρκετές, από την εγγύηση που έχουν, τον αριθμό καυστήρων, την επιφάνεια ψησίματος, την φορητότητά τους κτλ.

https://www.weber.com/GR/el/psistaries/psistaries-ygraerioy/seira-q/57012329.html
https://www.weber.com/GR/el/psistaries/psistaries-ygraerioy/seira-spirit-ii/45010175.html

Γι αυτό ρώτησα ποιές είναι οι ανάγκες σου.

Σε αυτή την τιμή πάντως θα κοίταζα και τη Napoleon Rogue 425. Καλύτερη συνολική εγγύηση, ντουλάπι, ανοξείδωτα flavorizer bars, πιο εύκολο σύστημα ανάφλεξης κτλ

https://napoleongrills.gr/rogue/psistaria-ygraeriou-napoleon-rogue-425-black-r425pk-1-gr.html

Δες προηγούμενα ποστ

 

Napoleon δεν είδα καθόλου. Την q3200 και την spirit ii 310 ειδα από κοντα. Η q3200 μου φάνηκε πιο ποιοτική κατασκευή και η σχάρα της. Η spirit εχει έναν καυστήρα παραπάνω και τα flavorizer bars και μου είπαν ότι στην q3200 δεν χρειάζονται τα flavorizer λόγο του σχήματος που έχει. Το σώμα της κάνει δηλαδή αυτή τη δουλειά. Και ήμουν πιο πολύ προς την q λογο καλύτερης ποιότητας. Τώρα κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά δεν ξέρω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 λεπτά πριν, prapasgiorgos είπε

Napoleon δεν είδα καθόλου. Την q3200 και την spirit ii 310 ειδα από κοντα. Η q3200 μου φάνηκε πιο ποιοτική κατασκευή και η σχάρα της. Η spirit εχει έναν καυστήρα παραπάνω και τα flavorizer bars και μου είπαν ότι στην q3200 δεν χρειάζονται τα flavorizer λόγο του σχήματος που έχει. Το σώμα της κάνει δηλαδή αυτή τη δουλειά. Και ήμουν πιο πολύ προς την q λογο καλύτερης ποιότητας. Τώρα κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά δεν ξέρω. 

Το κάλυμμα των καυστήρων, γίνεται από την ίδια την σχάρα της q, όπου έχει ενιαία κομμάτια (χωρίς κενά) τα σημεία πάνω από τους καυστήρες

image.jpeg.81b1fc0cb9c700e1049ed83fabd10cb7.jpeg
 

Το σχήμα της επιφάνειας ψησίματος είναι οβάλ και όχι ορθογώνιο/τετράγωνο που μπορεί να σε δυσκολέψει με κάποιο ταψί/σκεύος ή αν θέλεις να καλύψεις μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας με κρέατα/λαχανικά κτλ. Το ύψος του καπακιού πάλι μπορεί να σε περιορίζει σε ψησίματα.

Η συγκεκριμένη μπορεί να συγκριθεί πχ με τη Napoleon travel q pro 285

https://napoleongrills.gr/travelq/foriti-psistaria-ygraeriou-napoleon-travelq-pro285-pro285-bk.html
https://www.skroutz.gr/c/447/gas_barbeque/m/7877/Napoleon.html?from=catspan&keyphrase=285&o=napoleon+285

Η spirit II e310 μπορείς να την συγκρίνεις με αυτές που έχω βάλει σε παράθεση στο προηγούμενο ποστ που έκανα.

Το τονίζω ξανά ότι μιλάμε για άλλο τύπο ψησταριάς. Από εκεί και πέρα, από την στιγμή που τις είδες από κοντά και θεωρείς ότι σε καλύπτει η q, προχωράς με αυτήν.

Αυτό που θα σου πρότεινα πάντως είναι να δεις και τις άλλες από κοντά, πριν πάρεις την τελική σου απόφαση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...