gdeli Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, Evgenios_V είπε Fully loaded...!!! Από όλα τα καλά! Τα παϊδάκια είναι αρνίσια; Από αναφλέξεις όλα ΟΚ? 34 λεπτά πριν, MANOLIS33 είπε Το αρνάκι βγήκε στις 2:20'. Ήταν μισό στα 4,4kg. Συνοδευτικό στο ταψί κάτω από το αρνι για να στάζουν τα ζουμιά με: πατάτες , κρεμμύδι, κολοκυθάκια, πλευρώτους κ λιαστη ντομάτα. Σοταρισμενα με αλάτι, πιπέρι, λάδι με μυρωδικά, 2 σκελίδες σκόρδο, νερό κ κρασί. ( διέγνωσα λάθος, θα έπρεπε να μπουν στην τελευταία μια ώρα και όχι από την αρχή. Αναγκάστηκα να τα βγάλω στα μισά) Για να γυρνάει απρόσκοπτα ο αμνός, έβγαλα τις δύο από τις τέσσερις καλύπτρες ώστε να μπει πιο κάτω το ταψί και να δώσει χώρο, περαν από τα 12cm. Εννοείται από την αρχή έβγαλα τις σχάρες. Μετά το ξεκίνημα ανά 40' , αλοιμα με πρόβειο βούτυρο, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα κ θυμάρι. Έγινε συνολικά 3 φορές. (Θα μπορούσα να το κάνω και 4η στο ξεκίνημα, ήθελε μια πρέζα αλάτι ακόμα). Μετά το 1ο μισάωρο, καλυψα με αλουμινόχαρτο μέχρι το τελευταίο 20' τη μέση και πίσω γιατί άρπαξαν περισσότερο από μπροστά που είχε το ταψί. Οι θερμοκρασίες 150°-200°, το τελευταίο μισάωρο στα 250° για να αφρίσει. Το BBQ είναι πολύ δυνατό, έπαιξα κατά περιόδους με 2 και 3 καυστήρες από τους 4. Τέλος, κάπνισα με ξύλο Whiskey στην πίσω πλευρά. Αποτέλεσμα : 9/10 γιατί ο Κοντιζας βρήκε ψαροκόκαλο !!!!! 😁😁😁😁😁😁😁😁. ( Οι φωτογραφίες είναι ανά 30 περίπου με την πρώτη όταν έβαλα 🔥🔥🔥. Προσωπικά, δεν έκατσα με την οικογένεια στο τραπέζι, έφαγα απ'τη λαδόκολλα !) Πωπω, μας πέθανες τώρα! Ωραίος, ήταν λογικό να σου αρπάξει το πίσω μέρος γιατί ήταν λεπτότερο και δεν είχε και ταψί από κάτω. Αλλά μια χαρά το έσωσες! Είναι και η ευελιξία των 4 καυστήρων που σου δίνει όλες τις επιλογές. Το άλειμμα με βούτυρο θεωρείς ότι ήταν απαραίτητο ή γενικώς έτσι το ψήνεις το αρνί; Ξέρω ότι προς Δράμα το κάνουν έτσι, αλλά επειδή έχει και το αρνί το λίπος του μήπως μπορεί να γίνει και χωρίς αυτό. Μου έβαλες ιδέες τώρα για το σούβλισμα!
MANOLIS33 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 11 λεπτά πριν, gdeli είπε Από όλα τα καλά! Τα παϊδάκια είναι αρνίσια; Από αναφλέξεις όλα ΟΚ? Πωπω, μας πέθανες τώρα! Ωραίος, ήταν λογικό να σου αρπάξει το πίσω μέρος γιατί ήταν λεπτότερο και δεν είχε και ταψί από κάτω. Αλλά μια χαρά το έσωσες! Είναι και η ευελιξία των 4 καυστήρων που σου δίνει όλες τις επιλογές. Το άλειμμα με βούτυρο θεωρείς ότι ήταν απαραίτητο ή γενικώς έτσι το ψήνεις το αρνί; Ξέρω ότι προς Δράμα το κάνουν έτσι, αλλά επειδή έχει και το αρνί το λίπος του μήπως μπορεί να γίνει και χωρίς αυτό. Μου έβαλες ιδέες τώρα για το σούβλισμα! Ήταν η πρώτη φορά, δε μύρισε καθόλου αρνίλα, μπορεί και να συνηγόρησε το βούτυρο. Maybe
ηνίοχος Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 18 ώρες πριν, xenos3 είπε Μπιφτέκια να βάλω στη σχαρα ή στην πλάκα; Φοβάμαι μην κολλήσουν. Ρίξε μια ματιά εδώ 2
prapasgiorgos Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Καλησπέρα σε όλους! Θέλω να αγοράσω την πρώτη μου ψησταριά υγραερίου και θέλω τη βοήθεια σας! Είμαι ανάμεσα σε weber q3200 και spirit II e310. Τι θα μου προτείνατε; ποια είναι καλύτερη;
ilpapacha Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, prapasgiorgos είπε Καλησπέρα σε όλους! Θέλω να αγοράσω την πρώτη μου ψησταριά υγραερίου και θέλω τη βοήθεια σας! Είμαι ανάμεσα σε weber q3200 και spirit II e310. Τι θα μου προτείνατε; ποια είναι καλύτερη; Μιλάς για 2 διαφορετικού τύπου ψησταριές... Weber q3200 https://www.skroutz.gr/s/8363185/Weber-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-2-Εστίες-Q3200.html Weber spirit II e310 https://www.skroutz.gr/s/17097916/Weber-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-3-Εστίες-Spirit-II-E-310-GBS-Black.html Το βασικό που πρέπει να μας πεις είναι τι είδους ανάγκες θέλεις να καλύψεις Επεξ/σία 16 Μαΐου 2021 από ilpapacha 1
prapasgiorgos Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 4 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Μιλάς για 2 διαφορετικού τύπου ψησταριές... Weber q3200 https://www.skroutz.gr/s/8363185/Weber-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-2-Εστίες-Q3200.html Weber spirit II e310 https://www.skroutz.gr/s/17097916/Weber-Ψησταριά-Υγραερίου-Μαντεμένια-Σχάρα-με-3-Εστίες-Spirit-II-E-310-GBS-Black.html Το βασικό που πρέπει να μας πεις είναι τι είδους ανάγκες θέλεις να καλύψεις Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Πιο πολύ για άμεσο ψήσιμο αν εννοείς αυτό και θα σκεφτόμουν και τη σούβλα. Απλά επειδή είναι κοντά στις τιμές και θα δώσω και αρκετά λεφτά θέλω να παρω την πιο καλή από τις δύο. Ποια αξίζει καλύτερα δηλαδή.
skskre Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Εγώ γύρισα στα παλιά σήμερα, λόγω εξοχικού.... Παλιός καλός θερμοσίφωνας θα μας θρέψει κ πάλι..... 7
ilpapacha Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) Αν θέλεις να χρησιμοποιείς σούβλα, τότε θα πας στην spirit II e310. Οι διάφορες τους είναι αρκετές, από την εγγύηση που έχουν, τον αριθμό καυστήρων, την επιφάνεια ψησίματος, την φορητότητά τους κτλ. https://www.weber.com/GR/el/psistaries/psistaries-ygraerioy/seira-q/57012329.html https://www.weber.com/GR/el/psistaries/psistaries-ygraerioy/seira-spirit-ii/45010175.html Γι αυτό ρώτησα ποιές είναι οι ανάγκες σου. Σε αυτή την τιμή πάντως θα κοίταζα και τη Napoleon Rogue 425. Καλύτερη συνολική εγγύηση, ντουλάπι, ανοξείδωτα flavorizer bars, πιο εύκολο σύστημα ανάφλεξης κτλ https://napoleongrills.gr/rogue/psistaria-ygraeriou-napoleon-rogue-425-black-r425pk-1-gr.html Δες προηγούμενα ποστ 1 ώρα πριν, prapasgiorgos είπε Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μου. Πιο πολύ για άμεσο ψήσιμο αν εννοείς αυτό και θα σκεφτόμουν και τη σούβλα. Απλά επειδή είναι κοντά στις τιμές και θα δώσω και αρκετά λεφτά θέλω να παρω την πιο καλή από τις δύο. Ποια αξίζει καλύτερα δηλαδή. Επεξ/σία 16 Μαΐου 2021 από ilpapacha
xenos3 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Τελικά έγιναν τα μπιφτέκια (χοιρινός κιμάς). Τα έβαλα στην πλάκα από τον φόβο μην κολλήσουν. Πριν τα βάλω τα λάδωσα και λίγο και τελικά έκαναν πατινάζ πάνω στην πλάκα, τι να κολλήσουν.... Η 1η φουρνιά είχε έντονο χρώμα, μετά χαμήλωσα στο μιν τον καυστήρα ακριβώς από κάτω από την πλάκα και τα επόμενα βγήκαν καλύτερα, αν και πάλι είχαν έντονο χρώμα που δεν περίμενα να έχουν. Την επόμενη καλύτερα! 👍 3
prapasgiorgos Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 1 ώρα πριν, ilpapacha είπε Αν θέλεις να χρησιμοποιείς σούβλα, τότε θα πας στην spirit II e310. Οι διάφορες τους είναι αρκετές, από την εγγύηση που έχουν, τον αριθμό καυστήρων, την επιφάνεια ψησίματος, την φορητότητά τους κτλ. https://www.weber.com/GR/el/psistaries/psistaries-ygraerioy/seira-q/57012329.html https://www.weber.com/GR/el/psistaries/psistaries-ygraerioy/seira-spirit-ii/45010175.html Γι αυτό ρώτησα ποιές είναι οι ανάγκες σου. Σε αυτή την τιμή πάντως θα κοίταζα και τη Napoleon Rogue 425. Καλύτερη συνολική εγγύηση, ντουλάπι, ανοξείδωτα flavorizer bars, πιο εύκολο σύστημα ανάφλεξης κτλ https://napoleongrills.gr/rogue/psistaria-ygraeriou-napoleon-rogue-425-black-r425pk-1-gr.html Δες προηγούμενα ποστ Napoleon δεν είδα καθόλου. Την q3200 και την spirit ii 310 ειδα από κοντα. Η q3200 μου φάνηκε πιο ποιοτική κατασκευή και η σχάρα της. Η spirit εχει έναν καυστήρα παραπάνω και τα flavorizer bars και μου είπαν ότι στην q3200 δεν χρειάζονται τα flavorizer λόγο του σχήματος που έχει. Το σώμα της κάνει δηλαδή αυτή τη δουλειά. Και ήμουν πιο πολύ προς την q λογο καλύτερης ποιότητας. Τώρα κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά δεν ξέρω.
ilpapacha Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 17 λεπτά πριν, prapasgiorgos είπε Napoleon δεν είδα καθόλου. Την q3200 και την spirit ii 310 ειδα από κοντα. Η q3200 μου φάνηκε πιο ποιοτική κατασκευή και η σχάρα της. Η spirit εχει έναν καυστήρα παραπάνω και τα flavorizer bars και μου είπαν ότι στην q3200 δεν χρειάζονται τα flavorizer λόγο του σχήματος που έχει. Το σώμα της κάνει δηλαδή αυτή τη δουλειά. Και ήμουν πιο πολύ προς την q λογο καλύτερης ποιότητας. Τώρα κατά πόσο ισχύουν όλα αυτά δεν ξέρω. Το κάλυμμα των καυστήρων, γίνεται από την ίδια την σχάρα της q, όπου έχει ενιαία κομμάτια (χωρίς κενά) τα σημεία πάνω από τους καυστήρες Το σχήμα της επιφάνειας ψησίματος είναι οβάλ και όχι ορθογώνιο/τετράγωνο που μπορεί να σε δυσκολέψει με κάποιο ταψί/σκεύος ή αν θέλεις να καλύψεις μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας με κρέατα/λαχανικά κτλ. Το ύψος του καπακιού πάλι μπορεί να σε περιορίζει σε ψησίματα. Η συγκεκριμένη μπορεί να συγκριθεί πχ με τη Napoleon travel q pro 285 https://napoleongrills.gr/travelq/foriti-psistaria-ygraeriou-napoleon-travelq-pro285-pro285-bk.html https://www.skroutz.gr/c/447/gas_barbeque/m/7877/Napoleon.html?from=catspan&keyphrase=285&o=napoleon+285 Η spirit II e310 μπορείς να την συγκρίνεις με αυτές που έχω βάλει σε παράθεση στο προηγούμενο ποστ που έκανα. Το τονίζω ξανά ότι μιλάμε για άλλο τύπο ψησταριάς. Από εκεί και πέρα, από την στιγμή που τις είδες από κοντά και θεωρείς ότι σε καλύπτει η q, προχωράς με αυτήν. Αυτό που θα σου πρότεινα πάντως είναι να δεις και τις άλλες από κοντά, πριν πάρεις την τελική σου απόφαση.
gdeli Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Την q3200 την έχει ένας γνωστός και είναι τρομερή ψησταριά. Όμως έχει τους περιορισμούς που αναφέρθηκαν. Νομίζω σε αυτά τα χρήματα μπορείς να πας και σε Napoleon 425 και σε Broil King Monarch με την Napoleon να υπερτερεί ποιοτικά και σε μέγεθος σε σχέση με τον ανταγωνισμό σε αυτό το budget. 1
est Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) @prapasgiorgos Συμφωνώ με τα προηγούμενες απόψεις που διατυπώθηκαν σχετικά με το ερώτημά σου. Θα επισημάνω ότι από τη στιγμή που θα αποφασίσεις την αγορά WEBER σε αυτή την κατηγορία τιμής, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου τη διαφορετική φιλοσοφία ανάμεσα στην Q και τη SPIRIT λογω της μη ύπαρξης flavorizer bars στην Q με αποτέλεσμα τη μείωση του καπνού και της τσίκνας, την εξάλειψη των αναφλέξεων και τον πανεύκολο καθαρισμό της αλλά όμως και τη μειωμένη ίσως νοστιμιά λόγω του περιορισμού της τσίκνας και την ανάγκη χρήσης αλουμινόχαρτου και πρόσθετης σχάρας αν χρειαστείς ''έμμεσο'' ψήσιμο. Για αυτούς τους λόγους, εκτιμώ ότι ο πιο σημαντικός παράγονας για την επιλογή ανάμεσα σε αυτές τις δύο, είναι το είδος του σπιτιού αν θα είναι αυλή ή μπαλκόνι και γενικά, ο περιβάλλων χώρος όπου θα χρησιμοποιηθεί η ψησταριά . Επεξ/σία 16 Μαΐου 2021 από est
prapasgiorgos Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Για την q όταν θα πέφτουν τα λίπη στο κάτω μέρος του κάδου δεν θα δημιουργείται πάλι τσικνα και κάπνα για να δώσει τη νοστιμιά του καπνιστού;
cv01302 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Δημοσ. 16 Μαΐου 2021 Στις 13/5/2021 στις 7:23 ΜΜ, supermarioarv είπε παιδιά μια ερώτηση θα ήθελα κάποιος αν μπορεί να μου εξιολογήσει την ψησταριά του Lidl που την πήρε και να ακούσω απόψεις? είναι ευχαριστημένος? Υπερ-ευχαριστημένος! Δυστυχώς δεν μπορώ να συγκρίνω με άλλη ψησταριά υγραερίου καθώς είναι η πρώτη μου. Από specs όμως (όπως και από reviews στο γερμανικό Lidl) "ψήθηκα" και την πήρα. Επίσης, είναι made in Germany. Κούμπωσα Coral Gas prime μαζί με τον αντίστοιχο ρυθμιστή της coral, ώστε να έχει και λιγότερο βάρος και τοποθετήθηκε στο ειδικά διαμορφωμένο compartment στο ντουλαπάκι. Για τα πρακτικά, ο καυστήρας δεξιά έχει ισχύ 4.5kW/h , ο αριστερά και μεσαίος από 3.3 kW/h, σύνολο 11,1 kW/h (+ 3,3 kW/h ο πλαϊνός, ό,τι πρέπει για τηγάνισμα). Επιφάνεια ψησίματος 63.5 * 42, επομένως χωράει αρκετό πράμα. 0-300 σε 10 λεπτά ακριβώς. Επίσης, θεώρησα πλεονέκτημα που δεν έχει μαντεμένιες σχάρες καθώς για την θερμοκρασία ισχύει το what-you-see is what-you-get. Ακολουθούν μπόλικες φωτό. Για να μην σπαμάρω, τις βάζω σε spoiler μαζί με περιγραφή. Spoiler Έχω ψήσει συνολικά 4 φορές. Η πρώτη φορά ήταν το Πάσχα (συμπληρωματικά με την κλασική ψησταριά με κάρβουνα) μιας και θα υπήρχε μπόλικη ποσότητα άρα και ευκαιρία για δοκιμή στο υγραέριο. Χρησιμοποίησα δύο αντικολλητικές μεμβράνες, στρωμένες σχεδόν σε όλη την επιφάνεια ψησίματος για να μην έχω αναφλέξεις και να περιορίσω τα λίπη, με τους καυστήρες στο χαμηλό, όπου όπως φαίνονται στις φωτό τελικά τα κρέατα 'τηγανίζονται' στο λίπος τους, με αποτέλεσμα να αρπάζει στο σημείο αυτό και να δημιουργεί μια λεπτή κρούστα καμμένου (η οποία έφυγε μεν πανεύκολα, αλλά με χάλασε στο οπτικό, στην αρχή). Πέραν αυτού, από γεύση ήταν εξαιρετικά! Επίσης, το πλαϊνό μάτι είχε την τιμητική του, τηγανίστηκαν πολλά κιλά πατάτες, γρήγορα και εύκολα. Μα καλά, Πάσχα και μπιφτέκια? Που είναι τα παϊδάκια? Στην επόμενη γύρα, έβαλα και κάτι έτοιμα κεμπάπ μοσχάρι/αρνί, μαζί με αρνίσια παϊδάκια (1ο μέρος). Φρόντισα να περιμένω λίγο να καεί το λίπος το οποίο το αφαίρεσα πανεύκολα με μια σπάτουλα και μετά έβαλα τα κρέατα. (Ναι, την επόμενη φορά θα βρέξω τα καλαμάκια για να μην μαυρίσουν). Και εδώ υπήρχε κρούστα από το "τηγάνισμα". Στην συνέχεια μπήκαν και τα υπόλοιπα αρνίσια παϊδάκια (που δεν είχαν μπει στο κάρβουνο). Ξέχασα να τραβήξω φωτό (ήταν όμως όπως τα από πάνω), τράβηξα μετά το ψήσιμο όπου φαίνονται τα λίπη. Προφανώς όλο αυτό το λίπος θα είχε πέσει μέσα.. Κατά γενική ομολογία, τα παϊδάκια στο κάρβουνο ήταν σαφέστατα πιο ωραία, για αυτό όμως σίγουρα επηρέασε η μεμβράνη. Επομένως ήταν η πρώτη και τελευταία φορά που τις χρησιμοποίησα (αυτό και για τον φίλο που ρωτούσε πριν για τις μεμβράνες). 2ο ψήσιμο: Μου έχουν λείψει τα burgers. Επομένως η 2η φορά είχε μοσχαρίσια μπιφτέκια, και είχα βάλει και hickory ροκανίδια στο αλουμινόχαρτο για κάπνισμα Εξαιρετικά, ειδικά για 1η φορά! Τα ήθελα όμως λίγο πιο ζουμερά.. ... επομένως για την 3η φορά (2η για burgers), είπα να πήγαινα για κλασικά burgers και όχι cheeseburgers.. Είχα φροντίσει να μην τα πατήσω καθόλου, και όλοι οι χυμοί απελευθέρωνταν σε κάθε δαγκωνιά. Medium προς medium well. 4η φορά (3η και φαρμακερή για burgers), είπα να το πάω ένα επίπεδο παραπέρα. Έφτασαν από Κίνα τα θερμόμετρα τα οποία αξιοποίησα στο έπακρο (hint: προτίμησα να τα περάσω από την εγκοπή της σούβλας παρά από τις ειδικές εγκοπές για να είναι πιο διαχειρίσιμα κατά το γύρισμα). Πριν βάλω τα burgers, είχα αφήσει το hickory ροκανίδια περισσότερη ώρα, για να πάρουν άρωμα. Μία φορά γύρισμα μόνο και ταυτόχρονα αλλαγή θέσεων. Τα δερμάτινα γάντια βοήθησαν αρκετά. Προβολόνε για έξτρα απόλαυση ..και μερικά μπέικον, να υπάρχουν. Κρυμμένα: BBQ sauce Jack Daniel's Tennessee whiskey, αναμεμειγμένη με λίγη mayo. Το ψωμί σωστά φρυγανισμένο αυτή τη φορά. Αν και η φωτό είναι κουνημένη (σ.σ. δεν μπορούσα να κρατηθώ από την λαχτάρα μου) και αδικείται το οπτικό αποτέλεσμα, ήταν τόσο ζουμερό όσο ήθελα + χυμοί με κάθε δαγκωνιά + όλο το κρέας είχε πάρει γεύση και χρώμα από το hickory κάπνισμα. Χωρίς υπερβολή, από τα καλύτερα που έχω φάει! Note: Πριν ανοίξω τους καυστήρες, κόβω μια πατάτα, τρυπάω με την πηρούνα και τρίβω τις σχάρες. Δεν κόλλησαν ποτέ τα burgers, δεν χρειάζεται επομένως κάποια άλλη επάλειψη. Μετά την πυρόλυση στο τέλος (και αφού είχα βγάλει το αλουμινόχαρτο με το hickory από πιο πριν), αντίστοιχο πέρασμα με κρεμμύδι όσο είναι ζεστές οι σχάρες. Σε αναμονή τα επόμενα ψησίματα, με πιο σοβαρά κρέατα. Εν κατακλείδι, έχω καταχαρεί την ψησταριά, με όλους τους ενδοιασμούς που είχα (ψησταριά από τα... Lidl :P). Ειδικά με το powerzone (4.5 kW/h) δύναται να κάνεις πολύ ωραία έμμεσα ψησίματα. Όπως όμως με όλες τις ψησταριές, είναι θέμα εξάσκησης. Οπότε -αναγκαστικά- καθιερώθηκε δύο φορές την εβδομάδα ψήσιμο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα