Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, energy52 είπε

Δεν ειναι αρκετα ωμο μεσα..; το δειξα στη γυναικα και τρελαθηκε😄😄

Μπορεί το εσωτερικό του να μην σου φαίνεται δελεαστικό οπτικά, όμως είναι μια χαρά. Δες μια και κάποια άρθρα που έχουν μπει και σε προηγούμενα ποστ

https://caruso.gr/thermokrasia-mageiriki-kreas/

https://www.enallaktiko.gr/blogs/blog/internal-meat-cooking-temperatures

https://www.farmabralou.gr/meet-the-meat/cooking_instructions/

https://el.drderamus.com/meat-temperature-19887

Κι εγώ είχα τους ενδοιασμούς μου όταν μου τα δείχνανε και μου τα λέγανε, όμως όταν έπεισα τον εαυτό μου να δοκιμάσει δεν το μετάνιωσα. 
 


Για όποιον θέλει να συνδυάσει μπάνιο με φαγητό από dry aged κοπές, μια πολύ καλή επιλογή είναι το Εβίβα στο Βραχάτι Κορινθίας

https://g.co/kgs/nHJvX7

image.jpeg.65d8c64d8171b8bed9cd54c98a2a40df.jpeg

πρώτη φορά πήγα εκεί το 2019 και έμεινα πολύ ευχαριστημένος.

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα μαγειρεύει σωστά κιόλας; Από τιμές τι λέει;

Επεξ/σία από gdeli
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά τα φτιάχνει. Είναι νέα παιδιά με μεράκι. Από τιμές το θεωρώ τίμιο γι αυτό που σου προσφέρει. Δυστυχώς δεν έχω φωτό από το μενού, όμως βρήκα ένα μετά από αναζήτηση (δεν ξέρω πόσο πρόσφατο είναι).

https://images.app.goo.gl/FvvqkiGkUB4poSRz7
 

 

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τα πολλα διαβασματα εδω κι αυτα που δειχνετε την εκανα κι εγω την αγορα δεν αντεξα, δυστυχως σφιχτο μπαντζετ μεχρι 200-250 μη πολυλογω πηρα μια blackbull gusto που βρηκα τελευταιο κομματι σε τοπικο καταστημα.με παζαρι+μπουκαλα coral gas prime +ρυθμιστη πιεσης που δειχνει το περιεχομενο 250 συνολο νομιζω καλα... Ο ταχυσυνδεσμος ολα τα λεφτα!! Μεχρι στιγμης κι εφαρμοζωντας οτι εχω διαβασει εδω μεσα ειμαι πολυ ευχαριστημενος, μη πω ενθουσιασμενος 😄 Εννοειται προετοιμασια σχαρας πρωτο καψιμο λαδωμα κτλ οπως συνισταται! Χοιρινες, κοτοπουλο κομματια+ σουβλακια , μπιφτεκια,τσιπουρες εχω ψησει μεχρι στιγμης ολα σουπερ!!καλα οι φτερουγες κοτοπουλο ολα τα λεφτα!! Αναφλεξεις στιγμιαιες δεν τις φοβηθηκα, ψησιμο με κλειστο καπακι λιγα γυρισματα μια χαρα!λιγο με τις τσιπουρες θελω να εξοικειωθω πιο πολυ τις φοβηθηκα μη κολλησουν και τις ψιλοχαλασα αλλα στο τελος βγηκαν νοστιμες+φαγωθηκαν..

Καλα η δευτερη φορα που εκανα σπαλομπριζολες τι να πω, μπορει να ηταν οι πιο ζουμερες μπριζολες που εφαγα ποτε!!Τη δικη μου τη βγαζω στους 70, της γυναικας και των παιδιων τις αφηνω πιο πολυ ( μανια με το καλοψημενο😁)ολοι ξετρελαθηκαν  Επισης ωραια μυρωδια τσικνα σαν καρβουνο μολις τις εφερα μεσα,αν με ρωτησετε διαφορα προσωπικα δεν ξερω αν θα καταλαβαινα αντε να πω ενα τικ πιο γευστικο το καρβουνο κι αν.. 

Η ψησταρια πιανει 280-300 σε 10-12 λεπτα περιπου κι οπως ολες οι  κινεζικες βεβαια καιει πιο πολυ στο πισω μερος της σχαρας οποτε αυτο λαμβανεται σοβαρα υπ οψην στο ψησιμο! Θα λεγα πως μοιαζει πολυ με unimac σε πολλα, αλλα   με τα reflectors να εχουν μεγαλυτερη κλιση οποτε ισως αυτο βοηθα με τις αναφλεξεις! Παιρνει σουβλα, δεν το χω δοκιμασει ακομη..Τα πλαϊνα πεφτουν πολυ βολικο!

Καθαρισμα...Εκεινη τη στιγμη που τελειωνω,ζεσταμα τη σχαρα για 5 λεπτα στο φουλ,τριψιμο  και σε δευτερο χρονο απαραιτητα πλυσιμο καλο τους διαχυτες  (ειναι εμαγιε νομιζω),ενα περασμα με χαρτι κουζινας τον καδο να φυγουν τα πολλα πολλα κι ετοιμη..λαδωμα σχαρα κανω πριν το ψησιμο καθε φορα! Ειναι διαδικασια το καθαρισμα ενα μισαωρο σχεδον, αλλα προσπαθω να το κανω, ετσι διατηρειται πιστευω σε καλη κατασταση!Επισης οι αερηδες ειναι θεμα, επηρεαζονται οι καυστηρες και παντα ειχε αερα οσες εψησα..😃 Ελπιζω μη σας κουρασα!

Μερικες φωτογραφιες

20210515-122302.jpg

 

 

20210515-123428.jpg

 

20210527-142823.jpg

 

Πρωτο ψησιμο

20210516-141918.jpg

 

20210520-202408.jpg

 

20210517-143221.jpg

Επεξ/σία από energy52
  • Like 9
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, energy52 είπε

Με τα πολλα διαβασματα εδω κι αυτα που δειχνετε την εκανα κι εγω την αγορα δεν αντεξα, δυστυχως σφιχτο μπαντζετ μεχρι 200-250 μη πολυλογω πηρα μια blackbull gusto που βρηκα τελευταιο κομματι σε τοπικο καταστημα.με παζαρι+μπουκαλα coral gas prime +ρυθμιστη πιεσης που δειχνει το περιεχομενο 250 συνολο νομιζω καλα... Ο ταχυσυνδεσμος ολα τα λεφτα!! Μεχρι στιγμης κι εφαρμοζωντας οτι εχω διαβασει εδω μεσα ειμαι πολυ ευχαριστημενος, μη πω ενθουσιασμενος 😄 Εννοειται προετοιμασια σχαρας πρωτο καψιμο λαδωμα κτλ οπως συνισταται! Χοιρινες, κοτοπουλο κομματια+ σουβλακια , μπιφτεκια,τσιπουρες εχω ψησει μεχρι στιγμης ολα σουπερ!!καλα οι φτερουγες κοτοπουλο ολα τα λεφτα!! Αναφλεξεις στιγμιαιες δεν τις φοβηθηκα, ψησιμο με κλειστο καπακι λιγα γυρισματα μια χαρα!λιγο με τις τσιπουρες θελω να εξοικειωθω πιο πολυ τις φοβηθηκα μη κολλησουν και τις ψιλοχαλασα αλλα στο τελος βγηκαν νοστιμες+φαγωθηκαν..

Καλα η δευτερη φορα που εκανα σπαλομπριζολες τι να πω, μπορει να ηταν οι πιο ζουμερες μπριζολες που εφαγα ποτε!!Τη δικη μου τη βγαζω στους 70, της γυναικας και των παιδιων τις αφηνω πιο πολυ ( μανια με το καλοψημενο😁)ολοι ξετρελαθηκαν  Επισης ωραια μυρωδια τσικνα σαν καρβουνο μολις τις εφερα μεσα,αν με ρωτησετε διαφορα προσωπικα δεν ξερω αν θα καταλαβαινα αντε να πω ενα τικ πιο γευστικο το καρβουνο κι αν.. 

Η ψησταρια πιανει 280-300 σε 10-12 λεπτα περιπου κι οπως ολες οι  κινεζικες βεβαια καιει πιο πολυ στο πισω μερος της σχαρας οποτε αυτο λαμβανεται σοβαρα υπ οψην στο ψησιμο! Θα λεγα πως μοιαζει πολυ με unimac σε πολλα, αλλα   με τα reflectors να εχουν μεγαλυτερη κλιση οποτε ισως αυτο βοηθα με τις αναφλεξεις! Παιρνει σουβλα, δεν το χω δοκιμασει ακομη..Τα πλαϊνα πεφτουν πολυ βολικο!

Καθαρισμα...Εκεινη τη στιγμη που τελειωνω,ζεσταμα τη σχαρα για 5 λεπτα στο φουλ,τριψιμο  και σε δευτερο χρονο απαραιτητα πλυσιμο καλο τους διαχυτες  (ειναι εμαγιε νομιζω),ενα περασμα με χαρτι κουζινας τον καδο να φυγουν τα πολλα πολλα κι ετοιμη..λαδωμα σχαρα κανω πριν το ψησιμο καθε φορα! Ειναι διαδικασια το καθαρισμα ενα μισαωρο σχεδον, αλλα προσπαθω να το κανω, ετσι διατηρειται πιστευω σε καλη κατασταση!Επισης οι αερηδες ειναι θεμα, επηρεαζονται οι καυστηρες και παντα ειχε αερα οσες εψησα..😃 Ελπιζω μη σας κουρασα!

Μερικες φωτογραφιες

20210515-122302.jpg

 

 

20210515-123428.jpg

 

20210527-142823.jpg

 

Πρωτο ψησιμο

20210516-141918.jpg

 

20210520-202408.jpg

 

20210517-143221.jpg

Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Το δεύτερο το κάνεις ήδη…😁👍🍺

  • Like 2
Δημοσ.

Εντωμεταξυ σημερα που πηγα λιντλ κοιταζα κατι black angus σε ζελατινη που ειχε,αν θυμαμαι καλα ειναι μετρια; δεν πηρα..

Δημοσ.

Καλορίζικη, μια χαρά το λειτουργείς το εργαλείο! Τα black angus του lidl δεν αξίζουν γιατί και η τιμή τους δεν είναι χαμηλή. 

Μήπως τα αλουμινόχαρτα που έχεις βάλει ανάμεσα στους καυστήρες πρέπει να τα βγάλεις; Αν βρωμίσει θα την καθαρίσεις. Το αλουμινόχαρτο δεν ξέρω μέχρι ποια θερμοκρασία είναι ασφαλές από πλευράς αναθυμιάσεων!

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, gdeli είπε

Καλορίζικη, μια χαρά το λειτουργείς το εργαλείο! Τα black angus του lidl δεν αξίζουν γιατί και η τιμή τους δεν είναι χαμηλή. 

Μήπως τα αλουμινόχαρτα που έχεις βάλει ανάμεσα στους καυστήρες πρέπει να τα βγάλεις; Αν βρωμίσει θα την καθαρίσεις. Το αλουμινόχαρτο δεν ξέρω μέχρι ποια θερμοκρασία είναι ασφαλές από πλευράς αναθυμιάσεων!

Σ ευχαριστω, οχι δεν ειναι αναμεσα αλλα απο κατω απ τον καδο εκει που πεφτουν τα λιπη στο ταψακι που εχει..Στη φωτο φαινεται αλλιως! Παρ αυτα ειναι θεμα πιστευεις;

Δημοσ.

Μόνο αν φτάνει εκεί θερμοκρασίες που δεν προβλέπονται για αλουμινόχαρτο. Αν είναι κάτω από τον κάδο νομίζω είσαι ΟΚ, αλλά μέτρα και την θερμοκρασία αν έχεις κάποιον τρόπο!

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
42 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Καλορίζικη και καλά ψησίματα! Το δεύτερο το κάνεις ήδη…😁👍🍺

Σ ευχαριστω να σαι καλα!! Κανα ιδιαιτερο μπιφτεκι θελω να κανω (δοκιμασα σε ταβερνα μπιφτεκι γεμιστο με τυρι γκουντα μαλλον, πιπερια και μια σαλτσα μουσταρδας μεσα καταπληκτικο ελαφρως καυτερο επαθα πλακα😄) παϊδακια αρνι..Σαρδελα εχετε ψησει; απαραιτητα μεσα σε σχαρα υποθετω

Επεξ/σία από energy52
  • Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, energy52 είπε

Μερικες φωτογραφιες

20210515-122302.jpg

Aυτο το πραγμα με τα αυτοκολλητα δεν το καταλαβαινω ειλικρινα! Τα βαζουνε πανω σε αμαξια, τωρα και σε ψησταριες;;

Δημοσ.

εγώ, επειδή αυτά κάνουν έυκολα αναφλέξεις, την προθερμαίνω καλά, να ανεβάσει ΄γυρω στους 270 βαθμούς για 10-15 λεπτά ώστε να πυρώσουν καλά οι σχάρες, γυρίζω τους καυστήρες στο minimum και μετά τα βάζω πάνω. 

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, energy52 είπε

😄 

 

20210517-143221.jpg

Γειά χαρά!

Τα ψάρια βάζε τα όχι παράλληλα στις ράγες της σχάρας, αλλά κάθετα και με την ράχη προς τα σένα.

Γυρνάνε πολύ πιό εύκολα.

Καλά ψησίματα.

  • Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα! Πήρα κι εγώ επιτέλους την Bormann BBQ4100 πριν μια εβδομάδα. Μέχρι στιγμής έψησα σουβλάκια (καλαμάκια για πολλούς :)  ) πανσέτα, μπριζόλα, λουκάνικα και ψάρια (τσιπούρες). Από γεύση ..... απόλυτα ευχαριστημένος. Με τα ψάρια και τη πανσέτα είχα αρκετές αναφλέξεις (όχι ότι με το κάρβουνο που έψηνα μέχρι τώρα δεν είχα) αλλά ήταν στιγμιαίες και εύκολα διαχειρίσιμες.

Όσο για τη ψησταριά.... αρκετά καλή με μαντεμένια σχάρα. Γρήγορη, πιάνει 200 σε 4 λεπτά και 270 σε 8-10 λεπτά. Χρησιμοποιώ  φιάλη με προπάνιο και ρυθμιστή στα 30mbar. Από αυτά που διάβασα νομίζω ότι έτσι έπρεπε να κάνω. Κάποια στιγμή διάβασα εδώ μέσα από κάποιον φίλο (ή σε κάποιο link από τα πολλά εδώ) ότι το προπάνιο θέλει ρυθμιστή στα 37 mbar. Ισχύει κάτι τέτοιο? Για την ένταση και τις θερμοκρασίες που μπορώ να ψήσω ακόμα μαθαίνω. Προς το παρόν το καίω το αέριο μου. Όσο για το καθάρισμα.... καινούριο κόσκινο. Περιποίηση και καθάρισμα περίπου 30 λεπτά (με την ησυχία μου).

Μπορώ να πω ότι ήμουν επιφυλακτικός για την μετάβαση από κάρβουνο σε αερίου. Όλοι εσείς με αυτά που διάβασα εδώ με πείσατε για αυτήν την αλλαγή. Και σας ευχαριστώ γιατί γλύτωσα από την κάπνα και την μυρωδιά του κάρβουνου.Και από γεύση... μούρλια μπορώ να πω. Ζουμερές μπριζόλες και σουβλάκια. Από εδώ και πέρα μόνο .... τσίκνα από τα ψησίματα. ;)

6 ώρες πριν, PJK είπε

Γειά χαρά!

Τα ψάρια βάζε τα όχι παράλληλα στις ράγες της σχάρας, αλλά κάθετα και με την ράχη προς τα σένα.

Γυρνάνε πολύ πιό εύκολα.

Καλά ψησίματα.

Πολύ σωστά! Κι ένα άλλο μυστικό είναι να το αφήσεις αρκετή ώρα να ψηθεί από κάθε μεριά και όταν έρθει η ώρα θα ξεκολλήσει πολύ πιο εύκολα χωρίς να το καταστρέψεις. Μη το γυρνάς νωρίς. Έλεγχε το και όταν δεις ότι δε κολλάει η πέτσα του στη σχάρα το γυρνάς.

Καλά ψησίματα.

  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...