Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Παιδια εχει γινει μπουρδ@@ η κατασταση με τον κορονοιο, παντου καθυστερησεις σε ολα. Και δεν εφτανε αυτο, διαβαζα πριν μερικες μερες (το τονιζω το μερικες μερες), οτι η ooni εχει καθυστερηση στα φουρνακια της, γιατι ειχε μια μεγαλη παραγγελια μεσα σε εκεινο το πλοιο που ειχε κολλησει στη διορυγα πριν κανα 2-3μηνο και δεν μπορουν ακομα να παρουν τα πραγματα τους απο εκει.

  • Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dakangr είπε

Καλημέρα σε όλους. Έβγαλε το λιντλ μηχάνημα για vacuum το Parkside.  Στα 30 ευρώ. Το έχει πάρει κανείς παλιότερα να πει κια γνώμη;  το θέλω για υγρή ωρίμανση.

Δεν το έχω, αλλά έχω διαβάσει ότι είναι πολύ τίμιο για τα χρήματά του. Αντίστοιχων watts και λειτουργιών για wet & dry έχουν τουλάχιστον διπλάσια τιμή. Με 3 χρόνια εγγύηση που δίνουν δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Εγώ χρησιμοποιώ της Anova για sous vide αλλά μπορεί να το πάρω κι αυτό για εφεδρικό. Το brand νομίζω είναι Silvercrest και όχι Parkside και το βγάζουν από αύριο.

  • Thanks 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Dennis7360 είπε

Παιδια, ειπαμε, καλες, χρυσές οι Napoleon, αλλα μηπως και αυτοι την εχουν δεί καπως???

Τρως μεγαλη ξενέρα, να περιμενεις...ποσο μαλον να εχεις κανει προ-παραγελεια....

Γιάυτο και εγω ειμαι αναμεσα σε Broil king crown410 και Monarch ..

Μς δελεάζει η μεγαλη επιφανεια στην crown, +100 φθηνότερα(αλλα αφου θα την παρω με δοσεις δεν πολυμετραει) και στην ποιο ποιοτικη monarch..

Απο οτι ειδα η διαφορες ειναι στο lifetime εγγυηση στο καπακι στην Monarch εναντι στα10 χρονια στην crown, 10χρονια στους καυστηρες, εναντι 5 χρονια στην crown, αλλα  Heavy duty μαντεμενια σχαρα στην monarch εναντι στην crown..

Ακομα, το σκεφτομαι...

Δεν θα έλεγα πως κανένας έμπορος αυτή την στιγμή στην παγκόσμια αγορά την έχει δει κάπως. το θέμα των παραδόσεων και κόστους μεταφοράς είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και μήνες αλλά οι περισσότερες εταιρίες έχουν απορροφήσει σε μεγάλο βαθμό το κόστος αυτό.

επίσης επειδή ασχολούμαι με τα μέταλλα αν δείτε τις τιμές του LME σε steel, aluminium θα διαπιστώσετε τρομερές αυξήσεις. 

 

19 ώρες πριν, depmode είπε

Ήδη στις Napoleon βλέπω νέα αύξηση από τον εισαγωγέα.( Τουλάχιστον στην rogue 525 se που παρακολουθώ).

Από 1519 που είχε πριν 4 μήνε, έφτασε στα 1729!!!!!

και σε σχέση με weber που και εκει εγιναν 2 αυξησεις φετος ειναι μια χαρα. 

και δεν έχει και απόκλιση 500 ε που έχουν οι άλλες με Γερμανία πχ.

19 ώρες πριν, Dennis7360 είπε

Ρε, την  Napoleon....να σας πώ, την περιμενα την αυξηση τιμης...

γιατί την περίμενες?

15 ώρες πριν, greenroadrunner είπε

Αυτή είναι η δεύτερη ανατίμηση μέσα σε λιγότερο από 6 μήνες!
1519€ --> 1649€ --> 1729€

Έχω την εντύπωση ότι ο εισαγωγέας καθορίζει τις τιμές των υπολοίπων και η τιμή της 525 SE ήδη κλείδωσε στα 1729€ από εδώ και πέρα.

Ο λόγος που το πιστεύω προκύπτει μέσα από δικό μου quest απόκτησής της. Τον καιρό που είχα καταλήξει στο μοντέλο αυτό, η τιμή της ήταν 1519€ σε 2 από τα 3 καταστήματα τότε ενώ το άλλο την είχε βγάλει και στα 1419€. Φυσικά πρώτα απευθύνθηκα στο οικονομικότερο κατάστημα αλλά δεν έβγαζα άκρη "είναι παντού σε έλλειψη" μου λέγανε "δεν ξέρουμε πότε και αν θα ξαναγίνει διαθέσιμη". Βρίσκω ποιος από τους άλλους δύο είναι ο εισαγωγέας και κάλεσα να μάθω όπου μου εξήγησαν ότι περιμένουν κοντέινερ στα τέλη Οκτωβρίου αλλά λόγω covid οι cargo διεθνείς μεταφορές έχουν απρόβλεπτες καθυστερήσεις. Η σκέψη μου ήταν να περιμένω παρακολουθώντας μήπως όταν γίνει διαθέσιμη θα υπάρξουν ανταγωνιστικές τιμές μεταξύ των καταστημάτων (σ.σ. ήμουν πολύ γελασμένος). Ανά δύο εβδομάδες έπαιρνα και τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία. Η εκτιμώμενη ημερομηνία διαθεσιμότητας έπαιρνε συνεχώς παρατάσεις αλλά στο μεταξύ δεν την είχα κλείσει. Αρχές Δεκέμβρη μου λένε από την αντιπροσωπεία ότι είναι πλέον θέμα λίγων ημερών να παραλάβουν, αλλά δεν θα γίνει διαθέσιμη η συγκεκριμένη (Rogue 525 SE) στο site ή σε κάποιον συνεργάτη, επειδή έμειναν ελάχιστα κομμάτια από τις προ-παραγγελίες. Τότε αποφάσισα να την κλείσω. Προσπάθησα να κάνω παζάρι μήπως και πετύχω καλύτερη τιμή προεξοφλώντας το συνολικό ποσό, αλλά ήταν ανένδοτοι στο ότι η τιμή λιανικής είναι αυστηρά ακατέβατη από τον κατασκευαστή. Όταν ανέφερα ότι ένας συνεργάτης τους την έχει 100€ λιγότερα τη στιγμή που μιλάμε, η απάντηση που πήρα ήταν ότι δεν θα έπρεπε και θα διερευνηθεί το γιατί (χαλάει την πιάτσα;;) και η τιμή αναμένεται να ανέβει στην επόμενη παραλαβή τους. Όντως την αμέσως επόμενη ημέρα είχε παντού 1519€ 🙂. Παρέλαβα πριν τα Χριστούγεννα στην αρχική ακατέβατη τιμή λιανικής και πράγματι ποτέ δεν έγινε διαθέσιμη online εκείνο τον καιρό.

Δυστυχώς έχουν και το καρπούζι και το μαχαίρι. Το πιο εκνευριστικό είναι ότι το καρπούζι είναι καλό!

 

Μια απ τα ίδια ακριβώς πέρασα κι εγώ αν διαβάσεις παραπάνω. Υπομονή και θα πάρεις το αίμα σου πίσω δίνοντάς της να καταλάβει όταν με το καλό παραλλάβεις!

καλά ψησιματα να έχεις,

και πάλι αν δεις τον ανταγωνισμό κανένας δεν προσφέρει ανοξείδωτη σχάρα σε αυτή την επιφάνεια ψησίματος, sizzle zone υπέρυθρο οπίσθιο καυστήρα και φωτα και αυτο το μεγεθος σε αθτα τα χρηματα. αν δεισ το LME ποσο εχουν ανεβει οι τιμες σε steel ,aluminium θα καταλαβεις γιατι γινονται ανατιμησεις και σε συνδυασμο με τα κοστη μεταφορας.

  • Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά λόγω πάρα πολύ δουλειά στο μαγαζί έχω πάρα πολύ καιρό να μπω

Τελικά παρήγγειλα από Γερμανία τη freestyle 425 και τώρα περιμένουμε να έρθει Ελλάδα μόλις παραλάβω θα δώσω ότι info μπορώ

  • Like 4
Δημοσ.

Δώσε προσοχή στην συναρμολόγηση, καθώς έχουν αναφερθεί κάποιες «παιδικές» ασθένειες. Η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα που λανσαρίστηκε η σειρά αυτή και λογικά στις επόμενες θα γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις.

  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, birel-motosport είπε

Καλησπέρα παιδιά λόγω πάρα πολύ δουλειά στο μαγαζί έχω πάρα πολύ καιρό να μπω

Τελικά παρήγγειλα από Γερμανία τη freestyle 425 και τώρα περιμένουμε να έρθει Ελλάδα μόλις παραλάβω θα δώσω ότι info μπορώ

Με το καλο να παραλαβεις, απο ποιο site εκανες την παραγγελια?

  • Like 1
Δημοσ.

Σημερινό βραδινό με πίτα λαχανικών για τους μεγάλους και πίτα λουκάνικο για τα παιδιά. 

Αλλά το θέμα που θέλω να πω είναι ότι σήμερα είχα την πρώτη φωτιά στην ψησταριά μου. Ολόκληρο το αριστερό μισό της ψησταριάς στον λιποσυλλεκτη έπιασε μικρή φωτιά παρότι δεν είχα από πάνω τπτ λιπαρό, προφανώς λόγω των προηγούμενων και ελλειπους καθαρισμού. Αμέσως έκλεισα καυστήρες και καπάκι και έπεσε πολύ γρήγορα. Κυριακή θα πέσει τρίψιμο.

Σημαντικό για όλους... Ποτέ δεν αφήνουμε την ψησταριά χωρίς να την βλέπουμε. Νο1 κανόνας. 

 

received_128655542700499.jpeg

  • Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, birel-motosport είπε

βλεπω στο check out οτι δεν εχει ως χωρα Αποστολης Ελλαδα....

πως συνεννοηθηκες και ποσο χρεωσαν μεταφορικα?

 

Τη Δευτέρα 21.06 παιζουν καποιοι ενδιαφεροντες κωδικοι στο Lidl για διαφορα αξεσουαρ.....

Πετρα Πιτσας

https://www.lidl-hellas.gr/p/kouzina/grillmeister-petra-psisimatos-pitsas/p107457

Βαση και τηγανι ψησιματος

https://www.lidl-hellas.gr/p/kouzina/grillmeister-diafora-skeui-psisimatos/p107459

Σετ Εργαλεια

https://www.lidl-hellas.gr/p/kouzina/grillmeister-set-ergalia-psisimatos/p107478

Βασεις κοπης

https://www.lidl-hellas.gr/p/kouzina/ernesto-diafores-vasis-kopis/p107474

την πετρα ειδικα την εχει παρει καποιος στο παρελθον???

Επεξ/σία από anergos13
  • Like 3
Δημοσ.

Χτες πηγα και εκανα ενα καθαρισμο στα δοντια μου, οποτε σκεφτηκα να βαλω κατι καλο για δοκιμη μετα. Καλα δεν ηταν δοκιμη, αλλα τελος παντων. Πηρα απο the mart ενα tri tip Ουρουγουαης γυρω στα 750 γραμμαρια. Το σκουπισα καλα με χαρτι κουζινας. Λιγο λαδακι να κολλησουν τα μπαχαρικα και εβαλα καπνιστο αλατι, πιπερι και λιγο σκορδο σκονη. Εψησα indirect μεχρι να φτασει εσωτερικη 120F και το αφησα να ξεκουραστει κανενα τεταρτο μεχρι να καψει καλα η ψησταρια (η εσωτερικη εφτασε στην ξεκουραση 126F). Το εβαλα μετα με κλειστο καπακι 50" στην μια πλευρα, 50" στην αλλη και αλλα 50+50" καθε πλευρα. Βγηκε εξαιρετικο!

Σημειωση: την ξεκουραση πριν το searing την κανω για να σταθεροποιηθει η θερμοκρασια πρωτα απ ολα, αλλα και να προλαβει να κρυωσει λιγο πριν το ξαναβαλω στη φωτια, ετσι ωστε να ψηθει μονο εξωτερικα και να μην ανεβει αλλο πολυ εσωτερικα.

 

201949014_4121091554646323_5705402864291422881_n.jpg

201573494_334888168157007_4478253709047566089_n.jpg

  • Like 20
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, costas_ είπε

Εντυπωσιακό ! 

Μόνο τους χρόνους & τις θερμοκρασίες δεν κατάλαβα καλά 

Αρχικα αναψα τον μεσαιο καυστηρα στο τερμα και επιασε θερμοκρασια καπου 300-350F χοντρικα. Εβαλα το κρεας στη μια ακρη με θερμομετρο μεχρι να πιασει εσωτερικη 120F. Αυτο πηρε κανενα μισαωρο. Μπορει να γινει και πιο αργα με πιο χαμηλη θερμοκρασια ψησταριας, αλλα βιαζομουν. Θα ελεγα σιγουρα οχι πιο πολυ για να μπορεσει να ψηθει ομοιομορφα στο εσωτερικο απο ακρη σ ακρη.

Οταν εφτασε την επιθυμητη θερμοκρασια 120F το εβγαλα το κρεας σε ενα πιατο και το αφησα μεσα στο σπιτι να ξεκουραστει κανα 15'. Σε αυτη την ωρα ανεβηκε μονο του μεχρι 126F.

Tα 15 αυτα λεπτα αναψα ολους τους καυστηρες στο τερμα να καψει καλα η ψησταρια και μετα εβαλα το κρεας πανω.

Εψησα 50δευτερολεπτα απο τη μια πλευρα, 50 δευτερολεπτα απο την αλλη πλευρα, 50 δευτερολεπτα ξανα στην πρωτη πλευρα και 50δευτερολεπτα στην δευτερη πλευρα. 

Δεν ξερω ποια ηταν η τελικη θερμοκρασια του κρεατος γιατι δεν βαζω θερμομετρο σε τοσο καυτη ψησταρια γιατι χαλανε. Ξερω με την εμπειρια που εχω οτι σε τετοια κομματια δεν θα ξεπερασει τους 135F medium rare.

  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SagoniasSlutRos είπε

Αρχικα αναψα τον μεσαιο καυστηρα στο τερμα και επιασε θερμοκρασια καπου 300-350F χοντρικα. Εβαλα το κρεας στη μια ακρη με θερμομετρο μεχρι να πιασει εσωτερικη 120F. Αυτο πηρε κανενα μισαωρο. Μπορει να γινει και πιο αργα με πιο χαμηλη θερμοκρασια ψησταριας, αλλα βιαζομουν. Θα ελεγα σιγουρα οχι πιο πολυ για να μπορεσει να ψηθει ομοιομορφα στο εσωτερικο απο ακρη σ ακρη.

Οταν εφτασε την επιθυμητη θερμοκρασια 120F το εβγαλα το κρεας σε ενα πιατο και το αφησα μεσα στο σπιτι να ξεκουραστει κανα 15'. Σε αυτη την ωρα ανεβηκε μονο του μεχρι 126F.

Tα 15 αυτα λεπτα αναψα ολους τους καυστηρες στο τερμα να καψει καλα η ψησταρια και μετα εβαλα το κρεας πανω.

Εψησα 50δευτερολεπτα απο τη μια πλευρα, 50 δευτερολεπτα απο την αλλη πλευρα, 50 δευτερολεπτα ξανα στην πρωτη πλευρα και 50δευτερολεπτα στην δευτερη πλευρα. 

Δεν ξερω ποια ηταν η τελικη θερμοκρασια του κρεατος γιατι δεν βαζω θερμομετρο σε τοσο καυτη ψησταρια γιατι χαλανε. Ξερω με την εμπειρια που εχω οτι σε τετοια κομματια δεν θα ξεπερασει τους 135F medium rare.

Όσο το είχες indirect του γύρισες καθόλου πλευρά η το είχες όπως το άφησες στην αρχή ?

Φαίνεται πολύ καλό το αποτέλεσμα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...