Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fantakola είπε

Έχει ένα "συρτάρι" - συλλέκτη για τα λύπη 

Δεν είναι τελείως ανοιχτή δηλαδή, αλλά σίγουρα δεν την λες κλειστή.

Κάποιος είχε αναφέρει εδώ στο νήμα, ότι έπιανε 300° οπότε και δημιουργήθηκε η απορία .

Η ψησταριά είναι στο εξοχικό του πεθερού, οπότε ότι ψήσιμο κάνει θα είναι 99% το διάστημα Μάιος - Σεπτέμβριος 

 

Σε δεύτερο χρόνο θα κάνω έρευνα αγοράς για να πάρω κάποια ποιοτικότερη για μένα στη Σουηδία .

Εκεί θα είναι διαφορετικές οι ανάγκες λόγω κρύου 

 

 

 

πρακτικά ανοιχτή ειναι. αν βρεις καμια ευκαιρια δες από κοντά κάποια weber πχ έστω και από τις φτηνες σειρές και θα διαπιστώσεις για ποιο λόγο εκείνες ανεβάζουν θερμοκρασίες τόσο εύκολα και κυρίως τις κρατάνε κιόλας.

Βέβαια γι τη δική σου περίπτωση δεν θα ήταν και κακο για αρχή να τσεκάρεις ρυθμιστη και μια άλλη μπουκάλα. Ποτέ δεν ξερεις.

  • Απαντ. 22,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2504

  • ilpapacha

    2197

  • sndev

    1178

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.
2 ώρες πριν, zanskou είπε

πρακτικά ανοιχτή ειναι. αν βρεις καμια ευκαιρια δες από κοντά κάποια weber πχ έστω και από τις φτηνες σειρές και θα διαπιστώσεις για ποιο λόγο εκείνες ανεβάζουν θερμοκρασίες τόσο εύκολα και κυρίως τις κρατάνε κιόλας.

Βέβαια γι τη δική σου περίπτωση δεν θα ήταν και κακο για αρχή να τσεκάρεις ρυθμιστη και μια άλλη μπουκάλα. Ποτέ δεν ξερεις.

Δεν εχω αρχισει το ψαξιμο ακομα, αλλα σε πρωτη φαση προσανατολιζομαι για καποια απο τις επωνυμες (napoleon, weber, broil king)
Θελω να δω και τι υπαρχει διαθεσιμο στην Σουηδια και επειδη δεν το βιαζομαι, ισως απο τελος καλοκαιριου να βρω και καποια καλυτερη τιμη. Δεν εχω ιδεα ομως αν οι τιμες σε ααυτες τις εταιριες πετουν

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Αγόρασα προχθές μια q3200. Ακόμα δεν πρόλαβα να την ανάψω. Συμβουλές για αρχή. Πόση ώρα πρέπει να καεί; Τα μεταλλικά εργαλεία μπορεί να γδαρουν τις σκαρες; έχω αυτά 

large_20181108111317_cattara_set_ergaleion_psisimatos_18_tmch_13103.jpeg

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Dennis7360 είπε

Lodge κορυφαία στο κόσμο. Αλλά θα σου έλεγα να πάρεις το στρογγυλό μαντεμι της που κάνει κ φοβερή πίτσα. Είναι πιο ακριβό βεβαια από αυτό που βρήκες 

  • Like 1
Δημοσ.

Με δεδομένη τη διαφορά των 15€ που δεν είναι τραγική είναι καλύτερα η μαμά πλάκα 

 https://www.skroutz.gr/s/26703044/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-56426-Επισμαλτωμένη-Διπλής-Όψης.html

η να πάω στη lodge?

https://www.ilovebbq.gr/mantemenia-plaka-sxara-2-opseon-42.55x24.13-lodge?skr_prm=WyJiZDY2NzcwZi1mZTg1LTRiMzAtYjRmNC01NTEyMDk4MmYxNGQiLDE2MjUzOTE5OTQ4NDQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Πέραν της τοποθέτησης στη θέση της σχάρας άλλο πλεονέκτημα έχει η Napoleon? 

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dakangr είπε

Lodge κορυφαία στο κόσμο. Αλλά θα σου έλεγα να πάρεις το στρογγυλό μαντεμι της που κάνει κ φοβερή πίτσα. Είναι πιο ακριβό βεβαια από αυτό που βρήκες 

Επειδη οπως ειχα αναφερει, περιμενω την weber e spirit 325, τωρα αρχιζω να μαζευω σιγα-σιγα τα εργαλεια..

Θα παρω  και πετρα, αλλα αργοτερα...

38 λεπτά πριν, skskre είπε

Με δεδομένη τη διαφορά των 15€ που δεν είναι τραγική είναι καλύτερα η μαμά πλάκα 

 https://www.skroutz.gr/s/26703044/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-56426-Επισμαλτωμένη-Διπλής-Όψης.html

η να πάω στη lodge?

https://www.ilovebbq.gr/mantemenia-plaka-sxara-2-opseon-42.55x24.13-lodge?skr_prm=WyJiZDY2NzcwZi1mZTg1LTRiMzAtYjRmNC01NTEyMDk4MmYxNGQiLDE2MjUzOTE5OTQ4NDQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Πέραν της τοποθέτησης στη θέση της σχάρας άλλο πλεονέκτημα έχει η Napoleon? 

Εγω θα παρω της lodge.. δεν ξερω με τον καιρο, εαν <φυγει> η επισμαλτωση...

Επεξ/σία από Dennis7360
Δημοσ.
Στις 1/7/2021 στις 4:49 ΜΜ, toxotis67 είπε

 

Καλησπέρα στην ομάδα. Επειδή περιμένω να μου έρθει η 425 μπορεί να μου πει κάποιος που την έχει τι χρειάζομαι για αρχή;

 

Δημοσ.
1 minute ago, Fetas1979 said:

Καλησπέρα στην ομάδα. Επειδή περιμένω να μου έρθει η 425 μπορεί να μου πει κάποιος που την έχει τι χρειάζομαι για αρχή;

 

Κρέας; Μοσχαρίσια rib-eye κατά την άποψή μου! 😂🤣😋

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, skskre είπε

Με δεδομένη τη διαφορά των 15€ που δεν είναι τραγική είναι καλύτερα η μαμά πλάκα 

 https://www.skroutz.gr/s/26703044/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-56426-Επισμαλτωμένη-Διπλής-Όψης.html

η να πάω στη lodge?

https://www.ilovebbq.gr/mantemenia-plaka-sxara-2-opseon-42.55x24.13-lodge?skr_prm=WyJiZDY2NzcwZi1mZTg1LTRiMzAtYjRmNC01NTEyMDk4MmYxNGQiLDE2MjUzOTE5OTQ4NDQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

Πέραν της τοποθέτησης στη θέση της σχάρας άλλο πλεονέκτημα έχει η Napoleon? 

Έχω πάρει αυτή που είναι χωρίς την επισμάλτωση (δεν υπήρχε με επισμάλτωση όταν την αγόρασα)

https://www.skroutz.gr/s/23946182/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-56040.html

2B758517-699C-4398-8DC1-42E6AA7A3110.jpeg.8e838f2dd1aff74177a97252496d394a.jpeg

Επειδή είδα και από κοντά αυτή με την επισμάλτωση, φάνηκε πολύ στιβαρή κατασκευή και θα είναι η επόμενη αγορά που θα κάνω μόλις παραλάβω την 2η ψησταριά. 

Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει κάποιο άλλο ιδιαίτερο πλεονέκτημα πλην του ότι μπορεί να αντικαταστήσει την μια σχάρα της ψησταριάς. Αυτό βέβαια βοηθάει να ανεβάσει πιο άμεσα θερμοκρασία. 

Τις περισσότερες φορές όμως απλά την τοποθετώ απάνω στην σχάρα 

12 λεπτά πριν, Fetas1979 είπε

Καλησπέρα στην ομάδα. Επειδή περιμένω να μου έρθει η 425 μπορεί να μου πει κάποιος που την έχει τι χρειάζομαι για αρχή;

 

1) 2-3 Λαβίδες

2} Βούρτσα καθαρισμού

3) Σπάτουλα

4) Γάντι/α

5) Θερμόμετρο (ίσως όχι από την πρώτη στιγμή, αλλά θα σου είναι χρήσιμο σε κάποια ψησίματα)

7 ώρες πριν, prapasgiorgos είπε

Καλημέρα σε όλους. Αγόρασα προχθές μια q3200. Ακόμα δεν πρόλαβα να την ανάψω. Συμβουλές για αρχή. Πόση ώρα πρέπει να καεί; Τα μεταλλικά εργαλεία μπορεί να γδαρουν τις σκαρες; έχω αυτά 

large_20181108111317_cattara_set_ergaleion_psisimatos_18_tmch_13103.jpeg

Αν οι σχάρες σου είναι μαντεμένιες, τότε θα πρέπει να είσαι προσεκτικός με την δύναμη που θα βάζεις, για να μην τις γδάρεις. Για τις μαντεμένιες συνήθως συστήσουν να πάρεις βούρτσα με μαλακότερες τρίχες, όπως οι ορειχάλκινες (brass). Από την άλλη η Weber αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να χρησιμοποιήσεις ανοξείδωτες

https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-care-for-your-cast-iron-cooking-grates/weber-29675.html

 

 

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dennis7360 είπε

Επειδη οπως ειχα αναφερει, περιμενω την weber e spirit 325, τωρα αρχιζω να μαζευω σιγα-σιγα τα εργαλεια..

Θα παρω  και πετρα, αλλα αργοτερα...

Εγω θα παρω της lodge.. δεν ξερω με τον καιρο, εαν <φυγει> η επισμαλτωση...

Δε μίλησα για πέτρα πίτσας. Στρογγυλό μαντεμι της lodge που κάνει και φοβερή πίτσα και ψηνεις κ ότι άλλο θες πάνω αντί για τετράγωνη πλάκα.

  • Like 3
Δημοσ.
14 ώρες πριν, fantakola είπε

Δεν εχω αρχισει το ψαξιμο ακομα, αλλα σε πρωτη φαση προσανατολιζομαι για καποια απο τις επωνυμες (napoleon, weber, broil king)
Θελω να δω και τι υπαρχει διαθεσιμο στην Σουηδια και επειδη δεν το βιαζομαι, ισως απο τελος καλοκαιριου να βρω και καποια καλυτερη τιμη. Δεν εχω ιδεα ομως αν οι τιμες σε ααυτες τις εταιριες πετουν

Λογικά υπάρχουν και οι 3 εταιρίες που αναφέρεις 

https://www.pricerunner.se

https://www.prisjakt.nu

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Λογικά υπάρχουν και οι 3 εταιρίες που αναφέρεις 

https://www.pricerunner.se

https://www.prisjakt.nu

Υπάρχουν και οι 3, το γνωρίζω 

Απλά δεν υπάρχουν τα ίδια μοντελακια διαθέσιμα 

Σε πρωτη φάση κοιτάζω Napoleon 425, είδα και Broil King Baron 

Έχουμε μέλλον ακομα!

  • Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Έχω πάρει αυτή που είναι χωρίς την επισμάλτωση (δεν υπήρχε με επισμάλτωση όταν την αγόρασα)

https://www.skroutz.gr/s/23946182/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-56040.html

2B758517-699C-4398-8DC1-42E6AA7A3110.jpeg.8e838f2dd1aff74177a97252496d394a.jpeg

Επειδή είδα και από κοντά αυτή με την επισμάλτωση, φάνηκε πολύ στιβαρή κατασκευή και θα είναι η επόμενη αγορά που θα κάνω μόλις παραλάβω την 2η ψησταριά. 

Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει κάποιο άλλο ιδιαίτερο πλεονέκτημα πλην του ότι μπορεί να αντικαταστήσει την μια σχάρα της ψησταριάς. Αυτό βέβαια βοηθάει να ανεβάσει πιο άμεσα θερμοκρασία. 

Τις περισσότερες φορές όμως απλά την τοποθετώ απάνω στην σχάρα 

1) 2-3 Λαβίδες

2} Βούρτσα καθαρισμού

3) Σπάτουλα

4) Γάντι/α

5) Θερμόμετρο (ίσως όχι από την πρώτη στιγμή, αλλά θα σου είναι χρήσιμο σε κάποια ψησίματα)

Αν οι σχάρες σου είναι μαντεμένιες, τότε θα πρέπει να είσαι προσεκτικός με την δύναμη που θα βάζεις, για να μην τις γδάρεις. Για τις μαντεμένιες συνήθως συστήσουν να πάρεις βούρτσα με μαλακότερες τρίχες, όπως οι ορειχάλκινες (brass). Από την άλλη η Weber αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να χρησιμοποιήσεις ανοξείδωτες

https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-care-for-your-cast-iron-cooking-grates/weber-29675.html

 

 

Ευχαριστώ πολύ. Ξέρεις επίσης αν υπάρχει κάποια κουκούλα πιο οικονομική που να ταιριάζει στην 425

26 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Έχω πάρει αυτή που είναι χωρίς την επισμάλτωση (δεν υπήρχε με επισμάλτωση όταν την αγόρασα)

https://www.skroutz.gr/s/23946182/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-56040.html

2B758517-699C-4398-8DC1-42E6AA7A3110.jpeg.8e838f2dd1aff74177a97252496d394a.jpeg

Επειδή είδα και από κοντά αυτή με την επισμάλτωση, φάνηκε πολύ στιβαρή κατασκευή και θα είναι η επόμενη αγορά που θα κάνω μόλις παραλάβω την 2η ψησταριά. 

Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει κάποιο άλλο ιδιαίτερο πλεονέκτημα πλην του ότι μπορεί να αντικαταστήσει την μια σχάρα της ψησταριάς. Αυτό βέβαια βοηθάει να ανεβάσει πιο άμεσα θερμοκρασία. 

Τις περισσότερες φορές όμως απλά την τοποθετώ απάνω στην σχάρα 

1) 2-3 Λαβίδες

2} Βούρτσα καθαρισμού

3) Σπάτουλα

4) Γάντι/α

5) Θερμόμετρο (ίσως όχι από την πρώτη στιγμή, αλλά θα σου είναι χρήσιμο σε κάποια ψησίματα)

Αν οι σχάρες σου είναι μαντεμένιες, τότε θα πρέπει να είσαι προσεκτικός με την δύναμη που θα βάζεις, για να μην τις γδάρεις. Για τις μαντεμένιες συνήθως συστήσουν να πάρεις βούρτσα με μαλακότερες τρίχες, όπως οι ορειχάλκινες (brass). Από την άλλη η Weber αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να χρησιμοποιήσεις ανοξείδωτες

https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-care-for-your-cast-iron-cooking-grates/weber-29675.html

 

 

Ευχαριστώ πολύ. Ξέρεις επίσης αν υπάρχει κάποια κουκούλα πιο οικονομική που να ταιριάζει στην 425

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...