zanskou Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2021 9 λεπτά πριν, fantakola είπε Έχει ένα "συρτάρι" - συλλέκτη για τα λύπη Δεν είναι τελείως ανοιχτή δηλαδή, αλλά σίγουρα δεν την λες κλειστή. Κάποιος είχε αναφέρει εδώ στο νήμα, ότι έπιανε 300° οπότε και δημιουργήθηκε η απορία . Η ψησταριά είναι στο εξοχικό του πεθερού, οπότε ότι ψήσιμο κάνει θα είναι 99% το διάστημα Μάιος - Σεπτέμβριος Σε δεύτερο χρόνο θα κάνω έρευνα αγοράς για να πάρω κάποια ποιοτικότερη για μένα στη Σουηδία . Εκεί θα είναι διαφορετικές οι ανάγκες λόγω κρύου πρακτικά ανοιχτή ειναι. αν βρεις καμια ευκαιρια δες από κοντά κάποια weber πχ έστω και από τις φτηνες σειρές και θα διαπιστώσεις για ποιο λόγο εκείνες ανεβάζουν θερμοκρασίες τόσο εύκολα και κυρίως τις κρατάνε κιόλας. Βέβαια γι τη δική σου περίπτωση δεν θα ήταν και κακο για αρχή να τσεκάρεις ρυθμιστη και μια άλλη μπουκάλα. Ποτέ δεν ξερεις.
fantakola Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 2 ώρες πριν, zanskou είπε πρακτικά ανοιχτή ειναι. αν βρεις καμια ευκαιρια δες από κοντά κάποια weber πχ έστω και από τις φτηνες σειρές και θα διαπιστώσεις για ποιο λόγο εκείνες ανεβάζουν θερμοκρασίες τόσο εύκολα και κυρίως τις κρατάνε κιόλας. Βέβαια γι τη δική σου περίπτωση δεν θα ήταν και κακο για αρχή να τσεκάρεις ρυθμιστη και μια άλλη μπουκάλα. Ποτέ δεν ξερεις. Δεν εχω αρχισει το ψαξιμο ακομα, αλλα σε πρωτη φαση προσανατολιζομαι για καποια απο τις επωνυμες (napoleon, weber, broil king) Θελω να δω και τι υπαρχει διαθεσιμο στην Σουηδια και επειδη δεν το βιαζομαι, ισως απο τελος καλοκαιριου να βρω και καποια καλυτερη τιμη. Δεν εχω ιδεα ομως αν οι τιμες σε ααυτες τις εταιριες πετουν
prapasgiorgos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Καλημέρα σε όλους. Αγόρασα προχθές μια q3200. Ακόμα δεν πρόλαβα να την ανάψω. Συμβουλές για αρχή. Πόση ώρα πρέπει να καεί; Τα μεταλλικά εργαλεία μπορεί να γδαρουν τις σκαρες; έχω αυτά
Dennis7360 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Παιδιά, αξιζουν τα λεφτα τους αυτες? https://www.ilovebbq.gr/mantemenia-plaka-sxara-2-opseon-42.55x24.13-lodge?skr_prm=WyJiZDY2NzcwZi1mZTg1LTRiMzAtYjRmNC01NTEyMDk4MmYxNGQiLDE2MjUzOTE5OTQ4NDQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0
sndev Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 18 λεπτά πριν, Dennis7360 είπε Παιδιά, αξιζουν τα λεφτα τους αυτες? https://www.ilovebbq.gr/mantemenia-plaka-sxara-2-opseon-42.55x24.13-lodge?skr_prm=WyJiZDY2NzcwZi1mZTg1LTRiMzAtYjRmNC01NTEyMDk4MmYxNGQiLDE2MjUzOTE5OTQ4NDQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 lodge είναι, φυσικά. 2
dakangr Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 54 λεπτά πριν, Dennis7360 είπε Παιδιά, αξιζουν τα λεφτα τους αυτες? https://www.ilovebbq.gr/mantemenia-plaka-sxara-2-opseon-42.55x24.13-lodge?skr_prm=WyJiZDY2NzcwZi1mZTg1LTRiMzAtYjRmNC01NTEyMDk4MmYxNGQiLDE2MjUzOTE5OTQ4NDQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 Lodge κορυφαία στο κόσμο. Αλλά θα σου έλεγα να πάρεις το στρογγυλό μαντεμι της που κάνει κ φοβερή πίτσα. Είναι πιο ακριβό βεβαια από αυτό που βρήκες 1
skskre Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Με δεδομένη τη διαφορά των 15€ που δεν είναι τραγική είναι καλύτερα η μαμά πλάκα https://www.skroutz.gr/s/26703044/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-56426-Επισμαλτωμένη-Διπλής-Όψης.html η να πάω στη lodge? https://www.ilovebbq.gr/mantemenia-plaka-sxara-2-opseon-42.55x24.13-lodge?skr_prm=WyJiZDY2NzcwZi1mZTg1LTRiMzAtYjRmNC01NTEyMDk4MmYxNGQiLDE2MjUzOTE5OTQ4NDQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 Πέραν της τοποθέτησης στη θέση της σχάρας άλλο πλεονέκτημα έχει η Napoleon? 1
Dennis7360 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dakangr είπε Lodge κορυφαία στο κόσμο. Αλλά θα σου έλεγα να πάρεις το στρογγυλό μαντεμι της που κάνει κ φοβερή πίτσα. Είναι πιο ακριβό βεβαια από αυτό που βρήκες Επειδη οπως ειχα αναφερει, περιμενω την weber e spirit 325, τωρα αρχιζω να μαζευω σιγα-σιγα τα εργαλεια.. Θα παρω και πετρα, αλλα αργοτερα... 38 λεπτά πριν, skskre είπε Με δεδομένη τη διαφορά των 15€ που δεν είναι τραγική είναι καλύτερα η μαμά πλάκα https://www.skroutz.gr/s/26703044/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-56426-Επισμαλτωμένη-Διπλής-Όψης.html η να πάω στη lodge? https://www.ilovebbq.gr/mantemenia-plaka-sxara-2-opseon-42.55x24.13-lodge?skr_prm=WyJiZDY2NzcwZi1mZTg1LTRiMzAtYjRmNC01NTEyMDk4MmYxNGQiLDE2MjUzOTE5OTQ4NDQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 Πέραν της τοποθέτησης στη θέση της σχάρας άλλο πλεονέκτημα έχει η Napoleon? Εγω θα παρω της lodge.. δεν ξερω με τον καιρο, εαν <φυγει> η επισμαλτωση... Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2021 από Dennis7360
Fetas1979 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Στις 1/7/2021 στις 4:49 ΜΜ, toxotis67 είπε Καλησπέρα στην ομάδα. Επειδή περιμένω να μου έρθει η 425 μπορεί να μου πει κάποιος που την έχει τι χρειάζομαι για αρχή;
cambo99 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 1 minute ago, Fetas1979 said: Καλησπέρα στην ομάδα. Επειδή περιμένω να μου έρθει η 425 μπορεί να μου πει κάποιος που την έχει τι χρειάζομαι για αρχή; Κρέας; Μοσχαρίσια rib-eye κατά την άποψή μου! 😂🤣😋 2
ilpapacha Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, skskre είπε Με δεδομένη τη διαφορά των 15€ που δεν είναι τραγική είναι καλύτερα η μαμά πλάκα https://www.skroutz.gr/s/26703044/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-56426-Επισμαλτωμένη-Διπλής-Όψης.html η να πάω στη lodge? https://www.ilovebbq.gr/mantemenia-plaka-sxara-2-opseon-42.55x24.13-lodge?skr_prm=WyJiZDY2NzcwZi1mZTg1LTRiMzAtYjRmNC01NTEyMDk4MmYxNGQiLDE2MjUzOTE5OTQ4NDQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 Πέραν της τοποθέτησης στη θέση της σχάρας άλλο πλεονέκτημα έχει η Napoleon? Έχω πάρει αυτή που είναι χωρίς την επισμάλτωση (δεν υπήρχε με επισμάλτωση όταν την αγόρασα) https://www.skroutz.gr/s/23946182/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-56040.html Επειδή είδα και από κοντά αυτή με την επισμάλτωση, φάνηκε πολύ στιβαρή κατασκευή και θα είναι η επόμενη αγορά που θα κάνω μόλις παραλάβω την 2η ψησταριά. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει κάποιο άλλο ιδιαίτερο πλεονέκτημα πλην του ότι μπορεί να αντικαταστήσει την μια σχάρα της ψησταριάς. Αυτό βέβαια βοηθάει να ανεβάσει πιο άμεσα θερμοκρασία. Τις περισσότερες φορές όμως απλά την τοποθετώ απάνω στην σχάρα 12 λεπτά πριν, Fetas1979 είπε Καλησπέρα στην ομάδα. Επειδή περιμένω να μου έρθει η 425 μπορεί να μου πει κάποιος που την έχει τι χρειάζομαι για αρχή; 1) 2-3 Λαβίδες 2} Βούρτσα καθαρισμού 3) Σπάτουλα 4) Γάντι/α 5) Θερμόμετρο (ίσως όχι από την πρώτη στιγμή, αλλά θα σου είναι χρήσιμο σε κάποια ψησίματα) 7 ώρες πριν, prapasgiorgos είπε Καλημέρα σε όλους. Αγόρασα προχθές μια q3200. Ακόμα δεν πρόλαβα να την ανάψω. Συμβουλές για αρχή. Πόση ώρα πρέπει να καεί; Τα μεταλλικά εργαλεία μπορεί να γδαρουν τις σκαρες; έχω αυτά Αν οι σχάρες σου είναι μαντεμένιες, τότε θα πρέπει να είσαι προσεκτικός με την δύναμη που θα βάζεις, για να μην τις γδάρεις. Για τις μαντεμένιες συνήθως συστήσουν να πάρεις βούρτσα με μαλακότερες τρίχες, όπως οι ορειχάλκινες (brass). Από την άλλη η Weber αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να χρησιμοποιήσεις ανοξείδωτες https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-care-for-your-cast-iron-cooking-grates/weber-29675.html Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2021 από ilpapacha 1
dakangr Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 1 ώρα πριν, Dennis7360 είπε Επειδη οπως ειχα αναφερει, περιμενω την weber e spirit 325, τωρα αρχιζω να μαζευω σιγα-σιγα τα εργαλεια.. Θα παρω και πετρα, αλλα αργοτερα... Εγω θα παρω της lodge.. δεν ξερω με τον καιρο, εαν <φυγει> η επισμαλτωση... Δε μίλησα για πέτρα πίτσας. Στρογγυλό μαντεμι της lodge που κάνει και φοβερή πίτσα και ψηνεις κ ότι άλλο θες πάνω αντί για τετράγωνη πλάκα. 3
ilpapacha Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 14 ώρες πριν, fantakola είπε Δεν εχω αρχισει το ψαξιμο ακομα, αλλα σε πρωτη φαση προσανατολιζομαι για καποια απο τις επωνυμες (napoleon, weber, broil king) Θελω να δω και τι υπαρχει διαθεσιμο στην Σουηδια και επειδη δεν το βιαζομαι, ισως απο τελος καλοκαιριου να βρω και καποια καλυτερη τιμη. Δεν εχω ιδεα ομως αν οι τιμες σε ααυτες τις εταιριες πετουν Λογικά υπάρχουν και οι 3 εταιρίες που αναφέρεις https://www.pricerunner.se https://www.prisjakt.nu
fantakola Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 8 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Λογικά υπάρχουν και οι 3 εταιρίες που αναφέρεις https://www.pricerunner.se https://www.prisjakt.nu Υπάρχουν και οι 3, το γνωρίζω Απλά δεν υπάρχουν τα ίδια μοντελακια διαθέσιμα Σε πρωτη φάση κοιτάζω Napoleon 425, είδα και Broil King Baron Έχουμε μέλλον ακομα! 1
Fetas1979 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2021 26 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Έχω πάρει αυτή που είναι χωρίς την επισμάλτωση (δεν υπήρχε με επισμάλτωση όταν την αγόρασα) https://www.skroutz.gr/s/23946182/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-56040.html Επειδή είδα και από κοντά αυτή με την επισμάλτωση, φάνηκε πολύ στιβαρή κατασκευή και θα είναι η επόμενη αγορά που θα κάνω μόλις παραλάβω την 2η ψησταριά. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει κάποιο άλλο ιδιαίτερο πλεονέκτημα πλην του ότι μπορεί να αντικαταστήσει την μια σχάρα της ψησταριάς. Αυτό βέβαια βοηθάει να ανεβάσει πιο άμεσα θερμοκρασία. Τις περισσότερες φορές όμως απλά την τοποθετώ απάνω στην σχάρα 1) 2-3 Λαβίδες 2} Βούρτσα καθαρισμού 3) Σπάτουλα 4) Γάντι/α 5) Θερμόμετρο (ίσως όχι από την πρώτη στιγμή, αλλά θα σου είναι χρήσιμο σε κάποια ψησίματα) Αν οι σχάρες σου είναι μαντεμένιες, τότε θα πρέπει να είσαι προσεκτικός με την δύναμη που θα βάζεις, για να μην τις γδάρεις. Για τις μαντεμένιες συνήθως συστήσουν να πάρεις βούρτσα με μαλακότερες τρίχες, όπως οι ορειχάλκινες (brass). Από την άλλη η Weber αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να χρησιμοποιήσεις ανοξείδωτες https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-care-for-your-cast-iron-cooking-grates/weber-29675.html Ευχαριστώ πολύ. Ξέρεις επίσης αν υπάρχει κάποια κουκούλα πιο οικονομική που να ταιριάζει στην 425 26 λεπτά πριν, ilpapacha είπε Έχω πάρει αυτή που είναι χωρίς την επισμάλτωση (δεν υπήρχε με επισμάλτωση όταν την αγόρασα) https://www.skroutz.gr/s/23946182/Napoleon-Μαντεμένια-Πλάκα-Ψησίματος-56040.html Επειδή είδα και από κοντά αυτή με την επισμάλτωση, φάνηκε πολύ στιβαρή κατασκευή και θα είναι η επόμενη αγορά που θα κάνω μόλις παραλάβω την 2η ψησταριά. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει κάποιο άλλο ιδιαίτερο πλεονέκτημα πλην του ότι μπορεί να αντικαταστήσει την μια σχάρα της ψησταριάς. Αυτό βέβαια βοηθάει να ανεβάσει πιο άμεσα θερμοκρασία. Τις περισσότερες φορές όμως απλά την τοποθετώ απάνω στην σχάρα 1) 2-3 Λαβίδες 2} Βούρτσα καθαρισμού 3) Σπάτουλα 4) Γάντι/α 5) Θερμόμετρο (ίσως όχι από την πρώτη στιγμή, αλλά θα σου είναι χρήσιμο σε κάποια ψησίματα) Αν οι σχάρες σου είναι μαντεμένιες, τότε θα πρέπει να είσαι προσεκτικός με την δύναμη που θα βάζεις, για να μην τις γδάρεις. Για τις μαντεμένιες συνήθως συστήσουν να πάρεις βούρτσα με μαλακότερες τρίχες, όπως οι ορειχάλκινες (brass). Από την άλλη η Weber αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα να χρησιμοποιήσεις ανοξείδωτες https://www.weber.com/US/en/blog/tips-techniques/how-to-care-for-your-cast-iron-cooking-grates/weber-29675.html Ευχαριστώ πολύ. Ξέρεις επίσης αν υπάρχει κάποια κουκούλα πιο οικονομική που να ταιριάζει στην 425
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα