Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν εξαιρέσω οτι κατι λάθος παίχτηκε με το αλάτι στη μαινάδα κ εγινε ολίγον λυσα, οverall ηταν εξαιρετικό κ θα επαναληφθει με 2 αλλαγές

θα χει σπάλα κ λαιμό κ στη βάση θα μπει πατάτα να το κρατάει.

το κρεμμύδι ψήθηκε μαλάκωσε με αποτέλεσμά να γυρει το ξυλάκι. το ξυδι στη μαριναδα του πηγε παρα πολυ κ μαζι με τζατζικη ηταν αντε γεια

 image.png.9b578fe36b7d8ed88020cfdb17fc7a45.png

  • Like 6
  • Απαντ. 22,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2491

  • ilpapacha

    2190

  • sndev

    1175

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Δώσε μας και μια φωτογραφία από το ψημένο! Εκτός και αν δεν πρόλαβες!!

Στον φούρνο το έκανες ή στην ψησταριά;

  • Like 1
Δημοσ.

ψησταριά, ακομα ψήνετε βασικα εχω φαει το 1/4 μονος μου πανω απο τη φωτιά 😂 

image.png.b1de3f9a4a0b5a105e737b2843a612c2.pngimage.png.4f1d115dc84a900d29803a643cb829a4.png

17 λεπτά πριν, gdeli είπε

Δώσε μας και μια φωτογραφία από το ψημένο! Εκτός και αν δεν πρόλαβες!!

Στον φούρνο το έκανες ή στην ψησταριά;

 

  • Like 6
Δημοσ.

Φαίνεται πεντανόστιμο!! Μετά το καθαρισμα στο μαντέμι θα σου έφαγε λίγο χρόνο όπως βλέπω αλλά το άξιζε!!

Δημοσ.
4 ώρες πριν, sndev είπε

ψησταριά, ακομα ψήνετε βασικα εχω φαει το 1/4 μονος μου πανω απο τη φωτιά 😂 

image.png.b1de3f9a4a0b5a105e737b2843a612c2.pngimage.png.4f1d115dc84a900d29803a643cb829a4.png

 

τουμπανο φαινεται. για δωσε καμια λεπτομερεια για τον τρόπο μαγειρέματος

  • Like 1
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, zanskou είπε

τουμπανο φαινεται. για δωσε καμια λεπτομερεια για τον τρόπο μαγειρέματος

Τπτ το ιδιαίτερο φουλαρεις ψησταριά 230+  κ το βαζεις μέσα κ αυτο είναι. Πολυ ευκολα παίζει να γίνεται κ φούρνο, ειναι αστεια εύκολο. μόλις δεις οτι είναι επιφανειακά στο ψησιμο σου κ εχει ροδίσει ωραια το κόβεις κάθετα σε αυτα τα σημεία,κλείνεις καπακι συνεχίζεις μεχρι να μη μείνει τπτ. Ετσι οπως το δα 1 κιλό κρεας περιπου 10 ε  βγάζει για 6 με 8 μερίδες.. αν έχει κ πατάτες πιτες τζατζικια κτλ γινετε γλέντι

  • Like 4
Δημοσ.

Βραδινό απλό, λιτό, μια μοσχαρίσια για μένα και μια χοιρινή για τη σύζυγο. Μαριναρισμα με διάφορα μπαχαρικά, στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες και αλάτι λίγο πριν μπει στη σχάρα. Θωράκισμα πρώτα στο υπέρυθρο μάτι, 2 λεπτά κάθε πλευρά, με γύρισμα 45 μοιρών στα 60 δευτερόλεπτα για να πετύχω τα διαμαντακια, και μετά έμμεσο ψήσιμο στους 190 για άλλα 10 περίπου λεπτά μέχρι να φτάσω εσωτερική θερμοκρασία 65 βαθμούς (μας αρέσει medium-well). Αποτέλεσμα, τέλειο!

20210906_020243-COLLAGE.jpg

  • Like 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, sndev είπε

αν εξαιρέσω οτι κατι λάθος παίχτηκε με το αλάτι στη μαινάδα κ εγινε ολίγον λυσα, οverall ηταν εξαιρετικό κ θα επαναληφθει με 2 αλλαγές

θα χει σπάλα κ λαιμό κ στη βάση θα μπει πατάτα να το κρατάει.

το κρεμμύδι ψήθηκε μαλάκωσε με αποτέλεσμά να γυρει το ξυλάκι. το ξυδι στη μαριναδα του πηγε παρα πολυ κ μαζι με τζατζικη ηταν αντε γεια

 image.png.9b578fe36b7d8ed88020cfdb17fc7a45.png

Εξαιρετικά 

Σε αυτή την "φουρνίσια" παραλλαγή , καλό είναι να γίνει όπως το κάνει ο Πετρετζιτζίκης, δλδ με 2 μεγάλες πατάτες στην βάση. Βγαίνει πιο βολικός στο κόψιμο και ο γυρο-πυργος 😂 

Το ξύδι ταιριάζει εξαιρετικά στο γύρο απλά θέλει προσοχή στην ποσότητα και στην ώρα που θα κάτσει η μαρινάδα γιατί μετά παραμαλακώνει το κρέας και περνάει πολύ έντονα η ξυδίλα

 

 

11 ώρες πριν, gdeli είπε

Φαίνεται πεντανόστιμο!! Μετά το καθαρισμα στο μαντέμι θα σου έφαγε λίγο χρόνο όπως βλέπω αλλά το άξιζε!!

Το μαντέμι καθαρίζει πραγματικά πολύ εύκολα 

Αν είναι πολύ επίμονοι οι λεκέδες, απλά τους ξύνεις και φεύγουν . Νεράκι, σαπούνι , στέγνωμα με χαρτί+φωτιά και μετά λάδι και είναι σαν καινούριο ξανά. 5' χρόνος 😉

--------------------------------------------------------

Έχω μια σούβλα πάχους 8mm και ένα μοτέρ του οποίου η υποδοχή για σούβλα είναι για μικρότερο πάχος. Δεν το έχω μετρήσει όμως υποθέτω πως είναι 6mm ή 7mm .

Προσπαθώ να βρω κάποιον ανταπτορα ή οποιαδήποτε άλλη λύση ώστε να μπορέσω να χρησιμοποιήσω τον υπάρχοντα εξοπλισμό.

Ιδέες κανείς?

Επισυνάπτω φωτογραφία του μοτέρ 

Screenshot_20210906_074753_edit_108800889804750.jpg

Επεξ/σία από fantakola
  • Like 1
Δημοσ.

Προβατινες βλεπω, σπιτικους γυρους βλεπω, πρτσολες βλεπω.... και γω στη διαιτα με 200γρ στηθος κοτοπουλο ωμο ζυγισμενο! Βαστατε αδερφια!!!

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, fantakola είπε

Έχω μια σούβλα πάχους 8mm και ένα μοτέρ του οποίου η υποδοχή για σούβλα είναι για μικρότερο πάχος. Δεν το έχω μετρήσει όμως υποθέτω πως είναι 6mm ή 7mm .

Προσπαθώ να βρω κάποιον ανταπτορα ή οποιαδήποτε άλλη λύση ώστε να μπορέσω να χρησιμοποιήσω τον υπάρχοντα εξοπλισμό.

Ιδέες κανείς?

Εχεις κανενα dremel ή διδυμο τροχο να φας λίγο τη σουβλα;

Επεξ/σία από paylidis
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, gdeli είπε

Φαίνεται πεντανόστιμο!! Μετά το καθαρισμα στο μαντέμι θα σου έφαγε λίγο χρόνο όπως βλέπω αλλά το άξιζε!!

Μπα τπτ ίδιαιτερο ειχα ριξει σπραυ λαδιού  κ με νερό σαπούνι ηταν ευκολο σχετικά 

8 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Προβατινες βλεπω, σπιτικους γυρους βλεπω, πρτσολες βλεπω.... και γω στη διαιτα με 200γρ στηθος κοτοπουλο ωμο ζυγισμενο! Βαστατε αδερφια!!!

Δλδ 150 γρ ψημένο; από διαιτολόγο η αυτομαστιγονεσαι; 

Αν το κάνεις για ιατρικούς λόγους εμενα με έσωσε το καθημερινό έντονο ελενχομενο περπάτημα αλλα ειναι λάθος νημα αυτό για να συνεχίσω 😅

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, sndev είπε

Αν το κάνεις για ιατρικούς λόγους εμενα με έσωσε το καθημερινό έντονο ελενχομενο περπάτημα αλλα ειναι λάθος νημα αυτό για να συνεχίσω 😅

Το έντονο περπάτημα μέχρι τον χασάπη για τροφοδοσία, πιάνεται; Εννοείται ότι θα υπάρχει καθημερινή επανάληψη…

  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, depmode είπε

Βραδινό απλό, λιτό, μια μοσχαρίσια για μένα και μια χοιρινή για τη σύζυγο. Μαριναρισμα με διάφορα μπαχαρικά, στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες και αλάτι λίγο πριν μπει στη σχάρα. Θωράκισμα πρώτα στο υπέρυθρο μάτι, 2 λεπτά κάθε πλευρά, με γύρισμα 45 μοιρών στα 60 δευτερόλεπτα για να πετύχω τα διαμαντακια, και μετά έμμεσο ψήσιμο στους 190 για άλλα 10 περίπου λεπτά μέχρι να φτάσω εσωτερική θερμοκρασία 65 βαθμούς (μας αρέσει medium-well). Αποτέλεσμα, τέλειο!

 

Αν κρίνω από την κατάσταση της ψησταριάς, είναι το πρώτο σου ψήσιμο; Με το καλό και στα επόμενα! Πάντα τέτοια!

2 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Το έντονο περπάτημα μέχρι τον χασάπη για τροφοδοσία, πιάνεται; Εννοείται ότι θα υπάρχει καθημερινή επανάληψη…

Νομίζω το να προσαρμόσεις βαράκια στα χέρια σου σαν περιβραχιόνια όταν τρως πρόβατο είναι πιο effective solution. Κάποια μελέτη θα υπάρχει, δεν μπορεί!

@SagoniasSlutRos είπαμε, βαφτίζουμε το λίπος της προβατίνας ω3, τρώμε όσο θέλουμε και μετά κατηγορούμε το στρες για την χοληστερίνη!

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Το έντονο περπάτημα μέχρι τον χασάπη για τροφοδοσία, πιάνεται; Εννοείται ότι θα υπάρχει καθημερινή επανάληψη…

Αμεεε αν πηγαίνεις με 125 παλμους για 45 λεπτα πηγαινε ελα θα εισαι αψογος! Αν μάλιστα στην επιστροφή κρατάς σακουλα 3 κιλα μοσχαρι στο ενα χέρι κ 3 κιλά  προβατινα στο αλλο κάνεις εκπληκτικη ασκηση "farmer walker" https://youtu.be/VCSpbwd-D0k κ δε θα σε  πιανει κανενα τριγλικεριδιο κ χοληστερίνη !

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, gdeli είπε

Νομίζω το να προσαρμόσεις βαράκια στα χέρια σου σαν περιβραχιόνια όταν τρως πρόβατο είναι πιο effective solution. Κάποια μελέτη θα υπάρχει, δεν μπορεί!

Ακριβώς, λύσεις υπάρχουν! Το τερπνόν μετά του ωφέλιμου!

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...