washcloud Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Άμα δεν έχει ακόμη αναρρώσει από τις 16 Σεπτεμβρίου του 2007, δεν την βλέπω να πιάνει τόπο, την ευχή σου.
black_widow Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δυστυχως δεν ειναι για υψηλους μύωπες.. Πάνω που χάρηκα είδα ότι δεν είναι για μυωπία μεγαλύτερη των 5 βαθμών .
black_widow Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Wash thanks , το άλλαξα Δε διαφέρουν και πολύ από τα γυαλιά μυωπίας μου...
washcloud Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 χαχαχαχχαχα Γουίντο φορ δημαρχίνα (...για το χιούμορ, όχι για τη στραβωμάρα... )
black_widow Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Ε με τόση μυωπία μόνο χιουμοριστικά μπορείς να το αντέξεις... Να επανέλθουμε στο θέμα το είχα παρατηρήσει και εγώ αυτό με το καπάκι στο Novasoft και γενικά δεν ξέρω , δεν έμεινα ποτέ ευχαριστημένη και παίρνω τώρα το Optifree.
washcloud Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 H καλύτερη φάση ήταν το υγρό φακών επαφής του Dia (ω ναι, αμέ!) - έκανε μια χαρά καθαρισμό (έφτασα να κρατάω τους μηνιαίους μπορεί μέχρι και 3μηνο), και, κυρίως ήταν πάμφθηνο (γύρω στα 5€ το κλασσικό μεγάλο μπουκάλι).........ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΙΑ ΦΥΓΑΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ &@!^%*!~%@# (....μια που μας έπιασε το κλάμμα στο θρεντ...)
vocals_ Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Ρε παιδιά, μια ερωτησούλα. Πώς καθαρίζετε τους φακούς σας ώστε να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερο υγρό γίνεται; Γιατί εγώ βάζω στον δείκτη τον φακό, τον διπλώνω με τον αντίχειρα και του ρίχνω υγρό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του. Είναι ο μόνος τρόπος που έχω βρει να καθαρίζει τέλεια τον φακό(το να τον βάζω π.χ. στη χούφτα μου και να του ρίχνω υγρό ενώ τον κουνάω πέρα δώθε δεν τον καθαρίζει καλά), αλλά πάει πεταμένο κάμποσο υγρό και μου κρατάει γύρω στον 1 μήνα το μπουκάλι.
athlios Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Βγαίνουν ακριβότεροι Ακομα και αν υπολογισεις τα υγρα κλπ ?
Marria Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Εμενα παντως απο φακους, μου προκαλεσαν ελκος στον κερατοειδη (κοκκινησμα στο ματι και πονος) αλλα δεν το εβαλα κατω, μολις τελειοσε η θεραπεια ξαναρχισα τους φακους
washcloud Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Ρε παιδιά, μια ερωτησούλα. Πώς καθαρίζετε τους φακούς σας ώστε να χρησιμοποιείτε όσο το δυνατόν λιγότερο υγρό γίνεται; Γιατί εγώ βάζω στον δείκτη τον φακό, τον διπλώνω με τον αντίχειρα και του ρίχνω υγρό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του. Είναι ο μόνος τρόπος που έχω βρει να καθαρίζει τέλεια τον φακό(το να τον βάζω π.χ. στη χούφτα μου και να του ρίχνω υγρό ενώ τον κουνάω πέρα δώθε δεν τον καθαρίζει καλά), αλλά πάει πεταμένο κάμποσο υγρό και μου κρατάει γύρω στον 1 μήνα το μπουκάλι. Σε γενικές γραμμές, την φάση "τον πλένω" (...τον φακό) μπορείς να δοκιμάσεις να την περιορίσεις με χρήση (πριν και μετά την εισαγωγή/εξαγωγή από τη θήκη) φυσιολογικού ορού κι απλά το υγρό καθαρισμού να το χρησιμοποιείς για να βάλεις στη θήκη όπου θα τους αφήσεις το κλασσικό 4ωρο για να ξεσκουληκιάσουν. Ακομα και αν υπολογισεις τα υγρα κλπ ? Εδώ με πιάνεις εξ' απήνης. Αν και, απ' ό,τι θυμάμαι από παλιά, οι φθηνότεροι (οβερώλ, συνυπολογισμένα υγρά κλπ) θεωρούνταν οι μηνιαίοι. Αν έχεις άλλα στοιχεία, ευχαρίστως να τα καταθέσεις στο θρεντ.
cb_papi Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Εμένα η οφθαλμιάτρος μου είπε ότι η χρήση Φυσιολογικού ορού σε φακούς επαφής ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ γιατί τους καταστρέφει εξ' αιτίας των αλάτων που έχει (κάτι για όσμωση μου είπε αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς). Μόνο υγρό για φακούς επαφής. Το ξέρω ότι είναι ακριβό αλλά με τα μάτια μας δεν παίζουμε..
washcloud Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Αν έπαιρνα εγώ σοβαρά και κατά γράμμα τις οδηγίες/συμβουλές (απόψεις, στην τειλκή...) του κάθε ΓΙΑΤΡΟΥ, θα έπρεπε να είμαι (όπως κι όλοι) σε θάλαμο οξυγόνου όλη την ώρα σαν τον Τζάκσον (που πέθανε μεν μικρός αλλά με μια δερματάρα καλύτερη κι από μετάξι btw). Tεσπα, πρακτικά εγώ δεν έχω δει κακά από τη χρήση φυσιολογικού ορού, και μιλάμε για φακούς που τους ξέσκιζα λέμε (τι μπάνια σε θάλασσες με αυτούς και φόρεμα καπάκι και στον ύπνο μέχρι την άλλη μέρα το πρωί κτλ - οκ, μετά από ΤΕΤΟΙΕΣ φάσεις, μια κοκκινίλα την είχα) και δεν τους πέταγα, συνήθως, παρά πολλούς, όχι έναν, μήνες μετά.... Γιατρός (γιατροί) μάλιστα μου τον προτείνανε, οπτικοί κτλ. Αλλά απλά μου αποκαλύψανε την εναλλακτική. Δεν πα' να λέγανε καλά ή κακά, εγώ τα δικά μου τα συμπεράσματα στην πράξη θα τα έβγαζα ούτως ή άλλως (...όταν οι "ειδικοί" έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σ' ένα θέμα, συνήθως το καλύτερο που έχει κανείς να κάνει είναι να δοκιμάσει πώς του κάθεσται για πάρτη του...). Και για την ακρίβεια, καλό θα έλεγα έχω δει, καθώς μπορούσα άνετα να κάνω τα ξεπλύματά μου, να απομακρύνω το υποτιθέμενα εξουδετερωμένο υγρό καθαρισμού που αν φορέσω κατευθείαν απ' τη θήκη τον φακό, θα με ψιλοενοχλήσει. Και όχι ότι λέει τα πάντα, αλλά υπάρχουν και "ειδικές εκδόσεις" φυσιολογικού ορού, με ανοιγμένη τη σχετική τρυπούλα. Για χρήση ακριβώς καθαρισμού φακών, και όχι ενδοφλέβια. Και μιας και δε νομίζω ότι αν ήταν τόσο επιβλαβής, θα προχωρούσαν οι φαρμακοτριφτικές βιομηχανίες στην προώθησή του (όχι ότι αυτές δεν τρώνε κόσμο στην καθισιά τους, άμα λάχει - αλλά λέμε τώρα...). Ξαναλέω, δε λέει τα πάντα βέβαια αυτό, αλλά κάτι λέει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα