Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

The Little Prince (2015)

Υπέροχη ταινία που πιάνει εξαιρετικά το νόημα και το πνεύμα του βιβλίου, που ως γνωστόν είναι αριστούργημα. Δεν μπορείς να κάνεις κριτική σε τέτοια πράγματα (διαφορετικά θα γίνεις ο "κακός" της ταινίας και αυτό δεν το θέλεις). Μια καταπληκτική εμπειρία που μου θύμισε πολλά.

The Witch (2015)

Δεν το περίμενα! Ξεκίνησα να δω κανένα σαχλοθριλεράκι, με πολύ χαμηλές προσδοκίες, και τελικά είδα μια υπέροχη ταινία, με πανέμορφα πλάνα, εσωτερικές συγκρούσεις και εντυπωσιακές ερμηνείες. Δεν είναι τυπικό θρίλερ, δεν ακολουθεί κλασικές δομές και φόρμες, πρέπει να τη δει κανείς για αυτό που είναι, και αυτό δεν είναι για όλους. Καθόλου τυχαία η ταινία δίχασε το κοινό. Όσοι θέλετε να δείτε κάτι διαφορετικό, δοκιμάστε τη. Αυτοί που θέλετε να δείτε ένα ενδιαφέρον τυπικό θρίλερ με αρχή, μέση και τέλος, όπου όλα εξηγούνται αντικειμενικά, δείτε παρακάτω.

Don't Breathe (2016)

Ακριβώς η ταινία που νόμιζα ότι θα είναι το The Witch. Έχει μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες, αρκετές ώστε να την κάνουν να ξεχωρίζει από το σωρό. Βεβαίως, αν κάτσει κανείς και σκεφτεί αυτές τις ιδέες, θα συνειδητοποιήσει ότι δε βγάζουν νόημα και είναι μπούρδες, αλλά δε βαριέσαι. Κάνε τη σύμβαση για να δεις την ταινία. Αν δεν μπορείς, προσπέρασε τη.

Βασικό ελάττωμα της ταινίας για μένα είναι οι αντιπαθητικοί πρωταγωνιστές, που νομίζω ότι η ταινία προσπαθεί να παρουσιάσει ως συμπαθείς. Σοβαρά τώρα, το βασικό θέμα της ταινίας είναι τρεις πιτσιρικάδες που ληστεύουν σπίτια και μάλιστα το σχέδιό τους είναι να ληστέψουν και να καταστρέψουν τη ζωή ενός τυφλού ανθρώπου, βετεράνου πολέμου, που ζει μόνος του μετά το θάνατο της κόρης του, αρπάζοντας του τα χρήματα με τα οποία συντηρεί τον εαυτό του. Εν γνώσει τους αυτά. Ειλικρινά δε με ενδιαφέρει καθόλου τι θα συμβεί σε αυτά τα καθάρματα. Προσωπικά δυσκολεύομαι να δω ταινίες τέτοιου τύπου, αν δεν ενδιαφέρομαι για τους χαρακτήρες.

Όσο το σκέφτομαι, τόσο λιγότερο μου άρεσε. Γι' αυτό λοιπόν, καλύτερα να μην το σκέφτομαι. Είναι το μυστικό για να δεις τέτοιες ταινίες.

The Lego Movie (2014)

Μια χαρά. Ενδιαφέρουσα ιδέα, αισθητική, χιούμορ... Ομολογώ ότι με κούρασε λιγάκι σε κάποιες φάσεις, ιδιαίτερα στις σκηνές δράσεις, αλλά έχει αρκετά καλά στοιχεία η ταινία για να σε κρατήσει και τελικά να σε κερδίσει. Ίσως λίγο υπερεκτιμημένη και φαντάζομαι ότι ο λόγος είναι ότι υπήρχαν πολύ χαμηλές προσδοκίες όταν πρωτοβγήκε. Νομίζω είναι καλύτερα να τη δει κανείς έτσι ακριβώς: με τις χαμηλές προσδοκίες.

Προσωπικά η ταινία για μένα ανέβηκε πολύ όταν έσκασε μύτη ο...

Batman!

• Απαντ. 19,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αξιζει να το δω σινεμα???

Καλα ολες τις καλες ταινιες ειναι καλο να τις βλεπουμε σινεμα για υποστηριξη.

Αλλα βλεποντας το ρεαλιστικα...μην πας,δεν ειναι απο τις ταινιες οπου καλυτερευουνε σε μια μεγαλυτερη οθονη.Περιμενε καμια βδομαδα και πηγαινε για το νεο John Wick.

Locke(2013)

Θα ηθελα πραγματικα να ευχαριστησω τον 7nisiotis για την προταση αυτης της εξαιρετικης ταινιας.

Τι να πω πραγματικα εντυπωσιαστηκα.Η ταινια βασιζοταν στην ερμηνεια του Tom Hardy ο οποιος απεδειξε την αξια του ως ενας απο τους καλυτερους ηθοποιους της νεας γενιας.

Εγκληματικα ξεχασμενη η ταινια αυτη,καθως και εγκληματικα παραμερισμενη απο την ακαδημια,κυριως για την ερμηνεια του πρωταγωνιστη της,ο οποιος αξιζε να ειναι στην λιστα των υποψηφιων της χρονιας εκεινης.

9.5/10.

• Like 1
Δημοσ.

Fences (2016)

Δραματική ταινία γύρω από τη ζωή ενός μαύρου βιοπαλαιστή που έρχεται αντιμέτωπος με τον κοινωνικό αποκλεισμό της αμερικανικής κοινωνίας του 50', τα χαμένο αμερικανικό όνειρο, τα προσωπικά βιώματα αλλά και τα λάθη του παρόντος και του παρελθόντος. Ξεκινά με μια υπέροχη αίσθηση θεατρικού μονολόγου στην αρχή και γρήγορα εξελίσσεται σε κάτι που αν και είναι θεματικά ανόμοιο, έχει έντονες αντανακλάσεις του αριστουργήματος που ακούει στο τίτλο "Ο Θάνατος του Εμποράκου". Ίσως η καλύτερη ερμηνεία του Ουάσινγκτον, θα το αξίζει και με το παραπάνω αν βραβευθεί με το χρυσό αγαλματίδιο.

7/10

Δημοσ.

Μολις ειδα το Train to Busan,Πολυ καλο,και το προτεινω.Απο την αρχη μεχρι το τελος σε κραταει στην τσιτα..!!

Αξιζει να το δω σινεμα???

Έχει ορισμένες σκηνές για σινεμά. Πχ στην πομπή για την κηδεία.

Αλλά γενικά αξίζει και για σπίτι

Δημοσ.

Passengers

Μάπα το καρπούζι. Περιμένεις να δεις sci-fi και τελικά βλέπεις ένα ρομάντζο. Έχει καλά γραφικά αλλά all in all σκέτη απογοήτευση.

5/10

Δημοσ.

Gold

θαυμάσια ιστορία με θέμα την εύρεση χρυσού . Δεν κάνει κοιλιά πουθενά, εξαιρετικες ερμηνείες από όλους ακόμα και από αυτούς που είναι δεύτεροι κομπάρσοι, υπόθεση που σε κάνει περίεργο συνεχώς για τη συνέχεια. Δεμένη ιστορία με στιγμιοτυπικές ανατροπές και μαεστρική σκηνοθεσία. Ανέτως στις καλλίτερες που έχω δει τον τελευταίο καιρό . Αξίζει και με το παραπάνω. Εμένα με έκανε να ψάξω ευθύς αμέσως μετά την αίθουσα την πραγματική ιστορία και τις διαφορές της από την αποτυπωμένη στη μεγάλη οθόνη.

έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στην εξωτερική εμφάνιση του Μακόναχι, με κοιλάρα που έχει αντίκτυπο στην πλάτη αλλά και στην οδοντοστοιχία του.

• Like 2
Δημοσ.

Nocturnal Animals

το αφιερωνω με ολη μου την κακια σε καποια εκει εξω

8/10

arrival

μου αρεσε τοσο που ενιωσα, σχεδον ,οπως ενιωσα με το interstellar,δλδ WOW

8,9/10

THE GREAT WALL

το ειδα ΟΛΟ ,ναι αντεξα ,μετα ηπια ενα βαρελι χυμο πορτοκαλι να αναπληρωσω το αιμα που εχασα απο την ακατασχετη αιμορραγια των ματιων μου

1/10

Δημοσ.

coherence (2013) ή αλλιώς "η νύχτα του κομήτη". 

Την είδα ψάχνοντας mindfucking ταινίες που δεν είχα δει μέχρι τώρα. Δεν είναι αρκετά γνωστή (κακώς), αλλά με μηδαμινό budget ο σκηνοθέτης δημιούργησε μία αρκετά καλή ταινία που βλέπεται ευχάριστα και η οποία πέρα από το νωθρό ξεκίνημα σε κρατά σε εγρήγορση μέχρι τέλους.

Γκουγκλάροντας διάβασα συνεντεύξη του σκηνοθέτη-σεναριογράφου (μην την διαβάσετε αν δεν το χετε δει πρώτα) στην οποία δήλωσε πως οι ηθοποιοί ήταν άγνωστοι μεταξύ τους και δεν γνώριζαν την πλοκή του σεναρίου. Αυτό βγαίνει όμορφα και στην ταινία.

Είναι από αυτές τις ταινίες που υπάρχουν γραφήματα επεξήγησης στο διαδίκτυο και που άνετα ξαναβλέπει κανείς, ώστε να του λυθούν οι όποιες απορίες.

7,75/10 για μένα 

Δημοσ.

The Light Between Oceans

Το βρήκα εξαιρετικό. Δεν απογειώνεται στα ύψη αλλά σχεδόν σε όλους τους τομείς είναι καλό (ερμηνείες, σκηνοθεσία, φωτογραφία, μουσική). Μπήκα μέσα στη ταινία απο την αρχή και βγήκα μετά τους τίτλους τέλους.

Αποφάσεις που καθορίζουν τη πορεία της ζωής, άλλοτε προς την ευτυχία και άλλοτε προς την δυστυχία.

Η επιθυμία για ευτυχία κρύβει πάντα πίσω της και το πόνο. Αδειάστε τα μυαλά σας και μην προσκολλείστε σε τίποτα.

7,7/10

Ξέρει κανείς πότε θα ανοίξει το Ποια Ταινία Μόλις Είδατε (3)?

Θέλω να διαβάσω το (2) από την αρχή αλλά να είναι ολοκληρωμένο.

• Like 8
Δημοσ.

The Light Between Oceans

Το βρήκα εξαιρετικό. Δεν απογειώνεται στα ύψη αλλά σχεδόν σε όλους τους τομείς είναι καλό (ερμηνείες, σκηνοθεσία, φωτογραφία, μουσική). Μπήκα μέσα στη ταινία απο την αρχή και βγήκα μετά τους τίτλους τέλους.

Αποφάσεις που καθορίζουν τη πορεία της ζωής, άλλοτε προς την ευτυχία και άλλοτε προς την δυστυχία.

Η επιθυμία για ευτυχία κρύβει πάντα πίσω της και το πόνο. Αδειάστε τα μυαλά σας και μην προσκολλείστε σε τίποτα.

7,7/10

Ξέρει κανείς πότε θα ανοίξει το Ποια Ταινία Μόλις Είδατε (3)?

Θέλω να διαβάσω το (2) από την αρχή αλλά να είναι ολοκληρωμένο.

Θεος .

Με εψησες  θα το δω .

• Like 1
Δημοσ.

Καλα ολες τις καλες ταινιες ειναι καλο να τις βλεπουμε σινεμα για υποστηριξη.

Αλλα βλεποντας το ρεαλιστικα...μην πας,δεν ειναι απο τις ταινιες οπου καλυτερευουνε σε μια μεγαλυτερη οθονη.Περιμενε καμια βδομαδα και πηγαινε για το νεο John Wick.

Locke(2013)

Θα ηθελα πραγματικα να ευχαριστησω τον 7nisiotis για την προταση αυτης της εξαιρετικης ταινιας.

Τι να πω πραγματικα εντυπωσιαστηκα.Η ταινια βασιζοταν στην ερμηνεια του Tom Hardy ο οποιος απεδειξε την αξια του ως ενας απο τους καλυτερους ηθοποιους της νεας γενιας.

Εγκληματικα ξεχασμενη η ταινια αυτη,καθως και εγκληματικα παραμερισμενη απο την ακαδημια,κυριως για την ερμηνεια του πρωταγωνιστη της,ο οποιος αξιζε να ειναι στην λιστα των υποψηφιων της χρονιας εκεινης.

9.5/10.

δεν μου αρεσει να σχολιαζω γενικα...αλλα το locke 9,5? :shock: :shock: :whistle:  ειμαι μεγας φαν του τομ και παιζει να ειναι η χειροτερη του ταινια..

Δημοσ.

Για το 9,5 δεν θα διαφωνησω με εσενα ισως ειναι υπερβολικο για καποιους.Εμενα προσωπικα με εντυπωσιασε η ταινια τι να πω.Αλλα η ταινια ειναι μια απο τις μακραν καλυτερες του ηθοποιου.

• Like 2
Δημοσ.

Για το 9,5 δεν θα διαφωνησω με εσενα ισως ειναι υπερβολικο για καποιους.Εμενα προσωπικα με εντυπωσιασε η ταινια τι να πω.Αλλα η ταινια ειναι μια απο τις μακραν καλυτερες του ηθοποιου.

Παο πασο!γουστα βεβαια ειναι αυτα...και μονο που η ταινια ειναι μεσα σε ενα αμαξι με εκανε να βαρεθω!αλλα το 9.5 ειναι υπερβολικο!τεσπα καλη συνεχεια :)

Δημοσ.

Παο πασο!γουστα βεβαια ειναι αυτα...και μονο που η ταινια ειναι μεσα σε ενα αμαξι με εκανε να βαρεθω!αλλα το 9.5 ειναι υπερβολικο!τεσπα καλη συνεχεια :)

Οταν βλεπεις μια ταινια πρεπει να ξερεις απο πριν στο περιπου τι ειδους ταινια ειναι αυτη.Η τελικη αποψη-κριτικη ενος ανθρωπου για ενα εργο εξαρταται σε μεγαλο βαθμο απο το ποιες προσδοκιες ειχε για το εργο,καθως και για το αν ηταν σε διαθεση να δει ενα εργο σαν αυτο.

Πχ ΜΙα κλασσικη πια ταινια " It's A Wonderful Life " ειχε αρχικα πατωσει στα box office οταν βγηκε στην Αμερικη το 1946 διοτι εκεινη την εποχη ο κοσμος ηθελε κυριως ταινιες για τον πολεμο που ηταν ακομα φρεσκος στις αναμνησεις τους.Επισης το σκοτεινο θεμα της ταινιας δεν βοηθησε καθολου...

• Like 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...