Προς το περιεχόμενο

Ποιό αλυσοπρίονο να πάρω;


Narayan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εννοείς για το μάζεμα, που κλαδεύουμε κιόλας;

 

Θα πρέπει να πάρεις κάτι καλό, ελαφρύ και με κοντή λάμα.

 

Καλό διότι το μάζεμα της ελιάς είναι heavy duty διαδικασία για περίπου ένα μήνα — εκτός κι άμα έχεις πολύ λίγες ρίζες. Ένα «σπιτικό» πριόνι θα τα παίξει σε 2-3 χρόνια. Μπορεί να μη δουλεύει 24/7/365 αλλά και πάλι την εποχή του μαζέματος καταπονείται πολύ, αρκετά παραπάνω από όσο μπορεί να αντέξει ένα φτηνιάρικο.

 

Ελαφρύ διότι θα το έχεις συχνά στραμμένο προς τα πάνω, θα ανεβαίνεις σκάλες, κορμούς, κλπ.

 

Με κοντή λάμα διότι δε θα κόψεις το δέντρο απ' τη ρίζα, θα κόβεις μόνο κλαριά με πάχος το πολύ όσο ο καρπός σου. Ή το μπράτσο σου, άμα είσαι πολύ αδύνατος. Και επιπλέον ένα με κοντή λάμα θα είναι πιο ευκίνητο όταν είσαι πάνω στο δέντρο μπλεγμένος στα κλαριά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Husqvarna θα πρότεινα αν δέν υπήρχε συγκεκριμένο budget.Το κακό είναι οτι επειδή είναι "premium" πριόνια,με αυτά τα χαρακτηριστικά που ψάχνεις (45cm λάμα, ~3hp) θα πρέπει να διαθέσεις απο 350+.

Υπάρχουν και τα makita,λίγο κάτω απο τα 230 ευρώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Ναι, για το κλάδεμα των ελιών το χρειάζομαι, αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ ένα ρεύματος και φέτος ταλαιπωρήθηκα αρκετά με την μπαλαντέζα σε όλο το κτήμα οπότε ψάχνω ένα με καύσιμο.

 

Πάντως Haldol ειλικρινά δεν το είχα σκεφτεί έτσι για το μήκος της λάμας και έψαχνα για μεγάλη 40-45 εκατοστά. Μάλλον θα πρέπει να κοιτάζω για 30-35 σωστά; Επίσης, θα δω σημαντική διαφορά ανάμεσα σε ένα με μοτέρ 2 ίππων έναντι ενός άλλου με 2.5;

 

Husqvarna δυστυχώς είναι εκτός των δυνατοτήτων μου, ενώ για Makita έχω ακούσει πως τα φθηνά μοντέλα της είναι στο ίδιο επίπεδο με τον ανταγωνισμό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι, μήκος λάμας στα 35 εκατοστά είναι ιδανικό πιστεύω. Δυστυχώς δε θυμάμαι τι ισχύ έχει το δικό μας πριόνι για να σου πω αν θα είσαι ΟΚ με 2 ή 2,5 HP. Αλλά σκέψου ότι δύναμη χρειαζόμαστε σε σοβαρές δουλειές, όχι όταν κόβουμε κλαριά. Δε πιστεύω να σε ζορίσει ένα πιο αδύναμο.

 

Αυτό που θα έκανα εγώ θα ήταν να δανειστώ ένα πριόνι για να δω τι άνεση έχει στο κόψιμο. ^_^

 

Μόνο δώσε σημασία στο πρώτο που είπα: πάρε καλό πριόνι. Για ένα μήνα το χρόνο θα δουλεύει συνεχόμενα από τις 6 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, εάν είναι πριόνι τύπου «για μια στο τόσο» δε θ' αντέξει πολύ. Φτιάχνονται με άλλα υλικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν έχω καταλήξει ανάμεσα στο συγκεκριμένο McCulloch (θυγατρική της Husqvarna)

 

http://www.kdtools.gr/product.php?productid=355&cat=135&page=1

 

και στο συγκεκριμένο Makita

 

http://www.kdtools.gr/product.php?productid=978

 

 

Να δώσω τα επιπλέον χρήματα για το Makita ή θα αντέξει για τη δουλειά και το πρώτο; Ξέχασα να αναφέρω πως 10 ελιές έχουμε όλες κι όλες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α για μόνο 10 ρίζες γίνεται το θέμα; :fear:

 

Εγώ δε θα έπαιρνα καν αλυσοπρίονο, τόση δουλειά βγαίνει και με το πριονάκι το απλό το χράτσα-χράτσα. Μίας μέρας δουλειά είναι 10 δέντρα, εκτός κι άμα είναι μεγάλα. Άμα επιμένεις για αλυσοπρίονο... πάρε το φτηνότερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...