kkostas77 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Ναι οκ, καταλάβαμε το point σου αλλά λές βλακείες εδώ.Ούτε το παιδί του δημοτικού θα καταλάβει τι λένε οι τραγωδίες, ούτε τα Αγγλικά του Shakespeare είναι αλαμπουρνέζικα. Εχεις κάποιο επιχείρημα??? Τα Αγγλικά έχεις καμιά ιδέα πως ήταν πριν 600 χρόνια?? Αμα έχεις κάποιο επιχείρημα να αποδειξεις πως γράφω βλακείες γράψτο... άντε πάλι με τη μοναδικότητα της ελληνικής.... Είναι. Έχεις και εσύ ίσως κάποιο επιχείρημα να με πείσεις για το αντίθετο ή μήπως ανήκεις στην πληθώρα των μηδενιστών Ελληνων που δε μπορούν ή μάλλον δε θέλουν να αναγνωρίσουν πως η γλώσσα τους όντως ειναι μοναδική Εγω παρέθεσα μερικά...σειρά σου και του αποπάνω. Παρεπιπτόντος για να διαβάσεις Shakespeare όπως ακριβως γράφτηκε οντως πρέπει να έχεις τελειώσει Αγγλική φιλολογία... Παραθέτω κείμενο που γράφτηκε όχι με τη Σαιξπιρική αλλά με τη γλώσσα που χρησιμοποιούσαν πριν 400 χρόνια στην Αγγλία... Good frend for Iesvs sake forbeare, To digg the dvst encloased heare. Σου παραθέτω τώρα και ένα τυχαιο Ελληνικό κειμενάκι που γράφτηκε πριν 2700 χρόνια... οὐκ ἄρα πάντα νοήμονες οὐδὲ δίκαιοι ἦσαν Φαιήκων ἡγήτορες ἠδὲ μέδοντες Γνώση δημοτικού να έχεις αντιλαμβάνεσαι τουλάχιστον μερικές λέξεις, αν όχι το νόημα. Ο 10χρονος ανηψιός μου κατάλαβε τη λέξη "δίκαιοι", το "ήσαν"(εδώ ρώτησε αν εννοεί "ήταν"), το "άρα", το "πάντα", το "νοήμονες". Ο 10 χρονος ανηψιός μου είναι μετριότατος μαθητής και δεν έχει ιδέα από αρχαία... Δε τα εχει διδαχθεί ποτέ. Η Αγγλική είναι η διεθνής γλώσσα επειδή ειναι εύκολη, όχι επειδή ειναι πλούσια σα γλώσσα. Υ.Γ- Σπάζομαι πολύ με τη μηδενιστική τάση που έχουμε σε ότι αφορά κάτι που μας ανήκει.. Έχουμε πολλά κακά σα λαός, αλλά τουλάχιστον η κληρονομιά που μας έχει δωθεί ειναι πολύ ανώτερη από τους υπόλοιπους Ευρωπαικους λαούς. Δε θεωρώ άξιους εμάς, τους προγονούς μας όμως ναι!
totem_lost Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Αμα έχεις κάποιο επιχείρημα να αποδειξεις πως γράφω βλακείες γράψτο... Οκ πάμε. Είπες: Βάλτε έναν Αγγλο να διαβάσει Αγγλικά 300 χρόνων πριν...Ούτε λέξη δε θα καταλάβει http://nfs.sparknotes.com/macbeth/page_4.html Εδώ είναι η δεύτερη σκηνή της πρώτης πράξης του MacBeth στο πρωτότυπο και τη μετάφραση του στα μοντέρνα Αγγλικά. Από wikipedia: 'The play is believed to have been written sometime between 1603 and 1607' δηλάδη 400 χρόνια πρίν. Υποθέτω μπορείς μέχρι και εσύ να καταλάβεις τις περισσότερες λέξεις, πόσο μάλλον ένας Άγγλος. Επίσης είπες: Βάλτε έναν μαθητή δημοτικού να διαβάσει ένα αρχαίο Ελληνικο κείμενο. Θα αναγνωρίσει λέξεις, ίσως βγάλει και το νόημα Εδώ είναι το πρωτότυπο κείμενο από τις Βάκχες του Ευριπίδη: http://viotikoskosmos.wikidot.com/vakcai Αναγνωρίζω αρκετές λέξεις πράγματι αλλά νόημα εγώ προσωπικά δεν βγάζω. Ίσως ένας μαθητής δημοτικού να τα κατάφερνε καλύτερα από εμένα βέβαια... PS: Η Αγγλική γλώσσα είναι διεθνής επειδή τη μιλάει η Αμερική και η Αγγλία.-
_BASSstarlet_ Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Έχω ακούσει τον Μπαρμπουνιώτη, να λέει, πως οι ξένες λέξεις που έχουν ουσιαστικά ενσωματωθεί στο ελληνικό λεξιλόγιο, κλείνονται! Π.χ το στούντιο.
totem_lost Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Υ.Γ- Έχουμε τη μοναδικη γλωσσα στο κόσμο που αντέχει 4000 χρόνια με μικρές διαφορές σε σχέση με όλες τις άλλες. Για να μη σχολιάω το 4000 χρόνια. Τι νόμιζεις οτι οι δεινόσαυροι μιλούσαν Ελληνικά; Δεν λέω περιγραφικότατη η γλώσσα μας αλλά μην λέμε και σαχλαμάρες..
PCharon Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Για να μη σχολιάω το 4000 χρόνια. Τι νόμιζεις οτι οι δεινόσαυροι μιλούσαν Ελληνικά; Δεν λέω περιγραφικότατη η γλώσσα μας αλλά μην λέμε και σαχλαμάρες.. Για να σε βοηθήσω: http://www.babiniotis.gr/wmt/userfiles/File/Prologos_lexiko_Babiniotis.pdf Όντως, καλύτερα να μη το σχολιάσεις.
cthulhucarbide Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 "[...]αποτελεί προιόν αδιάκοπης εξέλιξης 40 και πλέον αιώνων" κάτι που δεν νομίζω ότι είναι λάθος. Δεν είπε ότι μιλιέται ίδια
totem_lost Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Το ελληνικό αλφάβητο "Από την εποχή που εξαφανίζεται η μυκηναϊκή συλλαβική γραφή (1200 π.Χ.), η αρχαιότερη αποδεδειγμένη ελληνική γραφή, ως τα τέλη του 8ου π.Χ. αιώνα, οπότε εμφανίζονται οι πρώτες επιγραφές σε αλφάβητο, μεσολαβούν πέντε αιώνες χωρίς σχετικά αρχαιολογικά τεκμήρια." 8ου π.Χ. αιώνα = 800 π.Χ + 2000 μΧ = το πολύ 3000 χρόνια. Βοήθησε με λίγο σε αυτό σε παρακαλώ.
totem_lost Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 To statement είναι: 'Έχουμε τη μοναδικη γλωσσα στο κόσμο που αντέχει 4000 χρόνια με μικρές διαφορές σε σχέση με όλες τις άλλες' Είναι αναληθές αυτό, ναι ή όχι;
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Αμα έχεις κάποιο επιχείρημα να αποδειξεις πως γράφω βλακείες γράψτο... επιχείρημα; αχχαχα ξαναδιάβασε τι έχεις γράψει πρώτα....δε σκοπεύω να παραθεσω επιχειρήματα για το αντίθετο αφού η θέση σου είναι ό,τι να 'ναι...πάω να δω Μπομπ Σφουγγαράκη, αν κι εσύ έχεις πολύ πλάκα... Παρεπιπτόντος για να διαβάσεις Shakespeare όπως ακριβως γράφτηκε οντως πρέπει να έχεις τελειώσει Αγγλική φιλολογία... Παραθέτω κείμενο που γράφτηκε όχι με τη Σαιξπιρική αλλά με τη γλώσσα που χρησιμοποιούσαν πριν 400 χρόνια στην Αγγλία... Good frend for Iesvs sake forbeare, To digg the dvst encloased heare. Σου παραθέτω τώρα και ένα τυχαιο Ελληνικό κειμενάκι που γράφτηκε πριν 2700 χρόνια... οὐκ ἄρα πάντα νοήμονες οὐδὲ δίκαιοι ἦσαν Φαιήκων ἡγήτορες ἠδὲ μέδοντες Γνώση δημοτικού να έχεις αντιλαμβάνεσαι τουλάχιστον μερικές λέξεις, αν όχι το νόημα. Ο 10χρονος ανηψιός μου κατάλαβε τη λέξη "δίκαιοι", το "ήσαν"(εδώ ρώτησε αν εννοεί "ήταν"), το "άρα", το "πάντα", το "νοήμονες". Ο 10 χρονος ανηψιός μου είναι μετριότατος μαθητής και δεν έχει ιδέα από αρχαία... Δε τα εχει διδαχθεί ποτέ. Η Αγγλική είναι η διεθνής γλώσσα επειδή ειναι εύκολη, όχι επειδή ειναι πλούσια σα γλώσσα. Υ.Γ- Σπάζομαι πολύ με τη μηδενιστική τάση που έχουμε σε ότι αφορά κάτι που μας ανήκει.. Έχουμε πολλά κακά σα λαός, αλλά τουλάχιστον η κληρονομιά που μας έχει δωθεί ειναι πολύ ανώτερη από τους υπόλοιπους Ευρωπαικους λαούς. Δε θεωρώ άξιους εμάς, τους προγονούς μας όμως ναι!
kkostas77 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Εδώ είναι το πρωτότυπο κείμενο από τις Βάκχες του Ευριπίδη: http://viotikoskosmos.wikidot.com/vakcai Αναγνωρίζω αρκετές λέξεις πράγματι αλλά νόημα εγώ προσωπικά δεν βγάζω. Ίσως ένας μαθητής δημοτικού να τα κατάφερνε καλύτερα από εμένα βέβαια... PS: Η Αγγλική γλώσσα είναι διεθνής επειδή τη μιλάει η Αμερική και η Αγγλία.- Οι Βάκχες του Ευριπίδη, δεν ειναι απλά ένα αρχαίο κείμενο. Είναι αρχαία τραγωδία. Αντιλαμβάνεσαι πως δε μπορεις να συγκρίνεις μια τραγωδία με τη καθημερινή γλώσσα ή την Ομηρική που παρέθεσα εγώ πριν...Το παράδειγμά σου είναι ατυχές. Αν ειναι έτσι να σου πετάξω και εγω νορθουμβριανά (αρχαία Αγγλοσαξωνική διάλεκτος) και να μη καταλάβεις ούτε τη γραμματοσειρά. Ο Μάκβεθ παρεπιπτόντος όντως είναι ευκολότερος και σιγουρα ένας Αγγλος θα μπορούσε αν όχι να βγάλει νόημα, να αναγνωρίσει λέξεις. Ας πούμε το κειμενάκι που παρέθεσα νωρίτερα είναι αρκετά δυσκολότερο.. Να ας πούμε ένας Αγγλος άνετα θα μπορέσει να διαβάσει κάτι τέτοιο :-P Weaxað and bēoð ġemenifylde and āfyllað ðā eorðan Για να μη σχολιάω το 4000 χρόνια. Τι νόμιζεις οτι οι δεινόσαυροι μιλούσαν Ελληνικά; Δεν λέω περιγραφικότατη η γλώσσα μας αλλά μην λέμε και σαχλαμάρες.. Σου απάντησαν ήδη εδω. Διάβασε το pdf που σου παρέθεσαν. Έχουμε τη μοναδικη γλωσσα στο κόσμο που αντέχει 4000 χρόνια με μικρές διαφορές σε σχέση με όλες τις άλλες' NAI!
Σούπαφλαϊ Τζίμμι Σνούκα Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Ας πούμε το κειμενάκι που παρέθεσα νωρίτερα είναι αρκετά δυσκολότερο. κι εγ'ω που δεν είμαι Άγγλος το αποκρυπτογράφησα πάντως...
totem_lost Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Σου απάντησαν ήδη εδω. Διάβασε το pdf που σου παρέθεσαν. Απάντησα και σε αυτό λίγο παραπάνω. Παρεπιπτόντως η μυκηναϊκή γραφή που υπήρχε από το 1600 π.Χ και μετά αρα και πάλι 3600<4000 χρόνια πρίν, ήταν η γραμμική Β'. Ελπίζω να μην πιστεύεις οτι ένα παιδάκι του δημοτικού θα βγάλει νόημα και από αυτή!
cthulhucarbide Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2012 To statement είναι: 'Έχουμε τη μοναδικη γλωσσα στο κόσμο που αντέχει 4000 χρόνια με μικρές διαφορές σε σχέση με όλες τις άλλες' Είναι αναληθές αυτό, ναι ή όχι; Δεν συμφωνώ με το statement που θέτεις, οι διαφορές είναι αρκετά μεγάλες ειδικά με τα 4000 χρόνια που δεν μοιάζει καν. Εγώ είπα πως δεν έχει άδικο ο μπαμπινιώτης σε αυτή την φράση που είπε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα