koulouri Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Σας εχω πρηξει αλλα δεν εχω καποιον που να γνωριζει. ( oχι forever alone φαση απλα δεν εχω τις σωστες γνωριμιες :Ρ ) Ειχα ρωτησει κατι για αποδειξεις στο παρελθον! Τωρα θελω να μαθω σε τι σε καλυπτει η ΕΓΓΥΗΣΗ που δινεις στην αρχη.. Θα αλλαξω σπιτι διοτι απο 1050€ που επαιρνα θα παιρνω 650€ Του ειπα να μου κανει εκπτωση ενοικιου αλλα προτιμαει να το εχει ανοικιαστο οπως εχει αλλα 2 στο διοροφη οικοδομη του.. ( και μου δινει μικροτερη κατα 50€ αποδειξη ) Εμενα στα προαστια και τωρα θα παω στο κεντρο που βρηκα πιο μικρο, αλλα δεν θα εχω πηγαινε-ελα με το αμαξι ( γλυτωνω βενζινες ), δεν θα εχω κρυο τοσο στο σπιτι ( διοτι στο κεντρο εχεις αλλες πολυκατοικιες κολλητα ).. Λοιπον: Εγω του εχω δωσει και εγγυηση..Οποτε μπορω να μεινω 1 μηνα χωρις να πληρωσω;;Το σπιτι δεν το εχω κανει τπτ..Το εκανα λιγο καλυτερο βασικα.. Ευχαριστω παιδια και συγγνωμη για το πρηξιμο!
Haldol Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Τυπικά οφείλεις να πληρώσεις κανονικά το ενοίκιό σου και αυτός μετά να σου επιστρέψει την εγγύηση, εφόσον δεν έχεις κάνει ζημιές ή δεν έχεις οφειλές. Βέβαια, είναι πολύ συνηθισμένο αυτό που λες: να μη πληρώνει ο ενοικιαστής το τελευταίο μίσθωμα παρά να λέει στον ιδιοκτήτη ότι του αφήνει την εγγύηση. Βέβαια αυτό δεν είναι σωστό και δε πρέπει να γίνεται (ο ρόλος της εγγύησης είναι άλλος).
gokuthelegend Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 ο ρόλος της εγγύησης νομίζω να στο πω έτσι πολύ χύμα, είναι σε περίπτωση που ξενοικιάσεις και φύγεις από το σπίτι μια και καλή, και έχεις κάνει ζημιές η εγγύηση είναι για να καλύψει αυτές τις ζημιές. Εννοείται ότι αν δεν έχεις κάνει ζημιές σου επιστρέφει το ποσό.
Basilhs23___ Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Από οτι ξέρω αναλόγως τους όρους του συμβολαίου η εγγύηση επιστρέφεται μόνο εφόσον ο ενοικιαστής φύγει στον προβλεπόμενο χρόνο από το συμβόλαιο, διαφορετικά δεν επιστρέφεται, και εφόσον φύγει στον προβλεπόμενο χρόνο να μην υπάρχουν μεγάλες ζημιές στο σπίτι.
koulouri Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Εγω φοβαμαι οτι ειναι αυτο που λεει ο Basilhs23___ Οτι εφοσον δεν εχω κανει ζημιες ( που οπως ειπαμε δεν εχω κανει και γενικα το εχω φτιαξει καλυτερο *επισκευες κλπ ) μου επιστρεφει την εγγυηση οταν φυγω.. Αλλα οπως λεει και ο gokuthelegend συνηθιζουν ολοι να συνεννοουντε να μην πληρωνεις το τελευταιο νοικι και να σου κραταει την εγγυηση.. Παρασκευη θα του πω οτι φευγω που εινια η τυπικη μερα που δινω το νοικι και θα συνεννοηθω μαζι του.. ειδομεν!! θα σας ενημερωσω για να ξερετε κι εσεις τι γινεται σε αναλογη περιπτωση
ZAKKWYLDE Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δεν είναι μόνο οι ζημιές. Είναι και οι λογαριασμοί. Πετρέλαια, κοινόχρηστα, ρεύμα κτλ κτλ. Ειδικά το ρεύμα. Μπορεί να σου έχει έρθει τώρα έναντι 50€ και μετά απο 2 μήνες εκκαθαριστικός 300 για ρεύμα που έχεις κάψει εσύ. Άντε να σε βρει μετά ο ιδιοκτήτης. Το σπίτι αν ήταν φρεσκοβαμμένο όταν μπήκες ή πρέπει να το κάνεις ο ίδιος ή η δαπάνη θα καλυφθεί απο την εγγύηση.
pournaras Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2012 Δεν είναι μόνο οι ζημιές. Είναι και οι λογαριασμοί. Πετρέλαια, κοινόχρηστα, ρεύμα κτλ κτλ. Ειδικά το ρεύμα. Μπορεί να σου έχει έρθει τώρα έναντι 50€ και μετά απο 2 μήνες εκκαθαριστικός 300 για ρεύμα που έχεις κάψει εσύ. Άντε να σε βρει μετά ο ιδιοκτήτης. Το σπίτι αν ήταν φρεσκοβαμμένο όταν μπήκες ή πρέπει να το κάνεις ο ίδιος ή η δαπάνη θα καλυφθεί απο την εγγύηση. Στο θεμα του ρευματος, απο τη στιγμη που ειναι στο ονομα του ενοικιαστη, ετσι κι αλλιως πρεπει να παει να το κοψει. Οποτε θα γινει εκκαθαριση την ιδια στιγμη που θα γινει και η διακοπη. Διαβαζεις τη μετρηση μονος σου, τη λες στον υπαλληλο, και κανει τη διακοπη. Δεν μπλεκεται καθολου ι ιδιοκτητης. Για τα αλλα κοινοχρηστα, νερα κλπ, που ηταν και ειναι στο ονομα του ιδιοκτητη, εχεις απολυτο δικιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα