Προς το περιεχόμενο

Kickstarter, Indiegogo, Fig και άλλα crowd funding projects


Tobajara

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Πολύ θα ήθελα να στηρίξω και αυτό το project του Shadowrun, πιθανότατα θα το κάνω αλλά πέρα από ένα σημείο είναι πρόβλημα γιατί εντωμεταξύ κυκλοφορούν και άλλοι αξιόλογοι τίτλοι (Grimrock, Bordelands 2 μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό, κάποια στιγμή θα εμφανιστεί και το King's Bounty: Warriors of the North) και εντωμεταξύ εγώ δεσμεύω χρήματα με ορίζοντα έτους, τουλάχιστον.

 

Βέβαια, κάποια στιγμή θα κυκλοφορήσουν αυτά που στήριξα και θα τα έχω προπληρωμένα, αλλά είναι δύσκολη εποχή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 924
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Για μενα δεν ειναι καλο που τετοια project πέφτουν το ενα πανω στο αλλο.Μην ξεχναμε οτι απευθύνονται πανω κατω στον ίδιο κοσμο.

Αν συνεχισουν να βγαινουν 1-2 project την εβδομαδα θα εχουμε και αποτυχιες σε παιχνιδια που θα αξιζε να τα δουμε, ή καποια θα ζοριστουν πολυ να πιασουν τα χρηματα που εβαλαν σαν αρχικο στόχο ή τέλος θα παρουν πολυ λιγοτερα χρηματα αποτι θα επαιρναν αν εβγαιναν 1-2 μηνες αργοτερα(άρα χειροτερα games).

Aυτο που γινεται με το Kickstarter ειναι πολυ ελπιδοφόρο κ δεν πρεπει να κορεστει μεσα σε 1-2 μηνες.

 

ps:Το Shadowrun τα παει πολυ καλα,εχει ήδη 352000 και θελει ακομα 23 μερες για να τελειωσει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Το θέμα του κορεσμού λογικά θα έχει απασχολήσει πολλούς (ας πούμε, στη σελίδα του project της Jensen υπάρχει σαφής αναφορά) αλλά το αντεπιχείρημα είναι πως πολλοί παλιοί ή αποκλεισμένοι προσπαθούν να πάρουν σειρά και δεν προβλέπεται να σταματάει εύκολα αυτή η τάση.

 

Ενδεχομένως αν υπάρξουν "τρανταχτές" αποτυχίες να μετριαστεί κάπως το ρεύμα, αλλά αυτό θα ήταν κρίμα.

 

Ελπίζω, πάντως, οι επιτυχίες αυτών των προσπαθειών (DFA, Wasteland 2, Banner Saga, FTL, Takedown, Shadowrun) να βοηθήσουν ώστε να ξεκολήσει το μυαλό κάποιων παραγωγών (τουλάχιστον μικρότερων) σχετικά με το τι είναι βιώσιμο και για ποια είδη υπάρχει αγορά, ώστε να είναι ευκολότερο να βρουν οι δημιουργοί κλασικές μορφές χρηματοδότησης. Αν πάει καλά και η Jensen, και το project για το Leisure Suit Larry, πάντως, θα μιλάμε για τουλάχιστον 7 εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα 2 μηνών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κυριότερο πρόβλημα είναι η δύσκολη εποχή. Προσωπικά αν μπορούσα θα στήριζα όλα αυτά τα projects έστω και στα τυφλά, με την εξαίρεση ίσως του Larry. Στο Shadowrun θα ρίξω ψήφο εμπιστοσύνης γιατί το είχα ΛΑΤΡΕΨΕΙ και είναι απίστευτο setting, στο Wasteland όχι (εν μέρει λόγω και των συνεχών καρότων του Fargo, που μάλλον δεν έχει ακούσει παροιμίες με κεράσια).

 

Καταλαβαίνω πως όλοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το μπουμ αυτό, μα το πρόβλημα όλων αυτών των projects είναι πως απευθύνονται σε παραπλήσιο κοινό που είναι πιεσμένο οικονομικά. Όσο καλή διάθεση κι αν υπάρχει, δυσφορείς από ένα σημείο και μετά και αν συνεχιστούν τα projects με αυτό το ρυθμό χωρίς κάποια παράλληλη εξέλιξη προβλέπω αποτυχίες στο funding.

 

Για όσους εχουν αμφιβολίες πάντως, κανείς δεν αποκλείει τη δυνατότητα να υποστηρίξουν κάποιο παιχνίδι ΑΦΟΥ κυκλοφορήσει αγοράζοντάς το :-D Θεωρώ πως τα νούμερα που μπήκαν σε λινκ λίγο παραπάνω για το ποσό που δώρισαν σε projects οι ΝΕΟΙ χρήστες λόγω του DFA είναι πολύ εντυπωσιακά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έφυγε το 50αρι και στο shadowrun και απλά δεν μπορώ να αποφασίσω αν εκείνο το Baldurs Gate HD project θέλω να είναι κάλό ή μούφα γιατί δεν έχω άλλα λεφτά..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Starlight Inception

 

 

Starlight Inception is a space combat experience with modern elements of strategy and tactics.

 

You assume the role of a young space fighter pilot assigned to the star carrier U.S.F. Independence, deploying to hotspots throughout the Solar System during World War IV.

 

Starlight Inception is a realistic and relevant 1st person / 3rd person free-roaming space combat experience. It has a unique blend of action with an involving storyline. Features include ship based combat both in space and on planets and moons, interplanetary exploration, and multiplayer dogfighting.

 

Στόχος: $150,000

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=5E0F6PwdxWI

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Το Shadowrun, όπως ήταν αναμενόμενο, έπιασε το στόχο των 400.000 άνετα, με 22+ ημέρες ακόμη μέχρι τη λήξη της καμπάνιας.

 

To Leisure Suit Larry προχωράει καλά, η Jensen έχει κάνει μια αξιοπρεπή αρχή, είναι μια ενδιαφέρουσα περίοδος αυτή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν περίμενα να τα πήγαινε τόσο καλά το Shadowrun. Ξεκίνησε πολύ δυνατά και αν συνεχίσει έτσι το υπολογίζω να φτάνει περίπου στο 1 εκ. Είναι το πιο άγνωστο και μικρό από τα ονόματα που έχουν παίξει το τελευταίο διάστημα και πραγματικά χαίρομαι που το στήριξε τόσο πολύ ο κόσμος. Εγώ τον έριξα τον οβολό μου πάντως.

 

Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες του Fargo να τονώσει το Wasteland 2 η χρηματοδότηση έχει "κάτσει", αν και οι 100.000 που λείπουν μέχρι το Obsidian threshold λογικά θα καλυφθούν έστω και στο νήμα.

 

Το Larry σέρνεται προς τη γραμμή του τερματισμού αλλά το βλέπω να ξεψυχάει, μακάρι να βγω ψεύτης.

 

Το project της Jensen το βρίσκω παρατραβηγμένο. Ωραία να στηρίξουμε ένα παιχνίδι με κάποια δεδομένα χαρακτηρηστικά, αλλά γιατί να χρηματοδοτήσω μια εταιρία που δεν ξέρω καν αν αυτό που φτιάχνει θα με ενδιαφέρει?

 

Λες και παρακολουθείς αγώνα δρόμου είναι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Ο Fargo χθες ανέφερε πως υπάρχουν και κάποια χρήματα από Paypal, όταν εντόπισα το σχόλιο -στο update 8 νομίζω- υπήρχε μια διαφορά της τάξης των 30.000, αλλά δεν μπορώ να ξέρω πού βρισκόταν το Kickstarter την ώρα που αναρτήθηκε το update. Αυτή τη στιγμή το Kickstarter είναι ήδη πάνω από τα 2 εκατομμύρια, συν το Paypal είναι απολύτως βέβαιο πως αύριο-μεθαύριο θα έχει τα 2.100.000, τώρα για τα 2,5 το βλέπω δύσκολο, εκτός κι αν γίνει κανένα ξεπέταγμα στο τέλος, πράγμα που συμβαίνει συχνά από ό,τι έχω δει (ας πούμε, το Takedown λίγες ώρες πριν τη λήξη ήταν 30.000 χιλιάδες κάτω από το ελάχιστο όριο χρηματοδότησης και έκλεισε στις +22 χιλιάδες περίπου, αλλά και το DFA ανέβηκε θεαματικά την τελευταία ημέρα, το FTL επίσης).

 

Το Larry δεν το έχω σίγουρο, απλά έκανε καλύτερη αρχή από ό,τι περίμενα. Η Jensen πράγματι πρότεινε κάτι πολύ περίεργο (ετήσια "συνδρομή" στην παραγωγή, επί της ουσίας) αλλά έχει δώσει αρκετό χρονικό περιθώριο στο project ώστε να κλείσουν κάποια άλλα, ελπίζοντας μάλλον ο κόσμος έπειτα να κινηθεί προς τα εκεί.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Eξαρτάται ποιος έχει τα δικαιώματα κι αν η παλιά ομάδα έχει διάθεση να επιχειρήσει κάτι τέτοιο. Τα δικαιώματα αρχικά τα είχε η ΕΑ, κάποια στιγμή μπήκε και η Activision στο παιχνίδι, τώρα τι ισχύει μετά από 15 χρόνια δεν ξέρω.

 

Πάντως, με το Kickstarter τίποτε δεν αποκλείεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι backers του Double Fine Adventure θα ελαβαν ήδη το σχετικό mail και ίσως πέρασαν μια βόλτα από τα backer forums. Υπάρχουν πια στοιχεία για το campaign, κάποιες πολύ πρώιμες ιδέες για το παιχνίδι κλπ και εν πάσει περιπτώσει τα πρώτα σημάδια ζωής από τον Schafer μετά τη λειτουργία του forum.

 

Αυτό που μπορώ να πω χωρίς να είναι αποκάλυψη περιέχομένου για το παιχνίδι είναι το πόσα χρήματα τελικά μπαίνουν στην τσέπη του developer. Επειδή το Kickstarter χρησιμοποιεί το Amazon Payment, το Amazon παίρνει πρώτο ένα 5% επί του ποσού κάθε συναλλαγής και μετά το Kickstarter παίρνει άλλο ένα 5% σαν προμήθεια. Δηλαδή από συνολικό ποσό δωρεών 3.450.000$ μπήκαν στι τσέπες τους 3.100.000 (+/- ψιλά), από τα οποία θα αφαιρεθούν κόστη για τα δώρα των backers και την παραγωγή του ντοκιμαντέρ, με το υπόλοιπο να είναι γνώριμο game budget για κατανομή. Περισσότερες πληροφορίες στα επίσημα forums, δε θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω. Γενικά υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα νούμερα για το πώς κινήθηκε η καμπάνια χρονικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators

Μας έχουν πολύ περιορισμένους στο τι μπορούμε να πούμε και να δείξουμε "παραέξω". Ελπίζω κάποια στιγμή να δημοσιοποιηθούν επίσημα κάποια πράγματα, ώστε να περάσουμε στο νήμα του συγκεκριμένου adventure.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...