ravend Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 έχω αλλάξει τόπο διαμονής για το καλοκαίρι και εκανα αγορά απο ebay ξεχνόντας να αλλάξω τα στοιχεία στο paypal και τώρα το δέμα βρίσκεται αθήνα. πόσες μέρες το κρατάνε στο ταχυδρομείο μέχρι να εμφανιστεί ο παραλήπτης?και τι γίνεται σε περίπτωση που δεν εμφανιστώ? αν τους πάρω τηλ και τους πώ οτι θα στείλω δικό μου άνθρωπο να το παραλάβει θα το δεχθούν?
pournaras Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 έχω αλλάξει τόπο διαμονής για το καλοκαίρι και εκανα αγορά απο ebay ξεχνόντας να αλλάξω τα στοιχεία στο paypal και τώρα το δέμα βρίσκεται αθήνα. πόσες μέρες το κρατάνε στο ταχυδρομείο μέχρι να εμφανιστεί ο παραλήπτης?και τι γίνεται σε περίπτωση που δεν εμφανιστώ? αν τους πάρω τηλ και τους πώ οτι θα στείλω δικό μου άνθρωπο να το παραλάβει θα το δεχθούν? Νομιζω 15 μερες καθεται μερχι να επιστραφει. Μεσα σε αυτες τις μερες θα σου στειλουν 2 ειδοποιησεις. Τωρα για το αν μπορει να το παρει αλλος... αναλογως σε ποιον θα πεσεις. Παντως δε χανεις τιποτε να μιλησεις με καποιον απο εκει, και να κρατησεις το ονομα του, ωστε αν παει ο δικος σου να βρει τον ιδιο.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Το τελευταίο που ρωτάς, όχι, εκτός κι αν γνωρίζεστε προσωπικά. Ζητάνε τουλάχιστον ταυτότητα του παραλήπτη + υπογεγραμμένο ειδοποιητήριο ή εξουσιοδότηση. Χρόνος παραμονής από την πρώτη ειδοποίηση (δεν υπολογίζεται η ημέρα επίδοσης, ούτως ή άλλως από την επομένη μετά τις 10 παραλαμβάνονται δέματα -τυπικά) είναι οι 15 ημέρες, αλλά μετά τη δεύτερη ειδοποίηση δεν είμαι σίγουρος αν είναι άλλες 15 ή 10. Έπειτα επιστρέφεται στον αποστολέα.
ravend Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 αν το άτομο που στείλω εμφανιστεί με φωτοτυπία ταύτοτητας μου υπογεγραμμένη δεν είναι σαν να το έχω εξουσιοδοτήσει πρακτικά?
Super Moderators Snoob Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Τυπικά, δεν ξέρω τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση. Η διευθύντρια του καταστήματος της περιοχής μου, λ.χ., θα στοιχημάτιζα ότι θα αρνούταν να δώσει το δέμα, είναι εξαιρετικά τυπική. Νομίζω το καλύτερο, σε πρώτο στάδιο, είναι αυτό που προτείνει ο pournaras, δηλαδή να τηλεφωνήσεις και να συνεννοηθείς με τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Τους εξηγείς τι συμβαίνει και πράττεις ανάλογα.
pournaras Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Παραλληλα (για να μη σε παρουν οι μερες), κανε μια υπευθυνη δηλωση του νομου 105, οπου θα εξουσιοδοτεις το εν λογω ατομο να παραλαβει για σενα το δεμα, την οποια θα πας σε ενα κεπ να την υπογραψεις για το γνησιο της υπογραφης, και στειλτην στο ατομο με το ταχυδρομειο (η αν ειναι ευκολο σκαναρε τη εγχρωμη καντην pdf και ο αλλος να την εκτυπωσει αλλα σε εγχρωμο, να μη φαινεται οτι ειναι φωτοτυπια, να μοιαζει με την αυθεντικη). Ετσι αν δε βρεθει λυση, τουλαχιστον σε 4-5 να φτασει η εξουσιοδοτηση, και να παει νομιμα μετα ο αλλος να το παραλαβει.
gokuthelegend Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 φίλε μου στείλε κάποιον δικό σου μαζί με το ειδοποιητήριο να πάει να το πάρει και να πει ότι είσαι εσύ, και σε περίπτωση που του ζητήσουν ταυτότητα μπορεί να πει ότι την ξέχασε στο σπίτι και θα πάει να την πάρει.
Ntinaras Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 φίλε μου στείλε κάποιον δικό σου μαζί με το ειδοποιητήριο να πάει να το πάρει και να πει ότι είσαι εσύ, και σε περίπτωση που του ζητήσουν ταυτότητα μπορεί να πει ότι την ξέχασε στο σπίτι και θα πάει να την πάρει. σοβαρολογεις? 2
nicoc89 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 φίλε μου στείλε κάποιον δικό σου μαζί με το ειδοποιητήριο να πάει να το πάρει και να πει ότι είσαι εσύ, και σε περίπτωση που του ζητήσουν ταυτότητα μπορεί να πει ότι την ξέχασε στο σπίτι και θα πάει να την πάρει. δεν γινεται γιατι θα ειναι επικίνδινο δεν ξέρουν αν λες ψέματα και δεν ριψοκινδινευουν οι υπάλιλοι για κανέναν σου λέει πηγαινε και έλα με ταυτότητα
kalogeros Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 αν το άτομο που στείλω εμφανιστεί με φωτοτυπία ταύτοτητας μου υπογεγραμμένη δεν είναι σαν να το έχω εξουσιοδοτήσει πρακτικά? Βγάλε μια φωτοτυπία την ταυτότητά σου (μπρος-πίσω) και συμπλήρωσε μια εξουσιοδότηση. Πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου για επικύρωση της φωτοτυπίας και για το γνήσιο της υπογραφής στην εξουσιοδότηση. Ίσως χρειαστεί να πληρώσεις κανένα χαρτόσημο, με κόστος λιγότερο από 1 ευρώ. Στείλε τα παραπάνω χαρτιά σε κάποιον δικό σου στην Αθήνα και κανένας δεν θα μπορεί να του αρνηθεί να παραλάβει το πακέτο.
DrLo Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 αν το άτομο που στείλω εμφανιστεί με φωτοτυπία ταύτοτητας μου υπογεγραμμένη δεν είναι σαν να το έχω εξουσιοδοτήσει πρακτικά? Όχι, Όταν έφυγα την πρώτη φορά στο εξωτερικό είχα δώσει και εξουσιοδότηση στη μάνα μου από ΚΕΠ να πέρνει συστημένα και δε της το δώσανε.
kfyros Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Όχι, Όταν έφυγα την πρώτη φορά στο εξωτερικό είχα δώσει και εξουσιοδότηση στη μάνα μου από ΚΕΠ να πέρνει συστημένα και δε της το δώσανε. Κάθε εξουσιοδότηση ισχύει για ΜΙΑ φορά. Την κρατάνε εκεί που τη δίνεις.. Με εξουσιοδότηση που αναφέρει τα στοιχεία του παραλήπτη (και ταυτότητα), υποχρεούνται να του τα δώσουν.. Δεν τα δίνουν μόνο σε περίπτωση που ο αποστολέας έχει ζητήσει αυστηρά να το παραλάβει ο παραλήπτης (επιστολές από δικηγόρους αντί για εξώδικα κλπ.)..
ravend Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2012 Βγάλε μια φωτοτυπία την ταυτότητά σου (μπρος-πίσω) και συμπλήρωσε μια εξουσιοδότηση. Πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου για επικύρωση της φωτοτυπίας και για το γνήσιο της υπογραφής στην εξουσιοδότηση. Ίσως χρειαστεί να πληρώσεις κανένα χαρτόσημο, με κόστος λιγότερο από 1 ευρώ. Στείλε τα παραπάνω χαρτιά σε κάποιον δικό σου στην Αθήνα και κανένας δεν θα μπορεί να του αρνηθεί να παραλάβει το πακέτο. έφτιαξα σήμερα ταυτότητα και με γνήσιο υπογραφής απο αστυνομία,επικυρώσεις κτλ και το φάξαρα,αύριο θα πάει το άτομο που ενημέρωσα με το ειδοποιητήριο. τηλέφωνο δεν πήρα το ταχυδρομείο γιατί δεν πρόλαβα. πάντως μια φορά παλαιώτερα είχα παραλάβει δέμα στο όνομα της αδελφής μου με φωτοτυπία της ταυτότητας της,χωρίς υπογραφές κτλ.
DrLo Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Κάθε εξουσιοδότηση ισχύει για ΜΙΑ φορά. Την κρατάνε εκεί που τη δίνεις.. Με εξουσιοδότηση που αναφέρει τα στοιχεία του παραλήπτη (και ταυτότητα), υποχρεούνται να του τα δώσουν.. Δεν τα δίνουν μόνο σε περίπτωση που ο αποστολέας έχει ζητήσει αυστηρά να το παραλάβει ο παραλήπτης (επιστολές από δικηγόρους αντί για εξώδικα κλπ.).. Ίσως. Στη περίπτωσή μου είχα κάνει μια γενική εξουδιοδότηση αλλά δεν την πήραν ουτε την πρώτη φορά. εννοείαι ότι είχε στοιχεία ταυτότητας και παρόλα αυτά δε τη δέχθηκαν στα ΕΛΤΑ. Δε θυνμάμαι τι ακριβώς ήταν αυτό που είχε έρθει αλλά δεν ήταν κάτι νομικό.
RottenLungs Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Δημοσ. 27 Απριλίου 2012 Εμένα πάλι όταν παραλαμβάνω δεμα γιατι ποτέ δεν μου έχουν ζητήσει ταυτότητα. Ποτέ όμως. Έλεγα τον tracking number και το όνομα μου και τσούπ μου το έδιναν. Παίζει βέβαια να είναι το συγκεκριμένο κατάστημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα