Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φολα στα περισσοτερα ελληνικα καταστηματα γιατι σε σχεση με του εξωτερικου ειναι πανακριβα...

Ας ριξουν ρις τιμες και το συζηταμε...

Sent from my iPhone using Insomnia

Εχουν και αλλου 23% ΦΠΑ και τετοια εξοδα λειτουργιας ανα μηνα καθως και ενοικια στο ταβανι? Θα μου πεις "τι με νοιαζει εμενα?" σωστα?

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εχουν και αλλου 23% ΦΠΑ και τετοια εξοδα λειτουργιας ανα μηνα καθως και ενοικια στο ταβανι? Θα μου πεις "τι με νοιαζει εμενα?" σωστα?

Το Amazon μια χαρά σου βάζει το ελληνικό Vat και οι τιμές του είναι χώμα.....

Ελιά καλαματιανή κ όχι τύπου καλαμάτας την είχα βρεί φθηνότερα σε λαϊκή στον νότο της Γαλλίας (Τουλόν) απότι στην.....Ελλάδα.

Θέλω να αγοράζω Ελληνικά προϊόντα αλλά δεν μπορώ. Υστερούν στην συντριπτική πλειονότητα τους τόσο ποιοτικά όσο και από πλευράς κόστους.

Η αγορά είναι παγκοσμιοποιημένη...μπορείς να ανταποκριθείς θα σε στηρίξω, δεν μπορείς θα τσονταρω για το λουκέτο γιατί είμαι και καλός άνθρωπος :)

Τέλος σιγά μη βγω να κάνω έρευνα αγοράς στο δρόμο....δεν ζω στο 1950 αλλά στην εποχή της πληροφορίας. Αν δεν έχεις site με την πραμάτεια σου δεν υπάρχεις για την τσέπη μου.

Δημοσ.

Πριν το 23% ηταν φθηνοτερα;

Εξοδα λειτουργιας; : πληρωνουν τους υπαλληλους του με αυτα που δικαιουνται;

Ενοικια στο εξωτερικο εχουν φθηνοτερα;

Περιμενεις να λυπηθω κατι multirama, media markt, κωτσοβολους και τετοιους κλεφτες;

Οπως το πες... Τι με νοιαζει εμενα;;;

Sent from my iPhone using Insomnia

• Moderators
Δημοσ.

οσο ο μισθος παραμενει ο ιδιος (ή πεφτει) ο φπα παραμενει στα υψη κ οι τιμες μενουν στασιμες οι ανεβαινουν

νομιζω πως κανεις δεν μπορει να απαιτει να αγοραζω απο ελληνικα καταστηματα ή ελληνικα προιντα. ειδικα οταν αυτοι κλεβουν με τον εναν ή τον αλλο τροπο.

και επισης οταν καποιος θελει να "στηριζει" τα ελληνικα καταστηματα/προιντα πρεπει να το κανει απο ιδεολογια και οχι γιατι ετσι του το ειπαν. δεν μπορει εμενα καποιος να μου λεει να μην ψωνιζω απο λιντλ γιατι ειναι γερμανικα και να πηγαινει και να ψωνιζει κοκα κολα. το θεωρω υποκρησια

Δημοσ.

Κοιτάτε,όποιος ασχολείτε με υγιεινή διατροφή και ζωή υπάρχουν δύο σπουδαίες μάρκες,Apivita και Korres.

Δημοσ.

Εμένα με ενδιαφέρει να στηρίξω περισσότερο τα τοπικά προϊόντα, την τοπική οικονομία και την ανακύκλωση. Κατά συνέπεια:

- ψωμί παίρνω από τοπικούς φούρνους, εκτός που μυρίζει και έχει γεύση ψωμιού και όχι άχυρου, κρατάει άνετα μία εβδομάδα και βάλε ...

- φρούτα και λαχανικά, μέλι και κρασί από τοπικούς παραγωγούς είτε απ΄ευθείας αν είναι γνωστοί, είτε στην λαϊκή, και πάλι τους ξέρω μια ζωή.

- λάδι ό,τι μας στείλουν απ΄τα δικά μας δέντρα που δυστυχώς δεν είναι στο ίδιο νησί και τα έχουμε εγκαταλείψει με αποτέλεσμα να μην έχουμε πια τις ποσότητες που είχαμε ούτε για πλάκα, ελπίζω να έχετε δοκιμάσει το παλιό παραδοσιακό σαπούνι από ελαιόλαδο, άφθαστο για το πλύσιμο των ρούχων.

- γάλα, γιαούρτι από την τοπική παραγωγή.

- μπύρα μόνο ελληνική και σε γυάλινες φιάλες ώστε να τις επιστρέφω.

- γενικά όλα ανάλογα με το πόσο πιο κοντά στο μέρος που ζω φτιάχνονται. Αν κάτι δεν παράγεται Ελλάδα, θα το πάρω από κάποιον γνωστό ώστε να βγάλει και εκείνος ένα έστω μικρό κέρδος.

- βιβλία και ηλεκτρονικά τα ανταλλάσσουμε μεταξύ μας και στην οικογένεια και στη δουλειά. Υπάρχουν και οι δημοτικές βιβλιοθήκες να στηρίξουμε, υπάρχουν και τα μικρά νησιά να στείλουμε βιβλία που δεν χρειαζόμαστε πια.

- γενικά ό,τι μπορούμε να το κάνουμε με λιγότερο έξοδο, λιγότερες μετακινήσεις, λιγότερα καύσιμα, το θεωρούμε προτιμότερο. Ακόμα και ταξίδια προτιμώ να κάνω μέσα στην Ελλάδα παρά να πηγαίνω έξω πια :-D

Δημοσ.

οσο ο μισθος παραμενει ο ιδιος (ή πεφτει) ο φπα παραμενει στα υψη κ οι τιμες μενουν στασιμες οι ανεβαινουν

νομιζω πως κανεις δεν μπορει να απαιτει να αγοραζω απο ελληνικα καταστηματα ή ελληνικα προιντα. ειδικα οταν αυτοι κλεβουν με τον εναν ή τον αλλο τροπο.

και επισης οταν καποιος θελει να "στηριζει" τα ελληνικα καταστηματα/προιντα πρεπει να το κανει απο ιδεολογια και οχι γιατι ετσι του το ειπαν. δεν μπορει εμενα καποιος να μου λεει να μην ψωνιζω απο λιντλ γιατι ειναι γερμανικα και να πηγαινει και να ψωνιζει κοκα κολα. το θεωρω υποκρησια

Το ίδιο το lidl πουλάει με τιμές μεγαλύτερες απ'ότι στην υπόλοιπη ευρώπη!

Δεν βλέπω και μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα σουπερ στην Ελλάδα. Συνήθως πουλάει άγνωστα προϊόντα σε τιμές γνωστών.

• Moderators
Δημοσ.

ναι αλλα βρισκεις προιντα πιο φτηνα απο τα αλλα ελληνικα καταστηματα. κ τα λιντλ ηταν ενα τυχαιο παραδειγμα.

επισης δεν περιμενα οτι θα ειχαν ιδιες τιμες με αλλες χωρες τα λιντλ γιατι δεν γινετε. αλλο φπα, αλλα ενοικια κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...