NIKOLETAL Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Για εξήγησε μου τότε, τι συζητάτε σε 12 σελίδες; Καλημερα και χρονια πολλα. Να επαναλαβω κι εγω την απορία των προηγούμενων. Αφου δεν ξερεις για τι πραγμα μιλαμε γιατι απαντας σ αυτο το οποιο φανταζεσαι οτι μιλαμε? Το mediterranean cosmos ειναι το μεγαλυτερο εμπορικο κεντρο της Β.Ελλαδας και ενα απ τα μεγαλυτερα των Βαλκανιων. Δεν ειναι ενα μαγαζι ειναι εκατονταδες και οποιος παρκαρει εκει το κανει 100% γιατι θελει να παει εκει και πουθενα αλλου αφου ειναι στη μεση του πουθενα μεσα στα χωραφια πανω στην εθνικη που οδηγει στη Χαλκιδικη. Μεχρι πριν λιγα χρονια το τεράστιο παρκινγκ του χωρητκοτητας 3.500 θεσεων ηταν δωρεαν. Απο το 2013 χρεωνουν 1,5 ευρω το παρκαρισμα. Εκεινο που ενοχλει ειναι οτι το κανουν ανεξαρτητα απο το αν ψωνισεις ή οχι. Το 99% του κοσμου που το επισκετεται θα αφησει χρηματα. Αλλος περισσοτερα αλλος λιγοτερα. Ακομα και να μην κανεις ψωνια θα πιες καφε,θα φας στα εστιατορια του,θα παρεις τσιγαρα,θα δεις σινεμα κλπ κλπ κλπ. Ε δεν πας μεχρι την αλλη ακρη της Θεσαλονικης για να δειξεις το μπόι σου. Οπότε μας εξοργιζει το γεγονος οτι ζητανε πληρωμη για το αυτονόητο. Προσωπικα εχω φυγει με σακουλες των 350-400 ευρω Χριστουγεννα και αισθανθηκα πολυ κορόιδο να τους πληρωσω ΚΑΙ παρινγκ απο πανω. Καπως ετσι αισθανονται και οι υπολοιποι φανταζομαι.
katz Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Πεταμένα λεφτά...Καλύτερα να μην πάει κανένας για να αλλάξει η πολιτική αυτή. Κανονικά θα έπρεπε να είναι δωρεάν για ένα σημείο που είναι ΕΚΤΟΣ πόλης. Εγώ έχω να πάω 3-4 χρόνια και δεν μπορώ να πω ότι μου λείπει ιδιαίτερα...μάλλον αυτοί χάσανε παρά εγώ. Nαι πολυ χασανε.. Γινεται Ο ΠΑΝΙΚΟΣ καθε σαββατο και φυσικα σε περιοδους εκπτωσεων γιορτων κτλ που δεν βρισκεις καν παρκινγκ. Σιγα το 1,5 ευρω. Στην τελικη αν θες το αφηνεις λιγο πιο μακρια και περπατας
gokuthelegend Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Καλημερα και χρονια πολλα. Να επαναλαβω κι εγω την απορία των προηγούμενων. Αφου δεν ξερεις για τι πραγμα μιλαμε γιατι απαντας σ αυτο το οποιο φανταζεσαι οτι μιλαμε? Το mediterranean cosmos ειναι το μεγαλυτερο εμπορικο κεντρο της Β.Ελλαδας και ενα απ τα μεγαλυτερα των Βαλκανιων. Δεν ειναι ενα μαγαζι ειναι εκατονταδες και οποιος παρκαρει εκει το κανει 100% γιατι θελει να παει εκει και πουθενα αλλου αφου ειναι στη μεση του πουθενα μεσα στα χωραφια πανω στην εθνικη που οδηγει στη Χαλκιδικη. Μεχρι πριν λιγα χρονια το τεράστιο παρκινγκ του χωρητκοτητας 3.500 θεσεων ηταν δωρεαν. Απο το 2013 χρεωνουν 1,5 ευρω το παρκαρισμα. Εκεινο που ενοχλει ειναι οτι το κανουν ανεξαρτητα απο το αν ψωνισεις ή οχι. Το 99% του κοσμου που το επισκετεται θα αφησει χρηματα. Αλλος περισσοτερα αλλος λιγοτερα. Ακομα και να μην κανεις ψωνια θα πιες καφε,θα φας στα εστιατορια του,θα παρεις τσιγαρα,θα δεις σινεμα κλπ κλπ κλπ. Ε δεν πας μεχρι την αλλη ακρη της Θεσαλονικης για να δειξεις το μπόι σου. Οπότε μας εξοργιζει το γεγονος οτι ζητανε πληρωμη για το αυτονόητο. Προσωπικα εχω φυγει με σακουλες των 350-400 ευρω Χριστουγεννα και αισθανθηκα πολυ κορόιδο να τους πληρωσω ΚΑΙ παρινγκ απο πανω. Καπως ετσι αισθανονται και οι υπολοιποι φανταζομαι. Δεκτό. Έτσι όπως το εξηγείς το θεωρώ σωστό αυτό που λες. Εγώ αυτό που κατάλαβα από τα προηγούμενα μηνύματα είναι ότι αυτοί που ΔΕΝ ψωνίζουν είναι αρκετά μεγάλο ποσοστό με αποτέλεσμα να δεσμεύονται θέσεις πάρκινγκ και δεν μπορούν να τις αξιοποιήσουν αυτοί που πάνε όντως για να ψωνίσουν. Κατά την γνώμη μου μια σωστή τακτική θα ήταν η εξής, να πληρώνεις πάρκινγκ αλλά αν πας να ψωνίσεις τότε να σου επιστρέφονται τα χρήματα στο ταμείο. Αν για παράδειγμα το πάρκινγκ το χρεώνουν 2 ευρώ, και πας να κάνεις αγορές 50 ευρώ, στο ταμείο να πληρώσεις 48 ευρώ. Μπορεί να μην έχω πάει στο συγκεκριμένο κέντρο αλλά δεν είμαι κανας χωριάτης, έχω πάει σε άλλα εμπορικά κέντρα και μου έχει τύχει να μην μπορώ να βρω πάρκινγκ επειδή κάποιοι επιτήδειοι πάνε και αφήνουν εκεί τα αυτοκινητά τους χωρίς προφανή λόγο (δηλαδή να πάνε να ψωνίσουν από το εμπορικό κέντρο), και το μόνο που κάνουν είναι να πηγαίνουν βόλτες αλλού, δηλαδή αρκετές φορές δεν επισκέπτονται καν το εμπορικό κέντρο ακόμη και αν δεν έχουν σκοπό να ψωνίσουν. Το θέμα είναι ότι εκμεταλλεύονται το δωρεάν πάρκινγκ προς συμφέρον δικό τους (να μην πληρώσουν ιδιωτικό/κλειστό πάρκινγκ) και όχι προς συμφέρον του κέντρου (δηλαδή να ψωνίσουν προϊόντα από αυτό). Οπότε ξέρω για τι πράγμα μιλάμε, και στο κάτω κάτω ούτε εμένα με συμφέρει να πληρώνω πάρκινγκ αλλά να λέμε και του στραβού το δίκιο. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Κατά την γνώμη μου μια σωστή τακτική θα ήταν η εξής, να πληρώνεις πάρκινγκ αλλά αν πας να ψωνίσεις τότε να σου επιστρέφονται τα χρήματα στο ταμείο. αυτό θα είχε μια λογική αν ήταν μόνο μια επιχείρηση μέσα στο εμπορικό στην οποία ανήκει το parking... 1
gokuthelegend Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 αυτό θα είχε μια λογική αν ήταν μόνο μια επιχείρηση μέσα στο εμπορικό στην οποία ανήκει το parking... Δεν μου φαίνεται και τόσο δύσκολο. Η απόδειξη που θα πάρει ο υποψήφιος πελάτης πληρώνοντας το πάρκινγκ θα είναι ταυτόχρονα και "κουπόνι" έκπτωσης (ή μπορεί να παίρνει και ξεχωριστά ένα κανονικό κουπόνι) που θα έχει ισχύ σε όλα τα καταστήματα του εμπορικού. Ο πελάτης σε όποιο κατάστημα και να πάει, δίνει την απόδειξη ή το κουπόνι και έχει έκπτωση 2 ευρώ. Στο τέλος της ημέρας (ή της εβδομάδας, ή του μήνα) ο μαγαζάτορας παίρνει τα "κουπόνια" που έχει μαζέψει και πάει στον υπεύθυνο διαχείρισης του πάρκινγκ και παίρνει τα χρήματά του.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 από την στιγμή που ισχύει αυτό, γιατί να τρέξει να κάνει κάτι ο καταστηματάρχης? εφόσον δεν εκμεταλεύεται εκείνος άμεσα στο parking δεν φταίει εκείνος άμεσα για το "πρόβλημα"... Nαι πολυ χασανε.. Γινεται Ο ΠΑΝΙΚΟΣ καθε σαββατο και φυσικα σε περιοδους εκπτωσεων γιορτων κτλ που δεν βρισκεις καν παρκινγκ. Σιγα το 1,5 ευρω. Στην τελικη αν θες το αφηνεις λιγο πιο μακρια και περπατας
gokuthelegend Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 από την στιγμή που ισχύει αυτό, γιατί να τρέξει να κάνει κάτι ο καταστηματάρχης? εφόσον δεν εκμεταλεύεται εκείνος άμεσα στο parking δεν φταίει εκείνος άμεσα για το "πρόβλημα"... Μπορεί να τρέξει αυτός που θα εκμεταλλεύεται το πάρκινγκ ή να εγκαταστήσουν κάποιο αυτόματο σύστημα. Και σίγουρα θα υπάρχουν και άτομα που τελικά δεν θα ψωνίσουν τίποτα οπότε και κάποια λεφτά θα τους μένουν στο χέρι.
Joshua21 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δεν μου φαίνεται και τόσο δύσκολο. Η απόδειξη που θα πάρει ο υποψήφιος πελάτης πληρώνοντας το πάρκινγκ θα είναι ταυτόχρονα και "κουπόνι" έκπτωσης (ή μπορεί να παίρνει και ξεχωριστά ένα κανονικό κουπόνι) που θα έχει ισχύ σε όλα τα καταστήματα του εμπορικού. Ο πελάτης σε όποιο κατάστημα και να πάει, δίνει την απόδειξη ή το κουπόνι και έχει έκπτωση 2 ευρώ. Στο τέλος της ημέρας (ή της εβδομάδας, ή του μήνα) ο μαγαζάτορας παίρνει τα "κουπόνια" που έχει μαζέψει και πάει στον υπεύθυνο διαχείρισης του πάρκινγκ και παίρνει τα χρήματά του. Υπάρχει και καλύτερος τρόπος, τον έχω δει σε πράξη πρόσφατα σε parking s/m. Σε κάθε πελάτη που περνάει από το ταμείο δίδεται ένα χαρτάκι με κάποιου είδους barcode πάνω, με το οποίο ανοίγει η μπάρα εξόδου του parking. Αν δεν έχεις αυτό το χαρτάκι, τότε πληρώνεις. Το ίδιο μπορεί να γίνει και σε εμπορικό κέντρο, κάθε κατάστημα να είναι εφοδιασμένο με αυτά τα χαρτάκια.
Baator Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Το θέμα είναι ότι τσάμπα μιλάμε γιατί το μέτρο τους έπιασε και όπως είπανε και τα άλλα παιδιά, ειδικά κάθε Σ/Κ γίνεται της τρελής και όχι απλά δεν γκρινιάζει κανείς, αλλά ψάχνεις και μια ώρα να παρκάρεις επειδή το πάρκινγκ είναι τίγκα. Καλώς ή κακώς, πάρα πολύς κόσμος βλέπει το Cosmos ως ιδανικό μέρος για βόλτα/καφέ/έξοδο και δεν τον νοιάζει το 1.5 ευρώ. Εδώ που τα λέμε δεν είναι και κανά τρομερό έξοδο, πιο πολύ το ηθικό μέρος του θέματος προβληματίζει. Η λογική του "ήρθα να σας αφήσω τόσα λεφτά, ζητάτε να πληρώσω και το πάρκινγκ από πάνω". Με 1.5 ευρώ έναν καφέ στο χέρι απ' το Todaylicious παίρνεις, όταν πλέον πληρώνουμε 10 ευρώ το σινεμά και 6 ευρώ ένα ποπκορν και μια κόκα κόλα, ε λες "δεν γαμ...".
katz Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Mα ετσι ειναι. Μια διορθωση. σινεμα 8 ευρω τα 2 ατομα τεταρτες..αλλη μερα δεν αξιζει Μου θυμιζει η ολη συζητηση το θεμα με τους καφεδες και γιατι τους εχουν 4 ευρω στην παραλιακη..και γιατι εχουν στην χαλκιδικη τα μπιτσομπαρα 5 ευρω και ξαπλωστρα.. Αφου ειναι τιγκα ρε παιδια, γιατι να μην τους εχουνε? Χαζοι ειναι? Προφανως οχι. Ετσι και το κοσμος. 1,5 ευρω για νας πας 2 μερες το μηνα συνηθως και πολυ βαζω, ε δεν ειναι και τιποτα.. σιγα τα ωα. Ηθικα ξεηθικα αμα θες πανε κεντρο μεστο καυσαεριο και την ζεσταρα το καλοκαιρι.. Δεν υπαρχει ηθικα στο θεμα επιχειρηση-κερδος. Εκαναν μελετη οι ανθρωποι και τελικα ο κοσμος μην σου πω οτι αυξηθηκε κιολας.
nist Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=201846module=news&func=display&sid=201846
mary Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Κακα τα ψεμματα, βολευει παρα πολυ για γονεις με καροτσια και κουτσουβελα. Πανε εκει, κινουνται χωρις φοβο αν θα φυγει και λιγο παραπερα το παιδι, ανετα με το καροτσι χωρις να ανεβοκατεβαινουν πεζοδρομια κλπ Μετα ειναι και οι κ#λ@χαλκιδικιωτες που το στηριζουν πολυ. Ουτε μια ωρα δεν ειναι απο μουδανια. Μετα ειναι και οι ξενοι που τα πουλμαν τους κατεβαζουν εκει και τους αμολαν 3-4 ωρες. 1
thanasismen76 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Επιτρέπεται να αφήσεις το αυτοκίνητο σου για καμιά βδομάδα στο Cosmos ? (έστω ότι δε στο κλέβουν λόγω ασφάλειας κτλ και πληρώσεις κανονικά)
Nikolas14-MyPhone Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Εγω παντως πηγαινω μια ωρα πριν κλεισουν τα μαγαζια,που δεν πληρωνεις στο παρκινγκ.Επισης προτιμω και το λεωφορειο να πηγαινω γιατι το τερμα του 31 και του 36 ειναι σχετικα κοντα στο σπιτι μου οποτε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα