Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

προφανώς και όχι εκτός αν το νοικιάζεις αλλά μιλάμε για ρούρερ ρε γαμώτο όχι για σπίτι -.-

Και τι διαφορά έχει; Ιδιοκτησία μου το ένα, ιδιοκτησία μου και το άλλο. Και στο ένα πλήρωσα για να τ'αγοράσω, και στο άλλο. Και παροχή για το ίντερνετ πληρώνω, και φόρους και ρεύμα για το σπίτι. Και τα δύο δικά μου είναι. Αύριο παίρνω και διαλύω το ρούτερ και το κάνω βίδες, δικό μου είναι. Πάω και βάφω τους τοίχους του σπιτιού μου μοβ με πέρλες, δικοί μου είναι.

Τι διαφορά έχει; Κανονικά, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να το χρησιμοποιήσεις. Άσχετα τι κάνουμε όλοι μας, και εγώ το έχω κάνει. Μέχρι κάποιος να πέσει βέβαια στον πιο έξυπνο από αυτόν, και να την πατήσει, γιατί μόνο "ελεύθερο" και "άκακο" δεν θα είναι το ασύρματο που βρήκε..

• Απαντ. 202
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

προφανώς και όχι εκτός αν το νοικιάζεις αλλά μιλάμε για ρούρερ ρε γαμώτο όχι για σπίτι -.-

αλλά μιλάμε για κάτι που ΔΕΝ σου ανήκει.

δεν το πλήρωσες, δεν στο χάρισαν, δεν το κληρονόμησες, δεν, δεν, δεν

είμαι σίγουρος πως έχεις αρκετά πράγματα στην κατοχή σου που δεν χρησιμοποιείς αυτή την περίοδο αλλά μάλλον θα τα παιρνες στο κρανίο αν ανακάλυπτες ότι κάποιοος τα πήρε μια που σου ήταν "άχρηστα"

Δημοσ.

Είναι ένας ελέφαντας που κρύβεται πίσω από μία καλαμιά.

Μπορω να βρω κι εγω χίλιες δικαιολογίες, ωστόσο ένα ξεκλείδωτο δίκτυο δε σημαίνει πως είναι και δημόσιο.

Για την ηθική δεν είμαι ο κατάλληλος να μιλήσω, μαρέσουν οι ανηθικότητες και οι ανήθικες.

Δημοσ.

Τίθεται θέμα εκμετάλλευσης ,ανεκμετάλλευτης πηγής χωρίς να δημιουργείς πρόβλημα προσπαθώ να εντοπίσω τα αρνητικά αλλά κωλύομαι επίσης δεν βλέπω αρκετά , αnyway ευχαριστώ για την παράθεση απόψεων.

Δημοσ.

Ένα είναι το αρνητικό, η μη εξουσιοδοτημένη χρήση μίας επί πληρωμή υπηρεσίας. Πράξη παράνομη.

Προσωπικά το router μου το χω ξεκλείδωτο, μόνο που έχω και καταγεγραμμένες κι όλες τις mac addresses που το έχουν χρησιμοποιήσει. Για την ακρίβεια, θεωρώ πως είμαι πιο επικίνδυνος από τον τσιγκούναρο γείτονα που νομίζει ότι με εκμεταλλεύεται.

Δημοσ.

επειδή το θέμα έχει ξεφύγει και μάλλον δεν έχω το χρόνο ούτε την διάθεση να το παρακολουθήσω περαιτέρω, να πω για τον topic starter ότι εφόσον έχει ήδη αποφασίσει τι θα κάνει ας το κάνει. και αν του αρκούν κάποια άτομα που το βρίσκουν απολύτως λογικό, οκ.

αλλά μην προσπαθεί να βρει ηθική "κάλυψη" γιατί για μένα η ουσία αυτού που κάνει είναι κλοπή. εκτός εισαγωγικών

Δημοσ.

Άλλη μία.

Για να μην χρειάζεται pre-shared key για να συνδεθείς σε ένα δίκτυο, πρέπει κανείς να πάει στο router και να το θέσει. By default χρειάζεται κλειδί.

Για να γίνει αυτό, πρέπει κανείς να πάει στην διεύθυνση του router από έναν browser, να βάλει κωδικό για να μπει στο router, να βρει την καρτέλα με τις ρυθμίσεις σύνδεσης στο router και να αλλάξει την κατάλληλη επιλογή.

Άρα, ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΙΚΤΥΟ.

Αυτά που λες είναι άκυρα.

Έχεις αρκετό δίκιο αλλά και κενά. Γνωρίζω περιπτώσεις όπου οι πληρωτές δεν γνώριζαν ότι τους «έκλεβαν» χωρίς προφανώς να να γνωρίζουν να βγάλουν το κλειδί. Μου ζήτησαν να δω γιατί δεν έχει ταχύτητα και όταν κατάλαβα ότι είναι ανοιχτό και κοίταξα τις συνδεμένες συσκευές από το ρούτερ είδα μία ξένη η οποία και χρησιμοποιούσε αρκετό bandwith. Αυτό μπορεί να έγινε είτε γιατί το ρούτερ δεν ήταν κλειδωμένο by default είτε γιατί ο τεχνικός ή ο όποιος τέλος πάντων το άφησε ανοιχτό για ευκολία των άσχετων χρηστών.

ΕΝ πάση περιπτώσει θα σου πέσει η μύτη να ρωτήσεις αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη σύνδεσή του;

Δημοσ.

Για να μην έχει ένα ασύρματο δίκτυο την ανάγκη για σύνδεση με κωδικό ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

Επειδη το επανελαβες πολλες φορες αυτο και ειναι ανακριβες να υπενθυμισω οτι δεν ισχυει παντου. Υπαρχουν μηχανηματα by default χωρις encryption, αλλα και πολλες ακομη περιπτωσεις για τις οποιες καποιος ασχετος μενει με ανοικτο δικτυο εν αγνοια του ή ακομα και εν γνωση του, χωρις αυτο να συνεπαγεται οτι δεν εχει προβλημα αν μπαινουν αλλοι στο δικτυο του.

Aπο κει και περα, το νομικο δεν το κατεχω, αλλα ηθικα οχι δεν δικαιουσαι να καταχρασαι ενα ανοικτο δικτυο ακομα και αν εχει ανοιξει εν γνωση του ιδιοκτητη. Και αν θες μπορω να στο αιτιολογησω.

Τελος, ας μην κρυβομαστε πισω απτο δαχτυλο μας. Ο τυπος που θα ψαξει ενα ανοικτο δικτυο για να μπει ειναι κατα 99% ο ιδιος με τον τυπο που αν δεν βρει ανοικτο δικτυο θα παει ενα βημα παρακατω στο να σπασει δηλαδη καποιο κλειστο. Θελω να πω η ουσια ειναι "να κλεψω ιντερνετ απτο γειτονα" και οχι "να βρω ανοιχτο ρουτερ".

• Moderators
Δημοσ.

αυτα με το σπιτι οτι αν αφησει την πορτα ανοιχτη μπορει ο αλλος να μπει. δεν μπορει γιατι κανει καταπατηση.

με το ασυραμτο δεν εισερχομαι στο χωρο σου.

ωραια εγω δεν θελω να τρωω την ακτινοβολια του γειτονα που θελει να εχει ασυρματο

να το κλεισει γιατι μου προκαλει προβληματα υγειας.

ποσο ηθικο ειναι να μου προκαλει καποιος προβληματα υγειας?

αν θελει να κανει κατι για να μην φτανει το ασυραμτο του σε μενα γιατι με ενοχλει η ακτινοβολια του.

Αν το αφηνει ανοιχτο για οποιοδιποτε λογο ειναι δικο του προβλημα

δηλαδη αν εσυ πας και αγορασεις ενα αμαξι και δεν ξερεις να οδηγας φταιει αυτος που σου πουλησε το αμαξι

ή εσυ που δεν ξερει? (μην απαντησετε ρητορικη ειναι)

Δημοσ.

ωραια εγω δεν θελω να τρωω την ακτινοβολια του γειτονα που θελει να εχει ασυρματο

ποσο ηθικο ειναι να μου προκαλει καποιος προβληματα υγειας?

αν θελει να κανει κατι για να μην φτανει το ασυραμτο του σε μενα γιατι με ενοχλει η ακτινοβολια του.

A. Δεν εχει αποδειχθει αυτο με τα προβληματα υγειας που λες. Βεβαιως κανεις δε σου αφαιρει το δικαιωμα να πας να συζητησεις μαζι του για αυτο το θεμα αν ανησυχεις τοσο πολυ, ισα ισα ειναι μια πολυ καλη λυση.

Β. Ωστοσο αν το ρουτερ του εκπεμπει στην προβλεπομενη ισχυ ειναι απολυτα νομιμος. Απο κει και περα, τα παραπονα σου σε οσους ψηφισαν τον νομο.

Αν το αφηνει ανοιχτο για οποιοδιποτε λογο ειναι δικο του προβλημα

Αυτο το επιχειρημα δεν καθιστα ηθικο αυτον που θα το εκμεταλευτει.

• Moderators
Δημοσ.

να το θεσω αλλιως. απο τη στιγμη που ειναι μεσα στο σπιτι μου και ειναι ελευθερο μπορω να το χρησιμιποιησω.

Δημοσ.

Αυτό το λες εσύ.

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τα προϊόντα με τον τρόπο και τους περιορίσμούς του νόμου.

Φυσικά δεν έχει κανένα δικαίωμα (νομικό ή ηθικό) να ακτινοβολεί με κανα radar από MiG-25 αλλά δεν τίθεται ζήτημα για το router όπως δεν τίθεται ζήτημα αν έχεις δικαίωμα πχ να κάνεις μια βόλτα με το αμάξι το όποίο σε ένα βαθμό και αυτό είναι επιβλαβές για την υγεία.

να το θεσω αλλιως. απο τη στιγμη που ειναι μεσα στο σπιτι μου και ειναι ελευθερο μπορω να το χρησιμιποιησω.

Τι εννοείς είναι στο σπίτι σου? Το ρούτερ ή "το σήμα" ???

• Moderators
Δημοσ.

το σημα. απο τη στιγμη που ο ιδιοκτητης δεν εχει φροντισει το σημα του να μην φτανει σε μενα

ή να ειναι κλειδωμενο ειμαι ελευθερος να το χρησιμιποιησω.

και ειμαι και νομιμος. γιατι δεν διαπρατω καποια παρανομια.

Δημοσ.

το σημα. απο τη στιγμη που ο ιδιοκτητης δεν εχει φροντισει το σημα του να μην φτανει σε μενα

ή να ειναι κλειδωμενο ειμαι ελευθερος να το χρησιμιποιησω.

Δικη σου λογικη αυτη. Ομολογω εντυπωσιακη. Αβυσος η ψυχη του Ελληνα γενικως οταν προσπαθει να συγκαλυψει κουτσουκελες.

Αυτο, και παλι δε σε κατοχυρωνει ηθικα.

Και φυσικα δεν εχει καμια απολυτως ευθυνη ο γειτονας σου να μεριμνησει για να μη φτανει το σημα του στο σπιτι σου. Οπως επισης και το οτι φτανει (ξεκλειδωτο) δεν δικαιοδοτει με καποιο τροπο εσενα να το χρησιμοποιεις ανευ συγκαταθεσης (οπως συμβαινει πχ με τα public hotspots).

και ειμαι και νομιμος. γιατι δεν διαπρατω καποια παρανομια.

Hm. Αν εισαι νομικος, δεκτο. Διαφορετικα θα ηταν καλυτερα να μας απαντησει καποιος ειδικοτερος για το θεμα αυτο, αν και υποψιαζομαι οτι υπαρχουν αρκετα πραγματα για τα οποια μπορεις να κατηγορηθεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...