Timonkaipumpa Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Από τη μία θέλω να συμφωνήσω αλλά από την άλλη σκέφτομαι ... "Από τη στιγμή που δε κλειφώνει τη πόρτα του το σπίτι του είναι δημόσιος χώρος" ! Δηλαδή, μία εξώπορτα πρέπει να κλειδώσει για να μην μπορεί να ανοίξει από έξω; Όποια πόρτα δεν κλειδώνεται σημαίνει ότι ανοίγει; Άκυρο παράδειγμα. Η πόρτα είναι εκεί για να μπορεί να έχει πρόσβαση όποιος έχει το κλειδί. Είτε κλειδωμένη είτε όχι. Το δίκτυο εάν είναι ΑΝΟΙΧΤΟ τότε μπορεί να μπει ο καθένας. Το bandwith που χρησιμοποιείς μια χαρά το στερείται ο άλλος. Δε πολλαπλασιάζεται το bandwith κάθε φορά που κάποιος συνδέεται σε ένα wifi Πρόβλημα αυτού που αφήνει ανοιχτό το wifi του. Ας το κλείσει να μην μοιράζει το bandwidth του.
N3k21 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Παρε μου ενα ipad σε παρακαλω φιλε μου. Σε μαυρο θελω wi-fi και 3g στα 64gb.. :P Σοβαρα τωρα, ποσο απαραιτητο ειναι το ινερνετ σημερα? Δεν ειπα οτι πεθαινεις χωρις αυτο, ειναι ομως απο τα πιο σημαντικα Εντάξει, είναι από τα πιο σημαντικά. Εξακολουθεί όμως να μην είναι είδος πρώτης ανάγκης. Ιδανικά θα έπρεπε να παρέχεται με ένα συμβολικό κόστος, πάνω κάτω όπως το περιγράφει ο Pantelwolf. Θα μου επιτρέψεις να επιμείνω όμως: Το ότι θα έπρεπε να είναι κάπως αλλιώς τα πράγματα, για μένα δεν δικαιολογεί την υποκλοπή ασύρματης σύνδεσης εις βάρος άλλου ιδιώτη.
DrLo Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δηλαδή, μία εξώπορτα πρέπει να κλειδώσει για να μην μπορεί να ανοίξει από έξω; Όποια πόρτα δεν κλειδώνεται σημαίνει ότι ανοίγει; Εντάξει και εμείς έχουμε πάρει bandwith από άλλους αλλά δε κάνουμε τη νύχτα μέρα. Ξέχνα το κλειδί Ξέχνα τη πόρτα Δε θέλω να βάλω πόρτα στο σπίτι μου ... θέλω να μένω σε "τσαντίρι". Αυτό τι σημαίνει ? Ότι αυτόματα διακαιούται ο οποιοσδήποτε να έχετε και κάθεται ή έστω να περνά για λίγο από μέσα ??
Timonkaipumpa Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Το "εις βάρος" πώς καθορίζεται; Ξέρει κανείς εάν θέλει ή δεν θέλει ο τάδε ή ο δείνα ιδιώτης να μοιράζει internet ή όχι; Όσο ήμανε εις αλλοδαπά εδάφη, μία χαρά υπήρχαν άνθρωποι (την ευχή μου να έχουν) που αφήνανε ανοιχτό το WiFi τους και παίρνανε οι γείτονες. Μία φορά που ρώτησαν κάποιον γιατί το κάνει, είπε ότι δεν έχει πρόβλημα και θέλει να μοιράζει. Ο κωδικός για αυτό υπάρχει. Εάν δεν θες να μπαίνει ο καθένας στο δίκτυό σου, βάζεις κωδικό. Εάν δεν έχεις πρόβλημα, τότε ασ' το ανοιχτό. Πόσο πιο απλό;
minaras_tio Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 http://www.belgacom....ll_offers.page? http://www.belgian-t...x-internet-adsl http://telenet.be/21.../fixed-internet Ενδεικτικά τιμές 3 παρόχων του Βελγίου. Και οι τιμές αυτές δεν συμπεριλαμβάνουν γραμμή τηλεφώνου, ή τηλεόραση. Γι'αυτά πληρώνεις έξτρα. Για Γαλλία βαριέμαι να ψάχνω τα links τώρα, κάνε και εσύ κάτι. Παρόμοια ισχύουν. Ναι, και μάλλον είναι η τελευταία φορά που σου απαντάω, γιατί δεν φτάνει που είσαι τελείως ανίδεος, είσαι και ισχυρογνώμων στις κοτσάνες που αμολάς. Έχεις την εντύπωση εγώ δεν πλήρωσα το χαράτσι πχ; Ότι τους ξέφυγα επειδή μένω στο εξωτερικό; Μάλιστα φίλος μου που είναι άνεργος και μένει εδώ, και το σπίτι το έχει άδειο στην Ελλάδα, το πλήρωσε το χαράτσι γιατί όπως του είπαν, "οι άνεργοι δεν το πληρώνουν, αλλά πρέπει να κατοικούν στο οίκημα", ενώ αυτός παρόλο άνεργος κατοικεί στο εξωτερικό, οπότε θα το πληρώσει. Και έχεις την εντύπωση ότι δεν έχω οικογένεια κάτω; Σε γέλασαν, εγώ τα γνωρίζω πολύ καλύτερα από εσένα. Πολύ ευχαρίστως να έρθω να βοηθήσω. Θα με πληρώσεις όμως για τις υπηρεσίες μου. Αν το θέλεις τζάμπα, θα το κουβαλήσεις μόνος σου. Να'σαι καλά. Συγκινουμε με τα λογια σου και με τους χαρακτηρισμους σου.
Timonkaipumpa Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Εντάξει και εμείς έχουμε πάρει bandwith από άλλους αλλά δε κάνουμε τη νύχτα μέρα. Ξέχνα το κλειδί Ξέχνα τη πόρτα Δε θέλω να βάλω πόρτα στο σπίτι μου ... θέλω να μένω σε "τσαντίρι". Αυτό τι σημαίνει ? Ότι αυτόματα διακαιούται ο οποιοσδήποτε να έχετε και κάθεται ή έστω να περνά για λίγο από μέσα ?? Έχεις δει πολλά τσαντίρια χωρίς κανενός είδους πόρτα; Και πάλι, κάνεις εσύ την νύχτα μέρα. Εάν κάποιος δεν θέλει να του παραβιάζουν χώρους, βάζει όρια. Το τσαντίρι έχει τοίχους, έχει πόρτες έχει έχει. Εάν αφήσεις τα πράγματά σου χωρίς κανενός είδους ένδειξη ότι πρόκειται για ιδιωτικό χώρο, τότε λογικό και επόμενο είναι να πάει ο κάθε ένας να τα χρησιμοποιήσει. Ανοιχτό δίκτυο = μπαίνει όποιος θέλει.
minaras_tio Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Θα λήξει εδώ. Ο τρόπος, στο χέρι σας. Επειδη προσφατα εφαγα μπανακι (ας μη σχολιασω γιατι θα φαω και αλλο), αποχωρω (Goodbye my lovers…goodbye my friends…you have been the one…you have been the one for me..) απο την κουβεντα. Δεν αξιζει να ασχολουμαι. Παω να δω game of thrones. Ευχαριστω
DrLo Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Έχεις δει πολλά τσαντίρια χωρίς κανενός είδους πόρτα; Και πάλι, κάνεις εσύ την νύχτα μέρα. Εάν κάποιος δεν θέλει να του παραβιάζουν χώρους, βάζει όρια. Το τσαντίρι έχει τοίχους, έχει πόρτες έχει έχει. Εάν αφήσεις τα πράγματά σου χωρίς κανενός είδους ένδειξη ότι πρόκειται για ιδιωτικό χώρο, τότε λογικό και επόμενο είναι να πάει ο κάθε ένας να τα χρησιμοποιήσει. Ανοιχτό δίκτυο = μπαίνει όποιος θέλει. Όλο λέω ότι δε θα υποκύψω ... αλλά όλο κάνω πίσω: Ξέχνα και το τσαντίρι, έχω ένα οικόπεδο. Διακιούσαι να έρθεις να μπαστακωθείς? Και ναι έχω δει πολλά οικόπεδα χωρίς περίφραξη. ... αυτή τη φορά θα κρατήσω το λόγο μου και δε θα παρασυρθώ.
haris_216 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 η κεντρική ιδέα απ' ότι κατάλαβα από αρκετούς είναι ότι εφόσον κάποιος δεν κλείδωσε το ρούτερ του (γιατί ο πανήβλακας έκανε ίσως το λάθος να μην έχει τόσες γνώσεις όσες η πλειονότητα των συνφορουμιτών) αυτόμάτως χαρακτηρίζεται ως δωρητής ίντερνετ και είναι απολύτως θεμιτό (δεν θα πω ηθικό ή παράνομο), αντί να του πούμε εμείς οι γείτονες "τι κάνεις ρε καραμήτσο", να κοιτάξουμε να επωφεληθούμε. δεκτόν. να μην προβληματιστούμε όμως αύριο γιατί κανείς δεν μας ειδοποίησε ότι αφήσαμε ανοιχτό το παράθυρο του αυτοκινήτου και κάποιος μας ξήλωσε το στερεοφωνικό ή απλά βράχηκε η ταπετσαρία από την βροχή. ούτε να ξεκινήσουμε thread όταν μας ανοίξουν το σπίτι μέρα μεσημέρι και κανείς από τους γείτονες που είδε να μας το αδειάζουν δεν ασχολήθηκε αυτη την κοινωνία συνεχίζουμε να "χτίζουμε"
N3k21 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Το "εις βάρος" πώς καθορίζεται; Ξέρει κανείς εάν θέλει ή δεν θέλει ο τάδε ή ο δείνα ιδιώτης να μοιράζει internet ή όχι; Καθορίζεται από τον λόγο για τον οποίο ένα ασύρματο δίκτυο παραμένει ανοικτό, τον συνειδητό δηλαδή, από τον ιδιοκτήτη της γραμμής, διαμοιρασμό της σύνδεσης ή την άγνοια τρόπου "κλειδώματος". Δεν είναι φυσικό μέγεθος για να το μετρήσεις. Γι'αυτό η όλη κουβέντα περιστρέφεται γύρω από το ηθικό του θέματος. Όσο ήμανε εις αλλοδαπά εδάφη, μία χαρά υπήρχαν άνθρωποι (την ευχή μου να έχουν) που αφήνανε ανοιχτό το WiFi τους και παίρνανε οι γείτονες. Μία φορά που ρώτησαν κάποιον γιατί το κάνει, είπε ότι δεν έχει πρόβλημα και θέλει να μοιράζει. Μα κι εδώ γίνεται αυτό. Εσύ πάντως πως λειτουργούσες εκεί; Σεβόσουν το "κοινόχρηστο" της όλης φάσης ή καβάτζωνες το bandwidth κατεβάζοντας αβέρτα; Ο κωδικός για αυτό υπάρχει. Εάν δεν θες να μπαίνει ο καθένας στο δίκτυό σου, βάζεις κωδικό. Εάν δεν έχεις πρόβλημα, τότε ασ' το ανοιχτό. Πόσο πιο απλό; Όπως σου είπα, αρκετοί άνθρωποι δεν ξέρουν πως να το κάνουν αυτό. Τι να γίνει; Να τους κρεμάσουμε;
Timonkaipumpa Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 η κεντρική ιδέα απ' ότι κατάλαβα από αρκετούς είναι ότι εφόσον κάποιος δεν κλείδωσε το ρούτερ του (γιατί ο πανήβλακας έκανε ίσως το λάθος να μην έχει τόσες γνώσεις όσες η πλειονότητα των συνφορουμιτών) αυτόμάτως χαρακτηρίζεται ως δωρητής ίντερνετ και είναι απολύτως θεμιτό (δεν θα πω ηθικό ή παράνομο), αντί να του πούμε εμείς οι γείτονες "τι κάνεις ρε καραμήτσο", να κοιτάξουμε να επωφεληθούμε. δεκτόν. να μην προβληματιστούμε όμως αύριο γιατί κανείς δεν μας ειδοποίησε ότι αφήσαμε ανοιχτό το παράθυρο του αυτοκινήτου και κάποιος μας ξήλωσε το στερεοφωνικό ή απλά βράχηκε η ταπετσαρία από την βροχή. ούτε να ξεκινήσουμε thread όταν μας ανοίξουν το σπίτι μέρα μεσημέρι και κανείς από τους γείτονες που είδε να μας το αδειάζουν δεν ασχολήθηκε αυτη την κοινωνία συνεχίζουμε να "χτίζουμε" Εφόσον είναι ανίδεος, τότε πώς στην ευχή εγκατέστησε το router; Ακόμα και ο ΟΤΕ έχει κωδικό by default, αυτόν που ξέρουν όλοι. Εάν έρθουν τεχνικοί, σου βάζουν κωδικό. Οπότε, αυτά που λες είναι άστοχα.
Pantelwolf Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Το μπαντγουιντθ ΜΟΥ,Το μπαντγουιντθ ΣΟΥ,Το μπαντγουιντθ ΤΟΥ, σας παρακαλώ, μην το κάνετε αυτό στο ιντερνετ. Θα με ευγνωμονείτε σε 50 χρόνια. Ο μόνος ηθικός φραγμός είναι η δυνατότητα παρακολούθησης του ιδιωτικού ιντερνετικού βίου του καθενός, το οποίο τεχνικά ξεπερνιέται. Επίσης, για να ειναι πιο ξεκάθαρο το γιατί δεν κλέβω τους ISP, το να πάρω κάποιον με ωτοστοπ σημαίνει το οτι κλέβω τα κτελ? Το να πάω το γείτονα με το παπί μου σε μια δουλειά του σημαίνει οτι κλέβω τη γιαμάχα που δεν του πουλάει κι εκείνου παπί; Εδιτ: την κυμκο, δεν ειμαστε ολοι μπουρζουαδες να εχουμε γιαμαχα..
Timonkaipumpa Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Καθορίζεται από τον λόγο για τον οποίο ένα ασύρματο δίκτυο παραμένει ανοικτό, τον συνειδητό δηλαδή, από τον ιδιοκτήτη της γραμμής, διαμοιρασμό της σύνδεσης ή την άγνοια τρόπου "κλειδώματος". Δεν είναι φυσικό μέγεθος για να το μετρήσεις. Γι'αυτό η όλη κουβέντα περιστρέφεται γύρω από το ηθικό του θέματος. Μα κι εδώ γίνεται αυτό. Εσύ πάντως πως λειτουργούσες εκεί; Σεβόσουν το "κοινόχρηστο" της όλης φάσης ή καβάτζωνες το bandwidth κατεβάζοντας αβέρτα; Όπως σου είπα, αρκετοί άνθρωποι δεν ξέρουν πως να το κάνουν αυτό. Τι να γίνει; Να τους κρεμάσουμε; Μα εκεί είναι το point!!!! Δεν γίνεται να μην ξέρεις και να μην έχεις κωδικό! Πώς το λένε; Δ Ε Ν Γ Ι Ν Ε Τ Α Ι. Τώρα, εφόσον είναι ανοιχτό, ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Εάν δεν θέλει να έχει κάποιους κανόνες καλής συμβίωσης, τότε τραβάει όλο το bandwidth. Αλλά αυτό δεν έχει σχέση με το ηθικό του "συνδέομαι στο internet μέσω δικτύου που δεν είναι δικό μου". Είναι μία γενικότερη συμπεριφορά που αφορά στον τρόπο χρήσης και όχι στο εάν γίνεται χρήση ή όχι.
YiN Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Δημοσ. 29 Μαΐου 2012 Σε φάση, αν δεν ξέρει να εγκαταστήσει το ραουτερ του αξίζει να του κλέβεις τα ιντερνετς. Ή σε απλή μετάφραση, χέσε ψηλά και αγνάντευε. Εκεί είναι το ποηντ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα